Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
карид
сериозен играч
сериозен играч

Re: Зарган 2013

Мнение от карид »

Днес май беше закриването. С артисалите червеи на Бат Стани и отново с бащата. Рибата кълвеше плахо и като духна северняка напълно отряза. За 1,5-2 ч. аз съм с 3 зизита, бащата с 1 откачено пред скалите. Имахме и по още 3-4 пипания, но много леки.
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

moholovka написа:
slonski1981 написа:
moholovka написа:Колеги, има ли червей още по морето и на какво гоните зарганите освен бял? Към Никулден ще съм по морето и не знам какво да си приготвя от тук освен бомбардите :)
колега аз не съм много зарганджия ама баш на бял не бях чувал да се хваща(червеят е блатен(морски))
Ами аз понеже в Гърция на бял съм ги ловил... Иначе тук знам за морския/блатен, ама точно това се чудех дали го продават още и ако не си намеря с какво мога да го заместя.

Да се хване зарган на бял червей си е съвсем в реда на нещата. При нас обаче повече харесва морския /блатен/ червей. Аз лично съм хващал на бял червей няколко пъти. По едно време имах навика да ходя за зарган освен с морски и с една кутийка бял червей. Случвало се е да свърша морския и да продължа на бял. Вярно, че резултата е по-слаб, но продължаваш със спорта. Ловил съм също и с изкуствен червей, както съм виждал да се улавя и с копринена лента.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

sardina,
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани :wink: ).Разбира се,при липса на подходящия ем, нищо не ни пречи да правим всякакви експерименти,ако не искаме да сбираме преждевременно такъмите.
Впрочем често поставям бял червей над блатния(блатните) и резултатите са добри,но само на бял КПД-то рязко спада.

ПП Някой да е рискувал да пипне настинка,пневмония и/или други подобни заболявания тези дни по скалите "на юг от Бургас"? Ще съм благодарен на малко инфо,колеги! :smt001 :drinkers:
djakdjak_63
новобранец
новобранец

Мнение от djakdjak_63 »

shturetc написа:sardina,
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани :wink: ).Разбира се,при липса на подходящия ем, нищо не ни пречи да правим всякакви експерименти,ако не искаме да сбираме преждевременно такъмите.
Впрочем често поставям бял червей над блатния(блатните) и резултатите са добри,но само на бял КПД-то рязко спада.

ПП Някой да е рискувал да пипне настинка,пневмония и/или други подобни заболявания тези дни по скалите "на юг от Бургас"? Ще съм благодарен на малко инфо,колеги! :smt001 :drinkers:
Днес мръднахме с аверчето надолу, използвайки последната доставка на червеи и хубавия ден.Моя резултат е 16 бр - 1/2 преди обед-предимно дребна и средна, като си имаше доста делфини.Следобед камшик и още по на юг-делфини нямаше но и риба също.Решихме да пробваме за последно на едни камънаци малко по навътре в морето/бяхме с местове/ и аверчето ги набара.Включих се и аз-малко риби, но само с добри размери.Тъкмо тръгна рибата и се раздуха здраво.До тук и газ към Бургас.
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

[quote="shturetc"]sardina,
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани.

Точно така , колега. Белия червей върши работа когато има повечко риби. Когато рибата е пръсната, дори със блатен, си иска майсторлък за да я хванеш. Белия се взема само като застраховка , ако ти свърши блатния. А за да ти свърши, значи има доста риба. Сега вече не вземам бял ,а просто повече блатен - минимум по 2-3 дози на излет.
rusty
новобранец
новобранец

Мнение от rusty »

Вчера (05.12) май направихме закриване на Агалина.От 09.30 до 14.15 общо 15 броя.Много леко пипане,НО за сметка на това добри екземпляри.НАЗДРАВЕ за празника и живи и здрави :drinkers:
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

Честит празник колеги и да има повече приятни моменти с въдица в ръка.
djakdjak_63
новобранец
новобранец

Мнение от djakdjak_63 »

В петък/6.12./ закрихме сезона до Царево.Сутринта 4 бр. за 1/2 час, а после за 3 часа - 1бр, като за затапване "каиш".Май това беше за тази година.Весели празници на вссички и със здраве!!!
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

В слънчевата неделна сутрин придумах Карид да отидем за зарган.Най-трудно беше как да се пресрамим да питаме по магазините за блатен червей :lol:
Взехме от Финтата две дози и газ към Мириус. Паркирах в началото на черния път до Перла и от там за тридесетина минути пеша до последните мидарници преди Маслен нос.Не беше абсолютен завет,но все пак ставаше за бомбарди. Веднага дръпнах един доста едър зарган и като счупиш капото ти става по-леко на душата :D Потръгнаха редки заргани, а в състезанието помежду ни даже и лапините взехме да си броим. Краен резултат 10 за мен и 13 за Карид.
Накрая изкарахме късмет да ни закара до колата водолаза на мидарника с неговата джипка.
Аз доволен :D
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Боцмана написа:В слънчевата неделна сутрин придумах Карид да отидем за зарган.
И мойта гледна точка. Излежавам се в неделя по нощница под завивките, телефона ми звъни някак си риболовно. Боцмана! Тихо е времето, айде за заргани, вика. Колко ми трябва на мене, ади след полвин час да тръгваме. Минава полвиния час, излиза силен вятър, нашия го няма, мисля си, че се е отказал. Не би! След малко пак звъни. Взе да духа, отказа ли се ве?-СЛИ-ЗАЙ! Отекна гласа му в слушалката, глас нетърпящ възражение, напомнил ми за миг за казармата. Налях си вода в бутилката, като я тикнах в кофата с мисълта, че ще служи за баласт да не ми я отвее ветрилника вън. Слизам при Боци. Скаридка да вземем за поп, ако няма заргани? Отговора бе изписан в очите му-цъ. След като намерихми блатния викам една дозичка ще ни стигне и на двамата нали?-Я вземи по 1 за всеки, че като тръгнат едни гъсти заргани! Добре, поне откъм ентусиазъм го докарахме. Вече на мириус един човек от мидарника се завъртя при нас. Други луди виждал ли си по тия места?-Всеки ден виждам по няколко такива, но вие сте първите от няколко дни насам, които въпреки това обстоятелство при това и хващат :lol: . След обед и делфини се появиха на около километър пред нас с познатите си изпълнения. Яко буфкане падна, но риба към нас така и не вкараха. Та така за трети път закривах тоя вид риболов :D . Аз много доволен-13 зизита + още 4-5 неуспешни засечки, че много плахо пипаше и то за половин ден.
Изображение

Изображение
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Браво момчета,според мен зарган ще се взема още поне седмица-10 дни.Имам инфо за по около 40 бройки на човек тези дни около Резово.Последните няколко години все там го приключвам зарганския като миналата година имахме по 20-ина риби на 14-ти декември като студа беше определено доста по-сериозен от този,които е в момента.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Браво и от мен на едни от последните ентусиасти! :drinkers:
Карид,'айде,запрятай крачоли да ходим да хващаме попчета на тетраподите на пристанището :wink: Майтапя се ,бре :lol:
Борка,ще я карам на спомени (без да отварям миналогодишната тема).Ти чак сега ли се хвалиш за излета си от 14.12.2012 :roll: :wink: Викаш,няма едногодишна давност :lol:
В интерес на истината, горе-долу по същото време миналата година ,с поморийската банда Атанас,Вики и Йово взехме приблизително същите бройки на Ахтото и в Ахтопол,тъй че...със сигурност още шават заргани "на юг от Бургас"...Блатен червей и безстрашни мераклии да има само!...И някое шЮшенце ...за морална подкрепа :lol:

:drinkers:
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

На 6 (Никулден) на Созопол, сменихме на скалата един колега който от 11 до 14.20 беше направил половин кофа зарган, като застанахме взехме няколко, след това задуха и се смрачи и кълването замря. Предните дни също е имало зарганчета. На 7 рано, рано бяхме на скалите, но имаше доста вятър и малко преди девет си събрахме чукалата, без да ни е клъвнало.
zabatia
новобранец
новобранец

Мнение от zabatia »

От десетина дена работя на к-г Оазис , има едно чиче спи на бунгало там всеки ден ходи и хваща зарган. Днес дори му викам умора нямаш,а той докато е тука ще го мачкам.
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

Драги приятели и колеги риболовци.Весели празници от батя ви Стъни.!Много здраве и късмет през новата година.Днес моите приятели Къдравия и Андро бяха рибари-коледари на Варвара.Единия има 11 бр.,другия 6-до 13.30 часа:-) .Луди глави бреййййй:-) :-)
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”