Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2013
Е нали го оградиха с бодлива тел от де влизат тея п****и?
За добрия търмъкчия бодлива тел няма. На това безрибие не му мисля много - и аз слагам тройките и ги мятам 

Браво на тебе....Гордееш ли се със себе си?!
-
- вече хвърля и на тежко
ами сигурно се гордее а ти завиждаш ли(аз бих се гордял)
То цялата държава е изграбена,човека цял ден хвърля за една риба я закачи нещо я не,голяма работа.murtaz написа:Браво на тебе....Гордееш ли се със себе си?!
никога не съм бил бракониер .....и никога няма да бъда.....срамувам се че има хора които бракониерстват и безсрамно се хвалят с това!!! работата ми е да се боря с такива.....нямам милост!!!!
- vesofr
- научил се да хвърля
Значи риболовът на кефал на засечка е забранен-ха,ха,ми то по тая логика както сафридът и чернокопът не ядяха тая година и половината риби се хващаха на засечка,трябваше да ни пукнат от актове.Да ама-не,господата от ЯРА гонят бедните кефалджии,повечето от които безработни,отишли да си хванат някоя рибка за хапване,пък що да не изкарат и някой лев.Лошото е че не гонят истинските престъпници дето пускат мрежи.Че си хванал 5-10 кефала-чудо голямо,ама да хванеш 7 тона сулка на мандра си е направо за затвора.Да обаче затвор за тия хора няма,но на бедния човечец ще му набухат 500лв. акт,щото хванал 2 риби.Мога да пиша още много,ама няма смисъл.Уважаеми колеги,не съдете толкова остро засечкаджиите,не в тях е проблема,а в мрежарите.
Не кълве,не кълве,че спре.
- vesofr
- научил се да хвърля
То така се бориш,че направо си се утрепал.murtaz написа:никога не съм бил бракониер .....и никога няма да бъда.....срамувам се че има хора които бракониерстват и безсрамно се хвалят с това!!! работата ми е да се боря с такива.....нямам милост!!!!
Не кълве,не кълве,че спре.
-
- вече хвърля и на тежко
значи чета и не вярвам на ушите си
то едни моралисти то едни борци че съм хванал 2 риби на засечка и веднага ставам престъпник(нищо че съм си платил билет на прословутата ИАРА)а хорицата с мрежи ,грипове тралове,срекмета и всичко подобно те са рибари ,а че има допустим улов кой и кога го спазва без значение на язовир на блато или на море си има ли риба хващаш.Изречения от рода ще се боря до живот са някак сами по себи си смешни.Намерете си някаква друга цел че с тази сте се объркали нацяло .......... (точките са обиди но неща да си казвам истината щото не е прилично)МОРАЛИСТИ

- vasko8008
- научил се да хвърля
Без да се заяждам и да пиша точки.slonski1981 написа:значи чета и не вярвам на ушите сито едни моралисти то едни борци че съм хванал 2 риби на засечка и веднага ставам престъпник(нищо че съм си платил билет на прословутата ИАРА)а хорицата с мрежи ,грипове тралове,срекмета и всичко подобно те са рибари ,а че има допустим улов кой и кога го спазва без значение на язовир на блато или на море си има ли риба хващаш.Изречения от рода ще се боря до живот са някак сами по себи си смешни.Намерете си някаква друга цел че с тази сте се объркали нацяло .......... (точките са обиди но неща да си казвам истината щото не е прилично)МОРАЛИСТИ
Търмъкчията вика: Е че съм затърмъчил две рибки,той мрежарят взима много повече от мен.
Мрежарят вика: Е сега пусанл съм една мрежичка,той траладжията с трала си вреди повече на морето.
Траладжията: Аз съм затралил някоя рибка ама те ония колко пари взеха от разни европеиски програми.
И така натам.......... че тоя разказ може да продължи до безкрай.Обаче според твоето мислене тук виновни няма(всеки си мисли че другият вреди повече от него и той е капка в морето)
Мисълта ми е: Колега пред закона си си чист бракониер.За теб акта трябва да е 500 лева,а за останалите които изредих трябва и затвор да има.
-
- вече хвърля и на тежко
и за мен е така през живота си на засечка не съм хващал нищо че писах за двете риби но според мен рибар с въдица рибата не може да хване каквото и да прави.Аз ходя за сафрид и чернокоп на морето всичко само то брега и като хвърлям с чепарета съм сигурен че имам повече хванати риби на засечка отколкото някой който отива 20 пъти с тройките за каквато и да била риба-той е браконер а аз какъв съм,ама то сафрида и чернокопа се хващали така ами значи нещо не е наред в цялата ситуация.С 10-20 куки сафрид може а с 6 троики или 10 големи куки риба да се хваща неможе това ми беше идеята
Малко инфо за варненци.
В понеделник ,след работа (между 14.00 и 15.00ч) слязах на разходка до плажа .Бях много изненадан че на гириза имаше четерима колеги.Плющяха не само боклуджа,тук-таме се мяркаше и по някоя прилична риба.Вчера имаше трима и пак вземаха добре .Хвъляха на около 20м ,и рибоците лапаха на поразия.Но за мен сенона приключи пък и на този вятър ,преживяването ми идва малко екстремно и граничи с мазохизъм.
Успех на всички колеги и колежки.
В понеделник ,след работа (между 14.00 и 15.00ч) слязах на разходка до плажа .Бях много изненадан че на гириза имаше четерима колеги.Плющяха не само боклуджа,тук-таме се мяркаше и по някоя прилична риба.Вчера имаше трима и пак вземаха добре .Хвъляха на около 20м ,и рибоците лапаха на поразия.Но за мен сенона приключи пък и на този вятър ,преживяването ми идва малко екстремно и граничи с мазохизъм.
- smel1968
- ще става разбирач
И калкан си хващат много добре от плажа/и другите знайни за варненци места/2-ма рибари 6 бр. за 2 часа.Така че не бързай да приключваш сезона.Има риби които късат 0.40.ZULLU написа:Малко инфо за варненци.
А забравих да добавя-на солена заргана 95 процента от ударите,на сафрид/солен/ само една риба.--Не визирам себе си,не ходя за калкан.Но казвам точно от хората които хващат-видял и проверил лично.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Те хората хващат ама на мен ми е студено и наблягам на сланинка ,пържолки и други диетични зеленчуци дето растът на кокъл (тя жената все повтаря че съм дебел а аз съм фин и елегантен 130кг).Колкото за мен ,за риба чак през февруари за лихмари.smel1968 написа:И калкан си хващат много добре от плажа/и другите знайни за варненци места/2-ма рибари 6 бр. за 2 часа.Така че не бързай да приключваш сезона.Има риби които късат 0.40.ZULLU написа:Малко инфо за варненци.
А забравих да добавя-на солена заргана 95 процента от ударите,на сафрид/солен/ само една риба.--Не визирам себе си,не ходя за калкан.Но казвам точно от хората които хващат-видял и проверил лично.

Чета и не мога да повярвам......Как може да има такива лицемерни същества ,които имат наглогта даже да се хвалят с бракониерството си....Ши...и месари.Само хленчите ,че няма риба и,че не е както преди години и т.н. без да мислите как можете да промените нещо-себе си например.Не мога да си представя на какво възпитавате децата си(ако имате такива) и какъв пример давате на младите момчета ,които се опитват да научат нещо полезно за това прекрасно хоби.Повечето от вас (умишлено не ползвам главна буква) притежават хиляди левове в такъми и пълни фризери с риба ....а тия дето са уж безработни и уж хващали по една рибка да се нахранят да се замислят какво правят на големите риби ,които не хващат а само закачат и изтърват......баси безобразието.Докъто се държите като мангали ще ви третират като такива и ще ни управляват такива.Не да гледате как обезрибяват даден водоем и всичката си енергия да насочите към друг ,които сами да си обезрибите с измисленото оправдание ,че те и другите така правят.Някаде из нета ,четох ,че не е нужно да се опитвате да възпитавате децата си ,ако вие се държите правилно-те ще се научат от вас.И сега е същото-не можете да се държите като вандали и да претендирате ,че имате права на европейци.
Извинявам се ако съм обидил някой без да е виновен.Рядко пиша и повече чета ,но просто не можах да се сдържа
(ако модераторите сметнат за по правилно може да ми изтриете мнението)
Поздрави на всички риболовци и наслука
Извинявам се ако съм обидил някой без да е виновен.Рядко пиша и повече чета ,но просто не можах да се сдържа
(ако модераторите сметнат за по правилно може да ми изтриете мнението)
Поздрави на всички риболовци и наслука