Приключения със силикони 2: И ловец съм и рибар съм

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Приключения със силикони 2: И ловец съм и рибар съм

Мнение от Кърцата »

Хубав есенен ден. Понесените от лекия бриз пожълтели листа, се въртят около нас в шарена вихрушка, придавайки карнавален вид на деня. Вече падналите са образували дебел разноцветен килим, в които краката ни затъват до глезените. А отгоре ни, от клоните на тополовата горичка, шарения дъжд продължава да вали.
С Тео сме се запътили към един водоем, непознат и за двама ни. Знаем, че има костур и бабушки, на място ни осведомяват и за бели риби, ма се оказва че никой не ги е виждал. Всички местни, а те са внушителна група, са чували за бели риби, но се оказва, че с очите си никой не е виждал такова животно. Нещо от рода : "Миналата година, ми каза брата на жена ми, че на неговия баджанак му казал сватанака му, че е чул, че на братовчед му един приятел е хванал много бели риби!"
Тая информация тутакси ни отказва от лова на бели. И костурите са ни достатъчни.
Тео решава да ги започва директно на силикон, а аз искам малко да пообиколя малко и да пробвам с воблери. Едва отдалечил се на няколко метра и Тео ми подсвирква. Въдицата му се е свила и скоро на брега е добър по размери костур:

Изображение

Все пак аз съм инат и се замитам в далечината. Ша ги мъча на фофлери па каквото ми е писано. След половин час безрезултатно мятане и вадене на водорасли обаче се предавам и се връщам при Тео. Костурите му вече са три, има и няколко нереализирани кълванета.
Сега вече ме убеждава. Явно риболова ще е на силиконки.
Заставам до него и безкрайното замятане започва. Проводка след проводка, ама нема и нема.
Отдалечавам се встрани и скоро нещо ме напъва. Тежи, ама идва вяло, дърпа равномерно само в една посока. Естествено, оказва се отрязано шише от минерална вода, което уставно съм ковнал за горната джука и затова ми бега все у десно. Ядосан се връщам обратно при Тео. А там костурите са вече 5!
Курдисвам се до майстора и решавам да го гледам в ръцете. Явно само с гледане не става, щото скоро, пред жалния ми поглед, той улавя още един.
Решавам да сложа и силиконка като неговата. Даже за целта бъркам в кутията му. Та всичко да е еднакво, даже миризмата.
Естествено той лови на зелена ОРКА, аз досега съм се мъчил на бели примамки.
Най накрая чувствам заветния удар и скоро гордо позирам с подобен по големина на неговите.
Той обаче веднага ме затапва с нова риба :(
Междувременно брега около нас се опразва, вече е почти привечер и колегите един по един събират и си тръгват. Скоро сме сами на брега. Надеждите ни са за вечерен заход на костурите.
Щом брега се опразва обаче, отнякъде се появават две диви патици, който кацат на около 40 метра встрани от нас.
Ловеца в мен се обажда веднага. Казвам на Тео, че щом не мога да ловя риби, ще си хвана патка. Усмивката му ясно говори какво мисли за намеренията ми. Изваждам силиконката и с всичка сила се отмахвам към патиците, ровещи се плиткото. Силиконката ми цопва на двадесет сантиметра зад едната и плясъкът я кара да излети. Влакното обаче минава през гърба й и след секунда куката я закопчава за шията. Стремя се да контролирам някак си летящата птица, когато с периферното си зрение зървам другата птица, която също е излетяла и се насочва към уловената от мен. Решавам го за секунда, за момент охлабвам линията, колкото влакното да провисне, в следващия миг патицата минава през него, аз засичам и двете птици удряйки се една в друга падат във водата.
Зад мен Тео невярващ пита:
-Хвана ли я бре.
- И двете даже- отговарям гордо.
Въдицата ми, Кроа Авид Лайт, с акция 1.8-7 гр. се е огънала застрашително и се налага да поотпусна аванса. Следващите няколко минути се води неравна битка двама срещу един, но малко по малко успявам да приближа улова към себе си.
Карам Тео да ме снима, че иначе никой няма да ми повярва:

Изображение

Изображение

Изображение

След секунди вече държа улова в ръцете си.
Решавам, че моите две патици и един костур са равни на неговите осем бройки и скатавам въдицата. То и няма къде да се лови вече де. Над нас нощта бърза да спусне тъмното си покривало над света, скривайки първо извисилите се високо и забити подобно на копия в небето корони на тополите, после притъмняват водите пред нас. Прилеп прелита над главите ни, почти чувствам допира на мъхестите му криле, сякаш за да ни каже , че е време да се омитаме и да оставим водните твари в покоя на нощта. Решаваме да го послушаме и вдишвайки за последен път аромата на опадали есенни листа, се оттегляме до следващия път.

Следва продължение....
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Re: Приключения със силикони 2: И ловец съм и рибар съм

Мнение от anton jambol »

Браво Кърца не една а цели две патици очакваме и кулинарни снимки :lol: :arrow: продължение :drinkers:
Хвани и пусни не бъди алчен
Аватар
super_snake
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от super_snake »

:smt023 Голям екшън е бик с тези летящи "риби"
Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Другият път си носи и плочка от кюспе! Излизат прасета там, но през ноща, за да не ги гонят мургавите еколози! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Това с патиците ако,не беше го снимал нямаше да повярвам,браво на Тео добри костури. :drinkers:
Изображение
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Кърца, да ти видя бележката за дива патица искам ! :lol: :lol: :lol:
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

:lol: Еееееееееееех, Слави, отдавна името ти е в алеята на славата на форума, ама с тази случка оглави класацията отвсякъде! :smt023 :D :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Кърцони,Кърцони :smt038 ......айде пък след Коледа ша та водя за птеродактили..........плъзнали са гадините.......... :yawinkle: :smt039 :smt023
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
vitotan
новобранец
новобранец

Мнение от vitotan »

баси мамата :roll: :shock:
И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

bkd написа:Кърцони,Кърцони :smt038 ......айде пък след Коледа ша та водя за птеродактили..........плъзнали са гадините.......... :yawinkle: :smt039 :smt023
Гьолът край Ботунец трябва да е много перспективен , там бъка от праисторически находки :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Те сега Кърцони оглави годината с тази тема, викам си, един път ще напишеш тема с нормално капотиране, ти изтрепа хвъркатите във водоема :lol: :drinkers: .
Интересно с какъв ли улов ще да е продължението.... :rolleyes:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Oткачена работа!!! :lol:

Кърца, буквам те за късна пролет - като свършиш ангажимента с птеродактилите на Ботунец, ще те водя на Доспат да изловиш кормораните със своя хуманен и природозащитен способ... :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

E, т'ва без снимки нямаше да мине :lol:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rex Hunt_2 »

:smt005 :lol: :supz:
Разсмя ме до сълзи! :smt005
Поздрави,
Rex Hunt_2
Аватар
suhia_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от suhia_ribar »

Кърца,стига си мъчил хората,разкажи им и за заека!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”