Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпрос за Ryobi ML4
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Въпрос за Ryobi ML4
Първо здравейте на всички най-после се престраших да пиша казвам се Радослав и съм от гр.Добрич и ще се радвам да намеря нови приятели и контакти във форума.Имам тази макара
и ще се радвам да ми кажете нещо за нея за какъв риболов може да се ползва или ако някой има наблюдения над този модел,мога ли да я ползвам за риболов на дъно изглежда доста масивна ,а дали ще мога да я окомплектовам с ето това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... d=137.Като правя забележката че съм начинаещ и в риболова намирам най добрата почивка и не претендирам за професионализъм. Ще се използва главно за шаранчета каракуди а може и толстолоб. Благодаря на всички 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за Ryobi ML4
колега и аз съм нов във форума и съм зле със комуникациите но за макарата за която питаш ще ти кажа че е доста старичка най малко на 25 г. но е много яка .няма да имаш никакви проблеми за големи риби.но макарата има един проблем когато се налага да извадиш празната тежест.когато въртиш бързо дръжката се свива сама.това е много дразнещо но може да се предотврати като се изпили основата на дръжката.успех.

-
- ще става разбирач
Аз също съм имал такава макара. Наистина е на около 25 години. Нямаше проблеми с ваденето на риби от различни калибри.
Христо - наслука на всички
-
- новобранец
- Обратна връзка:
колеги макарата е отстарите riobi-та и като механика няма проблем но изглежда има някакъв фабричен дефект .имам два броя такива които съм ги купил лично едно време но и двете показаха един и същ дефект когато съм разпънал 300 м. корда и трябва да презареждам се налага влакното да се обира много бързо и тогава дръжката ме предава, но когато изпилих основата на едната дръжка нямам такъв проблем.

- stoianoff
- научил се да хвърля
Аз имах ML 3, почти същата. Скъсах я от риболов, основно за костур и бяла риба на Стамболийски. Здрава макара. Не е чак на 25 години, но е от около 93-94-та. Т.е.на 15-16. Въртях я с основно 0.20-0.22. Никога не ме е изоставяла в "трудни моменти". След толкова години експлоатация я подарих и все още е в действие.
Едри!
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ryobi е любимата ми марка макари и всичко що е с тази марка е добро за мене.Тази макара е от истинските Ryobi-та , които са с изключителна здравина и при правилна експлоатация може да изкара поне още 20 години.Макарата е много добра за риболов на шаран на голяма дистанция с разпъване и от лодка.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря на всички отзовали се на моя въпрос,макар и с малко закъснение за което се извинявам
-
- новобранец
Аз също имам Ryobi ML3 подарък мие от бащами това е първата макара която си е купил някога чесно да ви кажа това е макара няма грам опир при ваденето на каквито и да са рибета просто макарата е страхотна дори бих иска да си закупя още някоя такава наскоро гледах една се продаваше за 40лв някаква със стъничен аванс малко по стар модел е от ML3 или пък ML4 но някак неми хвана окото а и неми хареса състоянието и 

Имам същата макара,но ми се счупи дръжката.Ако някой има такава за части купувам дръжка.
тел;о876899897-Веселин
тел;о876899897-Веселин
Добра макара мl 4