С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от Ribolubitel »

Колеги, стига сте се драчили, всеки е прав за себе си. Днес е нашия празник, никулден а никой до обяд не се е сетил да драсне един ред с поздравления! За това ще го направя аз. Честит ви никулден колеги, и нека Свети Николай закриля всеки от нас в морето. Весел празник на всички. :D :drinkers:
valio_suzumar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от valio_suzumar »

Честит празник на всички колеги рибари и повече наслука другия сезон.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Ribolubitel написа:Колеги, стига сте се драчили, всеки е прав за себе си. Днес е нашия празник, никулден а никой до обяд не се е сетил да драсне един ред с поздравления! За това ще го направя аз. Честит ви никулден колеги, и нека Свети Николай закриля всеки от нас в морето. Весел празник на всички. :D :drinkers:
:drinkers: :drinkers: :drinkers: Наздраве пичове и отлични успехи!
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

Честит Никулден ! :drinkers: да сме живи и здрави ! благодаря на всички , които споделят излетите си .
Догодина ще има повече риба , и да няма - морето , вълните , бриза,усмивките- всичко това е безценно ...
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Аватар
морски
новобранец
новобранец

Мнение от морски »

germana74 написа:
Ribolubitel написа:Колеги, стига сте се драчили, всеки е прав за себе си. Днес е нашия празник, никулден а никой до обяд не се е сетил да драсне един ред с поздравления! За това ще го направя аз. Честит ви никулден колеги, и нека Свети Николай закриля всеки от нас в морето. Весел празник на всички. :D :drinkers:
:drinkers: :drinkers: :drinkers: Наздраве пичове и отлични успехи!
Честит празник на всички !
Нека Свети Николай Чудотворец бди над нас !....
Пожелавам безопасни излети и много успехи на всички колеги !
Наздраве ! :drinkers:
Jikosasa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jikosasa »

germana74 написа:
germana74 написа:
pididi написа:Искам да изкажа моето мнение за големия улов на колегите...
За по наблюдателните се вижда на втората снимка едно малко флагче!Който не знае, това е флаг "А" -алфа ,който значи"имам спуснат водолаз или извършвам някаква друга подводна дейност".За каква подводна дейност става и за какво е забит там този флаг,не знам,всеки сам да прецени!Струва ми се доста голямо количество риба,за да е хваната с въдички!Все пак поздрави на колегите и весело изкарване на предстоящия празник!
...Така... повече обяснения няма да има. Куверта 1,50/140м, риба в килограми на снимката 45кг само от единия ден, за двата дни над 80кг. Момчетата са харпунджии, рапанджии и имат отличен нюх за рибата! Чепаретата от мен, но с нюанс от най-големия чепарджия в Поморие чичо Иван-магазинера :prayer: :prayer: :prayer: той е техен баща!
Който, не вярва да е жив и здрав на мен и двата фризера са ми пълни. Рибата се ловеше на бавен ход. Поздрави и весели празници!
...Ми...в такава еуфория!!! Да му таковам и флага. РК-то, като слага дебел сапан преди трала да вдига калкана и да е....бава- мамата на биологичното равновесие, което се е създавало хиляди години тва що не го гледате бре?!
Когато тралят на Таласакра Черноморец-Бургас на 500м от брега и сговнясват всичко красиво под водата пак, не се гледа, че ловят маломерни риби пак не се вижда?! Е...БАНАТА***ИАРА, че играе с тях пак не се вижда? Държавата в лицето на управниците, че нехае и е мафия пак не се вижда? Отнемането на лиценза ми за стопански риболов за "Дупките" в Бургас за улов на каракуда и шаран.... дето от както свят светува кат попчета сме си плащали лицензите за риболов и никой, не е зарибявал, ко да кажа ве? Преди две седмици РК-то влезе на залива "Парашкева" между маслен нос и куракя на 100м от брега, Какво стана да не би да пръдна гущера?!
-А това ,че аз съм една капка в морето се забелязва и флагчето не било свалено? Живи и здрави и весели празници! Това от мен и поздрави!
п.п Лично аз съм участвал в търг със скрито надаване за стопанисването на язовир...и какво?! "Бизнесмените" с горилите ми сумтяха, че те ще вземат търга, от пет кандидата тва и стана те спечелиха. Кой-какво надавал не се вижда. До кога питам аз? По- Дискавъри лично гледах филм, как рибари от Германия имат право да извършват стопански риболов на водоеми и реки със мрежи законно, основно ловяха шаранови риби и улова бе изнасян. Ловяха на река граничеща с Полша в един от ръкавите. Там може, тука не може?!
Ама за мрежите никой не те беше питал! Значи с мрежи ловиш, разбирам. Флагчето, развълнували сте се, забравили сте, айде, майната им на всички, които може да знаят правилника и да ви дали предимство неправомерно. Ама за бракониерски улов - не е много рибата -ни да се фалиш във форума, пък нито пред махалата.
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

Jikosasa .Ти някога влизал ли си в морето за риба ?? Правиш се на разбирач нещо ама май нищо не знаеш за морето :lol:
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

е каква стана тя сега?
Не познавам колегата(германа),ма малко го обърнахме на махленско заяждане,за сметка на това много добре познавам и Пламен и Тонито(капитана на лодката в случая) .Айде да не прибързваме със изводи и заключения-кои,какъв.
Легендарния флаг "алфа" си седи на лодката поне от 10(десет)години,по простата причина че с нея се вадеха,и все още се вадят рапани,за Тонито не знам,но Пламен с баща му бяха цяло лято в морето
Малко насока-кой е Пламен Арарбаджиев:https://www.facebook.com/plamen.arabadzhiev.9?fref=ts
Та пичове,:ако си вярвате че хора, на който във вените им тече повече морска вода,отколкото кръв
ще тръгнат да ловят сафрид с мрежи-няма какво повече да коментираме
Пък е те тоя "Мънинкия"къв бракониер е:
Изображение
Пп:Поздрави за улова Ники,и напролет Тонито да сваля флага-че глей каква стана тя:)

ПП2:Опссс:
https://www.facebook.com/plamen.arabadzhiev.9?fref=ts
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

P1050754.JPG
Ако съм бракониер, биха ли ме допуснали на състезание?!
P1080192.JPG
P1050761.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

P1010890.JPG
P1010306.JPG
:D
P1010383.JPG
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

germana74 написа: Ако съм бракониер, биха ли ме допуснали на състезание?!
Стига си се "връзвал" и ти бе!:wink: 100 човека тук те познаваме и знаем,че сафридите само на чепаре ги ловиш...че и собствено производство :supz:
Пък тази ти купа не я знаех.Бързо идвай на "Краставицата" да почерпиш за нея! :mrgreen:

ПП Само не разбрах каква е връзката между бракониерството и официалните състезания!? Не забравяй,че в дъното на белите ни души винаги се мярка и един тъмен,кървав силует :wink: :lol:
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

shturetc написа:
germana74 написа: Ако съм бракониер, биха ли ме допуснали на състезание?!
Стига си се "връзвал" и ти бе!:wink: 100 човека тук те познаваме и знаем,че сафридите само на чепаре ги ловиш...че и собствено производство :supz:
Пък тази ти купа не я знаех.Бързо идвай на "Краставицата" да почерпиш за нея! :mrgreen:

ПП Само не разбрах каква е връзката между бракониерството и официалните състезания!? Не забравяй,че в дъното на белите ни души винаги се мярка и един тъмен,кървав силует :wink: :lol:
...Ми, никой нямаше да ме допусне до тези състезания. :D а другите медали и купи, ако кача и тях, няма да стигнат пет страници :wink: Поздрави брат!
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

До всички приятели и "злословници":
-Ето, какво ще ви изповядам и ми писна вече не искам да се оправдавам, но:
-Риболувал съм с мрежи и подчертавам ното...., но никога и под никакъв предтекст, не съм злоупотребявал с водните обитатели обитаващи водния хабитат! Винаги съм водил дневник, какво съм уловил, къде съм го уловил, какво количеството... и така нататък! Лоялен съм бил към ИАРА, към любителите риболовци... по-време на заниманието и работата ми с този вид дейност и съответно към живите организми обитаващи водоема позволени ми от държавата да извършвам съответния улов. В дейността ми е нямало нищо, незаконно и спрете да се чепелите с мен и да избивате комплекси. Ще ви кажа една поговорка казана ми от един наистина.... за мен е голям човек, не само рибар!
-Най-голям рибар няма, всички сме за кефа и удоволствието и да консумираш единствения чист продукт... рибата от Черно-море! От 14-години съм военен и видяхте всички какви постижения имам относно спортния риболов, всичко друго е минало! Пoвече няма да се занимавам с невeрници... ми поздрави и на вас, и живи и здрави!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ае Германе-я си налей една декемврийска ракия,
сложи голямото огледало пред себе си,
и си кажете едно голяяямо наздраве.
Няма година или месец,някой да не се изцепи по въпроса с нормата на улова ни.
Ама като дойде и той във Варна,като го качат на някоя лодка - ела
да гледаш колко е "стриктен" в риболова.

Когато Нептун ти дава риба - вземаш я.
Така знам аз.
Като реши,ТОЙ ти взема нещо,дето не очакваш - това съм видял аз.
Въпрос на чест е на всеки един от нас,да си връща бебетата в морето.

Сега към всички - понеже явно че закрихме сезона,
да я караме по лекичко с нападките.
Защо ли ?
Има моменти когато се срещат хората на живо - тогава стават конфузии,
виждаш че срещу теб стои съвсем друг човек.

Пак го казвам,познавам лично голяма част от пишещите тук,
затова с лека ръка си позволявам си правя майтап с тях,или на техен гръб.
Знам че никога няма ми се разсърдят - аз също нося,те го знаят.

Ай сега :drinkers: ,че е време вече.
Как няма да пия вееее,като знам че като отида после там (гробищата),
колко дълго ще съм жаден................. :partyman:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

КИРО написа:Ае Германе-я си налей една декемврийска ракия,
сложи голямото огледало пред себе си,
и си кажете едно голяяямо наздраве.
Няма година или месец,някой да не се изцепи по въпроса с нормата на улова ни.
Ама като дойде и той във Варна,като го качат на някоя лодка - ела
да гледаш колко е "стриктен" в риболова.

Когато Нептун ти дава риба - вземаш я.
Така знам аз.
Като реши,ТОЙ ти взема нещо,дето не очакваш - това съм видял аз.
Въпрос на чест е на всеки един от нас,да си връща бебетата в морето.

Сега към всички - понеже явно че закрихме сезона,
да я караме по лекичко с нападките.
Защо ли ?
Има моменти когато се срещат хората на живо - тогава стават конфузии,
виждаш че срещу теб стои съвсем друг човек.

Пак го казвам,познавам лично голяма част от пишещите тук,
затова с лека ръка си позволявам си правя майтап с тях,или на техен гръб.
Знам че никога няма ми се разсърдят - аз също нося,те го знаят.

Ай сега :drinkers: ,че е време вече.
Как няма да пия вееее,като знам че като отида после там (гробищата),
колко дълго ще съм жаден................. :partyman:
Бати Киро, таквиз-тен подобни глупости като(гробища) да, не чувам вече. :( :lol: :lol: :lol:
Да си жив и здрав и още дълги години да ни радваш, не само ти, но и всички домашни около тебе!
-Я, се стягай ве и наздраве, а май-месец като тръгне миграцията на сафрида..., обещавам ти, че ще прекараме незабравими мигове заедно, ако ме поканиш разбира се :D Армаган ще има от сърце от мен... ти си знаеш какво!
-Дойдат ли рибите на есен при нас, ти си ми добре дошъл, а ако знаеш как свиря на гайда..., гайдата говори!
-В морето, на реката и на язовирите, какви джумбиши сме правили, не си играй!
-За съжаление свиря само страндженско, но щом е за тебе и Добруджанските хави ще хваня, рекив ми са види, а Гръдцката музика, колко салати изява не си играй..., от тяя Гръдцка мера Поморийската, много прихванах! :D
-Айде поздрави от Германчето!!!
P1010394.JPG
P1010395.JPG
P1010557.JPG
-Ей така започват състезанията по-спортен риболов при нас!
-Мълчи, ба!!! :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от germana74 на Сря Дек 11, 2013 11:25 am, променено общо 3 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”