Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Голям шаро
Модератор: Paublo_Eskobar
Голям шаро
Кажете как да извикам по големите шарани които са около 5кг и нагоре .С какво да захранвам и какво да ползвам за стръв?НО същевременно да не идват малките.
- bgstan
- ще става разбирач
Re: Голям шаро
Аз все на глухи попадам и не идват. Стигна се до времена където се радваме на каракуда и едра червеноперка. Като цяло на въпроса ти или с варена царевица с някакъв силен аромат зависи от сезона или топчета. Куката на косъм с топче или 3-4 зърна царевица да не могат малките да го лапат.
-
- разбира нещата
Още не се е родил човека който да измисли начин за селектиране на рибите , според мене е не възможно това което искаш , на 1 номер кука Оунер ,топче 20мм. каракуда 150 грама , на същата кука ,две царевици +повдигач ,200 грама шаранче ,имам още много примери но да не се впускаме в подробности . Ти си захранвай редовно пък големия все някога ще дойде !
чувал сам че млечната царевица малките е обират но сухата малките е плуят защото е твърда тоест големите искат нещо по твърдо и хем не кълват малки но пък вероятността да клъвне е малка
-
- разбира нещата
Малки..... колко да са малки , ти искаш да ловиш от 6 кила нагоре , старата царевица я рупат всички над 1 кило ,в отделни случаи и по-малки ,така че , няма такова животно като селектиране на рибите ,от тебе се иска да си постоянен и търпелив .Иначе ДА на старата имаш по голям шанс да ти удари нещо по така !FaLLeN69 написа:чувал сам че млечната царевица малките е обират но сухата малките е плуят защото е твърда тоест големите искат нещо по твърдо и хем не кълват малки но пък вероятността да клъвне е малка
- lishev_64
- разбира нещата
Виж сега - за да дойдат "иедрити", първо ще трябва да извикаш дребните.
Винаги петното се проучва първо от по-дребните риби - те са по-непредпазливи и по-любопитни. Чак когато започнат да се хранят те, тогава на петното идват и големите им батковци. Така, че храни с разнородна по големина захранка - царевица, коноп, соеви и грахови зърна, натрошени и цели топчета и други подобни лакомства. Куката на монтажа не е нужно да е ченгел за гергьовско агне - 2ри номер според мен е разумен вариант. Но стръвта на косъма да е едра - топче 20мм, две по 18мм, снежен човек, и други подобни, царевица 2-3 зърна. Но пак трябва да кажа, че това е относително. Колегите споменаха за "титаничните" успехи на дребошляците.
А едро може да ти вземе и на житно зрънце.
Въпрос на търпение!

....................................................
Ааа, щях да забравя най-важното - като хванеш по-малък шарко, пускай го обратно, със заръката да ти доведе баба си и дядо си.

Въпрос на търпение!

....................................................
Ааа, щях да забравя най-важното - като хванеш по-малък шарко, пускай го обратно, със заръката да ти доведе баба си и дядо си.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Колега винаги идват първо малките,търпение и късмет му е цаката.В това време от годината аз лично имам трофеи на грозд бели червеи на фидер-кука 14№ Sasame iseama-първо завъртях дребни риби и после дойде и трофея 12.500кг шаран-преди него имам в същия риболов и 8кг шаран-най интересното е че на царевица нямам и бутване.Всеки водоем е индивидуален според сезона и най добрия съвет е от хора които го посещават често.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Може разбира се - мястото е важно 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
чувал сам че нали малките са по непредпазливи за разлика от големите и ако има много малки. Големите си казвали че нещо е
съмнително и не отивали.Чел сам и че шараните поумнявали тоест хванат ли ги 2ри път тая грешка не я правят.
примерно:има около 5-6 деца на 13г Много рядко ще се случи между тях да има някои около 16-18 г. или обратното
Но ще пробвам и съвета по горе от "joro84" и "lishev_64"
захранката трябва ли да има аромат?
съмнително и не отивали.Чел сам и че шараните поумнявали тоест хванат ли ги 2ри път тая грешка не я правят.
примерно:има около 5-6 деца на 13г Много рядко ще се случи между тях да има някои около 16-18 г. или обратното
Но ще пробвам и съвета по горе от "joro84" и "lishev_64"
захранката трябва ли да има аромат?
- mesket4eto
- научил се да хвърля
При мен евгенолът вършеше работа.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()