Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Колеги, някай с пресни впечатления от Враждебна (черното кафе) - Богров - Челопечене (рибарниците): има ли ледена корица, или още може да се фърля?
Ботунец - тази година имам няколко излета там. Популацията се развива добре - каракуда, платика, уклей, червеноперки, костур, бяла. Като гледам биоразнообразието, много ме съмнява статията от 2004 г. да е в сила!
Не съм видял болна риба. Веднъж пръжнах уклей, друго не съм взимал от там.
Не всичко е ядене! Ние наблягаме на мезенето!
Не съм видял болна риба. Веднъж пръжнах уклей, друго не съм взимал от там.
Не всичко е ядене! Ние наблягаме на мезенето!

- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Малките са замръзнали, Богров - при драгата не е, от което следва и другите да не са. Това беше във сряда. Успех.Д-р Флекс написа:Колеги, някай с пресни впечатления от Враждебна (черното кафе) - Богров - Челопечене (рибарниците): има ли ледена корица, или още може да се фърля?
-
- вече хвърля и на тежко
....таааа, за раците нещо?
Колегата ви пита, ама нещо сте му сърдити...май. 

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Какво за раците? Ние сме риболовци!
На стената е толкова обрасло, че надали може да се движат долу. Сигурно са другаде.

На стената е толкова обрасло, че надали може да се движат долу. Сигурно са другаде.
Батка, ако ти търсиш раци, Огняново е твоето мястоДиканаров написа: Има ли раци там наистина, да попитам все пак отново?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Оги, аз почнах да ходя на Ботунец преди 3 години, точно когато все още не беше толкова популярен гьола. В началото ходеха само мангали, и беше сравнително чисто! След като изтече инфо, и почнаха да ходят и "състезатели", се стигна до това, което е в момента. Пак казвам - от лятото не съм ходил, имаше раци. Както и Наско казва- не е от най-подходящите места за търсене на раци!ogi_peugeot написа: Мангалите си хвърлят боклуците на всякъде и гледката е грозна.Аз обичам като ида някъде да ми е чисто и приятно да седя а не като ида и да започна да чистя боклука на мизерниците.
-
- научил се да хвърля
Какво сте се хванали за тия раци незнам...
- SBANKOV
- ще става разбирач
Не си ли чувал поговорката че "Като няма риба и рака е риба"
Някой да е ходил скоро на Негован или на Кътина, вълнува ме и риболова на Панчерево дали костура се обажда

Някой да е ходил скоро на Негован или на Кътина, вълнува ме и риболова на Панчерево дали костура се обажда
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
-
- научил се да хвърля
АААА да прав си...те затова сигурно надълго и нашироко обсъдиха положението с раците:)
-
- разбира нещата
Ама какви раци-крабове ли?Има ли на Огняново Краб?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
ogi_peugeot написа:Ама какви раци-крабове ли?Има ли на Огняново Краб?

За крабове - не знам

Ама тези, обикновените речни раци са станали на размер като омари

И тази, и миналата година извадих няколко по 22-25 см

Според мен не посягат вече само на оловото

Чувам, че се говори, че излизали на брега и дърпани нещата на хората!G.Petkov написа:Според мен не посягат вече само на оловото!

-
- разбира нещата
Аз не съм ходил заради статията на която попаднах.Но мой приятел това лято два пъти ходи и се връща с доволно количество каракуда.Каза обаче,че е много мръсно около гьола-найлони,бутилки,обелки от салам и какво ли още не.Иначе държи риба водоема.Чувал съм го и от други хора.Даже с един циганин веднъж се заговорихме на един друг гьол бяхме.Мангала беше до нас та каза,че е от Ботунец и ходел редовно там.Каза,че лови и бяла риба там което значи,че я има.Лично аз обаче не бих го посетил.На слука на всички.jasonsmith написа:Оги, аз почнах да ходя на Ботунец преди 3 години, точно когато все още не беше толкова популярен гьола. В началото ходеха само мангали, и беше сравнително чисто! След като изтече инфо, и почнаха да ходят и "състезатели", се стигна до това, което е в момента. Пак казвам - от лятото не съм ходил, имаше раци. Както и Наско казва- не е от най-подходящите места за търсене на раци!ogi_peugeot написа: Мангалите си хвърлят боклуците на всякъде и гледката е грозна.Аз обичам като ида някъде да ми е чисто и приятно да седя а не като ида и да започна да чистя боклука на мизерниците.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Благодаря за отговора! Приятно съм изненадан, както за раците, така и за бялата риба! Онази стара видра-Боцмана още ли държи Базата? Георги, на Огняново съм бил няколко пъти и все с по няколко рибета, но никога с раци! Най-много съм събирал там сърнели есенно време и иглика пролетно. От както съм се пенсионирал не съм стъпвал там, на Ботунец пък от 10г., а и на Кътина от толкова. Раците ги страшно обичам, а покрай мен и много от приятелите ми започнаха да уважават това мезе. Заслужава си! Опитайте ги сварени с копър и сол, може и с една бира. Хапването е задължително с ледена бира или бяло вино! Бялата на Ботунец я ловях на рибе от стената, хвърлящ към островчето, а в канала към помпената станция на плувка на педя над дъното на руслото, пак на рибе. Е когато водата е покрила основите на тополите е по-трудно да заметнеш където трябва, а отсреща капините и ябълките пречеха, но ставаше. Излизаха по около 1-1.5 кг.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!