Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Д.Граховски »

FlyFishing написа:пфф боли ги тва у гащите на иарата, за тех е важно да режат дървата по реката и да продават после, през тва им е за рибите.На горското у благоев постояно е пълно с дръва.Имам един вътрешен човек каде ми е казвал, че само бизнеса с дръва им е приоритет и изобщо не ги грее рибата, затва нема шо да се напрегате ловете си що има и тва е, оправия нема.За жалост е така не е като другите страни, ако имах възможноста там да лова тука немаше да стъпна.Гледам на 2-ма мухари ловат та се късат по Англия и щуки и пъстърви и сиомги кфо ти душа иска , тука щуклета по кило и кленчета по 500 гр заеби.Ама такова е.
Ангеле нема как да не се напрегам, защото че земем да се пренапрегнем и после че ме дават из новините, па че ми сбирате подписка да не ме турат у Софийскио, щот съм ги изтрепал за добро, па макар и по особено жесток начин.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Как може да не им е кеф да си вършат работата достойно,хем с природа се занимават !?
горски разбирам като тоя от филмо с язовецо каде го дебнеше... :D ,сички говорат за ел въдици нагоре ръждавица по тунелите ,по бистрица нагоре по котугерци нека Димитров да излезне и да каже коко пъти отиде натам ,той или некой друг ,колко браконери са фанани с ел въдици и коко акта имат написани,кога и да съм ойдел да вадим билет се е пълна стаята дремат там на жешко и една дебела се им вика сигорно чете по форумите :D те това е венци каде дума глупости за нас...
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Не само, че чете, ами и пише в манията.....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Няма такъв филм тая година съм бил проверяван 0 пъти. На реката съм редовно и не мисля че проблема е вгоривото или че само двама били хората от иара. Ако се работи като хората може всяко констатирано нарушение да е последвано от акт.
Въпроса е друг - докато хората чакат на една държавна институция да им оправи морала са в голяма грешка. Закона се пише когато е назряла обществената нужда да се превърне взаимоотношение в норма. Сега се направи точно това забрани се рибалова с тройка и макар да проработи за малко се намери начин тази норма де се заобиколи и да не се спазва и според мен не е защото няма достатъчен контрол от ИАРА, което е така. Причините са две основни:
1 липсва морал у хората
2 обществения контрол клони към 0. И аз отивам за риба за да си почина и не искам да се карам и да си създавам ядове, но когато видя тройкаджия не мисля че само едно обаждане на Иара е достатъчно.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

И мен доса не са ме провервали, а летото съм през ден едва ли не на реката.И тая година ми беше за пръв път с билет и се чуда дали нема да е и последна.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

:!: :!: :!:
Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Дек 17, 2013 3:30 pm, променено общо 2 пъти.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

FlyFishing написа:И мен доса не са ме провервали, а летото съм през ден едва ли не на реката.И тая година ми беше за пръв път с билет и се чуда дали нема да е и последна.
даа порано плащах за 6 месеца от 5 години давам по 25 лева са имам билет до юни и спирам да плаштам е в неделя комшията вика немам билет как да доида идваи бе че им еба маиката ако доат бои и ебане по тия оно са по долни от бракониерите
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

опа...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1190094" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

И на това са намерили лек - копелетата ходят от време на време да пресипят рибата у багажника...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Изображение

Toва е вира на Тунела, откъдето тръгна приказката.Това е и отстоянието между рибарите, като правите сметка, че моето място е между тях.Отсреща са браковците, ама те си идват като се наспят.Препоръчвам на рибарите да ходят там- хем ще ги притесняват, хем е по удобно за изтичане с по-лека линия.Рибата се държи на на 3-4 м от онзи бряг.

Изображение

Това е надвечер, навалицата се разрежда и риболова тръгва.

Изображение

Иво(topsoft) с рибата на четирима( аз, Боби(humfi), Митко) , около 50 парчета по 300 -500 гр. Сниките този път са кофти, другите минават без увековечаване

Изображение

Изображение

В приказките за реката и рибата, има хляб във вижданията на Венци за частична забрана по местата за групиране по време на маловодие- хем е изпълнимо, хем е лесно за контрол.Ама тука вече опираме до професионализъм, отговорност, инициативност-все дефицитни понятия за изпълнителната власт.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Наско ще ви разкажа аз на вас друга приказка като дойда-ще се казва Фокусника от мъгливото плато :D Нещо от рода как се появаява Клинт Истууд в уестърните си :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Danchobor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Danchobor »

Здравейте момчета съчуствам ви напълно и да споделя едно мое бивше преживяване ,също така съм една река и също така тройкаджий тогава бях с синчето и неизках даго плаша та останах с счупен стоп на колата от тия гадове . Скоро бях пак на тази река и пак ги виждам тези симпатяги сигорно познаха колата но небях сам с добри приятели , метода беше здрав масаж и счупени въдици може би не е точно този метод но явно на моменти върши работа
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Пичове казвайте ми всеки път като пуснете сигнал, ако трябва записвайте разговорите. И ми звънкайте, имам лек.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

Много си прав.Изглежда да се реши проблема с бракониерите е саморазправата.Иначе да чакаме ИАРА да се справи е да чакаш от умрел писмо.Докато браконирството не се криминализира и с иараджиите не ходи полицай,който на място да санкционира и да проверяват не като идват като на парад, нищо няма да се оправи.Само :axe:
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:Наско ще ви разкажа аз на вас друга приказка като дойда-ще се казва Фокусника от мъгливото плато :D Нещо от рода как се появаява Клинт Истууд в уестърните си :D
А-а, няма да го изпусна тоя филм, може да го гледам няколко пъти :wink: !
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”