Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Re: Плетено влакно - Брейд
Десет риболова по колко часа?
Ако замине за десет риболова, б**го в ментето
Не съм ползвал въпросното влакно, но ползвам друго осемжилно на варивас за джигинг и освен, че леко загуби цвета си и леки наченки на разнищване друго няма. Това само в най-използваната част на линията(до 60-ти метър).
Ако замине за десет риболова, б**го в ментето

Не съм ползвал въпросното влакно, но ползвам друго осемжилно на варивас за джигинг и освен, че леко загуби цвета си и леки наченки на разнищване друго няма. Това само в най-използваната част на линията(до 60-ти метър).
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
И пие пре доволно количество вода,че бежавото яке на колегата е на червено сини пръски,че почна да се къса от където му падне и струва само 106лв по споменНе съм ползвал въпросното влакно, но ползвам друго осемжилно на варивас за джигинг и освен, че леко загуби цвета си и леки наченки на разнищване друго няма. Това само в най-използваната част на линията(до 60-ти метър).

И като заключение,не знам що за българщина е да си купуваме боклуци подлъгани по един или друг начин и да ни е срам да си признаем,а още повече да ги хвалим и твърдим че са номер едно 1 само защото еди кой си бил казал така.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98" onclick="window.open(this.href);return false;
дали е подходящо за лайт риболов и отговаря ли на размера с
А това
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98" onclick="window.open(this.href);return false;
подобно на нанофил ли е.
Някой тествал ли го е
дали е подходящо за лайт риболов и отговаря ли на размера с
А това
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98" onclick="window.open(this.href);return false;
подобно на нанофил ли е.
Някой тествал ли го е
-
- научил се да хвърля
suravia написа:И пие пре доволно количество вода,че бежавото яке на колегата е на червено сини пръски,че почна да се къса от където му падне и струва само 106лв по споменНе съм ползвал въпросното влакно, но ползвам друго осемжилно на варивас за джигинг и освен, че леко загуби цвета си и леки наченки на разнищване друго няма. Това само в най-използваната част на линията(до 60-ти метър)..Иначе е много яко влакно,ама само по данни.
И като заключение,не знам що за българщина е да си купуваме боклуци подлъгани по един или друг начин и да ни е срам да си признаем,а още повече да ги хвалим и твърдим че са номер едно 1 само защото еди кой си бил казал така.
Ако говорим за едно и също влакно, то аз нямам такива проблеми(освен, че пие вода, но все пак е размер 3). И това, че пие не се усеща чак толкова при риболов от брега, но от лодка абсорбира вода, като ГЪБА. Рано ми е да го хваля влакното, защото го ползвам от два месеца и малко и имам доста риболова с него, а не само 10

Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
GENIUS написа:suravia написа:И пие пре доволно количество вода,че бежавото яке на колегата е на червено сини пръски,че почна да се къса от където му падне и струва само 106лв по споменНе съм ползвал въпросното влакно, но ползвам друго осемжилно на варивас за джигинг и освен, че леко загуби цвета си и леки наченки на разнищване друго няма. Това само в най-използваната част на линията(до 60-ти метър)..Иначе е много яко влакно,ама само по данни.
Ако говорим за едно и също влакно, то аз нямам такива проблеми(освен, че пие вода, но все пак е размер 3). И това, че пие не се усеща чак толкова при риболов от брега, но от лодка абсорбира вода, като ГЪБА. Рано ми е да го хваля влакното, защото го ползвам от два месеца и малко и имам доста риболова с него, а не само 10
Здравейте на всички.
Аз съм въпросния колега с влакното Varivas Avani Jigging 10x10 Max PE8 48 lb, струващо ми 102 лв.
За пиенето на вода, пие. Отначало не се усещаше, но после направо стана страшно. Здравината в началото е добра, но после вече не беше така. Последния път над 35 метра, а влакното не беше протрито.
Тази марка влакна, вече съм я зачеркнал от списък си. Това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.
Успех на всички в риболова и в живота.
-
- научил се да хвърля
Здравей и аз ползвам абсолютно същото влакно Varivas Avani Jigging 10x10 Max PE8 48 lb, моето го закупих от България за 96 лв.
Добре е, че споделяш опит и аз ще пиша ако възникнат някакви проблеми, но за сега нямам оплаквания. Ловя на места, където линията ми, освен контакт с вода до друго не се докосва(идеално чисто дъно). Имах късане още в началото, на 20-ти метър, но бях закачил скала. Други късания за момента нямам.
Добре е, че споделяш опит и аз ще пиша ако възникнат някакви проблеми, но за сега нямам оплаквания. Ловя на места, където линията ми, освен контакт с вода до друго не се докосва(идеално чисто дъно). Имах късане още в началото, на 20-ти метър, но бях закачил скала. Други късания за момента нямам.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На мен пък ми е направило впечатление че човек хвали или не обикновено нещо което е ползвал , за разлика от теб ! Баце , като не те кефи нещо , хубаво , ама поне ползвай доволно видове , различни плитки , напрай съпоставка и тогиз давай категорични мненияsuravia написа:...а още повече да ги хвалим и твърдим че са номер едно 1 само защото еди кой си бил казал така.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Павка,така е ,но сега като се замисля почти съм сигурен,че не си ползвал размерите 1,5 и 2Павел Иванов написа: Тук ако имаш предвид мен :
.karaburov написа:... С четеното във форума човек би останал с впечатлението,че на някой му плащат да рекламира тва влакно!...

А относно от БГ или от чужбина..ми се струва малко нереално,защото едно Пауър Про от тук и чужбина няма разлика.По Дунава е силов риболов,а аз сомаджии от Марица не видях да ползват или хвалят нещо друго освен П.П-то

Както каза ти "бюджетно" било,да ама е Варивас,и трябва да си пази името нали?
Иначе в L.и U.L влакната спор няма,че им разбираш,видял си пипнал си пробвал си!
Тук също не си прав,на дали си оставил 5-6 вида влакна за една година по Дунава,както той тази година,ако се не лъжа само Самурая на 20 либри му остана цял!Павел Иванов написа:
На мен пък ми е направило впечатление че човек хвали или не обикновено нещо което е ползвал , за разлика от теб ! Баце , като не те кефи нещо , хубаво , ама поне ползвай доволно видове , различни плитки , напрай съпоставка и тогиз давай категорични мненияОт всички продукти е възможно човек да попадне на бройка престояла нам колко си време някъде преди да бъде закупена и влязла в употреба . Иначе от мненията ти , които лично ти даваш , е повече от ясно че тепърва опитваш на плетеняк , в което лошо няма , но пък за сметка на това ерудит го раздаваш
![]()
![]()
Другото което,той взема едно,аз друго ventork 3-то,други двама приятели,които не пишат тук 5-6 и т.н и т.н.
видял и превидял е

Смятам спора да не е с лоши чуства,а един вид обмяна на опит!!!
Поздрави и весели празници!
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Здравейте
Нормално е да има недоволни от Вариваса,даваш доста пари и очакваш нещо повече. Да ама Не казваше П.Бочаров преди години. В Дунав и влакно от 500лв. да ползваш пак ще е същата, все пак това е една от най-мръсните реки в Европа.Всеки сам трябва да си избере оптималния вариант и ако го споделя останалите би било чудесно.
А сега и моето питане:
Може ли някой да ми каже колко е дебел действително 8 нишковия Варивас с размер РЕ 1? В таблицата дават да отговаря на 0,165мм но аз това го не вярвам.Обявените 20лб също ми се виждат фантастика.
Твърдо съм решил да пробвам тази марка въпреки негативните мнения по-горе,но се страхувам да не си поръчам прекалено дебел канап
Весели празници на всички и повече положителни емоции в риболова.

Нормално е да има недоволни от Вариваса,даваш доста пари и очакваш нещо повече. Да ама Не казваше П.Бочаров преди години. В Дунав и влакно от 500лв. да ползваш пак ще е същата, все пак това е една от най-мръсните реки в Европа.Всеки сам трябва да си избере оптималния вариант и ако го споделя останалите би било чудесно.
А сега и моето питане:
Може ли някой да ми каже колко е дебел действително 8 нишковия Варивас с размер РЕ 1? В таблицата дават да отговаря на 0,165мм но аз това го не вярвам.Обявените 20лб също ми се виждат фантастика.
Твърдо съм решил да пробвам тази марка въпреки негативните мнения по-горе,но се страхувам да не си поръчам прекалено дебел канап

Весели празници на всички и повече положителни емоции в риболова.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това лято работих,с Дуел 8-нишковото.Използвах 50лб,за сом и 20лб за универсален спининг,това,което мога да кажа е,че притежава много добър кастинг,диаметъра и близо до заявения,не шуми и държи на мръсната вода в Марица.Наистина като здравина е по-слабо от П.П.,но това се компенсира със значително по-тънкия диаметър,при еднакви показатели.......брейдове на Варивас не съм използвал,както и не възнамерявам да използвам,така че не мога да направя сравнителна характеристика.......като цяло съм доволен.
валатът не най-лошото нещо на света
Та бациното не знам как разбрахте че брейдове не съм виждал па ка моли пипал,ама ви е си знаете.Павел Иванов написа:На мен пък ми е направило впечатление че човек хвали или не обикновено нещо което е ползвал , за разлика от теб ! Баце , като не те кефи нещо , хубаво , ама поне ползвай доволно видове , различни плитки , напрай съпоставка и тогиз давай категорични мненияsuravia написа:...а още повече да ги хвалим и твърдим че са номер едно 1 само защото еди кой си бил казал така.От всички продукти е възможно човек да попадне на бройка престояла нам колко си време някъде преди да бъде закупена и влязла в употреба . Иначе от мненията ти , които лично ти даваш , е повече от ясно че тепърва опитваш на плетеняк , в което лошо няма , но пък за сметка на това ерудит го раздаваш
![]()
![]()
Позволих си да си копирам поста в друга тема...
Не знам защо си мисля че отговора който получих в тази тема е не престоен за модератор( според мен той трябва да е за пример)Не знам дали това е наистина така,или поне така изглежда в моите очиПавел Иванов написа:
Тук ако имаш предвид мен :
ще те разочаровам тотално . Относно Варивас съм си съставил мнение доста преди изобщо някой да реши да го внася в БГ , а ищаси зе "плащане" биха излезли доста солени на човека който би ми предложил да му "рекламирам" продукцията , вервай ми . В най-добрият случай би му излизло по-изгодно да си я рекламира сам , или да си прави търговията на вече споделени мнения .karaburov написа:... С четеното във форума човек би останал с впечатлението,че на някой му плащат да рекламира тва влакно!...![]()
Аз съм ползвал това http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... e-pe4-150m в размер 2,0
закупено от този сайт.
Мнението ми за него е- доста по дебело от обявената стойност,доста грубо,съответно и доста шумно,в началото държеше на кантарче 9кг.и се късаше на възела.
След няма и два месеца нещата стояха така-пиеше страшно много вода (което водеше до много голямо провисване и губене на контакт с примамката),почна да се къса много по лесно и не всеки път от възела а на финала ходех с маркер в джоба и бележех през всеки 1м в рамките на 5м за да видя от къде се къса.
проверих пак на кантарче и то показа 4кг. Последният излет скъсах два пъти и ми остана към 40метра влакно.
След седмица Дунава падна и колега ми е намерил една от примамките с около 20 метра влакно.
Иначе в очите на колегата г-н.Павел Иванов съм смешник и не съм виждал брейд,защото в другата тема оплювам това влакно.Пиша тук защото не искам и други колеги да си дават парите на вятъра ако не са им излишни както колегата прави само за тестове.
Закупих си влакното според прочетеното във форума че било най доброто и универсално,а то се оказа.
А ето и една снимка на влакно DUEL I VARIVAS който аз съм ползвал

и двете са с размер 2ка

Бацинуто не ми отговаряй няма нужда

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Около 0.18мм реални . Теста е около 7 - 7.5 кг. при определен вид претегляне .dancho.danev написа:...Може ли някой да ми каже колко е дебел действително 8 нишковия Варивас с размер РЕ 1?...
"Бациното" , както е известно "шило в торба не стои" , та ....suravia написа:...А ето и една снимка на влакно DUEL I VARIVAS който аз съм ползвал
....

пп - модератор в никакъв случай не е равно на комсомолски секретар , ако и да съм бил такъв за няколко месеца навремето , та да служи за пример на който и да е било

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Чудя се това влакно
http://puffin.bg/index.php?item=2580&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
с какво е по-лошо от Duel Hardcore x8 PE 0.8 16lb или Avani Jigging 10x10 MAX PE8 200m 0.8/16.7lb.
Не съм ползвал нито едно от трите и се чудя кое да си заприходя за риболов на джиг от лодка.Ще се ползват примамки от 5 до 28 грама.Макарата е риоби ексция 2000. Струва ли да се ползва за джиг 8 нишково влакно.Досега съм ги ловил с 8 нишкови ПП и Tournament 8 Braid на дайва,както 4 нишкови ПП и Sunline Super PE все около или малко под 15 либри.
http://puffin.bg/index.php?item=2580&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
с какво е по-лошо от Duel Hardcore x8 PE 0.8 16lb или Avani Jigging 10x10 MAX PE8 200m 0.8/16.7lb.
Не съм ползвал нито едно от трите и се чудя кое да си заприходя за риболов на джиг от лодка.Ще се ползват примамки от 5 до 28 грама.Макарата е риоби ексция 2000. Струва ли да се ползва за джиг 8 нишково влакно.Досега съм ги ловил с 8 нишкови ПП и Tournament 8 Braid на дайва,както 4 нишкови ПП и Sunline Super PE все около или малко под 15 либри.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Павка, модераторе и брате днес кЪв ГО ядох на джига -фана ме яд...
!!
Да ти се оплача, ако ми позволиш
Чак толко ли ги боли плитките от студа ?
Има ли нещо алтернативно и не разтегливо "без памет" за силикони в студа

Да ти се оплача, ако ми позволиш

Чак толко ли ги боли плитките от студа ?

Има флуорокарбон !
Има флуорокарбон !