Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риби и емоции на спининга.

Мнение от jivko.uzunov »

Да ти е честита новата пръчка,и много риби с нея. :smt023
п.п.И да я пазиш повече от "тубертинито"
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Мноу е арна - все йедри да ги дърпаш :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Благодаря колеги :smt023

Ето и поредната порция красоти от България видяна през моя обектив :

Изображение

Неделята (6-ти Октомври), колегата ionko topalov ми беше гид и ме разведе из Искъро :D
Изчакахме Слънчо да напече яката и на обед, след неусетно пътуване от София до река Искър, преминало в риболовни разкази за успехи и неуспехи, към 13 часа вече бяхме на реката ;)
Река Черни Искър, Дами и Господа :D :

Изображение

За първи път имах удоволствието да посетя реката :supz:
Тя беше в маловодие и водата бе кристал..... :?
Ето няколко снимки от местата, на които помятах за кратко :

Изображение

То се вижда и дъното на снимките, така че нямам какво да ви обяснявам за обстановката :D

Изображение

Така мятайки си стигнах до този мост, по който преди това бяхме преминали с автомобила :

Изображение

Изображение

Там отново се натъкнах на...май един от най-редовните обитатели на реката, а именно 15 килограмова :rolleyes: автомобилна гума :

Изображение

Беше легнала на дъното и дебнеше нещо.....май примамките ми :?
Бях сигурен, че рибите са там под моста.
Оказах се прав, но по-скоро рибките :D , щото кефалчета по 8-9 см. изпращаха постоянно примамките до самия край.
По едно време чувам някакви гласове над главата си и поглеждам нагоре към моста, а над него се надвесили едни зевзеци :rolleyes: и ходи чакай риба.....
Ахкаха и ойкаха какви риби имало във водата....ем имало ще...в тая кристална вода, каквито и риби да са били, явно поеха нагоре по течението, далеч от мен :x
Отидох и Я да погледна от моста к'во има във водата :D

Изображение

Ама освен познатите кефалченца по-едра риба не видях :

Изображение

С бат Йонко се насочихме надолу по течението ;)
Нагазих във водата с високите обувки и почнах да мятам примамките, то май повече снимах :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Целта ми бе да се провери има ли рибки в тоя бързак ;)

Изображение

Рибки имаше и пак бяха около 8-9 см. :)
Ей го бат Йонко де се скрил ;)

Изображение

Междувременно реших да щракна и да пробвам тук :

Изображение

Имах подгонвания от някакви рибки по 1 пръст, но не можах да им установя вида, имаше и преследване на примамката от черна мряна :lol:
Е помятах пак безрезултатно и се запътих към батката ;)
Там м/у камъните ми привлече погледа тая картинка :

Изображение

Една мухЪ и тя дойде да поогледа как е хавата - дали става за муцане вече :D

Изображение

Бушуакър-ааааа, трябва да се сефтоса !!

Изображение

Тук, м/у камъните се видяха и по-едри кефалчета ;)

Изображение

И веднага загрях де е рибата - надолу, надолу по течението ;) Щом размера на кефалчетата се увеличаваше
с всеки проверен вир и бързей няма начин надолу да са по-едрите ;)
Ей го бат Йонко ! Упорства си във вира здраво, че на 2 пъти спининга му станал на макарон от голям кефал :rock:

Изображение

Аз му казах да си смени счупената коремна тройка на Косадаката, ама...
Айде време е да отпрашвам от тука, всеки камък и вир е проверен ;)

Изображение

Изображение

Оказа се, че бях прав !
В следващия по-голям вир видях игра на по-едри кефали !
Закотвих се на едно място и се зареках да не мръдна, до де, не излъжа някой.
Изредих 3-4 вида примамки, но не ще да барне :roll:
Рекох си, че е време да слагам Мепс Аглия №2 с жълтото листо ;)
Знам, че софийските рибки си я тачат :drinkers: :
След, може би 50 провеждания на едно и също място с разни воблери и други мепсчета, на втория кастинг с жълтото листо, на мепса усещам, че нещо почуква!
Върхът на БушУакъра веднага индикира леки претрепвания на 2 пъти при проводката, на 3-тото потропване направо
направих засечка :axe: и хоп пръчката са сгъна :shock:
Кратка борба и айде първата рибка ;)

Изображение

Толкова бе чувствителен върха на спининга, че вижте де съм го сецнал кефала ;)

Изображение

Просто си е побутвал блесничката :D
Пуснах го и след 2 кастинга пак удар, засечка, но след 5-6 секунди водене рибата се откачи :?
Пък на следващия каст, блесната влезе м/у някакви камъни и се скъса...Power Pro-то се скъса с лекота :smt003
От там насетне само пейзажни снимки....не щът да барнат тия риби на някоя друга моя примамка и т'ва си е....

Изображение

Бат Йонко бе с високи ботуши и напредна надолу по течението, та се разделихме ;)
Местността надолу бе пресечена + джунгла откъм моя бряг :)
Може би 60% от времето на излета ми, мина в ходене по пресечения терен...
По едно време докът са прехвърлям от камък на камък....видях "мъничко червеничко", което и "Царя от пътя отбива" :D
Хммм к'во ли е това :

Изображение

Чай да бръкнем на ръка под камъка :

Изображение

Хах мой късмет, чисто здрава, идеал подарък за брата :D

Изображение

Стигнах и до втичалото на река....където също помятах и след известно време се срещнахме с моя гид :)

Изображение

Изображение

Интересното при бат Йонко бе, че беше натръшкал 3 мерни кефала на същата Косадака, за която по-горе споменах, но за реализирането на този успех, бе сменил коремната тройка на бобчето, с някаква друга, от друго воблерче. :supz:
Друго още по-интересно - самата примамка бе Косадака Роджър Сърф 36 в тая разцветка :

Изображение

Та ето един пример, как воблер със сигнална разцветка, бачка страхотно в бистра вода :smt103
Сигурно кефалюгите са го помислили за жабка :smt102
Часът вече бе станал 17 и 30 и Слънцето вече почваше да залязва над близките хълмове.
Решихме, че можем да идем и да боднем по някой костур на яз. Искър.
Еми отидохме на устието :D

Изображение

Там двамата ударихме по едно костурче за финал :D

Изображение

Изображение

Ето и едно кратко видео с пусканията на рибките и водопада ;)

Изображение
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Много добри снимки.Браво Колега.
Риболовен магазин "ORCA - Риболовни принадлежности на едро и дребно.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

:smt023
След успешното "сефтосване" на БушУакъра с няколко рибки, реших, че е време да бъде изпробван и на река Марица :mrgreen:
На 11.10.2013г. ми се отдаде тази възможност.
Имах на разположение цели 3 дни :D за риболовстване по реката ;)
След дъждовете дето бяха, се задържа стабилно времето 2 дена, но на 3-тия по традиция се сговняса...
Първия излет го направих Петъка на 11.10. Следобеда към 14 часа вече бяхме на реката с брат ми на едно любимо мое място /в по-предния пост споменах за "нещатата"/
Взех само Буш-а ;)
Реката бе вдигнало нивото си и бе покрила летните треви, но водата не бе много мътна.
За мое учудване, "явно се бе разчуло" за щуките....., в Петък на обяд на местото имаше 7 коли - освен ХС си имаше по няколко представителни автомобила от СТЗ и РВ :o
Кои на плувка, кои на тапа, но факт - за мен и брат ми нямаше място къде да мятаме!!!
Пфуу.....както и да е. Почнах да мятам по-надолу по течението.....
Почнах да мятам ей оттука :

Изображение

Изображение

Смених 2 блесни и 2 воблера обаче ударче нямаше....., а едни костури и щучки ми се изсмяха на Йо-Зуритата и Мепсовете, че точно там където провеждах те пък се тъпчеха здраво с рибки....
Сложих си "щастливото" гоблерче на Jaxon и охоооп айде първа риба за излета :

Изображение

За първи път хващам толкова "късен" кефал на изкуствена примамка ;) бая тлъст ми се видя :

Изображение

Наистина щастливо "гоблерче" се оказа :

Изображение

Щастливо щот по време на излета само на него имах удари, но за съжаление, сменените тройки от мен се оказаха май малки, за да зашият големите усти на кефалите :rolleyes: :roll:
Все стигахме до борба и след 15 секунди се откачаха......Та за излета имах освен този кефал още 5 удара.... :oops:
На същото място и по-надолу по течението се счупиха да плющят Распери..., но.... :bear: :D
Видях и крал Сом - риба около 15- 20 кила да плеска яко с опашката (т'ва си е ГЛЕДКА - НЯмА ЗАБРАВЯНЕ ВИДИТЕ ЛИ ТАКОВА ЧУДО !!) :shock:
Бахти работата, не заради друго ами щот пльоскането бе на съвсем близо място, до мястото където извадиха трофейния бракониерски сом ;) :axe: :shock:

Та така мина първия ден.
Ето ги и Къца Денсърите в размер 10 см (толкова се оказаха :lol: , а не 9 см.) :

Изображение

Изображение

Къцата са е постарал, но съм сигурен, че може и повече :lol:

Изображение

Направих им и видео, но него по-късно ще постна ;)
Оказаха се страхотни воблери за цената си, ще видите играта им от видеото ;)
Дали ще са ми работливи, ще видим с времето :bear: :D

Втория ден - 12 -ти Събота, също бе страхотен ден за риболов.
С бате Vid се засякохме на реката следобеда.... и да ви кажа доста въртяхме.
Аз пак бях взел Буш-а, но предвидливо взех и Салмата :)
Там имах само едно ударче на Йо-Зури Л Миноуа от щуче, но не се боцна добре...
Надвечер се преместихме към "моето място", хем да му го покажа.
Там пак се разигра същата драма с щастливото ми "гоблерче" на Джаксън.....
....,но все пак по-добре с удари отколкото без :D
Бате Vid успя да плесне един мерен кефал на Моска по сумрак - малко след 19 часа и така отбеляза първата точка за деня :lol: :supz:
Какво бе интересното при излета на това место.
Към 18 и 30 видях рибата = Крал СОМ да плеска по същия идентичен начин във водата и веднага отидох до автомобила да взема Салмо-то :D Не, че ше я хвана, но да я пробвам поне :D
Какво бе още по-интересното, че тоя път ИЗБУХНА ТОЧНО НА МЕСТОТО, където извадиха бракониерския сом :(
Веднага си помислих, че е закачен на заложена сара :(
Взех Салмо-то и с тежки примамки над 20 грама - клатушка, кастмастер и тейл спинър почнах да суркам по дъното, там където видях, че се пльосна Крал СОМ.
Какво се оказа - не успях да закача нито едно въже на сара :shock: Обаче на острова си седяха 3 кола забити !
Мятах около тях, но нищо не се закачи.
Въртях, търмъчих и сурках с железата 1 час, но нищо. Даже и рибата на плесна повече. :mrgreen:
Разбрах, че хайванина си ходи там, май всяка вечер и си плеска супа от рибки :drinkers:
Дано не му вземат сараджиите мустака :(
На следващия ден - Неделя, обнадежден, че 2 дни бе стабилно времето се зарекох да взема само Хеви такъма :D
Да ма след дъжд - качулка. Времето се скапа и успях да отида на реката доста късно сутринта към 9 и 30 часа.
Взех и солидни подкрепления :

Изображение

За моя изненада нямаше никой !
Обаче нямаше и никаква игра на жива риба.....Все едно всичката риба се бе изпарила, нищо общо с предните 2 слънчеви дни....
Та тоя ден си останах и без удар :lol: , ма пък си направих разходката !
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

JettroniX написа:Направих им и видео, но него по-късно ще постна ;)

;)
Изображение
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колега сега като се загледах по детайлно в клипа и снимките ти ако позволяваш ще ти дам един съвет, който се е наложил при мен с практиката.
Нали знаеш, че понякога дребните камъчета обръщат колата- та ако можеш се опитай да изглеждаш малко по малко забележим на брега на водоема. Всмисъл- избягвай дрехи по теб и аксесоари в светли, червени и искрящи цветове. Аз съм си заприходил едни, два чифта военни комплекти- по един зимен и летен от всяка разцветка и елек, шапка, тениска и панталон от ловните, които са имитация на гора. Да ти кажа има разлика, единият път си бях забравил якето и облякох служебната ми грейка, която е ярко червена, ами познай дали хванах както обикновенно- :lol: хубаво, че после се постопли и останах само по маскировъчните елек и риза и успях да наваксам.
Та думата ми е - шапката ти е много хубава ( и аз уважавам Салмо) но тя е направена с рекламна цел, а не да послужи по време на риболова- а тя ти е на най- високата точна от теб и се вижда от най- далече. По добре ходи в нещо тъмно зелено или кафяво.
Не те ангажирам с мнението ми и няма да се разсърдя ако не ми отговориш- просто споделям това, което мисля че би послужило за по успешен риболов- на ми е помогнало.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Благодаря за съвета :smt023
Камуфлажните дрехи за това са измислени ;) Особено при авджилъка много помагат, при дебненето на жертвата :D
Ей тази шапка на Рапала също мисля да си я заприходя и ще видим има ли го тоя ефект при рибите или не :lol:

Изображение

Шегичка ;) :lol:
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

/19.10.2013/
Събота сутринта ми звъни един приятел с въпроса :
"-Какво хубаво време е навън, какво ще правим ?" :roll:
След доста продължителен разговор решихме да идем някъде на разходка, а впоследствие да вземем направо да направим един риболов някъде :lol:
Той нямаше въдица, но поне билет си беше извадил преди време, когато ходихме с него на Марица. Е аз въдици имам колкото щеш :D та и този проблем решихме на бързо.
Аз пък си взех Буш-а. ;)
Към 12 на обед, мина да ме забере и се запътихме към кварталния рибарски магазин, да си вземе за стръв малки рибки и земен червей.
Подкарахме към Панчарево, че е по-наблизо, но така и не спряхме да метнем :D , а направо се засилихме към софийското море - Искър. :wink:
През седмицата си бях поръчал едни примамки на Сторм - Събуарт 3,8 см и 5см и ги взех да ги тествам на водоема :

Изображение

За плитка вода са супер и също така са големи тракалки!
Усещам, че по Марица ще има изненади :bear:
От магазинът пък си заприходих тези две нови примамки :

Изображение

В това видео ревю може да научите повече за воблера на Страйк Про - Кранки ;)

Към 13 и нещо вече бяхме на устието на Искър. Набързо разпънахме такъмите и се засилихме към водата.
Времето обаче, не беше съвсем хубаво на язовира. Духаше вятър и Слънцето се бе скрило зад пелена от облаци и беше доста хладничко. :?
Засилих се към един понтон да видя как е хавата там, че през първия половина час нямах никакво барване....
Видях, че се бяха групирали на доста гъсто пасажи от дребни баушки, уклей и костурчета.
Там имах за час и половина - 2 удара на костур от порядъка на 200-300 грама.
Те ми бяха и най-едрите риби по време на излета. :D
За съжаление, при изваждането им от водата и двата цопнаха обратно :D Здраве да е.
Единият удари на Салмо Хорнет H4S-HP, а другия на щастливото гоблерче на Джаксън :drinkers:
Е след още малко упорство Джаксънчето улови още един костур, но по-дребен от другите :

Изображение

Ей толкова голямо :

Изображение

Викам си :
"-Супер отървах капото....ще има поне 1 снимка на риба в репорта :lol: !!!"
Към 15 и нещо утихна вятъра и се показа Слънцето и добре напече през оставащото време от деня.
Ей за какви гъсти пасажи от дребни рибки става на въпрос :

Изображение

Всичко хубаво, но като нямах повече удари, реших да почна да преслушвам бреговата ивица.
Покрай брега беше плитко и обрасло от водорасли, та заложих направо на въртяща блесна №2 ;)
Стигнах до това местенце,
=> в дясно от мен... :

Изображение

...център... :

Изображение

.....в ляво от мен <= , то се вижда колко е плитко :

Изображение

Там лекичко нагазих с високите обувки и почнах на ветрило да облавям водната площ пред мен.
Не щеш ли на 4-та и 5-та проводка забелязах костурчета зад блесната :shock:
Охоо май ги набарах къде са :rolleyes: ..... :roll:
Смених Аглия-та със сребристо листо с Декор-а и при първата проводка забавих темпото на блесната.
Хоп първия гладник :

Изображение

После втория.... :

Изображение

...и като видях накъде отиват нещата, взех едно шише и го клъцнах отгоре :D
Напълних го с вода и почнах да го пълня с костури :mrgreen:
Има ли костур в прилично количество не му прощавам :drinkers:
Имаше и такива дребосъци :

Изображение

Интересното бе, че костури имаше пред мен, но видими признаци за тях, че са там не.
Звъннах на моя авер, да му кажа, че съм намерил де са костурите и да идва до мен да мята с плувката.
Той до тоя момент ги беше мъчил на малка рибка и на земен червей, но нямаше барване.
Та дойде и се настани на 20-тина метра от мен.
В същия момент пък се показаха и костурите - почнаха да набиват яко към брега, като доста яростно гонеха малките рибки :D
Някакви самолети летяха постоянно над нас, все едно ни шпионираха :D

Изображение

Покрай костурите заших и едно маломерно кефалче :

Изображение

Него го върнах обратно ;)

Като видяха колегите, че почнахме да дърпаме костурите с моя авер, се присламчиха "по-към нас" естествено :D

Изображение

....,но ракията им бе слаба - на 20-тина минути вадеха на бял по 1 рибка, а ние през 5-6 минути или реализирахме удари или вадехме риби. :lol:
Активността на костурите бе малко повече от 1 час - някъде от 15 и 30, до към 16 и 50.
Взех само най-едрите костури, като ето това бе улова в описания по-горе интервал от време :

Изображение

Едно коте-боте ни правеше компания на мен и моя приятел. Постоянно се шляеше, ту при мен, ту при него.

Изображение

За това си внимание към нас, получи малка награда - рибките за стръв, които бяха сдали багажа :D
Ей го и моя приятел, готов за поредното замятане :

Изображение

Изображение

Търсеше рибите на около 25-30 метра от брега :

Изображение

Нещо бързо ми омръзнаха костурите, честно казано и се разходих към едно по-дълбоко място.
Там заложих само на силиконови примамки, в търсене на бяла риба или бабанки.
В продължение на 1 час обаче нямаше никакво пипане и се върнах при моя приятел да го видя каква е хавата.
Той беше извадил общо за излета 7 костура и каза, че вече тотално спрели да кълват.
Ем аз тогава, малко да пощракам с апарата :D

Изображение

Изображение

Изображение

Пък и да седна, да си почина, любувайки се на природата :

Изображение

Хммм пак подгониха костурите :

Изображение

Дам, ей го колко големи са били :lol:

Изображение

Денят беше към своя край - нашия излет също :)

Изображение

Ние си взехме "нащо", време е да сгъваме :

Изображение

Доволен съм за сега от Буш-а.

Изображение

Усещах на върха, как спира да се върти листото на блесната, когато костурите я цункаха.
По тоя начин разбирах, че има някой там зад блесната при проводката и винаги, когато забавях темпото имах зашита риба ;)
Уловът от костур, бе повод да се съберем вечерта на мухабет у нас :drinkers: ....и да го оползотворим с тая благинка + 2 бутилки златна АстикА :drinkers:

Изображение

Весели празници колеги и приятели ;)
Изображение
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Весели празници Гена! И да продължаваш да ни радваш с хубави репортажи!
Весели празници и на Мода, на съфорумците и на всички запалените по магията: риболов с изкуствени примамки! :)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Sleepwalker_ написа:...Все пак, ако не те затруднява, ще те помоля да я претеглиш когато имаш възможност....
Готово ;)

Изображение

Главно костурите и кефалите пердаша с нея ;) , с воблери от 3-8 грама и глави за силиконите от 3-12 грама ;)
Поздрави на всички !! :drinkers: Аз отивам да метна няколко силикона :D
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Благодаря! ;)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Преди да драсна излета нека ви направя съпричастни с красотата на Родопа планина !
Съботата на 02.11.2013 се връщах от Девин :

Изображение

Минахме през Доспат-Батак-Пазарджик за към София ;)
Ах какви гледки и какви чудесии са родопските язовири :rolleyes:
Друго си е да ги види човек на живо !
От автобуса успях да направя няколко читави снимки.
Отраженията на прозорците на автобуса много ми пречиха и затова се наложи да барна лекичко светлината на снимките, на компютъра ;)
Ето и тях :
Магията на Родопа планина :o

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Язовир Доспат :

Изображение

Изображение

Изображение

През цялото пътуване ме сърбяха ръцете да завъртя със спининга :lol:

Естествено този сърбеж бе начесан в Неделя на язовир Искър :lol:
Рано сутринта с брата се качихме горе на Искъра, на познатите ми на мен места.
Направо си се засилих там, където бях набарал миналия път костурите :

Изображение

Да обаче пиленцето дето кацна миналият път на рамото ми бе отлетяло :D и нещата не бяха добре.
Костурите ги нямаше. По време на излета не се видя нито едно подгонване..., а малки рибки имаше бол.
След 1-часова въртячка ми стана ясно, че няма да я бъде работата.
За това пък извадих новите примамки и почнах да си ги тествам :

DUO Spearhead Ryuki 50S

Изображение

На равномерна проводка нямат почти никаква игра, но почнеш ли да ги туичваш става лудницата :lol:
До сега, съм нямал такъв тип воблерчета и направо останах, като гръмнат, след като ги съживих :shock:
На мнение съм, че могат да извадят от релсите почти всякакъв вид хищна риба!
Вървейки по брега, набързо напазарувах 2 плувки :lol:

Изображение

Тази беше много интересна - със собствено утежнение от сачма.
За първи път виждам такава :

Изображение

Брата остана доволен от новите подаръчета :D
Е по-късно си намерих и ветроупорна запалка на Winston, почти нова.
Нея направо в раницата си я сложих, че не щеш ли ми потрябвало огънче някога :D
Бе пак някакви такива късметчета докато си крача по бреговата ивица :lol:
Разходих се общо взето доста по брега на язовира, но така и не намерих слука от риби.
Тука бе доста дълбоко и направо си заложих на силиконови примамки :

Изображение

Обаче нямаше трепване на линията на Буш-а, бе като знам каква сила ми е "силиконЯ" :lol: Що ли се учудвам :D

Изображение

Реших да потърся рибите на най-плиткото място откъм устието.
Там пък колесарите бяха наредени като "съветската армия на червения площад", а лодките отдавна отплавали :

Изображение

Край брега ми грабна окото за няколко фотоса тая каракуда, която явно е била за стръв на някои от тия лодкари :

Изображение

По едно време се измъкна от някъде Рижко и дойде да ме поздрави, като миналия път. ;)
Аз също го поздравих и му метнах тая умряла каракуда :

Изображение

Мммм много му се услади и почна лакомо да я гризе :

Изображение

На самото устие имах гоненица на кефалчета по 20-30 грама, но те не ми бяха интересни.
Вярно гонеха стръвно воблерчетата и блесничките, но не ми бяха интересни.
Та за да ви успокоя ще ви кажа, че и брата нямаше кълване на бял, земен и рибка - това на 2 плувки и една на дъно ;) .
Пък не е като да не бе хранил яко местото си!!
На обед към 1 часа направо се настанихме с брата на Черни Искър.
На реката имах само едно единствено ударче на първи номер Аглия с жълто листо ;) , но блесната явно дойде малка за рибата и тя се откачи преди да я видя :mrgreen:
От там, малко след 15 часа акустирахме на Панчака, откъм гумаджийницата ;)

Изображение

Там пък абсолютното мъртвило....
Тая лисица го потвърди :D

Изображение

Изображение

Изображение

Като не ще рибата - не ще....
:D
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Другият път колега повече.Иначе много хубави снимки :smt023
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Искърският валатец и Панчаревското КАПОчино са вече в историята.
Остават само хубавите снимки и разходката на чист въздух :D
Време е за нови подвизи, на нови водоеми ;)
Събота преди обед (16.11.2013), свърших по-голямата част от ангажиментите си и следобеда остана чист :o
Естествено знаете как всеки заклет рибар си оползотворява свободното време. :?: :!: :?:
Ако не знаете все още ето ви един девиз, който да ви напомни :D

Изображение

Чухме се на обед с бате Vid и стана ясна работата :lol:
Посетихме язовир Черногорово - един интересен водоем за мен, макар...,че се заплаща такса за 24 часа :wink: :mrgreen:
Когато отидохме към 15 часа, там вече мяткаше Godfather-а.
Той ни бе запазил предвидливо съседния сектор до неговия - 27-ми сектор , за което му благодарихме най-сърдечно :smt023
Разбрахме се с пазача, че можем да си шетаме из секторите, но само там, където няма рибари ;)
За съжаление, при срещата ни с Godfather-а, стана ясно, че риболова няма да е толкова лесен, тъй като той вече от известно време мяташе, но без резултат. :?
Е платили сме си таксата, време е да бъдем упорити и "работливи" в това, да излъжем някоя рибка, която да ни направи уекинКО кефа :D
Бате Vid се засили на първото перспективно според него място, а аз пък на второто такова - точно срещу него :lol:

Изображение

С нас бе и брата на Vid - голям майстор на силиконЯ - има ли голяма риба наоколо, я препарира на място със силконЯ.
Само де се сети, че си е забравил спининга у тях, когато пристигнахме на язовира :lol: ,
но споко спингист в нужда се познава - бях си взел Салмата и Буш-а, та му преотстъпих Салмото :-D
Бате Vid плесна и първата рибка за деня на силиконова примамка - костурче около 100-150 грама, след около 10 минутно фъргане.
След това имаше и доста ударчета на същото място, но не ги бодна ;)

Изображение

Времето перфектно за джиг - слънчево, с много лек ветрец :D :

Изображение

Изображение

Отначало реших да проверя дали има някой "отгоре", похвърлях 2-ките на Мепс и някое воблерче, но нямаше никой на тях.
Правилната тактика при джига на дребен костур я набара Vid и след кратък разбор, на отстояние 50-тина метра :D един от друг, преминах и аз към по-дребни силиконови туситери със зелен цвят. ;)
При мен пък, след 5 минути фъргане на туистера, усетих на върха на БушУакъра, как нещо много бързо дръпна линията навътре и в тоо момент пък Я напънах навън :mrgreen:

УЖАСТ :oops: , ето какво дръпнах :mrgreen:

Изображение

Вижте само до къде е глътнал туистерчето на Уейк :smt106 :

Изображение

Изображение

Време е да си ходи ;)

Изображение

Изображение

Бе доста проводки направих след това, но нямаше никакво кълване.
В това време Vid бодна и второ идентично костурче ;)
В залива между мен и него видях, че се разплицикаха някакви рибки :roll:
Реших да видя що за риПки са ;) Отварям кутията с примамките и след 10 секундно мислене на какво да заложа си
избрах Дуо Рюки, все пак залива беше около 60 см дълбок и ми трябваше някакъв "плиткогазещ дразнител" ;)
Проводката за Спиърхеда, която си избрах, бе агресивен туич.
На 3-4-то провеждане ми удари риба, но не успях да я зашия.....
След още 2-3 кастинга заложих на не толкова агресивен туич, по-скоро бих го определил като "ситен туич" само с върха на БушУакъра - той е с бърз строй и ми дава тая възможност, да дръпкам учестено със малка амплитуда при придърпване.
Направо като някакъв "кивок" :D
На 15-тина метра от мен, както си провеждах покрай брега, видях как се втурна някаква рибка след воблера и направо си се
самозасече при придърпването :lol:

Изображение

....и той си замина да трупа кила :D

Изображение

По едно време се наредихме плътно един до друг, за да разберем има ли някакви по-едри риби или няма, но с оглед на това, че язовира бе с високо ниво и бяха се заляли обширни и плитки участъци, това май нямаше как да стане ?
Е освен ако надвечер някоя по-едра бяла или костур не направят заход на плиткажа ;)

Изображение

Godfather-а и той обикаляше насам, натам из секторите в търсене на риби, но тях ги нямаше.
По едно време, вече към 16 и 40, докато си обикалях в търсене на рибите из секторите минах през Vid да видя как е хавата при него, а той пак надушил де са костурите и тоя път се отчете с един по-приличен около 200 грама дебелан :

Изображение

Изображение

.....иииии...

Изображение

....цъмбуррРРР ..... :lol:

Изображение

Надвечер към 17 часа си тръгна Godfather-а от язовира, че му се случи авария на спининга и преждевременно трябваше да приключи с риболова :rolleyes:
Гледайки, че някакви риби се размърдаха активно на повърхността се отправих към "асфалта", където преди това
следобеда Godfather-а и Vid бяха мятали.
Хммм...подходих с Аглия 2-ка, но рибите тотално игнорираха блесната и си скачаха около нея при проводката :mrgreen:
Хубуум, имах и готов вариант с Рюки Спиърхед, в случай, че не подгонят блесната.
На второто мятане с гореспоменатия "ситен туич" имах удар, но пусто му не била моята риба 8)
Пробвах така още 2-3 пъти и боцнах рибка :bear:
Каква риба обаче само :shock: :o :? , вярно маломерка, ама как бе м...ка му е попаднала в язовира ? ?

Изображение

Остава някой ден да я боднем пак :

Изображение

Ей как играеха рибоците на няколко метра от мен :

Изображение

Все едно бе лятна вечер на язовира, с тая разлика, че след 17 часа става тъмно, а костурите btw се "изпариха" :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

С оглед на това, че се стъмни и нямаше риПки пред нас, заложих на по-тежка глава и по-голям туистер в търсене на дистанция и "по-едри" риби...
Пред нас се оказа, че терена е 30-40 метра плиткаж с дълбочина малко над 1 метър :lol:
Ма кой да знае, като за сефте отиваме на този водоем :wink:
На "асфалта" към 17 и 30, нещо ми натресе големия силокон на Уейк и веднага отреагирах с мощна засечка :)
Докарах рибата и видях, че се бе боднала бяла рибка около 35 см :shock:
При изваждането й от водата обаче, тя си тръсна главата и се саморелийзна....ее ами сега ако нямам повече удари.... :(
Нищо, мерак ми беше да ви я покажа, че за сезона ми бе първата риба от тоя вид, па другото бе, че бях я боднал на силиконова примамка, а както знаете не ми е силата силиконЯ :oops: :mrgreen:
Бе след още 5 минути "джигосване", направо нещо ми спря проводката на макарата и засякох.
Е, тоя път доведох резултата до фотосесия :D

Изображение

.....ииии ZANDER RELEASE :D :

Ей това пък ми се случи с 10лб ППх4 на печелившия силикон и трябваше да го сменя за съжаление, че нямах друг такъв :)

Изображение

Куката е на Джаксън - 12 грама глава, с 4 или 5 нули кука, с дълго рамо.
После, вкъщи запилих жилото на куката, че се бе изкривило нагоре и куката стана пак, като нова.
Така чакания заход на белите риби, в случая рибки, бе в диапазона от 17:30 до 17:35 - явно нацелих пасажа им и така....след това нямаше риби и си тръгнахме към 18 часа.
Бе яката работа. Силикона ше го науча с времето ;)
Обаче, остава си загадка какво изяде опашката на туистера на Vid, в последните минути когато се ориентирахме към приключване на излета :shock: :?:

Изображение

На следващият ден, времето нещо бе кофти, но пак се отдадох на спининга.
С колегата toshiro се лутахме насам, натам :oops: :lol:
След това се капотирахме уставно на Марица, но пък си набрах 1,62 килограма ливаден пачи крак :drinkers:

Изображение

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”