Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- сериозен играч
Re: Риби и емоции на спининга.
Да ти е честита новата пръчка,и много риби с нея.
п.п.И да я пазиш повече от "тубертинито"

п.п.И да я пазиш повече от "тубертинито"
- daniel defoe
- разбира нещата
Благодаря колеги
Ето и поредната порция красоти от България видяна през моя обектив :

Неделята (6-ти Октомври), колегата ionko topalov ми беше гид и ме разведе из Искъро
Изчакахме Слънчо да напече яката и на обед, след неусетно пътуване от София до река Искър, преминало в риболовни разкази за успехи и неуспехи, към 13 часа вече бяхме на реката
Река Черни Искър, Дами и Господа
:
За първи път имах удоволствието да посетя реката
Тя беше в маловодие и водата бе кристал.....
Ето няколко снимки от местата, на които помятах за кратко :

То се вижда и дъното на снимките, така че нямам какво да ви обяснявам за обстановката

Така мятайки си стигнах до този мост, по който преди това бяхме преминали с автомобила :

Там отново се натъкнах на...май един от най-редовните обитатели на реката, а именно 15 килограмова
автомобилна гума :

Беше легнала на дъното и дебнеше нещо.....май примамките ми
Бях сигурен, че рибите са там под моста.
Оказах се прав, но по-скоро рибките
, щото кефалчета по 8-9 см. изпращаха постоянно примамките до самия край.
По едно време чувам някакви гласове над главата си и поглеждам нагоре към моста, а над него се надвесили едни зевзеци
и ходи чакай риба.....
Ахкаха и ойкаха какви риби имало във водата....ем имало ще...в тая кристална вода, каквито и риби да са били, явно поеха нагоре по течението, далеч от мен
Отидох и Я да погледна от моста к'во има във водата

Ама освен познатите кефалченца по-едра риба не видях :

С бат Йонко се насочихме надолу по течението
Нагазих във водата с високите обувки и почнах да мятам примамките, то май повече снимах

Целта ми бе да се провери има ли рибки в тоя бързак

Рибки имаше и пак бяха около 8-9 см.
Ей го бат Йонко де се скрил

Междувременно реших да щракна и да пробвам тук :

Имах подгонвания от някакви рибки по 1 пръст, но не можах да им установя вида, имаше и преследване на примамката от черна мряна
Е помятах пак безрезултатно и се запътих към батката
Там м/у камъните ми привлече погледа тая картинка :

Една мухЪ и тя дойде да поогледа как е хавата - дали става за муцане вече

Бушуакър-ааааа, трябва да се сефтоса !!

Тук, м/у камъните се видяха и по-едри кефалчета

И веднага загрях де е рибата - надолу, надолу по течението
Щом размера на кефалчетата се увеличаваше
с всеки проверен вир и бързей няма начин надолу да са по-едрите
Ей го бат Йонко ! Упорства си във вира здраво, че на 2 пъти спининга му станал на макарон от голям кефал

Аз му казах да си смени счупената коремна тройка на Косадаката, ама...
Айде време е да отпрашвам от тука, всеки камък и вир е проверен

Оказа се, че бях прав !
В следващия по-голям вир видях игра на по-едри кефали !
Закотвих се на едно място и се зареках да не мръдна, до де, не излъжа някой.
Изредих 3-4 вида примамки, но не ще да барне
Рекох си, че е време да слагам Мепс Аглия №2 с жълтото листо
Знам, че софийските рибки си я тачат
:
След, може би 50 провеждания на едно и също място с разни воблери и други мепсчета, на втория кастинг с жълтото листо, на мепса усещам, че нещо почуква!
Върхът на БушУакъра веднага индикира леки претрепвания на 2 пъти при проводката, на 3-тото потропване направо
направих засечка
и хоп пръчката са сгъна
Кратка борба и айде първата рибка

Толкова бе чувствителен върха на спининга, че вижте де съм го сецнал кефала

Просто си е побутвал блесничката
Пуснах го и след 2 кастинга пак удар, засечка, но след 5-6 секунди водене рибата се откачи
Пък на следващия каст, блесната влезе м/у някакви камъни и се скъса...Power Pro-то се скъса с лекота
От там насетне само пейзажни снимки....не щът да барнат тия риби на някоя друга моя примамка и т'ва си е....

Бат Йонко бе с високи ботуши и напредна надолу по течението, та се разделихме
Местността надолу бе пресечена + джунгла откъм моя бряг
Може би 60% от времето на излета ми, мина в ходене по пресечения терен...
По едно време докът са прехвърлям от камък на камък....видях "мъничко червеничко", което и "Царя от пътя отбива"
Хммм к'во ли е това :
Чай да бръкнем на ръка под камъка :

Хах мой късмет, чисто здрава, идеал подарък за брата

Стигнах и до втичалото на река....където също помятах и след известно време се срещнахме с моя гид

Интересното при бат Йонко бе, че беше натръшкал 3 мерни кефала на същата Косадака, за която по-горе споменах, но за реализирането на този успех, бе сменил коремната тройка на бобчето, с някаква друга, от друго воблерче.
Друго още по-интересно - самата примамка бе Косадака Роджър Сърф 36 в тая разцветка :

Та ето един пример, как воблер със сигнална разцветка, бачка страхотно в бистра вода
Сигурно кефалюгите са го помислили за жабка
Часът вече бе станал 17 и 30 и Слънцето вече почваше да залязва над близките хълмове.
Решихме, че можем да идем и да боднем по някой костур на яз. Искър.
Еми отидохме на устието

Там двамата ударихме по едно костурче за финал

Ето и едно кратко видео с пусканията на рибките и водопада

Ето и поредната порция красоти от България видяна през моя обектив :

Неделята (6-ти Октомври), колегата ionko topalov ми беше гид и ме разведе из Искъро

Изчакахме Слънчо да напече яката и на обед, след неусетно пътуване от София до река Искър, преминало в риболовни разкази за успехи и неуспехи, към 13 часа вече бяхме на реката

Река Черни Искър, Дами и Господа

За първи път имах удоволствието да посетя реката

Тя беше в маловодие и водата бе кристал.....

Ето няколко снимки от местата, на които помятах за кратко :

То се вижда и дъното на снимките, така че нямам какво да ви обяснявам за обстановката

Така мятайки си стигнах до този мост, по който преди това бяхме преминали с автомобила :

Там отново се натъкнах на...май един от най-редовните обитатели на реката, а именно 15 килограмова

Беше легнала на дъното и дебнеше нещо.....май примамките ми

Бях сигурен, че рибите са там под моста.
Оказах се прав, но по-скоро рибките

По едно време чувам някакви гласове над главата си и поглеждам нагоре към моста, а над него се надвесили едни зевзеци

Ахкаха и ойкаха какви риби имало във водата....ем имало ще...в тая кристална вода, каквито и риби да са били, явно поеха нагоре по течението, далеч от мен

Отидох и Я да погледна от моста к'во има във водата

Ама освен познатите кефалченца по-едра риба не видях :

С бат Йонко се насочихме надолу по течението

Нагазих във водата с високите обувки и почнах да мятам примамките, то май повече снимах

Целта ми бе да се провери има ли рибки в тоя бързак

Рибки имаше и пак бяха около 8-9 см.

Ей го бат Йонко де се скрил

Междувременно реших да щракна и да пробвам тук :

Имах подгонвания от някакви рибки по 1 пръст, но не можах да им установя вида, имаше и преследване на примамката от черна мряна

Е помятах пак безрезултатно и се запътих към батката

Там м/у камъните ми привлече погледа тая картинка :

Една мухЪ и тя дойде да поогледа как е хавата - дали става за муцане вече

Бушуакър-ааааа, трябва да се сефтоса !!

Тук, м/у камъните се видяха и по-едри кефалчета

И веднага загрях де е рибата - надолу, надолу по течението

с всеки проверен вир и бързей няма начин надолу да са по-едрите

Ей го бат Йонко ! Упорства си във вира здраво, че на 2 пъти спининга му станал на макарон от голям кефал

Аз му казах да си смени счупената коремна тройка на Косадаката, ама...
Айде време е да отпрашвам от тука, всеки камък и вир е проверен

Оказа се, че бях прав !
В следващия по-голям вир видях игра на по-едри кефали !
Закотвих се на едно място и се зареках да не мръдна, до де, не излъжа някой.
Изредих 3-4 вида примамки, но не ще да барне

Рекох си, че е време да слагам Мепс Аглия №2 с жълтото листо

Знам, че софийските рибки си я тачат

След, може би 50 провеждания на едно и също място с разни воблери и други мепсчета, на втория кастинг с жълтото листо, на мепса усещам, че нещо почуква!
Върхът на БушУакъра веднага индикира леки претрепвания на 2 пъти при проводката, на 3-тото потропване направо
направих засечка

Кратка борба и айде първата рибка

Толкова бе чувствителен върха на спининга, че вижте де съм го сецнал кефала

Просто си е побутвал блесничката

Пуснах го и след 2 кастинга пак удар, засечка, но след 5-6 секунди водене рибата се откачи

Пък на следващия каст, блесната влезе м/у някакви камъни и се скъса...Power Pro-то се скъса с лекота

От там насетне само пейзажни снимки....не щът да барнат тия риби на някоя друга моя примамка и т'ва си е....

Бат Йонко бе с високи ботуши и напредна надолу по течението, та се разделихме

Местността надолу бе пресечена + джунгла откъм моя бряг

Може би 60% от времето на излета ми, мина в ходене по пресечения терен...
По едно време докът са прехвърлям от камък на камък....видях "мъничко червеничко", което и "Царя от пътя отбива"

Хммм к'во ли е това :

Чай да бръкнем на ръка под камъка :

Хах мой късмет, чисто здрава, идеал подарък за брата

Стигнах и до втичалото на река....където също помятах и след известно време се срещнахме с моя гид

Интересното при бат Йонко бе, че беше натръшкал 3 мерни кефала на същата Косадака, за която по-горе споменах, но за реализирането на този успех, бе сменил коремната тройка на бобчето, с някаква друга, от друго воблерче.

Друго още по-интересно - самата примамка бе Косадака Роджър Сърф 36 в тая разцветка :

Та ето един пример, как воблер със сигнална разцветка, бачка страхотно в бистра вода

Сигурно кефалюгите са го помислили за жабка

Часът вече бе станал 17 и 30 и Слънцето вече почваше да залязва над близките хълмове.
Решихме, че можем да идем и да боднем по някой костур на яз. Искър.
Еми отидохме на устието

Там двамата ударихме по едно костурче за финал

Ето и едно кратко видео с пусканията на рибките и водопада

- orka1
- новобранец
- Обратна връзка:
Много добри снимки.Браво Колега.
Риболовен магазин "ORCA - Риболовни принадлежности на едро и дребно.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

След успешното "сефтосване" на БушУакъра с няколко рибки, реших, че е време да бъде изпробван и на река Марица

На 11.10.2013г. ми се отдаде тази възможност.
Имах на разположение цели 3 дни

След дъждовете дето бяха, се задържа стабилно времето 2 дена, но на 3-тия по традиция се сговняса...
Първия излет го направих Петъка на 11.10. Следобеда към 14 часа вече бяхме на реката с брат ми на едно любимо мое място /в по-предния пост споменах за "нещатата"/
Взех само Буш-а

Реката бе вдигнало нивото си и бе покрила летните треви, но водата не бе много мътна.
За мое учудване, "явно се бе разчуло" за щуките....., в Петък на обяд на местото имаше 7 коли - освен ХС си имаше по няколко представителни автомобила от СТЗ и РВ

Кои на плувка, кои на тапа, но факт - за мен и брат ми нямаше място къде да мятаме!!!
Пфуу.....както и да е. Почнах да мятам по-надолу по течението.....
Почнах да мятам ей оттука :

Смених 2 блесни и 2 воблера обаче ударче нямаше....., а едни костури и щучки ми се изсмяха на Йо-Зуритата и Мепсовете, че точно там където провеждах те пък се тъпчеха здраво с рибки....
Сложих си "щастливото" гоблерче на Jaxon и охоооп айде първа риба за излета :

За първи път хващам толкова "късен" кефал на изкуствена примамка

Наистина щастливо "гоблерче" се оказа :

Щастливо щот по време на излета само на него имах удари, но за съжаление, сменените тройки от мен се оказаха май малки, за да зашият големите усти на кефалите

Все стигахме до борба и след 15 секунди се откачаха......Та за излета имах освен този кефал още 5 удара....

На същото място и по-надолу по течението се счупиха да плющят Распери..., но....

Видях и крал Сом - риба около 15- 20 кила да плеска яко с опашката (т'ва си е ГЛЕДКА - НЯмА ЗАБРАВЯНЕ ВИДИТЕ ЛИ ТАКОВА ЧУДО !!)

Бахти работата, не заради друго ами щот пльоскането бе на съвсем близо място, до мястото където извадиха трофейния бракониерски сом

Та така мина първия ден.
Ето ги и Къца Денсърите в размер 10 см (толкова се оказаха

Къцата са е постарал, но съм сигурен, че може и повече

Направих им и видео, но него по-късно ще постна

Оказаха се страхотни воблери за цената си, ще видите играта им от видеото

Дали ще са ми работливи, ще видим с времето

Втория ден - 12 -ти Събота, също бе страхотен ден за риболов.
С бате Vid се засякохме на реката следобеда.... и да ви кажа доста въртяхме.
Аз пак бях взел Буш-а, но предвидливо взех и Салмата

Там имах само едно ударче на Йо-Зури Л Миноуа от щуче, но не се боцна добре...
Надвечер се преместихме към "моето място", хем да му го покажа.
Там пак се разигра същата драма с щастливото ми "гоблерче" на Джаксън.....
....,но все пак по-добре с удари отколкото без

Бате Vid успя да плесне един мерен кефал на Моска по сумрак - малко след 19 часа и така отбеляза първата точка за деня

Какво бе интересното при излета на това место.
Към 18 и 30 видях рибата = Крал СОМ да плеска по същия идентичен начин във водата и веднага отидох до автомобила да взема Салмо-то

Какво бе още по-интересното, че тоя път ИЗБУХНА ТОЧНО НА МЕСТОТО, където извадиха бракониерския сом

Веднага си помислих, че е закачен на заложена сара

Взех Салмо-то и с тежки примамки над 20 грама - клатушка, кастмастер и тейл спинър почнах да суркам по дъното, там където видях, че се пльосна Крал СОМ.
Какво се оказа - не успях да закача нито едно въже на сара

Мятах около тях, но нищо не се закачи.
Въртях, търмъчих и сурках с железата 1 час, но нищо. Даже и рибата на плесна повече.

Разбрах, че хайванина си ходи там, май всяка вечер и си плеска супа от рибки

Дано не му вземат сараджиите мустака

На следващия ден - Неделя, обнадежден, че 2 дни бе стабилно времето се зарекох да взема само Хеви такъма

Да ма след дъжд - качулка. Времето се скапа и успях да отида на реката доста късно сутринта към 9 и 30 часа.
Взех и солидни подкрепления :

За моя изненада нямаше никой !
Обаче нямаше и никаква игра на жива риба.....Все едно всичката риба се бе изпарила, нищо общо с предните 2 слънчеви дни....
Та тоя ден си останах и без удар

- eroucma
- разбира нещата
Колега сега като се загледах по детайлно в клипа и снимките ти ако позволяваш ще ти дам един съвет, който се е наложил при мен с практиката.
Нали знаеш, че понякога дребните камъчета обръщат колата- та ако можеш се опитай да изглеждаш малко по малко забележим на брега на водоема. Всмисъл- избягвай дрехи по теб и аксесоари в светли, червени и искрящи цветове. Аз съм си заприходил едни, два чифта военни комплекти- по един зимен и летен от всяка разцветка и елек, шапка, тениска и панталон от ловните, които са имитация на гора. Да ти кажа има разлика, единият път си бях забравил якето и облякох служебната ми грейка, която е ярко червена, ами познай дали хванах както обикновенно-
хубаво, че после се постопли и останах само по маскировъчните елек и риза и успях да наваксам.
Та думата ми е - шапката ти е много хубава ( и аз уважавам Салмо) но тя е направена с рекламна цел, а не да послужи по време на риболова- а тя ти е на най- високата точна от теб и се вижда от най- далече. По добре ходи в нещо тъмно зелено или кафяво.
Не те ангажирам с мнението ми и няма да се разсърдя ако не ми отговориш- просто споделям това, което мисля че би послужило за по успешен риболов- на ми е помогнало.
Нали знаеш, че понякога дребните камъчета обръщат колата- та ако можеш се опитай да изглеждаш малко по малко забележим на брега на водоема. Всмисъл- избягвай дрехи по теб и аксесоари в светли, червени и искрящи цветове. Аз съм си заприходил едни, два чифта военни комплекти- по един зимен и летен от всяка разцветка и елек, шапка, тениска и панталон от ловните, които са имитация на гора. Да ти кажа има разлика, единият път си бях забравил якето и облякох служебната ми грейка, която е ярко червена, ами познай дали хванах както обикновенно-

Та думата ми е - шапката ти е много хубава ( и аз уважавам Салмо) но тя е направена с рекламна цел, а не да послужи по време на риболова- а тя ти е на най- високата точна от теб и се вижда от най- далече. По добре ходи в нещо тъмно зелено или кафяво.
Не те ангажирам с мнението ми и няма да се разсърдя ако не ми отговориш- просто споделям това, което мисля че би послужило за по успешен риболов- на ми е помогнало.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Благодаря за съвета
Камуфлажните дрехи за това са измислени
Особено при авджилъка много помагат, при дебненето на жертвата
Ей тази шапка на Рапала също мисля да си я заприходя и ще видим има ли го тоя ефект при рибите или не

Шегичка

Камуфлажните дрехи за това са измислени

Ей тази шапка на Рапала също мисля да си я заприходя и ще видим има ли го тоя ефект при рибите или не

Шегичка

/19.10.2013/
Събота сутринта ми звъни един приятел с въпроса :
"-Какво хубаво време е навън, какво ще правим ?"
След доста продължителен разговор решихме да идем някъде на разходка, а впоследствие да вземем направо да направим един риболов някъде
Той нямаше въдица, но поне билет си беше извадил преди време, когато ходихме с него на Марица. Е аз въдици имам колкото щеш
та и този проблем решихме на бързо.
Аз пък си взех Буш-а.
Към 12 на обед, мина да ме забере и се запътихме към кварталния рибарски магазин, да си вземе за стръв малки рибки и земен червей.
Подкарахме към Панчарево, че е по-наблизо, но така и не спряхме да метнем
, а направо се засилихме към софийското море - Искър.
През седмицата си бях поръчал едни примамки на Сторм - Събуарт 3,8 см и 5см и ги взех да ги тествам на водоема :

За плитка вода са супер и също така са големи тракалки!
Усещам, че по Марица ще има изненади
От магазинът пък си заприходих тези две нови примамки :

В това видео ревю може да научите повече за воблера на Страйк Про - Кранки
Към 13 и нещо вече бяхме на устието на Искър. Набързо разпънахме такъмите и се засилихме към водата.
Времето обаче, не беше съвсем хубаво на язовира. Духаше вятър и Слънцето се бе скрило зад пелена от облаци и беше доста хладничко.
Засилих се към един понтон да видя как е хавата там, че през първия половина час нямах никакво барване....
Видях, че се бяха групирали на доста гъсто пасажи от дребни баушки, уклей и костурчета.
Там имах за час и половина - 2 удара на костур от порядъка на 200-300 грама.
Те ми бяха и най-едрите риби по време на излета.
За съжаление, при изваждането им от водата и двата цопнаха обратно
Здраве да е.
Единият удари на Салмо Хорнет H4S-HP, а другия на щастливото гоблерче на Джаксън
Е след още малко упорство Джаксънчето улови още един костур, но по-дребен от другите :

Ей толкова голямо :

Викам си :
"-Супер отървах капото....ще има поне 1 снимка на риба в репорта
!!!"
Към 15 и нещо утихна вятъра и се показа Слънцето и добре напече през оставащото време от деня.
Ей за какви гъсти пасажи от дребни рибки става на въпрос :

Всичко хубаво, но като нямах повече удари, реших да почна да преслушвам бреговата ивица.
Покрай брега беше плитко и обрасло от водорасли, та заложих направо на въртяща блесна №2
Стигнах до това местенце,
=> в дясно от мен... :

...център... :

.....в ляво от мен <= , то се вижда колко е плитко :

Там лекичко нагазих с високите обувки и почнах на ветрило да облавям водната площ пред мен.
Не щеш ли на 4-та и 5-та проводка забелязах костурчета зад блесната
Охоо май ги набарах къде са
.....
Смених Аглия-та със сребристо листо с Декор-а и при първата проводка забавих темпото на блесната.
Хоп първия гладник :

После втория.... :

...и като видях накъде отиват нещата, взех едно шише и го клъцнах отгоре
Напълних го с вода и почнах да го пълня с костури
Има ли костур в прилично количество не му прощавам
Имаше и такива дребосъци :

Интересното бе, че костури имаше пред мен, но видими признаци за тях, че са там не.
Звъннах на моя авер, да му кажа, че съм намерил де са костурите и да идва до мен да мята с плувката.
Той до тоя момент ги беше мъчил на малка рибка и на земен червей, но нямаше барване.
Та дойде и се настани на 20-тина метра от мен.
В същия момент пък се показаха и костурите - почнаха да набиват яко към брега, като доста яростно гонеха малките рибки
Някакви самолети летяха постоянно над нас, все едно ни шпионираха

Покрай костурите заших и едно маломерно кефалче :

Него го върнах обратно
Като видяха колегите, че почнахме да дърпаме костурите с моя авер, се присламчиха "по-към нас" естествено

....,но ракията им бе слаба - на 20-тина минути вадеха на бял по 1 рибка, а ние през 5-6 минути или реализирахме удари или вадехме риби.
Активността на костурите бе малко повече от 1 час - някъде от 15 и 30, до към 16 и 50.
Взех само най-едрите костури, като ето това бе улова в описания по-горе интервал от време :

Едно коте-боте ни правеше компания на мен и моя приятел. Постоянно се шляеше, ту при мен, ту при него.

За това си внимание към нас, получи малка награда - рибките за стръв, които бяха сдали багажа
Ей го и моя приятел, готов за поредното замятане :

Търсеше рибите на около 25-30 метра от брега :

Нещо бързо ми омръзнаха костурите, честно казано и се разходих към едно по-дълбоко място.
Там заложих само на силиконови примамки, в търсене на бяла риба или бабанки.
В продължение на 1 час обаче нямаше никакво пипане и се върнах при моя приятел да го видя каква е хавата.
Той беше извадил общо за излета 7 костура и каза, че вече тотално спрели да кълват.
Ем аз тогава, малко да пощракам с апарата

Пък и да седна, да си почина, любувайки се на природата :

Хммм пак подгониха костурите :

Дам, ей го колко големи са били

Денят беше към своя край - нашия излет също

Ние си взехме "нащо", време е да сгъваме :

Доволен съм за сега от Буш-а.

Усещах на върха, как спира да се върти листото на блесната, когато костурите я цункаха.
По тоя начин разбирах, че има някой там зад блесната при проводката и винаги, когато забавях темпото имах зашита риба
Уловът от костур, бе повод да се съберем вечерта на мухабет у нас
....и да го оползотворим с тая благинка + 2 бутилки златна АстикА

Весели празници колеги и приятели
Събота сутринта ми звъни един приятел с въпроса :
"-Какво хубаво време е навън, какво ще правим ?"

След доста продължителен разговор решихме да идем някъде на разходка, а впоследствие да вземем направо да направим един риболов някъде

Той нямаше въдица, но поне билет си беше извадил преди време, когато ходихме с него на Марица. Е аз въдици имам колкото щеш

Аз пък си взех Буш-а.

Към 12 на обед, мина да ме забере и се запътихме към кварталния рибарски магазин, да си вземе за стръв малки рибки и земен червей.
Подкарахме към Панчарево, че е по-наблизо, но така и не спряхме да метнем

През седмицата си бях поръчал едни примамки на Сторм - Събуарт 3,8 см и 5см и ги взех да ги тествам на водоема :

За плитка вода са супер и също така са големи тракалки!
Усещам, че по Марица ще има изненади

От магазинът пък си заприходих тези две нови примамки :

В това видео ревю може да научите повече за воблера на Страйк Про - Кранки

Към 13 и нещо вече бяхме на устието на Искър. Набързо разпънахме такъмите и се засилихме към водата.
Времето обаче, не беше съвсем хубаво на язовира. Духаше вятър и Слънцето се бе скрило зад пелена от облаци и беше доста хладничко.

Засилих се към един понтон да видя как е хавата там, че през първия половина час нямах никакво барване....
Видях, че се бяха групирали на доста гъсто пасажи от дребни баушки, уклей и костурчета.
Там имах за час и половина - 2 удара на костур от порядъка на 200-300 грама.
Те ми бяха и най-едрите риби по време на излета.

За съжаление, при изваждането им от водата и двата цопнаха обратно

Единият удари на Салмо Хорнет H4S-HP, а другия на щастливото гоблерче на Джаксън

Е след още малко упорство Джаксънчето улови още един костур, но по-дребен от другите :

Ей толкова голямо :

Викам си :
"-Супер отървах капото....ще има поне 1 снимка на риба в репорта

Към 15 и нещо утихна вятъра и се показа Слънцето и добре напече през оставащото време от деня.
Ей за какви гъсти пасажи от дребни рибки става на въпрос :

Всичко хубаво, но като нямах повече удари, реших да почна да преслушвам бреговата ивица.
Покрай брега беше плитко и обрасло от водорасли, та заложих направо на въртяща блесна №2

Стигнах до това местенце,
=> в дясно от мен... :

...център... :

.....в ляво от мен <= , то се вижда колко е плитко :

Там лекичко нагазих с високите обувки и почнах на ветрило да облавям водната площ пред мен.
Не щеш ли на 4-та и 5-та проводка забелязах костурчета зад блесната

Охоо май ги набарах къде са

Смених Аглия-та със сребристо листо с Декор-а и при първата проводка забавих темпото на блесната.
Хоп първия гладник :

После втория.... :

...и като видях накъде отиват нещата, взех едно шише и го клъцнах отгоре

Напълних го с вода и почнах да го пълня с костури

Има ли костур в прилично количество не му прощавам

Имаше и такива дребосъци :

Интересното бе, че костури имаше пред мен, но видими признаци за тях, че са там не.
Звъннах на моя авер, да му кажа, че съм намерил де са костурите и да идва до мен да мята с плувката.
Той до тоя момент ги беше мъчил на малка рибка и на земен червей, но нямаше барване.
Та дойде и се настани на 20-тина метра от мен.
В същия момент пък се показаха и костурите - почнаха да набиват яко към брега, като доста яростно гонеха малките рибки

Някакви самолети летяха постоянно над нас, все едно ни шпионираха

Покрай костурите заших и едно маломерно кефалче :

Него го върнах обратно

Като видяха колегите, че почнахме да дърпаме костурите с моя авер, се присламчиха "по-към нас" естествено

....,но ракията им бе слаба - на 20-тина минути вадеха на бял по 1 рибка, а ние през 5-6 минути или реализирахме удари или вадехме риби.

Активността на костурите бе малко повече от 1 час - някъде от 15 и 30, до към 16 и 50.
Взех само най-едрите костури, като ето това бе улова в описания по-горе интервал от време :

Едно коте-боте ни правеше компания на мен и моя приятел. Постоянно се шляеше, ту при мен, ту при него.

За това си внимание към нас, получи малка награда - рибките за стръв, които бяха сдали багажа

Ей го и моя приятел, готов за поредното замятане :

Търсеше рибите на около 25-30 метра от брега :

Нещо бързо ми омръзнаха костурите, честно казано и се разходих към едно по-дълбоко място.
Там заложих само на силиконови примамки, в търсене на бяла риба или бабанки.
В продължение на 1 час обаче нямаше никакво пипане и се върнах при моя приятел да го видя каква е хавата.
Той беше извадил общо за излета 7 костура и каза, че вече тотално спрели да кълват.
Ем аз тогава, малко да пощракам с апарата

Пък и да седна, да си почина, любувайки се на природата :

Хммм пак подгониха костурите :

Дам, ей го колко големи са били

Денят беше към своя край - нашия излет също

Ние си взехме "нащо", време е да сгъваме :

Доволен съм за сега от Буш-а.

Усещах на върха, как спира да се върти листото на блесната, когато костурите я цункаха.
По тоя начин разбирах, че има някой там зад блесната при проводката и винаги, когато забавях темпото имах зашита риба

Уловът от костур, бе повод да се съберем вечерта на мухабет у нас

Весели празници колеги и приятели

- ynovi
- научил се да хвърля
Весели празници Гена! И да продължаваш да ни радваш с хубави репортажи!
Весели празници и на Мода, на съфорумците и на всички запалените по магията: риболов с изкуствени примамки!
Весели празници и на Мода, на съфорумците и на всички запалените по магията: риболов с изкуствени примамки!

ГотовоSleepwalker_ написа:...Все пак, ако не те затруднява, ще те помоля да я претеглиш когато имаш възможност....

Главно костурите и кефалите пердаша с нея

Поздрави на всички !!

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Благодаря! 

Преди да драсна излета нека ви направя съпричастни с красотата на Родопа планина !
Съботата на 02.11.2013 се връщах от Девин :

Минахме през Доспат-Батак-Пазарджик за към София
Ах какви гледки и какви чудесии са родопските язовири
Друго си е да ги види човек на живо !
От автобуса успях да направя няколко читави снимки.
Отраженията на прозорците на автобуса много ми пречиха и затова се наложи да барна лекичко светлината на снимките, на компютъра
Ето и тях :
Магията на Родопа планина

Язовир Доспат :

През цялото пътуване ме сърбяха ръцете да завъртя със спининга
Естествено този сърбеж бе начесан в Неделя на язовир Искър
Рано сутринта с брата се качихме горе на Искъра, на познатите ми на мен места.
Направо си се засилих там, където бях набарал миналия път костурите :

Да обаче пиленцето дето кацна миналият път на рамото ми бе отлетяло
и нещата не бяха добре.
Костурите ги нямаше. По време на излета не се видя нито едно подгонване..., а малки рибки имаше бол.
След 1-часова въртячка ми стана ясно, че няма да я бъде работата.
За това пък извадих новите примамки и почнах да си ги тествам :
DUO Spearhead Ryuki 50S

На равномерна проводка нямат почти никаква игра, но почнеш ли да ги туичваш става лудницата
До сега, съм нямал такъв тип воблерчета и направо останах, като гръмнат, след като ги съживих
На мнение съм, че могат да извадят от релсите почти всякакъв вид хищна риба!
Вървейки по брега, набързо напазарувах 2 плувки

Тази беше много интересна - със собствено утежнение от сачма.
За първи път виждам такава :

Брата остана доволен от новите подаръчета
Е по-късно си намерих и ветроупорна запалка на Winston, почти нова.
Нея направо в раницата си я сложих, че не щеш ли ми потрябвало огънче някога
Бе пак някакви такива късметчета докато си крача по бреговата ивица
Разходих се общо взето доста по брега на язовира, но така и не намерих слука от риби.
Тука бе доста дълбоко и направо си заложих на силиконови примамки :

Обаче нямаше трепване на линията на Буш-а, бе като знам каква сила ми е "силиконЯ"
Що ли се учудвам

Реших да потърся рибите на най-плиткото място откъм устието.
Там пък колесарите бяха наредени като "съветската армия на червения площад", а лодките отдавна отплавали :

Край брега ми грабна окото за няколко фотоса тая каракуда, която явно е била за стръв на някои от тия лодкари :

По едно време се измъкна от някъде Рижко и дойде да ме поздрави, като миналия път.
Аз също го поздравих и му метнах тая умряла каракуда :

Мммм много му се услади и почна лакомо да я гризе :

На самото устие имах гоненица на кефалчета по 20-30 грама, но те не ми бяха интересни.
Вярно гонеха стръвно воблерчетата и блесничките, но не ми бяха интересни.
Та за да ви успокоя ще ви кажа, че и брата нямаше кълване на бял, земен и рибка - това на 2 плувки и една на дъно
.
Пък не е като да не бе хранил яко местото си!!
На обед към 1 часа направо се настанихме с брата на Черни Искър.
На реката имах само едно единствено ударче на първи номер Аглия с жълто листо
, но блесната явно дойде малка за рибата и тя се откачи преди да я видя
От там, малко след 15 часа акустирахме на Панчака, откъм гумаджийницата

Там пък абсолютното мъртвило....
Тая лисица го потвърди

Като не ще рибата - не ще....

Съботата на 02.11.2013 се връщах от Девин :

Минахме през Доспат-Батак-Пазарджик за към София

Ах какви гледки и какви чудесии са родопските язовири

Друго си е да ги види човек на живо !
От автобуса успях да направя няколко читави снимки.
Отраженията на прозорците на автобуса много ми пречиха и затова се наложи да барна лекичко светлината на снимките, на компютъра

Ето и тях :
Магията на Родопа планина

Язовир Доспат :

През цялото пътуване ме сърбяха ръцете да завъртя със спининга

Естествено този сърбеж бе начесан в Неделя на язовир Искър

Рано сутринта с брата се качихме горе на Искъра, на познатите ми на мен места.
Направо си се засилих там, където бях набарал миналия път костурите :

Да обаче пиленцето дето кацна миналият път на рамото ми бе отлетяло

Костурите ги нямаше. По време на излета не се видя нито едно подгонване..., а малки рибки имаше бол.
След 1-часова въртячка ми стана ясно, че няма да я бъде работата.
За това пък извадих новите примамки и почнах да си ги тествам :
DUO Spearhead Ryuki 50S

На равномерна проводка нямат почти никаква игра, но почнеш ли да ги туичваш става лудницата

До сега, съм нямал такъв тип воблерчета и направо останах, като гръмнат, след като ги съживих

На мнение съм, че могат да извадят от релсите почти всякакъв вид хищна риба!
Вървейки по брега, набързо напазарувах 2 плувки

Тази беше много интересна - със собствено утежнение от сачма.
За първи път виждам такава :

Брата остана доволен от новите подаръчета

Е по-късно си намерих и ветроупорна запалка на Winston, почти нова.
Нея направо в раницата си я сложих, че не щеш ли ми потрябвало огънче някога

Бе пак някакви такива късметчета докато си крача по бреговата ивица

Разходих се общо взето доста по брега на язовира, но така и не намерих слука от риби.
Тука бе доста дълбоко и направо си заложих на силиконови примамки :

Обаче нямаше трепване на линията на Буш-а, бе като знам каква сила ми е "силиконЯ"

Реших да потърся рибите на най-плиткото място откъм устието.
Там пък колесарите бяха наредени като "съветската армия на червения площад", а лодките отдавна отплавали :

Край брега ми грабна окото за няколко фотоса тая каракуда, която явно е била за стръв на някои от тия лодкари :

По едно време се измъкна от някъде Рижко и дойде да ме поздрави, като миналия път.

Аз също го поздравих и му метнах тая умряла каракуда :

Мммм много му се услади и почна лакомо да я гризе :

На самото устие имах гоненица на кефалчета по 20-30 грама, но те не ми бяха интересни.
Вярно гонеха стръвно воблерчетата и блесничките, но не ми бяха интересни.
Та за да ви успокоя ще ви кажа, че и брата нямаше кълване на бял, земен и рибка - това на 2 плувки и една на дъно

Пък не е като да не бе хранил яко местото си!!
На обед към 1 часа направо се настанихме с брата на Черни Искър.
На реката имах само едно единствено ударче на първи номер Аглия с жълто листо

От там, малко след 15 часа акустирахме на Панчака, откъм гумаджийницата

Там пък абсолютното мъртвило....
Тая лисица го потвърди

Като не ще рибата - не ще....

-
- сериозен играч
Другият път колега повече.Иначе много хубави снимки 

Искърският валатец и Панчаревското КАПОчино са вече в историята.
Остават само хубавите снимки и разходката на чист въздух
Време е за нови подвизи, на нови водоеми
Събота преди обед (16.11.2013), свърших по-голямата част от ангажиментите си и следобеда остана чист
Естествено знаете как всеки заклет рибар си оползотворява свободното време.
Ако не знаете все още ето ви един девиз, който да ви напомни

Чухме се на обед с бате Vid и стана ясна работата
Посетихме язовир Черногорово - един интересен водоем за мен, макар...,че се заплаща такса за 24 часа
Когато отидохме към 15 часа, там вече мяткаше Godfather-а.
Той ни бе запазил предвидливо съседния сектор до неговия - 27-ми сектор , за което му благодарихме най-сърдечно
Разбрахме се с пазача, че можем да си шетаме из секторите, но само там, където няма рибари
За съжаление, при срещата ни с Godfather-а, стана ясно, че риболова няма да е толкова лесен, тъй като той вече от известно време мяташе, но без резултат.
Е платили сме си таксата, време е да бъдем упорити и "работливи" в това, да излъжем някоя рибка, която да ни направи уекинКО кефа
Бате Vid се засили на първото перспективно според него място, а аз пък на второто такова - точно срещу него

С нас бе и брата на Vid - голям майстор на силиконЯ - има ли голяма риба наоколо, я препарира на място със силконЯ.
Само де се сети, че си е забравил спининга у тях, когато пристигнахме на язовира
,
но споко спингист в нужда се познава - бях си взел Салмата и Буш-а, та му преотстъпих Салмото
Бате Vid плесна и първата рибка за деня на силиконова примамка - костурче около 100-150 грама, след около 10 минутно фъргане.
След това имаше и доста ударчета на същото място, но не ги бодна

Времето перфектно за джиг - слънчево, с много лек ветрец
:

Отначало реших да проверя дали има някой "отгоре", похвърлях 2-ките на Мепс и някое воблерче, но нямаше никой на тях.
Правилната тактика при джига на дребен костур я набара Vid и след кратък разбор, на отстояние 50-тина метра
един от друг, преминах и аз към по-дребни силиконови туситери със зелен цвят.
При мен пък, след 5 минути фъргане на туистера, усетих на върха на БушУакъра, как нещо много бързо дръпна линията навътре и в тоо момент пък Я напънах навън
УЖАСТ
, ето какво дръпнах

Вижте само до къде е глътнал туистерчето на Уейк
:

Време е да си ходи

Бе доста проводки направих след това, но нямаше никакво кълване.
В това време Vid бодна и второ идентично костурче
В залива между мен и него видях, че се разплицикаха някакви рибки
Реших да видя що за риПки са
Отварям кутията с примамките и след 10 секундно мислене на какво да заложа си
избрах Дуо Рюки, все пак залива беше около 60 см дълбок и ми трябваше някакъв "плиткогазещ дразнител"
Проводката за Спиърхеда, която си избрах, бе агресивен туич.
На 3-4-то провеждане ми удари риба, но не успях да я зашия.....
След още 2-3 кастинга заложих на не толкова агресивен туич, по-скоро бих го определил като "ситен туич" само с върха на БушУакъра - той е с бърз строй и ми дава тая възможност, да дръпкам учестено със малка амплитуда при придърпване.
Направо като някакъв "кивок"
На 15-тина метра от мен, както си провеждах покрай брега, видях как се втурна някаква рибка след воблера и направо си се
самозасече при придърпването

....и той си замина да трупа кила

По едно време се наредихме плътно един до друг, за да разберем има ли някакви по-едри риби или няма, но с оглед на това, че язовира бе с високо ниво и бяха се заляли обширни и плитки участъци, това май нямаше как да стане ?
Е освен ако надвечер някоя по-едра бяла или костур не направят заход на плиткажа

Godfather-а и той обикаляше насам, натам из секторите в търсене на риби, но тях ги нямаше.
По едно време, вече към 16 и 40, докато си обикалях в търсене на рибите из секторите минах през Vid да видя как е хавата при него, а той пак надушил де са костурите и тоя път се отчете с един по-приличен около 200 грама дебелан :

.....иииии...

....цъмбуррРРР .....

Надвечер към 17 часа си тръгна Godfather-а от язовира, че му се случи авария на спининга и преждевременно трябваше да приключи с риболова
Гледайки, че някакви риби се размърдаха активно на повърхността се отправих към "асфалта", където преди това
следобеда Godfather-а и Vid бяха мятали.
Хммм...подходих с Аглия 2-ка, но рибите тотално игнорираха блесната и си скачаха около нея при проводката
Хубуум, имах и готов вариант с Рюки Спиърхед, в случай, че не подгонят блесната.
На второто мятане с гореспоменатия "ситен туич" имах удар, но пусто му не била моята риба
Пробвах така още 2-3 пъти и боцнах рибка
Каква риба обаче само
, вярно маломерка, ама как бе м...ка му е попаднала в язовира ? ?

Остава някой ден да я боднем пак :

Ей как играеха рибоците на няколко метра от мен :

Все едно бе лятна вечер на язовира, с тая разлика, че след 17 часа става тъмно, а костурите btw се "изпариха" :

С оглед на това, че се стъмни и нямаше риПки пред нас, заложих на по-тежка глава и по-голям туистер в търсене на дистанция и "по-едри" риби...
Пред нас се оказа, че терена е 30-40 метра плиткаж с дълбочина малко над 1 метър
Ма кой да знае, като за сефте отиваме на този водоем
На "асфалта" към 17 и 30, нещо ми натресе големия силокон на Уейк и веднага отреагирах с мощна засечка
Докарах рибата и видях, че се бе боднала бяла рибка около 35 см
При изваждането й от водата обаче, тя си тръсна главата и се саморелийзна....ее ами сега ако нямам повече удари....
Нищо, мерак ми беше да ви я покажа, че за сезона ми бе първата риба от тоя вид, па другото бе, че бях я боднал на силиконова примамка, а както знаете не ми е силата силиконЯ
Бе след още 5 минути "джигосване", направо нещо ми спря проводката на макарата и засякох.
Е, тоя път доведох резултата до фотосесия

.....ииии ZANDER RELEASE
:
Ей това пък ми се случи с 10лб ППх4 на печелившия силикон и трябваше да го сменя за съжаление, че нямах друг такъв

Куката е на Джаксън - 12 грама глава, с 4 или 5 нули кука, с дълго рамо.
После, вкъщи запилих жилото на куката, че се бе изкривило нагоре и куката стана пак, като нова.
Така чакания заход на белите риби, в случая рибки, бе в диапазона от 17:30 до 17:35 - явно нацелих пасажа им и така....след това нямаше риби и си тръгнахме към 18 часа.
Бе яката работа. Силикона ше го науча с времето
Обаче, остава си загадка какво изяде опашката на туистера на Vid, в последните минути когато се ориентирахме към приключване на излета

На следващият ден, времето нещо бе кофти, но пак се отдадох на спининга.
С колегата toshiro се лутахме насам, натам
След това се капотирахме уставно на Марица, но пък си набрах 1,62 килограма ливаден пачи крак

Остават само хубавите снимки и разходката на чист въздух

Време е за нови подвизи, на нови водоеми

Събота преди обед (16.11.2013), свърших по-голямата част от ангажиментите си и следобеда остана чист

Естествено знаете как всеки заклет рибар си оползотворява свободното време.

Ако не знаете все още ето ви един девиз, който да ви напомни

Чухме се на обед с бате Vid и стана ясна работата

Посетихме язовир Черногорово - един интересен водоем за мен, макар...,че се заплаща такса за 24 часа

Когато отидохме към 15 часа, там вече мяткаше Godfather-а.
Той ни бе запазил предвидливо съседния сектор до неговия - 27-ми сектор , за което му благодарихме най-сърдечно

Разбрахме се с пазача, че можем да си шетаме из секторите, но само там, където няма рибари

За съжаление, при срещата ни с Godfather-а, стана ясно, че риболова няма да е толкова лесен, тъй като той вече от известно време мяташе, но без резултат.

Е платили сме си таксата, време е да бъдем упорити и "работливи" в това, да излъжем някоя рибка, която да ни направи уекинКО кефа

Бате Vid се засили на първото перспективно според него място, а аз пък на второто такова - точно срещу него

С нас бе и брата на Vid - голям майстор на силиконЯ - има ли голяма риба наоколо, я препарира на място със силконЯ.
Само де се сети, че си е забравил спининга у тях, когато пристигнахме на язовира

но споко спингист в нужда се познава - бях си взел Салмата и Буш-а, та му преотстъпих Салмото

Бате Vid плесна и първата рибка за деня на силиконова примамка - костурче около 100-150 грама, след около 10 минутно фъргане.
След това имаше и доста ударчета на същото място, но не ги бодна

Времето перфектно за джиг - слънчево, с много лек ветрец

Отначало реших да проверя дали има някой "отгоре", похвърлях 2-ките на Мепс и някое воблерче, но нямаше никой на тях.
Правилната тактика при джига на дребен костур я набара Vid и след кратък разбор, на отстояние 50-тина метра

При мен пък, след 5 минути фъргане на туистера, усетих на върха на БушУакъра, как нещо много бързо дръпна линията навътре и в тоо момент пък Я напънах навън

УЖАСТ

Вижте само до къде е глътнал туистерчето на Уейк

Време е да си ходи

Бе доста проводки направих след това, но нямаше никакво кълване.
В това време Vid бодна и второ идентично костурче

В залива между мен и него видях, че се разплицикаха някакви рибки

Реших да видя що за риПки са

избрах Дуо Рюки, все пак залива беше около 60 см дълбок и ми трябваше някакъв "плиткогазещ дразнител"

Проводката за Спиърхеда, която си избрах, бе агресивен туич.
На 3-4-то провеждане ми удари риба, но не успях да я зашия.....
След още 2-3 кастинга заложих на не толкова агресивен туич, по-скоро бих го определил като "ситен туич" само с върха на БушУакъра - той е с бърз строй и ми дава тая възможност, да дръпкам учестено със малка амплитуда при придърпване.
Направо като някакъв "кивок"

На 15-тина метра от мен, както си провеждах покрай брега, видях как се втурна някаква рибка след воблера и направо си се
самозасече при придърпването

....и той си замина да трупа кила

По едно време се наредихме плътно един до друг, за да разберем има ли някакви по-едри риби или няма, но с оглед на това, че язовира бе с високо ниво и бяха се заляли обширни и плитки участъци, това май нямаше как да стане ?
Е освен ако надвечер някоя по-едра бяла или костур не направят заход на плиткажа

Godfather-а и той обикаляше насам, натам из секторите в търсене на риби, но тях ги нямаше.
По едно време, вече към 16 и 40, докато си обикалях в търсене на рибите из секторите минах през Vid да видя как е хавата при него, а той пак надушил де са костурите и тоя път се отчете с един по-приличен около 200 грама дебелан :

.....иииии...

....цъмбуррРРР .....

Надвечер към 17 часа си тръгна Godfather-а от язовира, че му се случи авария на спининга и преждевременно трябваше да приключи с риболова

Гледайки, че някакви риби се размърдаха активно на повърхността се отправих към "асфалта", където преди това
следобеда Godfather-а и Vid бяха мятали.
Хммм...подходих с Аглия 2-ка, но рибите тотално игнорираха блесната и си скачаха около нея при проводката

Хубуум, имах и готов вариант с Рюки Спиърхед, в случай, че не подгонят блесната.
На второто мятане с гореспоменатия "ситен туич" имах удар, но пусто му не била моята риба

Пробвах така още 2-3 пъти и боцнах рибка

Каква риба обаче само

Остава някой ден да я боднем пак :

Ей как играеха рибоците на няколко метра от мен :

Все едно бе лятна вечер на язовира, с тая разлика, че след 17 часа става тъмно, а костурите btw се "изпариха" :

С оглед на това, че се стъмни и нямаше риПки пред нас, заложих на по-тежка глава и по-голям туистер в търсене на дистанция и "по-едри" риби...
Пред нас се оказа, че терена е 30-40 метра плиткаж с дълбочина малко над 1 метър

Ма кой да знае, като за сефте отиваме на този водоем

На "асфалта" към 17 и 30, нещо ми натресе големия силокон на Уейк и веднага отреагирах с мощна засечка

Докарах рибата и видях, че се бе боднала бяла рибка около 35 см

При изваждането й от водата обаче, тя си тръсна главата и се саморелийзна....ее ами сега ако нямам повече удари....

Нищо, мерак ми беше да ви я покажа, че за сезона ми бе първата риба от тоя вид, па другото бе, че бях я боднал на силиконова примамка, а както знаете не ми е силата силиконЯ

Бе след още 5 минути "джигосване", направо нещо ми спря проводката на макарата и засякох.
Е, тоя път доведох резултата до фотосесия

.....ииии ZANDER RELEASE

Ей това пък ми се случи с 10лб ППх4 на печелившия силикон и трябваше да го сменя за съжаление, че нямах друг такъв

Куката е на Джаксън - 12 грама глава, с 4 или 5 нули кука, с дълго рамо.
После, вкъщи запилих жилото на куката, че се бе изкривило нагоре и куката стана пак, като нова.
Така чакания заход на белите риби, в случая рибки, бе в диапазона от 17:30 до 17:35 - явно нацелих пасажа им и така....след това нямаше риби и си тръгнахме към 18 часа.
Бе яката работа. Силикона ше го науча с времето

Обаче, остава си загадка какво изяде опашката на туистера на Vid, в последните минути когато се ориентирахме към приключване на излета

На следващият ден, времето нещо бе кофти, но пак се отдадох на спининга.
С колегата toshiro се лутахме насам, натам

След това се капотирахме уставно на Марица, но пък си набрах 1,62 килограма ливаден пачи крак