Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Метка да не си пушил тревичка бе брат.Ти след малко че каеш оти и по 2 щуки се фащат на воблеро - по една на сека кукаmetoo написа:Колегата е прав много, няма значение дали ще е 2 или 3 куката. Лично аз съм вищъл на Белополския мост как вадят по 2 скобара едновременно закачани на 2 двойни куки. С една дума докато нямаме закони и риба няма да има това е. Не мога да разбера от колко години ходя по реката един път не са ме проверили горски.prodigy666 написа:кво като не ловат на 3ки бе хора точно в неделя тоя под мен фана 30 поне на чифте и поне толко му бегаха 30 днеска утре 30 другиден 10 човека по 30 и те така летото повечто от вас незнаят що е тва скобар са пълно рибари с дънарки турили плувки и маат да фанат некои скобар да затворат ... и се викате бои им требва нз си кво а цела неделя траехте на тия до вас аи стига вече само пишем тука простотии нема горски нема морски

- prodigy666
- разбира нещата
па може и да е и да си трае да не почерпиFlyFishing написа:Метка да не си пушил тревичка бе брат.Ти след малко че каеш оти и по 2 щуки се фащат на воблеро - по една на сека кукаmetoo написа:Колегата е прав много, няма значение дали ще е 2 или 3 куката. Лично аз съм вищъл на Белополския мост как вадят по 2 скобара едновременно закачани на 2 двойни куки. С една дума докато нямаме закони и риба няма да има това е. Не мога да разбера от колко години ходя по реката един път не са ме проверили горски.prodigy666 написа:кво като не ловат на 3ки бе хора точно в неделя тоя под мен фана 30 поне на чифте и поне толко му бегаха 30 днеска утре 30 другиден 10 човека по 30 и те така летото повечто от вас незнаят що е тва скобар са пълно рибари с дънарки турили плувки и маат да фанат некои скобар да затворат ... и се викате бои им требва нз си кво а цела неделя траехте на тия до вас аи стига вече само пишем тука простотии нема горски нема морски![]()
![]()
![]()
![]()

Пичове, признавам, че и аз съм от кибиците по водоемите, в разпри не влизам, най-много да дрънна един телефон, ако видя нещо грубо! Ако искам разправии ще си стоя в къщи, няма да ходя с кимоно по реките да се бия, я!-отивам за разтоварване, за откъсване от ежедневието, искам най-големият ми проблем да е, че рибата не кълве.
И не съм само аз-от 8174986547862 рибаря никой не направи забележка на браковците отсреща, някои се познаваха и дружески осмиваха начина на риболов на другия.Самите браковци-възрасни около и над 60г., видимо прости и бедни хора.Точно срещу мен имаше един със силно изразен паркенсон, над 60 год., трепереше направо не му се виждат ръцете , много бедно облечен... Ама ги скубеше като за световно-к'во да го правиш такъв?! Беднотията ражда простотия и обратно.С тия телескопи, посмъртно няма и да помиришат риба ако ловят нормално(не че ги оправдавам, но ги разбирам- животът ги е очукал, старостта идва, те за екология ще мислят?)
Друг е въпроса,че съм виждал и щекари с незнам колко си лева оборудване, джипа лъщи зад тях, а тъпчат "трюмчето", като че свършва света- това сме
И не съм само аз-от 8174986547862 рибаря никой не направи забележка на браковците отсреща, някои се познаваха и дружески осмиваха начина на риболов на другия.Самите браковци-възрасни около и над 60г., видимо прости и бедни хора.Точно срещу мен имаше един със силно изразен паркенсон, над 60 год., трепереше направо не му се виждат ръцете , много бедно облечен... Ама ги скубеше като за световно-к'во да го правиш такъв?! Беднотията ражда простотия и обратно.С тия телескопи, посмъртно няма и да помиришат риба ако ловят нормално(не че ги оправдавам, но ги разбирам- животът ги е очукал, старостта идва, те за екология ще мислят?)
Друг е въпроса,че съм виждал и щекари с незнам колко си лева оборудване, джипа лъщи зад тях, а тъпчат "трюмчето", като че свършва света- това сме

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ефекта от забраната на тройките тепърва ще се проявява според мене.Тея скобари от това лято по кило, кило и половина ги нямаше така масово през 2012.Да не кажа че 2012 беше една много слаба година и риби се ловиха много малко.Пък през 13 беше богато,а тея риби дето ги ловихме това лято па са били у реката през 12.Има някаква цикличност при рибите /както и при дивеча/ на силни и слаби години.Който ние хората не винаги разбираме на какво се дължат.Миграций,наводнения и бог знае какво.Че карам по спомени малко статистика от мене 2011 лових по бело поле риби по кило,кило и половина по 10-15 на излет /лятото/.През 2012 най-добрия ми риболов беше 6 бр/имах и капота и по 1-2 риби/ и то риби по300-500 гр.2013 още от февруари като ги почнах нямам слаб риболов 10-20-30 като зимата на тунело дребни,а лятото по бело поле тупаници.И има риба насекъде по целата река /риби който са били родени доста преди 2012г/Не е само заради тройките ми е мисълта.Природата има удивителната способност да се възстановява изключително бързо и ако й се даде почивка само за 2-3 години реката че заври от риба/мечти/.
-
- разбира нещата
Колегата е прав много, няма значение дали ще е 2 или 3 куката. Лично аз съм вищъл на Белополския мост как вадят по 2 скобара едновременно закачани на 2 двойни куки. С една дума докато нямаме закони и риба няма да има това е. Не мога да разбера от колко години ходя по реката един път не са ме проверили горски.
[/quote]
Метка да не си пушил тревичка бе брат.Ти след малко че каеш оти и по 2 щуки се фащат на воблеро - по една на сека кука
[/quote]
Ангеле защо говориш глупости като си нямаш представа за какво става въпрос от начин на улов. Скобара като се групира на ята по 200 300 риби като драснеш с 2 кука знаеш ли колко често се закачат по 2 ??

Метка да не си пушил тревичка бе брат.Ти след малко че каеш оти и по 2 щуки се фащат на воблеро - по една на сека кука

Ангеле защо говориш глупости като си нямаш представа за какво става въпрос от начин на улов. Скобара като се групира на ята по 200 300 риби като драснеш с 2 кука знаеш ли колко често се закачат по 2 ??

- калин кацаров
- сериозен играч
проблема е един основен, масовото излавяне на групирания скобар, независимо дали с тройки или с една кука на троха. При тройките куцо и сакато лови риба , наранява и много други и прибира всичко, това трябва абсолютно да се забрани. А за другите с трохата, ако вадят по 20-30 риби и ги прибират е пак същото. Затова ненормалния начин на ловене трябва да се забрани, и строг контрол за спазване на дневната норма.
- indalo
- фен клуб-скобар
И мойто наблюдение е че определено има ефект от забраната, но ако и контрола се засили, нещата ще са още по добре. По принцип не пропускам да се поскарам с наглеците, въпреки, че релакса ми отива на кино, но требе си назидание.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- prodigy666
- разбира нещата
иначе тука си прав 12 беше супер зле пък имаше много мрена .... аз тая година съм имал случаи да лова само скобар и нито 1 мрена което не ми се беше случвало ... и друго наблюдавам таз година рибите на тунела са по едри .... и ако оцелеят догодина ще са още по добри но .... и друго фащах скобари с червени и с черни перки ... коментирал съм с колеги и общото ни мнение е че може да са гръцки .... дали ? и дали нема да си се върнат там от къде са ако е такаchokoboy написа:Ефекта от забраната на тройките тепърва ще се проявява според мене.Тея скобари от това лято по кило, кило и половина ги нямаше така масово през 2012.Да не кажа че 2012 беше една много слаба година и риби се ловиха много малко.Пък през 13 беше богато,а тея риби дето ги ловихме това лято па са били у реката през 12.Има някаква цикличност при рибите /както и при дивеча/ на силни и слаби години.Който ние хората не винаги разбираме на какво се дължат.Миграций,наводнения и бог знае какво.Че карам по спомени малко статистика от мене 2011 лових по бело поле риби по кило,кило и половина по 10-15 на излет /лятото/.През 2012 най-добрия ми риболов беше 6 бр/имах и капота и по 1-2 риби/ и то риби по300-500 гр.2013 още от февруари като ги почнах нямам слаб риболов 10-20-30 като зимата на тунело дребни,а лятото по бело поле тупаници.И има риба насекъде по целата река /риби който са били родени доста преди 2012г/Не е само заради тройките ми е мисълта.Природата има удивителната способност да се възстановява изключително бързо и ако й се даде почивка само за 2-3 години реката че заври от риба/мечти/.
-
- новобранец
Виждам , че се успокоихте леко и затова ще се включа.
Леле мале,Димитров та Димитров.Аз да не съм ресорен отговорник за р.Струма по цялото и протежение.
Венци, сега ти ме чуй!
За мряната в местността Дупките.
Защо там не те видях нито един път.Точно така преди месец и нещо там имаше всеки ден по десет и повече коли.Но ,какво се случи:Забелязахме проблема и минавахме всеки ден от там по два , три пъти.Първият ден ги предупредих за маломерни!!!
Вторият ден без да се навеждам ги накарах да ми покажат рибата в живарниците и без да се обясняват при една маломерна, цялата риба лично и доброволно се изсипваше в реката.След този благороден жест, чух след себе си , вече на разстояние от 100 м."Мамати да е.......а.
Трети път нямаше!!!!!
Гарантирам ти,не знам какво си чул, но от третата проверка натам всяка мрена беше по 20 см. и нагоре.
Всичко друго са слухове и глупости.За какви табели говориш.Проблема ни е в чипа в мозъка.Или както сме я подкарали до всеки рибар проверяващ.
Венци,много акъл даваш и за актове и за заплащане,ама ела веднъж с мен в съда да видиш,как падат актове,щото бракониера не бил избил с ток цялата риба , а бил убил само 10бр.Изобщо,даже ме е яд , че се включих!!!Всеки дава акъл и е готов да реши проблемите в ИАРА с магическа пръчка.Убивате желанието и на най-съвестните иараджии за работа.
Както и да е.Тъпо се получи
Леле мале,Димитров та Димитров.Аз да не съм ресорен отговорник за р.Струма по цялото и протежение.
Венци, сега ти ме чуй!
За мряната в местността Дупките.
Защо там не те видях нито един път.Точно така преди месец и нещо там имаше всеки ден по десет и повече коли.Но ,какво се случи:Забелязахме проблема и минавахме всеки ден от там по два , три пъти.Първият ден ги предупредих за маломерни!!!
Вторият ден без да се навеждам ги накарах да ми покажат рибата в живарниците и без да се обясняват при една маломерна, цялата риба лично и доброволно се изсипваше в реката.След този благороден жест, чух след себе си , вече на разстояние от 100 м."Мамати да е.......а.
Трети път нямаше!!!!!
Гарантирам ти,не знам какво си чул, но от третата проверка натам всяка мрена беше по 20 см. и нагоре.
Всичко друго са слухове и глупости.За какви табели говориш.Проблема ни е в чипа в мозъка.Или както сме я подкарали до всеки рибар проверяващ.
Венци,много акъл даваш и за актове и за заплащане,ама ела веднъж с мен в съда да видиш,как падат актове,щото бракониера не бил избил с ток цялата риба , а бил убил само 10бр.Изобщо,даже ме е яд , че се включих!!!Всеки дава акъл и е готов да реши проблемите в ИАРА с магическа пръчка.Убивате желанието и на най-съвестните иараджии за работа.
Както и да е.Тъпо се получи

- prodigy666
- разбира нещата
евала аз ти вервам на думите и от други съм чил че от блг нагоре контрола е по добър .... 

Следя редовно какво се пише в темата, макар и отскоро да риболовствам на р.Струма. За кратко време реката ме грабна и определено от тук нататък това е моят риболов
таа по темата.. Едно немога да разбера, виждам че има много хора, които са ентусиазирани в това да се запази и увеличи популацията на рибите в река, защо тогава не се осъществи идеята за клуб, който да стопанисва yчастък от реката, в които се държи голяма част от популацията? Аз мисля че мога да помогна доста този клуб законово да може да извършва контрол и съм сигурен, че не съм единствен.. Ако не само сте съгласни, а ви се занимава с това, давайте от новата година да правим първата крачка ! И дори да не се обикаля по реката всеки ден, а например 1 2 пъти седмично, пак ще се спаси и даде шанс на голяма част от рибите, които после ще ни радват
И въпросния клуб може да извършва не само контрол, но и почистване на бреговете на реката, съвмесни излети, зарибяване и т.н. Надявам се да го приемете на сериозно 

-
- фен клуб-скобар
Реката е на всички-няма шанс!!!!!!!Аз лично не харесвам тази идея!Съжалявам Викторе ,че трябва да го кажа точно при твое изказване!Тръгне ли така-реката ще стане частна собственост! Нема шанс да се случи това! Наистина има бракониери ,трябва да се вземат мерки,но реката не е и никога няма да бъде нечия! Тя е на ВСИЧКИ!Да тръгна на риби по любимата си река и някой да ми каже тука НЕ МОЖЕ СТОПАНИСВА СЕ ОТ КЛУБ ЕДИ СИ КОЙ-Ще става страшно наистина! Съгласен съм ако Иара забранява участъци за всички ,но да дават стопанисване на клуб риболовен и в последствие да стане звездно място за умници това няма как да се случи! Лично ще съм против такова нещо!На такива идеи сме им сърбали попапарата по язовири и езера-реката няма да е собственост на клуб-НИКОГА!Сега клуб,после дневна таксаvbakalov написа:Следя редовно какво се пише в темата, макар и отскоро да риболовствам на р.Струма. За кратко време реката ме грабна и определено от тук нататък това е моят риболовтаа по темата.. Едно немога да разбера, виждам че има много хора, които са ентусиазирани в това да се запази и увеличи популацията на рибите в река, защо тогава не се осъществи идеята за клуб, който да стопанисва yчастък от реката, в които се държи голяма част от популацията? Аз мисля че мога да помогна доста този клуб законово да може да извършва контрол и съм сигурен, че не съм единствен.. Ако не само сте съгласни, а ви се занимава с това, давайте от новата година да правим първата крачка ! И дори да не се обикаля по реката всеки ден, а например 1 2 пъти седмично, пак ще се спаси и даде шанс на голяма част от рибите, които после ще ни радват
И въпросния клуб може да извършва не само контрол, но и почистване на бреговете на реката, съвмесни излети, зарибяване и т.н. Надявам се да го приемете на сериозно

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Може да стане и цялата идея е да се помага на иара, не да се прави частна собственост, а за повече контрол. Това е неизбежно, вече навлиза в България със страшна сила.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- сериозен играч
Леле мале,Димитров та Димитров.Аз да не съм ресорен отговорник за р.Струма по цялото и протежени

Имаш ли възможност да направиш нещо по въпроса с незаконния и наднормен улов на тунела?dimitrovv1963 написа:Виждам , че се успокоихте леко и затова ще се включа.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?