Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Д.Граховски »

topsoft написа:
dimitrovv1963 написа:Виждам , че се успокоихте леко и затова ще се включа.
Имаш ли възможност да направиш нещо по въпроса с незаконния и наднормен улов на тунела?
Той не, ние Да. Ако искаш към 25-26ти можем да сформираме една група, тъкмо ще зема малко чалъм от тебе, а пък аз ще ти кажа как ще се справим с тия ;) Ок?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

25-ти трудна работа, но някои от дните май ще се наложи да половиме :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
dimitrovv1963
новобранец
новобранец

Мнение от dimitrovv1963 »

Този участък, Тунела, касае отдел Бл.град.
Обаждайте се на новия-стар началник Иван Попов.Той е строг и отговорен човек.Само той може да засили проверките там. А и колегите там са работливи момчета и ще ви разберат ако им помогнете и покажете разбиране.Иначе става и с 112.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

dimitrovv1963 написа:...Изобщо,даже ме е яд , че се включих!!!Всеки дава акъл и е готов да реши проблемите в ИАРА с магическа пръчка.Убивате желанието и на най-съвестните иараджии за работа.
Както и да е.Тъпо се получи :(

Г-н Димитров,

Радвам се, че се включи в диспута, чувал съм само добри неща за Вас!Видимо зимно време при маловодие и групирана риба положението с бракониерството е неудържимо и трудно се справяте, необходими са допълнителни ограничения. Нормално е данъкоплатеца да има претенции към изпълнителната власт, така че не приемай лично оценките.

Един въпрос-имам навика да събирам целия улов в живарника(голям, плетен), накрая снимам и пускам.Имам десетки такива снимки и клипове. Повечето хора с които ходя за риба правят така. Понякога се събира наднормено тегло- ще ме глобиш ли, ако ме провериш в такъв момент?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

naskobo написа:[

Един въпрос-имам навика да събирам целия улов в живарника(голям, плетен), накрая снимам и пускам.Имам десетки такива снимки и клипове. Повечето хора с които ходя за риба правят така. Понякога се събира наднормено тегло- ще ме глобиш ли, ако ме провериш в такъв момент?
И мен ме интересува отговора на този въпрос.
А понякога се случва в живарника по инерция да метна и някоя по-дребна мрянка или кленче.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Д.Граховски написа:Може да стане и цялата идея е да се помага на иара, не да се прави частна собственост, а за повече контрол. Това е неизбежно, вече навлиза в България със страшна сила.
Граховски гледай сега уважавам ти мненията ама тая няма да я биде с клуба-дай идея да помагаме но без да се дели реката-като цялата идея е да се помага помагайте-без частни клубове,щот искам да ти кажа че ще имате силна опозиция от 7-8 много сериозни момчета дето няма да направят крачка назад!Това с клуба е супер мръсно-аз така го виждам! Като искате контрол се запишете там и обикаляйте цялата река ,но не клуб щот чети малко какво казва Виктор-ще си правиме съвместни излети и еди си кво си в дадения район-само стопаните на клуба! Мани такива пенизи!Реката е на всеки човек-помага се или за всичко или за нищо! Не съм очаквал,че такива мисли се въртят в главитв на хора тук! Аз пък също имам възможност и ресурс да съм опозиция на такъв замисъл!Вие утре ще искате да направите там и Аквапарк бре!Тука в Англия клубове държат много неща,но е супер подло-не дават на всеки мембършип и такива уловки;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
dimitrovv1963
новобранец
новобранец

Мнение от dimitrovv1963 »

Колеги, отново благодаря за доверието! :) Отговарям веднага на въпроса за повечето риба.
Във ЗРА чл.24,ал.3 е написано"В случай на улов на количество по голямо от определеното, уловената риба се връща обратно във водата независимо от състоянието и"
За това изречение се борихме много дълго време и съвестните рибари се досещате защо?
Беше ми омръзнало да тълкуваме при нарушение на този член, дали рибата ще се пусне или не.Даваше вратичка на бракониерите.Щял да я пусне след риболова!!!Да ама не!Аз по реката не нося магическо кълбо и не не съм гледарица :D ,Знам ли дали ще я пусне??? И по правило съставям акт.Тука е важен психологическия ефект.Веднага се разчува и нарушенията спират.Но има едно но! Като човек , който от 13 год. е в ИАРА, мога 99% да преценя, дали ще я пусне или не, дали ще се снима или е месар.Така че при мен нещата са 50 на 50.Решавам на място.Познавам много рибари по района и знам , кой е искрен и кой не.Така , че често правя този компромис, но закона е категоричен, че случая е наказуем.Точно по този повод във форума по-често пишете, че съм омекнал, а тази дума не ми харесва :D ,просто правя подобни компромиси, на когото трябва, защото все повече се убеждавам, че когато дадеш веднъж шанс, а не глобяваш веднага, ефекта е по голям.С годините разбрах, че писането на акт на всяка цена, не е най-добрия вариант.Важното е не актовете, а името и авторитета, който кара хората да спазват закона.
И за да се разсмеете, имам още един отговор на въпроса Ви.
Често казвам, зависи от това какво съм пил на закуска.Мед или оцет :D
Демек при мене правила много няма.Преценявам на момента, в зависимост от ситуацията в повечето случаи глобявам.
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Мнение от vbakalov »

Може би не съм се изразил правилно ... По скоро идеята ми е този клуб не да стопанисва, а да бъде организация, в която да споделяме за хобито си и от време на време да се разхождаме по реката и да следим за бракониери. На никой няма да се забранява да лови и така нататък и най-важното е пари да не участват, защото тогава не са добре нещата...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

vbakalov написа:Може би не съм се изразил правилно ... По скоро идеята ми е този клуб не да стопанисва, а да бъде организация, в която да споделяме за хобито си и от време на време да се разхождаме по реката и да следим за бракониери. На никой няма да се забранява да лови и така нататък и най-важното е пари да не участват, защото тогава не са добре нещата...
Това е друго нещо :)

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

DJONI RINGO написа:
vbakalov написа:Може би не съм се изразил правилно ... По скоро идеята ми е този клуб не да стопанисва, а да бъде организация, в която да споделяме за хобито си и от време на време да се разхождаме по реката и да следим за бракониери. На никой няма да се забранява да лови и така нататък и най-важното е пари да не участват, защото тогава не са добре нещата...
идеята е да има някой да пази, а за да се направи това е нужно задължително да има клуб. Не се интересувам от вноски.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Д.Граховски написа:
DJONI RINGO написа:
идеята е да има някой да пази, а за да се направи това е нужно задължително да има клуб. Не се интересувам от вноски.
Доколкото те разбирам идеята ти е участниците да имат законово право да упражняват контрол над даден участък, не да забраняват на редовните риболовци спазващи закона да си ловят там?
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Доколкото те разбирам идеята ти е участниците да имат законово право да упражняват контрол над даден участък, не да забраняват на редовните риболовци спазващи закона да си ловят там?[/quote]
Ама какво е законово ? Законово има право само и единствено държавата и дадената институция! В помощ на Иара за цялата река съм съгласен!

Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

DJONI RINGO написа:Доколкото те разбирам идеята ти е участниците да имат законово право да упражняват контрол над даден участък, не да забраняват на редовните риболовци спазващи закона да си ловят там?

Ама какво е законово ? Законово има право само и единствено държавата и дадената институция! В помощ на Иара за цялата река съм съгласен!
Ами това имам предвид и аз. Евентуално чрез някаква наредба издадена от ИАРА например се упълномощават членовете на даден клуб да имат право да упражняват контрол. Нещо като нещатни или доброволни сътрудници на ИАРА. Защото в момента като редови риболовец имаш единствено морално, но не и законово право да кажеш на някой ... алооо айде с тройките,двойките и т.н. в лево.

Ernest Hemingway
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Да ама кой ще решава кой да има правомощия-Стефчо от Ваксево също ще иска да е проверяващ;)Съгласен съм правомощия да имат съвсем обикновени хора ,а такива свързани със клубове и магазини няма да я бива честно!

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:Да ама кой ще решава кой да има правомощия-Стефчо от Ваксево също ще иска да е проверяващ;)Съгласен съм правомощия да имат съвсем обикновени хора ,а такива свързани със клубове и магазини няма да я бива честно!
И аз предлагам да откажете от тази идея!Дори и да има някакъв мътен позитивизъм, ще вземе да се осъществи, гаранция, че ще се изврати и накрая ние ще сме прецаканите, а някакви тарикати ще загащят хубавите места, ще си ловят и безчинстват на спокойствие.
Не мога да разбера и този мерак всеки да контролира :o Не си спомням със сигурност, но мисля че по времето на соца всеки рибар с билет(тогава билетите приличаха на истински) имаше право да проверява другите, след като си покаже билета(ако му се занимава, разбира се) Въпреки символичната цена, родителите ми, така и не ми даваха пари за детски билет и няколко пъти рибари са ме проверявали и гонили от водоема(за да ми вземат местото, ама това е друга тема :mrgreen: )
Сега доброволните сътрудници на ИАРА напрактика имат същите правомощия като всеки от нас - право на граждански контрол, ама картите им респектират и има някакъв ефект от тях. Може би докато не хванат някой, че злоупотребява...
Последно промяна от naskobo на Чет Дек 19, 2013 8:02 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”