Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Д.Граховски »

Насе не сте ме разбрали май, идеята е клуб да стопанисва реката, всички да си ловят на кой както си му е кеф, ама да се следи изкъсо за месари. За да може клуб да стопанисва реката трябват минимум 500 члена да има, а не като аренда 1 коли 1 беси.
И да се сложат табели със упоменати количества, правила(закона) да се лови само и единствено на стръв, с изключение на муха и спининг.
Това рано или късно ще стане, а по-добре да не е късно.
Замислете се.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Д.Граховски написа:Насе не сте ме разбрали май, идеята е клуб да стопанисва реката, всички да си ловят на кой както си му е кеф, ама да се следи изкъсо за месари. За да може клуб да стопанисва реката трябват минимум 500 члена да има, а не като аренда 1 коли 1 беси.
Мите, нещо не ми е убедително :roll:
500 човека ще се намерят, ама тая безкористност на управителното тяло, някакси не е по нашенски :wink: Ще си губят времето, ще се борят с бюрократичната машина, ред ще въвеждат и то само от любов към реката и от зор да гонят месарите-има уловка, да знаеш :!: Не се разбира кой ще пази, кой ще плаща на пазачите?Виждам следващата стъпка във въвеждане на такси ? Ще ме светнеш като се видим, тук товарим темата :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

фен клуб ще има скоро, всички желаещи да потвърдят участие, крайно време е да се вземат сериозни мерки
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Така като гледам мерак да се спре драскането по реката има. Мнения също много но няма единомислие аточно това трябва за да се спре с тройките. За това да се вземе под опека даден вир или участък от реката не е трудно и не трябва забрана за риболов. Може с някаква форма на организиране се постигне страшен ефект. Сещам се как на Вит един местен полуидиот не даваше на бракониери да мрежат вира до вилата му. За две три години там имаше толкова риба че направо бе се превърнало в резерват. Тази риба не се е развъдила там за тези три години просто там намира спасение от срекмеджии и др природни недоразумения.
скобара е риба проклета
Изображение
dimitrovv1963
новобранец
новобранец

Мнение от dimitrovv1963 »

Колеги,особено ти Митко Граховски,уважавам мнението Ви за помощ,контрол и всичко споменато по горе но....
Прочетете Наредба 22 от 10.12.2007 год.Тя касае само изкуствени водни обекти , а реката е естествен воден обект.Така, че с всички мечти до тук.Ако Наредбата се промени,ще можете да се реализирате като надзиратели и то със заплата от членовете Ви, но за сега споко :D
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

dimitrovv1963 написа:Колеги,особено ти Митко Граховски,уважавам мнението Ви за помощ,контрол и всичко споменато по горе но....
Прочетете Наредба 22 от 10.12.2007 год.Тя касае само изкуствени водни обекти , а реката е естествен воден обект.Така, че с всички мечти до тук.Ако Наредбата се промени,ще можете да се реализирате като надзиратели и то със заплата от членовете Ви, но за сега споко :D
Нямам нищо против наредбите и др норми даже е хубаво повече хора да ги четат. Това че не е регламентирана възможността да се осъществява контрол от членове на дружество с нестопанска цел - спортен клуб върху участък на река не означава че контрола не може да е под д уга пасивна форма дори само с присъствие и сигнализшране за неспазване на правилата, а по някога е достатъчно и само да направищ забележка на човек. Аз го писах и преди в темата - една седмица на железница една на невестино друга на въпросния тунел и така леко по леко ще се види резултата. А с времето тази форма на контрол може и да се облече с норма.
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

:!:
Последно промяна от DJONI RINGO на Пет Дек 20, 2013 11:24 am, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pojara28 написа:Така като гледам мерак да се спре драскането по реката има. Мнения също много но няма единомислие аточно това трябва за да се спре с тройките. За това да се вземе под опека даден вир или участък от реката не е трудно и не трябва забрана за риболов. Може с някаква форма на организиране се постигне страшен ефект. Сещам се как на Вит един местен полуидиот не даваше на бракониери да мрежат вира до вилата му. За две три години там имаше толкова риба че направо бе се превърнало в резерват. Тази риба не се е развъдила там за тези три години просто там намира спасение от срекмеджии и др природни недоразумения.
Да и като се напълни с риба-някой идиот сигурно и нас ще погне,да си ловят само схемаджиите! И кави клубове бре какви фенове-500 члена -мога да ви кажа,че още 5-6 с акъла на проверяващия могат да я прочистят реката за един месец!тука има хора една риба не са пуснали горски ще искат да стават! Аре че и без това тея на Стойчо ми развалиха цялото настроение а и тея клубни изпълнения ме натоварват-легание и заспивание!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
lebi_losh
новобранец
новобранец

Мнение от lebi_losh »

Колеги айде да се включа и аз, според мен рибата без рибаря е като сватба без ... ай да не казвам сещатате се.Много ясно , че не може частна- лична и каквато и да е организация да се разпорежда и до упражнява контрол върху държавна територия и обектите в нея.А представете си като знаем каква нация сме как от няколко стотин човека които упражняват контрол -няма да има нито един да злоупотребява с положение и власт.Вярвайте ми от личен опит го знам, за това просто и ясно трябва да се спазва закона нищо повече. Не трябва да се отсъжда кога да се пише акт или не -спрямо ситуацията, както се изказва Димитров дали е ял не знам си какво на закуска....Трябва да се прилагат нормите към всички еднакво и стриктно и тогава нещата ще си дойдат на мястото както е навсякъде по белите страни към които се стремим и ние!!!
Изображение
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Орел, рак и щука - това е причината нещата да бе се случват у нашенско. Не случайно Славейков я е написал а не някой немец.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

мое се сърдите кога си мерехме уж .... ама поне коментирахме риболова начина на риболов и т.н за което е създадена темата .... венци беше писал преди некоя седмица че не членува у клубове на дръва не оди и тн ... отворете друга тема за тия разговори че нещо се изроди всичко ... какво ще научат читателите на форума ..? нищо ... е днеска пак е имало 100000 човека на тунело ама секои па трае
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

prodigy666 написа: ... е днеска пак е имало 100000 човека на тунело ама секои па трае
Toва беше целта на снимките и инфото :idea: Така и така места няма -нека всички идат там, да се блъскат, да се карат, да си оплитат линиите. Дано като се изнервят изгонят косачите, другите я хванат по 5-6 риби в тая тарапана - я не :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

аз в понеделник живи и здрави съм там с 2 дънарки 10 метра под мен и над мен с касов апарат и билети за места :D :D
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

prodigy666 написа:венци беше писал преди некоя седмица че не членува у клубове на дръва не оди и тн ... ...
секи да си върши работата,на горските им плащат да са горски ,те имат проблеми ,та некой че се справи ,изобщо не ме интересува да не дойдат горските да ми вършат на мене работата точно те това нещо никога нема да стане ,че дойде некаков шушльпак доброволец и че ми бичи стойки ,милиця не мое да се опраат с мангалите доброволци че се оправат...
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Това черното,не са камъни или водорасли! Колко ли от тях ще се спасят от бурканиране? :roll:

Изображение
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”