около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Astra_26
новобранец
новобранец

Re: около Бургас ????

Мнение от Astra_26 »

Ето малко информация относно Средецка река от вчера (неделя). Обходих един участък от около 5км, като тръгнах отгоре надолу и се спрях на три места за по 40 мин (час). Срещнах около 30 човека и никой не хващаше нещо интересно. Нямаше и "парашутисти", което вече смятам за показателно за състоянието на водоема. Общо взето, ако не монтираш кука 18 номер, няма и да разбереш, че там има риба. Имам чувството, че това е затишие пред буря, но в момента има само бабушки по 6см. На третото място имаше огромна плетеница от нападали клони и пожертвах една бабушка за щука. И там "Ц". :D
По обед събрах набързо и отидох на канала в Новоселци. Първите 300 м. бяха с много тънък лед, а по нататък имаше точно трима човека на тапи на рибка (поглеждаха ги от колите, че голям студ). Аз пак пробвах на бял, на торен, на кус-кус и захранка хвърлих, другата пръчка на рибка, и пак резултат 0:0. Към 15:00 вече ми стана доста студено, събрах и тръгнах.
На влизане в Меден рудник явно съм се стоплил и "без да искам" се оказах на стената при помпената станция. А там вече беше страшно... 40 коли само от парашутната бригада. Имаше и някакви хора с Украйни с черни рамки и зелени касетки отзад. Оплакаха се без да ги питам, че Горските са ги изгонили от стената за Твърдица :D . Няма значение какво са хващали и по колко, защото всички бяха с парашути, а брега беше осеян с умрели малки сулки. Пуснах аз плувката и започнаха да кълват пак малки бабушки, една малка бельовица и костурчета бебета. Това е положението колеги. Жената така и не повярва, че съм бил за риба :) .
Жалко, че точно първия ми пост е за това, къде няма риба, но смятам, че и това ще е полезно за някой.
Прикачени файлове
Sredecka.JPG
Sredecka.JPG (70.64 KiB) Преглеждано 1614 пъти
Аватар
GogoBuboleto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от GogoBuboleto »

:partyman: мерси за подробната информация :partyman:
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

Astra_26 написа:Пуснах аз плувката и започнаха да кълват пак малки бабушки, една малка бельовица и костурчета бебета. Това е положението колеги. .
колега ти да не си бил точно в началото до папура....
аз като минах да видя само информативно имаше един ентусиаст на плувка :D :lol:
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Astra_26 написа:Ето малко информация относно Средецка река от вчера (неделя). Обходих един участък от около 5км, като тръгнах отгоре надолу и се спрях на три места за по 40 мин (час). Срещнах около 30 човека и никой не хващаше нещо интересно. Нямаше и "парашутисти", което вече смятам за показателно за състоянието на водоема. Общо взето, ако не монтираш кука 18 номер, няма и да разбереш, че там има риба. Имам чувството, че това е затишие пред буря, но в момента има само бабушки по 6см. На третото място имаше огромна плетеница от нападали клони и пожертвах една бабушка за щука. И там "Ц". :D
По обед събрах набързо и отидох на канала в Новоселци. Първите 300 м. бяха с много тънък лед, а по нататък имаше точно трима човека на тапи на рибка (поглеждаха ги от колите, че голям студ). Аз пак пробвах на бял, на торен, на кус-кус и захранка хвърлих, другата пръчка на рибка, и пак резултат 0:0. Към 15:00 вече ми стана доста студено, събрах и тръгнах.
На влизане в Меден рудник явно съм се стоплил и "без да искам" се оказах на стената при помпената станция. А там вече беше страшно... 40 коли само от парашутната бригада. Имаше и някакви хора с Украйни с черни рамки и зелени касетки отзад. Оплакаха се без да ги питам, че Горските са ги изгонили от стената за Твърдица :D . Няма значение какво са хващали и по колко, защото всички бяха с парашути, а брега беше осеян с умрели малки сулки. Пуснах аз плувката и започнаха да кълват пак малки бабушки, една малка бельовица и костурчета бебета. Това е положението колеги. Жената така и не повярва, че съм бил за риба :) .
Жалко, че точно първия ми пост е за това, къде няма риба, но смятам, че и това ще е полезно за някой.
Много ме отчая бе колега , утре бяхме запланували точно там , все пак благодаря за подробното инфо .
Astra_26
новобранец
новобранец

Мнение от Astra_26 »

hunte написа: колега ти да не си бил точно в началото до папура....
Да там имаше още един образ. Аз бях точно срещу изтичащата от помпената станция вода.
161
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 161 »

Много е студено вече ще я караме на спомени от лятото и Хоби тВ :)
Търсихме миналата седмица щуката на р. Ахелой целия ден от сутринта до тъмно и нищо. В неделя на грудовкска - малки рибета, колкото искаш, но това не е моя риболов, на мандра нищо и така умрях си 2 дни от студ ......
Димитър Димитров ( 161)
Аватар
КОЛЬО
новобранец
новобранец

Мнение от КОЛЬО »

14122013123.jpg
14122013123.jpg (189.94 KiB) Преглеждано 1466 пъти
[/attachment]
Astra_26 написа:
hunte написа: колега ти да не си бил точно в началото до папура....
Да там имаше още един образ. Аз бях точно срещу изтичащата от помпената станция вода.
Това е от 14.12. м/у моста и точката в ляво
Astra_26
новобранец
новобранец

Мнение от Astra_26 »

Днес реших да проверя един участък от Факъдере. Доволен съм от риболова макар, че беше доста труден. Лових кленчета на воблер "Siweida" 3gr. 0-0,2m. Това е риболов за сам човек, не е за голяма бригада :). Необходим е камуфлаж, тихо придвижване с приклякване и абсолютна тишина. Повече от три риби на едно място няма как да извадиш, защото вече не проявяват интерес към воблера, дори ги плаши.
Ето и малко снимки.
Прикачени файлове
1481794_770771276284363_1741672491_n.jpg
1481794_770771276284363_1741672491_n.jpg (138.33 KiB) Преглеждано 1363 пъти
1472276_770771219617702_1560508538_n.jpg
1472276_770771219617702_1560508538_n.jpg (104.01 KiB) Преглеждано 1363 пъти
1464812_770771146284376_934493636_n.jpg
1464812_770771146284376_934493636_n.jpg (122.68 KiB) Преглеждано 1363 пъти
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Браво!!! хубави риби си хванал... :rolleyes:
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimito80 »

Вчера ми остана малко време на работа и отскочих до помпената станция да видя за какво става въпрос.Всички с парашути само един дядка беше на бял червей хващаше дребни костурчета и тук там по някоя белица-гадните мръсни,долни,мазни,грапави,черни,безсолни цигани хващаха на парашутките по 200-300 громови таранки ,рибата е набита в папура.
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimito80 »

Някой да има ихфо за канала в Тръстиково
Аватар
Ив. Иванов
новобранец
новобранец

Мнение от Ив. Иванов »

колеги , някой чувал ли е нещо за язовира в Черноморец , казаха ми ,че имало щуки там :?
del4opetrov
новобранец
новобранец

Мнение от del4opetrov »

Преди около месец ходих два поредни дни на въпросното язовирче в Черноморец.Лових само на блесна и хванах 7 щучки около 500-700 гр.Трябва да имаш билет на ловно дружество "Лебед" което стопанисва язовира.
Аватар
coldy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от coldy »

Ив. Иванов написа:колеги , някой чувал ли е нещо за язовира в Черноморец , казаха ми ,че имало щуки там :?
Има щуки, но са все мъници. Един ден се разхождах в района и видях един възрастен човек - беше се съсредоточил в тапите си, та го запитах от де тез' щуки и той ми каза, че били го зарибили преди няколко години с 10 000 риби. А както каза и колегата преди мен ловно-рибарско дружество "Лебед" изисква освен риболовен билет да заплатиш и такса при тях.

едит: на блесна съм хващал все щуки близо кило
Аватар
Ив. Иванов
новобранец
новобранец

Мнение от Ив. Иванов »

хмм.. Благодаря за подробната информация колеги , честно казано мислех, че никой няма да ме отрази.. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”