Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Захранване със спомб на дълбоко
Модератор: Paublo_Eskobar
Захранване със спомб на дълбоко
Здравейте приятели тъй като вече е зима и студено ловя на по дълбоки места .
Първо да кажа как ловя пък вие ми кажете грешките .
Ловя на над 9 ,10 метра дълбочина разстояние от брега 50 метра .
Захранвам със спомб на 45 метра а феедера с който ловя е на 50 метра
защото хранилката като падне на дъното да е горе долу върху петното но
не съм сигурен тези 5 метра са достатачни или много .другата причина тези 5те метра са
когато хвърля със спомба ми предръпва пръчката напред и затова давам 5 повече влакно на феедера.
Какво трябва да направя за да улуча петното на дъното и кой монтаж ми предлагате да ползвам на дълбоки места .На много места четох че асиметричният монтаж е за реки но най не оплитащият монтаж е този почти на излет 5 пъти най много.Благодаряви от сега за отговорите...
Първо да кажа как ловя пък вие ми кажете грешките .
Ловя на над 9 ,10 метра дълбочина разстояние от брега 50 метра .
Захранвам със спомб на 45 метра а феедера с който ловя е на 50 метра
защото хранилката като падне на дъното да е горе долу върху петното но
не съм сигурен тези 5 метра са достатачни или много .другата причина тези 5те метра са
когато хвърля със спомба ми предръпва пръчката напред и затова давам 5 повече влакно на феедера.
Какво трябва да направя за да улуча петното на дъното и кой монтаж ми предлагате да ползвам на дълбоки места .На много места четох че асиметричният монтаж е за реки но най не оплитащият монтаж е този почти на излет 5 пъти най много.Благодаряви от сега за отговорите...
-
- учете се от него
Re: Захранване със спомб на дълбоко
Колега, ако захранваш със спомб или ракета на 45 метра дистанция, то при дълбочина 10 метра, петното на дъното е ориентиривъчно на около 47 метра(питагоровата теорема) и това го смятай за константна величина, ако разстоянието и дълбочината са такива.
Ако фидера ти е клипсиран на 50 метра дистанция, то след замятането и пропадането хранилката на дъното, натягаш линията добре, без да придърпваш и по броя на оборотите на дръжката(трябва да се знае обаче с един оборот на дръжката колко см. влакно се убира), определяш на колко метра от теб е кошничката и къде е спрямо петното. Корема при пропадането е уравнение с много неизвестни и зависи от теглото и вида на кошничката, сечението и вида на влакното, наличието или не на вятър и т.н. и може да се определи само практически и то отделно, за всеки отделен случай на промяна на някой от последните параметри.

През зимата, ако не си върху рибите, няма да ловиш нищо. Ако си въху рибите ти трябва една мъничка кошничка с глина и 2-3 пинки или глина и храничка бедна и това е. Няма нужда да захранаш с каквото и да било.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- учете се от него
Да, за спомба и зимата и аз щях да питам; по принцип писах за захранване със спомб/ракета и позициониране хранилката в петното.

Много ви благодаря за отговорите .Тук В ТР не е дошла още зимата както в БГ .Рибите все още са активни тука .Да кажа още нещо за захранката .Тук няма купешки захранки има но няколко марки и те скъпи пък и да се намерят сложна работа трябва да се ходи в Источ както и да е .Аз ловя с пилешка захранка вътре има най много кълцана (надробена) царевица жито някой други семена .Тази стръв е стяагам с бяло брашно малко до колкото да не падне от хранилката и на истина ми върши добра работа поне аз така мисля защото няма с кого да меря техниката който да лови с феедер тук.Какво може да се добави на тази техника според вас или изкара.Спомба как да го зареждам с топка или рехава без да стискам захранката?
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Къде е това ТР. СЛед като ще ползваш ракета за захранване, за какво ще лепиш?
Захранваш с нея след това царевица на куката и си ти !
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Земи си ПВА 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
само да попитам,правилно ли разбирам ,че на дъното ще се образува петно с диаметър 47 мБачо Илия написа: то при дълбочина 10 метра, петното на дъното е ориентиривъчно на около 47 метра(питагоровата теорема)

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
ТР е Турция ИстанбулИво Вълов написа:Къде е това ТР. СЛед като ще ползваш ракета за захранване, за какво ще лепиш?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
дистанция бе,толкова ли не стоплятеdelio-haidutin написа:само да попитам,правилно ли разбирам ,че на дъното ще се образува петно с диаметър 47 мБачо Илия написа: то при дълбочина 10 метра, петното на дъното е ориентиривъчно на около 47 метра(питагоровата теорема),да не искаш да кажеш 4,7м
![]()

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Сега става ли малко по-ясно:delio-haidutin написа:само да попитам,правилно ли разбирам ,че на дъното ще се образува петно с диаметър 47 мБачо Илия написа: то при дълбочина 10 метра, петното на дъното е ориентиривъчно на около 47 метра(питагоровата теорема),да не искаш да кажеш 4,7м
![]()

Ей сега стана значи 45м на 50 м е горе долу прав'лно защото докато опъна линиятаБачо Илия написа:Сега става ли малко по-ясно:delio-haidutin написа:само да попитам,правилно ли разбирам ,че на дъното ще се образува петно с диаметър 47 мБачо Илия написа: то при дълбочина 10 метра, петното на дъното е ориентиривъчно на около 47 метра(питагоровата теорема),да не искаш да кажеш 4,7м
![]()
![]()
поради вятара и дълбочината хранилката ми идва на петното ...
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Не може ли да захранваш с кошничка с по-голям обем ?
-
- учете се от него
Сега става ли малко по-ясно:nursi написа: само да попитам,правилно ли разбирам ,че на дъното ще се образува петно с диаметър 47 м,да не искаш да кажеш 4,7м
![]()

Ей сега стана значи 45м на 50 м е горе долу прав'лно защото докато опъна линията
поради вятара и дълбочината хранилката ми идва на петното или ...[/quote]
п.п. като се цопка със спомб или ракета, става дума за геометрия, не за физика!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BC%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
След това, като се цопне с кошничката на 50 метра, теоретично пак става дума за геометрия и тя трябва да отстои също на 50 метра като падне на дъното, но това е само на теория- съпротивлението на водата прави "корем" на линията и в зависимост от това, тя винаги е по-близо от въпросните 50 метра. Колко по-близо и как да се определи точно съм писал по-горе в темата.

-
- разбира нещата
а БЕ ,БУТНИК,аз за едно си мисля ,вие за друго отговаряте.както беше обяснено ,излиза ,че ако хвърлиш ракета със захранка на дълбочина 10+ метра ,ще направи петно 47 метра ,и за това се опулих.викам си мале ,аз захранвам ,а те ловятbutnik написа:дистанция бе,толкова ли не стоплятеdelio-haidutin написа:само да попитам,правилно ли разбирам ,че на дъното ще се образува петно с диаметър 47 мБачо Илия написа: то при дълбочина 10 метра, петното на дъното е ориентиривъчно на около 47 метра(питагоровата теорема),да не искаш да кажеш 4,7м
![]()
каквото и да хвърлиш без PVA закачено около монтажа изменя траекторията на пропадане,ама кой да учи физика

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."