Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пеперудите на SPRO.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Пеперудите на SPRO.
Здравеите колеги.Искам малко инфо за примамката пеперудите на SPRO.Поточно каксе води.Отвесно или се влачи с лодка.Благодаря предварително.
Спазвай Подфорумите
Спазвай Подфорумите

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Казва се тейл-спинър, тежките 28 грамови стават за бързо и силно течение, например на река Дунав.
С по-дребните съм ловил костури на яз. Жребчево и яз. Батак. Използвам съм от често белият цвят, ама им слагам по малко червена боя в областта на глават. Може и с лак за нокти да се намажат.
Мяташ ги, оставяш да паднат до дъното и с подръпване ги прибираш като следиш върха на пръчката. При всяко задържане или натежаване - засичаш. На Жребчево скъсах 3 още на първия излет. На Батак е чисто дъното и няма закач почне никъде, така че там е по-удачно да се метка с тях.
С по-дребните съм ловил костури на яз. Жребчево и яз. Батак. Използвам съм от често белият цвят, ама им слагам по малко червена боя в областта на глават. Може и с лак за нокти да се намажат.
Мяташ ги, оставяш да паднат до дъното и с подръпване ги прибираш като следиш върха на пръчката. При всяко задържане или натежаване - засичаш. На Жребчево скъсах 3 още на първия излет. На Батак е чисто дъното и няма закач почне никъде, така че там е по-удачно да се метка с тях.
На кьоравото врабче Господ му свива гнездото.