Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от topsoft »

mite.1979 написа:Рибата в момента въобще не се влияе от храна, а просто има много риба и най-често се закача за устата ,но не защото е клъвнала ,а защото куката и влиза в устата.
...влияе се от хляб и кълве.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

indalo написа: ...Иначе ето една снимка от миналата година от там със по малките скобарета....
Да, ама след тази слука заваля, водата мина и отнесе, т.е.спаси рибата.И аз се капотирах там след валежите.
Сега, за жалост дъжд няма и този хубав пасаж се изтребва ежедневно-било с дране, било на стръв, голяма разлика не виждам, ако целта е буркана
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

topsoft написа:
Това ме интересуваше. Мерси
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

izzyone написа:
topsoft написа:
Според мен се влияе и от стрелба с бял. Риби има в целия вир, но се настървява като и подаваш хапка.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

naskobo написа:
indalo написа: ...Иначе ето една снимка от миналата година от там със по малките скобарета....
Да, ама след тази слука заваля, водата мина и отнесе, т.е.спаси рибата.И аз се капотирах там след валежите.
Сега, за жалост дъжд няма и този хубав пасаж се изтребва ежедневно-било с дране, било на стръв, голяма разлика не виждам, ако целта е буркана
Така е Насе, и жалко е че пущачите са малко. За 2та дни не видях някой друг да пуска рибите. И ние взехме малко, впрочем дадохме на баща му на единия от нас некоя друга риба. Може и други да са релизнали, но не в полезрението ми. Но пък и не се хванаха много, а пасажа е огромен.
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз па вече живарник не нося, взимам само като съм за щука да пренасям малките в едно гьолче.
Вчера скобарите направо ги пусках и продължавах с риболова, бях единствения, не че се хвана много риба де, ама като връщах рибките ме гледаха лошо :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

indalo написа: Според мен се влияе и от стрелба с бял. Риби има в целия вир, но се настървява като и подаваш хапка.
Значи за следващия път ще и залепя и малко червей в трохата за по-сигурно. Да видим какво ще стане :) .
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

indalo написа:
izzyone написа:
topsoft написа:
Според мен се влияе и от стрелба с бял. Риби има в целия вир, но се настървява като и подаваш хапка.
Точно, слагам и бел у хляба :)
Разяждат се....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

са си идвам от Железница...мн зле рибата не беше грам активна там беше виждаше се пасажа ама не се хранеха 2 воденя и 2те откачени от тъмно до 3 часа масово на вира се ловеше на стръв...колегата до мене фана 5 6 и под кафето видях да се извадят няколко скобара ама като цяло слаба работа....
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Колеги , заминаваме на 26ти за Банско и мислим да отскочим до струма 2,3 пъти. Четох бая коментари , като заключение мога да направя ,че горе долу на това село Железница и Тунела дава по някоя риба. Тъй като не сме били никога до сега какво бихте ме посъветвали ?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Пожелавам здраве и щастие на всички колеги! И никога не забравяйте,че когато Ринго дойде голямите стават малки :D :D:D Весела Коледа на всички ви!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

:D :D :D :D :D :drinkers: Весела Коледа, и повече скобари и по малко бракониери. :drinkers:
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Също искам да попитам, разбрах че тия дена са се ловили скоби под покровнишкия мост на вливането на Бистрица, някоя може ли да даде повече инфо, как какво ?
Аватар
mite.1979
новобранец
новобранец

Мнение от mite.1979 »

indalo написа:
mite.1979 написа:Рибата в момента въобще не се влияе от храна, а просто има много риба и най-често се закача за устата ,но не защото е клъвнала ,а защото куката и влиза в устата.На тройки като се ловеше доста често тройката е в устата,но не вярвам да обича стомана. Бях срещу колегите на тунела и доста от хванатите им 50 скобара също не бяха за уста.Като хвърлиш и където мине плувката петното от риба се махаше сиреч рибата въобще не я вълнува какво има на куката.Просто от едната страна се вадеха повече защото беше сянка и пасажите не се плашеха толко много.А всички откачени не са за устат гаранция а са затърмъчени.
Аз ловех с кука 16 и вадех за опашката за корема....Какво значи драскане като ти потъне плувката засичаш ама да съм драскал с една кука 16 за да ги закача за опашката малко ми е смешно
Лично мое мнение
Колега, да имаше закачени странично риби и при нас, но повечето си бяха за устата. Иначе драскачи им казвам на тези които ловят с по големи плувки, куки, по 2. возят на по голяма дълбина от точната и по време на изтичането и особено при ваденето, даже и без да се потапя плувката се чува едно дряс, в повечето случай там където храниме и ловим ние. Е нема как да се не дразна на такива. Иначе не съм казвал че всички са драскачи, даже в понеделник драскачите се брояха на пръстите на едната ръка. Иначе естествено като ти потъне плувката засичаш :D .
Рибките са доста борбени, особено закосените :D и са по големи от миналата година. Размера им е 300-500гр и като тръгнеше ятото се вдигаше вълна.
Иначе ето една снимка от миналата година от там със по малките скобарета.
Изображение
Аз(със жълтата качулка) и колегата хванахме по 3 и по 4 5 откачихме сутринта като дойдохме още докато не се беше изяснило хубаво но само по една за устата :roll: .Като се показа слънцето и пасажите се виждаха как бягат от плувката и се набиваха в сянката пред вас . Спряхме да ловим защото ни стана ясно че рибата не кълве а се закача защото минава куката през пасажа.Отидохме до Железница там нямаше никакво движение и се върнахме пак срещу вас с още една група ,но без да ловим а да видим как се влияе от захранка и "кълве".Тия срещу вас всички се опитваха да хвърлят пред вас защото от тази страна всичко се виждаше. Някой от вас даже направи забележка на един от отсрещната страна.Погледахме и си тръгнахме двамата .Това не е риболов за мен. Преди 3 4 седмици и на Железница беше същата работа,но вече няма,а не завалили яко и тука до 2 седмици няма да остане рибе.
Мое мнение нали за това е форум да си изкажем болката :wink:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Абсолютно, и по никакъв начин не оспорвам мнението ти, но знам че повечето от рибите ги хванахме след много хубави вземания, предимно на троха. Верно че имаше закачени странично, не го отричам, но и си взимаха, поне на нас. Да направихме забележка на един, който драскаше. ПОвечето хора ловяха с плувки от 3 гр. нагоре, ние бяхме с 1.5 гр., повод 10 и куки 14, че и 16. Но и ти написа че си бил със 16. При мен кълвяха по малко и си правих експерименти да ловя с мънисто и стръв и излъгах и така някоя риба, но другите двама с които бях ги разцепиха направо, като много малък процент не бяха за устата. Но те са хора, които живеят на реката, баща и син, ходят и лете и зиме, най малко 6-7 пъти в месеца и имат орлов поглед върху реката. Когато съм с тях винаги ловят най много, затова си мисля, че случайност няма. Виж са , това че аз бях 3ти по улов, може и случайност да е, но все пак си мисля че и аз поназнайвам малко и че си хванах мойте риби.
Поздрави и успехи по реката.
На всички колеги весели празници, много късмет и убавини през новата година, и на първо място от здраве да не се отървете. :finga:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”