Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Иво мога да ти кажа,че момчето е местно-познавам го! Познава реката из Благоевградско детайлно и е редовно на нея! Какво е било и кой,не мога да коментирам-но лично аз съм получавал много сериозна информация от него и е било всичко после много точно:)topsoft написа:Eвала адаш, не си хаби нервите за глупости. Винаги има по един всезнайко, който вечно нещо го сърби, я хемароиди, я нещо друго.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Ама защо ги е захапал толкова? И аз съм на мнение като Венци, че при маловодие трябва да се забраняват участъци, но като не се прави, поне хора като адаша да ловят и да пускат от колкото драскачи да прибират всичко или съм в грешка? Отделно, че с тоя начин на писане, още хора ще се откажат да споделят и малкото инфо което обменяме....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- indalo
- фен клуб-скобар
Марти, не го познавам, може и така да е, даже бих бил радостен. Но няма как да не се дразна от постояните заяждания с ПК пишещите. Щом казваш сигурно е пич и ще се радвам да се запозная с него и да заровим томахавката. От хората, които познавам, тези с които бях, по рано и Чоко бой ги беше споменал(братовчеди са),DJONI RINGO написа:Иво мога да ти кажа,че момчето е местно-познавам го! Познава реката из Благоевградско детайлно и е редовно на нея! Какво е било и кой,не мога да коментирам-но лично аз съм получавал много сериозна информация от него и е било всичко после много точно:)topsoft написа:Eвала адаш, не си хаби нервите за глупости. Винаги има по един всезнайко, който вечно нещо го сърби, я хемароиди, я нещо друго.
та те са баща и син, бащата и той е имал среща с тока по реката и едвам е бил спасен. Мисълта ми беше, че те са хората които като видят реката знаят къде са рибите, знаят как да ги ловят и ходят и ги ловят. В повечто случай пускат рибите, но понякага взимат за най дъртия във фамилията да пръжне некоя рибка. Единия има риболовен магазин във ПК и от 2-3 години не продава тройки на тройкаджиите. Зарежда само от скъпите спинингарските, не пишат по фейсове и форуми, щот предпочитат да са на реката и да ги ловят, с това живеят, нещо като тебе.
Та тъпо ми става, кат всичко се поставя под един знаменател и безмислено се търси под вола теле. Мразя заяжданията и за това обръщам толкова внимание. Но на Коледа стават чудеса и се надявам с пича да спреме да се уяждаме и всички( без браковците) да заживеем щастливо.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
Е мойта среща беше грандиозна-25 000 w -50 дни кома,75 % процента изгаряния,10 животоспасяващи операции ,загуба на 40 килограма,пикане в катетър,усиране в гащите-1 % шанс за оцеляванве.... и плюс минус липсите 5 пръста на лявата ръка и по половин два от дясната.....половин ушенцеindalo написа:Марти, не го познавам, може и така да е, даже бих бил радостен. Но няма как да не се дразна от постояните заяждания с ПК пишещите. Щом казваш сигурно е пич и ще се радвам да се запозная с него и да заровим томахавката. От хората, които познавам, тези с които бях, по рано и Чоко бой ги беше споменал(братовчеди са),DJONI RINGO написа:Иво мога да ти кажа,че момчето е местно-познавам го! Познава реката из Благоевградско детайлно и е редовно на нея! Какво е било и кой,не мога да коментирам-но лично аз съм получавал много сериозна информация от него и е било всичко после много точно:)topsoft написа:Eвала адаш, не си хаби нервите за глупости. Винаги има по един всезнайко, който вечно нещо го сърби, я хемароиди, я нещо друго.
та те са баща и син, бащата и той е имал среща с тока по реката и едвам е бил спасен. Мисълта ми беше, че те са хората които като видят реката знаят къде са рибите, знаят как да ги ловят и ходят и ги ловят. В повечто случай пускат рибите, но понякага взимат за най дъртия във фамилията да пръжне некоя рибка. Единия има риболовен магазин във ПК и от 2-3 години не продава тройки на тройкаджиите. Зарежда само от скъпите спинингарските, не пишат по фейсове и форуми, щот предпочитат да са на реката и да ги ловят, с това живеят, нещо като тебе.
Та тъпо ми става, кат всичко се поставя под един знаменател и безмислено се търси под вола теле. Мразя заяжданията и за това обръщам толкова внимание. Но на Коледа стават чудеса и се надявам с пича да спреме да се уяждаме и всички( без браковците) да заживеем щастливо.![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- indalo
- фен клуб-скобар
Ще те видя и аз.
Кърцата ми разказа....
И моя човек е бил в кома и няма пръсти на едната ръка и крак, но пък ти.. бог да не дава другиму такова нещо.
И той като тебе живее с реката и това какво се случва с нея. Поклон ви правя и на двамата. Иначе и той е драка като тебе
, абе приличате си.
Марти за масата ще ти пиша след 2-3 дни да нахвърляме с колегата идеята и да каже колко горе долу би излезнало като пари. Ако каже че няма да се справи ще се обадя да моля Радко.

И моя човек е бил в кома и няма пръсти на едната ръка и крак, но пък ти.. бог да не дава другиму такова нещо.
И той като тебе живее с реката и това какво се случва с нея. Поклон ви правя и на двамата. Иначе и той е драка като тебе

Марти за масата ще ти пиша след 2-3 дни да нахвърляме с колегата идеята и да каже колко горе долу би излезнало като пари. Ако каже че няма да се справи ще се обадя да моля Радко.
-
- фен клуб-скобар
Говори-квот кажат това е:)Ще чакам да кажеш! А иначе Продъджи също е много готин тип ама си е динамитindalo написа:Ще те видя и аз.Кърцата ми разказа....
И той като тебе живее с реката и това какво се случва с нея. Поклон ви правя и на двамата. Иначе и той е драка като тебе, абе приличате си.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
не Ви слагам под общ знаменател всички от КН ПК БЛГ и тн ... има хора и хора но като цяло навалицата по тоя вир конкретно е от пк или региона и като цяло рибите се ловат я за носа я за аналната перка
та мир да е ... като ви вида че ве черпа по вино да ми простите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Днеска на Железница преди тунела, с Мето много доволно. Повечето ловяха на стръв, само 2ма драскаха, ИАРА Благоевград не вдигаха телефона.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- indalo
- фен клуб-скобар
Ша се черпиме взаимно.prodigy666 написа:не Ви слагам под общ знаменател всички от КН ПК БЛГ и тн ... има хора и хора но като цяло навалицата по тоя вир конкретно е от пк или региона и като цяло рибите се ловат я за носа я за аналната перката мир да е ... като ви вида че ве черпа по вино да ми простите
![]()

п.п
Нема за какво да прощавам, все пак уважавам и това, че изказваш мнение. А и щом живееш с реката, значи сме от една порода.

- калин кацаров
- сериозен играч
По темата за скобара и аз да кажа няколко реда. Скобарът като всяка една друга риба взима по-смело стръвта когато не е наплашен, когато се чувства сигурен и когато има около него укрития. Укритията от една страна действат като инстинкт у рибата за самосъхранение, от друга това са местата където има неравности, закачки, клони , камъни и т.н , т.е местата където може и се събира храната.През лятото когато бреговете не са така масово струпани от хора, това може и да не важи, но през зимата особено при бистра река и хора един до друг на даден вир, рибата се крие по тези места, където има укрития.Минала година на Бобошево цялата риба беше около падналото дърво, рибата се ловеше на не повече от метър от това дърво на кука 16 номер и един бял.
Тази година не съм ходил на тунела и не знам какво е поведението на скобара там, последно бях на реката преди 2,3 седмици на Железница. Отидохме с моя приятел към 9ч, места естествено нямаше. Той лови само на щека целогодишно. Застанахме на неподходящо място поради липса на друго под едно дърво, там поне можеше да борави със щеката, ама на мен с болонезата и то на 7м е акробатика и трябва си мазохист. Рибите се държеха само в средата на реката, поради изброените по горе фактори.Нямаше как да стоя под дървото и да хвърлям нормално, затова застанах малко над него, пречехме си отвсякъде, не можех да изтичам там където и когато исках.Още повече ползвам много фина линия. Но все пак трябваше да правим нещо. Когато си оправяше линията или сменяше такъм тогава можех да водя така както исках. Всички риби които хванах бяха точно в тези паузи на серии една след друга. Рибата взимаше много смело и отчетливо, всички риби бяха закачени за дебелата част на устата и то в средата, а там няма откачане, имах 100% успеваемост. При някои повличания нарочно не засичах, след това хвърлях без стръв плувката се движеше без да помръдне, когато сложех трохата и прекарам такъма на същото място следваше мълниеностна атака, по едно време се чудех скобар ли кълве или кефал и пъстърва.
Там където започнеш да ловиш риби и за перките, това вече не е риболов и всеки уважаващ себе си човек, трябва да спре веднага.
Тази година не съм ходил на тунела и не знам какво е поведението на скобара там, последно бях на реката преди 2,3 седмици на Железница. Отидохме с моя приятел към 9ч, места естествено нямаше. Той лови само на щека целогодишно. Застанахме на неподходящо място поради липса на друго под едно дърво, там поне можеше да борави със щеката, ама на мен с болонезата и то на 7м е акробатика и трябва си мазохист. Рибите се държеха само в средата на реката, поради изброените по горе фактори.Нямаше как да стоя под дървото и да хвърлям нормално, затова застанах малко над него, пречехме си отвсякъде, не можех да изтичам там където и когато исках.Още повече ползвам много фина линия. Но все пак трябваше да правим нещо. Когато си оправяше линията или сменяше такъм тогава можех да водя така както исках. Всички риби които хванах бяха точно в тези паузи на серии една след друга. Рибата взимаше много смело и отчетливо, всички риби бяха закачени за дебелата част на устата и то в средата, а там няма откачане, имах 100% успеваемост. При някои повличания нарочно не засичах, след това хвърлях без стръв плувката се движеше без да помръдне, когато сложех трохата и прекарам такъма на същото място следваше мълниеностна атака, по едно време се чудех скобар ли кълве или кефал и пъстърва.
Там където започнеш да ловиш риби и за перките, това вече не е риболов и всеки уважаващ себе си човек, трябва да спре веднага.
Не съм ходил на въпросното място, и ме интересува,може ли да се лови с уип 8-ца. или директен 6метра, задължително ли трябва боло,щом рибата се държи близо до брега?naskobo написа:
Отсреща са браковците, ама те си идват като се наспят.Препоръчвам на рибарите да ходят там- хем ще ги притесняват, хем е по удобно за изтичане с по-лека линия.Рибата се държи на на 3-4 м от онзи бряг.
При положение,че косачите са там (от другата страна)на близката дистанция дали няма да се плашат рибите,и да отказват стръвта?!
Последно промяна от viiksan на Пет Дек 27, 2013 3:56 pm, променено общо 1 път.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
- daanndo
- фен клуб-скобар
Може,кефа е още по-голямviiksan написа:Щом рибата се държи на 3-4 метра от брега,значи ли,че може да се лови с уип 8-ца. или директен 6м. задължително ли трябва боло?naskobo написа:
Отсреща са браковците, ама те си идват като се наспят.Препоръчвам на рибарите да ходят там- хем ще ги притесняват, хем е по удобно за изтичане с по-лека линия.Рибата се държи на на 3-4 м от онзи бряг.

Може, но отсреща.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Нищо не е задължително, просто ще имаш по-къса полоса за изтичане от една страна, но по - добър контрол на линията и няма да размразяваш водачите рано сутрин от другаviiksan написа:....Щом рибата се държи на 3-4 метра от брега,значи ли,че може да се лови с уип 8-ца. или директен 6м. задължително ли трябва боло?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
спам, сори!
Последно промяна от naskobo на Пет Дек 27, 2013 4:05 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн