Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Точно така,важното е да се консумира с мярка,и да ти е сладко.Много хубави ракии си варят мойте приятели-от магазина нищо не купуват.Махат чепки,костилки-разменят рецепти и тактики,и после се пресипва по стъклени шишета,надписва се реколтата и се кашира за приятели.Виното също ми хареса.Това домашно мезе е трепач
Е и като на Кире кученцето до мене,как си седи

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Телеграфен отговорПавел Иванов написа:...Аааааааааааа , Георге , тука те порицавам здравата ! Как може да не познаваш змеьо Смог от небезизвестното Толкиново творение "Хобит" ?!? А аз те мислех за по-начетен образ , заеби![]()
![]()
![]()
![]()
А сега си признай , кой даваше тоя зор по молове да се обикаля , буля , щерката или от вътре ти дойде![]()
Не друго ами ако е била буля .... тоя щанд с толкоз много шоколад ... абе нещо като критика ми се вижда .......![]()
![]()

Порицанието го приемам

Книги чета само като съм на почивка или на дълъг път,
Гледам само английските мачове, на кино не съм ходил от ................години !
А както по-рано написах, жената ми е отдавна само верно другарче /наборче/ в живота,
Та шоколада го ядем само за кеф

Ааа, пропуснах - моловете работеха, ама магазините в тях бяха затворени

Работеха само заведенията за хранене.
Германия е това, почиват си хората !!!!!!!
За вилата на фюрера отговаря СвиленGODzillata написа:На фниманието на Жорето и Свилен - дайте ьош снимки и инфо де - от Берлин и вилата на фюрера....

Аз ще пусна още няколко поста за Берлин !
И нали е Коледа,
Трябва да се отиде на църква!
Аз нямам допирни точки с религията, ама жените винаги настояват!
Обиколихме 4-5 църкви, най различни,
Голема - "Домът на Берлин" се казва,
А горе, под купола се вижда една панорамна тераса, с отличен изглед към града, който е на равно място,
Обаче качването е пеш, в едно свърхтесно стълбище

Като се качих преди години горе и повече не съм си и помислял да повторя

И малки църкви, като тази,
За пръв път влязох в протестантска църква и се впечатлих- скромност, аскетизъм и масивност. Попаднахме на служба, отчето говореше свободно, без да чете, с усмихнато лице. После пяха псалми от требниците и имаше празнично настроение в хората. Това е вътре в църквата,
За това, предполагам, че всеки сам ще се сети какво е,
Дъщерята разказа, че имало т.н. църковен данък, който достигал до 2000 евро годишно и се плащал на доброволен принцип - от тези които са вярващи и считат за свой дълг да подкрепят религията. Най-много пари, разбира се, идвали от Бавария !
И разбира се - имаше множество коледни базари

Наденици - мноооого вкусни,
И белите, и кафявите,
Греяното вино беше с много подправки и не ми хареса, ама пих, да пробвам

И всяко такова капанче бе обградено с добре подпийнали германци и германки, с блаженни физиономии, неочаквано общителни и весели, гръмогласни и смеещи се на висок глас като чисти българи

Не ги снимах, щото ми беше неудобно

Разбира се, на фона на библейските сюжети ,
Аре утре пак

Че нещо се разболявам,
Вчера в айроплана пуснаха много студен въздух в кабината,
Въпреки, че си обякох палтото - то пък ми измръзнаха краката

А до мен една англичанка на Христова възраст, се съблече по тениска с къси ръкави и широко деколте

Изпи едно шише бяло вино и няколко чаши с неизестна за мен течност,
Разгорещи се и ако самолета не бе кацнал в София,
Щеше да си порка да откат

Сигурно отиваше на ски и кекс в Боровец

То май сняг няма, ама кекс има със сигурност

Последно промяна от G.Petkov на Пет Дек 27, 2013 11:12 pm, променено общо 2 пъти.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Знам аз,знам.Тук в Стокхолм ходихме на един Чешки ресторант Hospodské Dvere.Павел Иванов написа:...какви благи ги правят .... а каква русичка сервитьорка ги разнася ...
Кой от кого е крал кухня незнам,но шницелите им бяха хубави та дрънкат.
Аз си поръчах един със паприка,бога ми такава благодат няма заклевам се.
Докараха ми и една салата варени картофи с яко чесън и яко оцет.Малко странна комбинация за моето езиче,но я лашнах.
Ако ти се порка биричка,а не знаеш каква,си поръчваш един тест-драйв и ти носят всички бири в малки чашки.На края имаш една касова бележка с кой номер коя бира е и като решиш си поръчваш желаната биричка.

Вчеряхме 5 човека/малката не я броя,тя колко хапва/платихме 2000 крони сметка.
Не това е най-интересното а,че 1000 крони беше вечерята и 1000 крони за две бутилки вино.
Та ако идвате по-Шведско,да знаете,че не е вашата страна за алкохолен туризъм.
- Vid
- кандидат преподавател
Това е добро начинание. Мога да се включа с жената, че она за Виена ми "изпиука пилците" в глупавата ми чутура.... Два пъти съм я обиколил таа Виена и то пътьом за Цюрих... При все повече се очаровах от Залцбург и Инсбрук.Павел Иванов написа:Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? То и без това пътека направих до там![]()
![]()
Какво предлагам ? Януари , или февруари , да се сберем у некой пушком по районите
Ама януари или февруари не мърдам на север, щото при последната ми такава дестинация в Прага такъв к@р го ядох - дневни температури -12, нощни -29. Ужаст и ужаст

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Краси , нал за туй се спираме на Виена . Ем усреди та на всички да е удобно
Ем алкохола им е на що годе приемливи ставки
Triasе , засърбело ли те е некъде
Видьо , да дзвънна на буля ти и да и разкажа колко е найс замъкът Хофбург след основният ремонт къде му направиха
Инак последно време ми прави впечатление че във Виена е по-топло от Софето 

Triasе , засърбело ли те е некъде

Видьо , да дзвънна на буля ти и да и разкажа колко е найс замъкът Хофбург след основният ремонт къде му направиха

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Па тя същата куту у Видин бре......G.Petkov написа: Обиколихме 4-5 църкви, най различни,
Голема - "Домът на Берлин" се казва,

Яла я те:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- трапера
- сериозен играч
Ъъъ, аз не бях ли драснал преде времеdantho.mihov написа:......................... Я ме светни, та да науча как е по широкия свят.

Айде накратко пак:
Дойчланд има 16 провинции, като всяка си има свои закони и правила. В Бавария, дето съм аз, требе да има човек ангелншайн (демек-рибарски билет), който удостоверява, че:
*си изкарал рибарски курс
*си запознат с видовете риби и знаеш ВСИЧКО за тях
*си запознат със законовите положения
*си запознат с риболовното оборудване
*си запознат как хуманно да утепаш рибата (бум с бухалчица по главичката да я ошеметиш, за да не стресира докато и прерязваш гръцмуля)
*и още малко бла бла

Първо се записваш за изпита, като си платиш таксата от 30€ получаваш номер, с който усдостояваш , че си записан.
После си търсиш някой, който провежда курсове-да ти е удобно като цена и местоживеене. И се записваш за училищееее. Обикновенно се ходи в неделя (щото всички курсисти да са свободни от работа), трябва да имаш поне 30 часа посетен курс (условие за участие в изпита),което се удостоверява с .......нещо като присъствена книжка с подпис и печат от даскала. В предварителната размяна на Имейли с даскала, ти предлагат да си закупиш необходимите учебни материали и помагала (около 110€) и ти напомнят да си готов да платиш в първия учебен ден, матрялите и курса(130€-в моя случай) в брой!
След 7 седмично училище, идва първата неделя на Март, денят на страшния съд-Самият Изпит.
Имаш два часа да отговориш под формата на тест, на 60 въпроса-5 раздела по 12 въпроса. (като листовките на шофьорските курсове-зазубряш 1500 въпроса и верните отговори)
След 4 до 6 седмици получаваш известие по пощата дали си издържал изпита и ако ДА, съответния сертификат! С тоя сертификат ти издават самия риболовен билет, като си избираш срока му на валидност. В моя случай доживотна валидност-160€. Може за няколко години да ти го направят и после да го подновяваш-плащаш и ти бият печата с продължението. Ценообразуването е според възрастта- децата и пенсиите плащат най-малко. Децата трябва да имат навършени 14 години.
И ако ти се усмихне късмета и щастието да придобиеш билет, почваш да търсиш къде да ловиииш

Не може на първата срещната локва

Всеки водоем (езеро, река или част от нея) се стопанисва от някое риболовно дружество (Фишерайферайн).
Намираш в интернет координатите на дружеството и се информираш за цените на рарешителното за риболов (дневно,месечно или годишно),видовете, броя и големина на рибите които може да задържиш!
Кеч и рилийз-тц. Като фанеш рибата, от убождането с куката тя самата се стресира и не може да живее пълноценно и щастливо повече, затуй требе да я задържиш (с изключение на маломерните). По тоя начин риболова може да свърши преди да е започнал-като заловиш две риби и изпълниш квотата. Тъпо,а?!?
Та, така НАКРАТКО стоят нещата

------------------------------------------------------------------
Павле, ти май бая коли си сменил

Мен последно ме дялнаха в центъра на Мюнхен, за говорене по телефона без хендсфри. В едно задръстване си чакам и си ланкам с преходната девойка, полицаите си бяха в насрещното. В едната посока са четири ленти, като между тях има островче около пет метра широко. Гледам ги ония пуснаха ламБите,придвижиха се някъде зад мен и напрайха кръгом. Изравниха се с мойта кола и шофьора усмихнато ме подкани да сваля прозореца и ми вика- ей там, след светофара да спра.
-Що не ползваш хендсфри, бе?

-Ааа, аз не говоря по телефон! Просто си бях подпрял главата от скука

-

-

Та миналата седмица-пак инфобюлетин по пощата-80пари и бонус +1точка!!!
Пък туй за Виенските шницели и Виенското кафе е хубава идея. Ама трябва да свърша училището рибарско. Та след средата на Март-ей я дей Виена на 400+ км и една винетка. Навит съм като свинска опашка. Пък ко ти пречи да метнеш и Кирето у колата?! То дотогаз може да е на друг акъл

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- GODzillata
Ами да, аз си го сменям често...също като вълк козината.трапера написа:...Пък ко ти пречи да метнеш и Кирето у колата?! То дотогаз може да е на друг акъл

Две седмици си вадих очите да търся хубав хотел в Турция, вече знам всичко за област Анталия и хотелите по нея, мога да правя ревюта със затворени очи

Баааах тез дойчладовци, то за толкоз пари и толкоз време, тук в БГ-то, мое да са вземе - висшу и то без да се напъваш да зубкаш нящо.
Иначе, трапериста е голям сладкодумец, така ги реди приказките, че с кеф да го четеш.
Иначе, трапериста е голям сладкодумец, така ги реди приказките, че с кеф да го четеш.

Никоя риба не е по - важна от живота !
- Павел Иванов
Що не , тамън щъ фана да побачкаш малце ангария на некой обект с цел да избием малце от бендзиньоGODzillata написа:Ами да,...трапера написа:...Пък ко ти пречи да метнеш и Кирето у колата?! То дотогаз може да е на друг акъл

Гледам и другото мнение на Triasа тръкнато . Интересно ми е все пак кой в четири сабаале му изтри страданието с уева уклонност

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- Модератор
Те тез германци са въвели железен ред навсякъде.трапера написа:
...................
*си изкарал рибарски курс
*си запознат с видовете риби и знаеш ВСИЧКО за тях
*си запознат със законовите положения
*си запознат с риболовното оборудване
*си запознат как хуманно да утепаш рибата (бум с бухалчица по главичката да я ошеметиш, за да не стресира докато и прерязваш гръцмуля)
*и още малко бла бла![]()
................
Та, така НАКРАТКО стоят нещата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
----
Да се чудиш де им е тръпката при риболова.
Иначе при такъв ред си е кеф като отидеш край гьола и вместо трийсет айдуци без билет, да завариш трима възпитани колеги.
- GODzillata
Павел Иванов написа:
Що не , тамън щъ фана да побачкаш малце ангария на некой обект с цел да избием малце от бендзиньоТва по твой стереотип
![]()

От 8 години имам цеха, но вярваш или не - до ден днешен нито знам как се произвежда нещо, нито как се монтира.

Моята работа е да давам акъл........нали знаеш - хвани мързеливия на работа....и т.н.

- Павел Иванов
Няма да те карам ни да произвеждаш , ни да мотираш бре , само да носиш
Баси как ебано са пуснали "Ронините" в 4D вариант
В 3D ги има на много места през час ама в 4D са по-наредко и то все по кофти време . Ся съм в големата дилема , дали тех да ги гледам в Парадайза утре къде 20:30ч. , или да си гледам премиерата на "Джони Инглиш" от 21:05ч. по НВО 

Баси как ебано са пуснали "Ронините" в 4D вариант

Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Днес боднах пет "заводски" пъстърви
!
Жената изяде една, другите ще ги дам на една баба, която ми наплете скъсания зимен рибарски пуловер !
Бабата ще ми даде домашно вино и така, до края на света
!
Ама да довърша за Берлин,
Вече само по битови теми!
Задължително беше посещението в любимият ми индийски ресторант,

Малко на нашите приличат, ама са възпитани, учтиви и работливи,

Част от обстановката,

И манджа, ама много манджа, няма изяждане
,
Люто, сосове, които обичам,
Ориз, който не мога да понасям, ... абе екзотика !

И после разходка,
Малко духа, ама като си се наял яко, може
,

Паметник на Фридрих Велики,

И бате ви Жоро и жена му, на силния немски вятър,

А така съм запомнил изгледа на града от преди 6-7 години,
Строежи и кулокранове!
Как не им омръзна на тия германци да строят - не знам !
И много кинти имат, май !
Отгоре на това историята на обекта е малко деформирана исторически.
Първо бил дворецът на Берлин, после дошъл социализъма и построили НДК-то на Берлин,
После се върнал капитализъма и разрушили НДК-то, и почнали да строят пак нещо като нов дворец
!
Ама се явили едни 3.5 милиарда в повече от предвиденото, та ....... още го строят
!

И ако на някой му липсва соц-а, ето един спомен
,

Пак на битови теми - щото дъщерята и зетя малко поместиха дестинацията и продадоха колите си, ама като отидат в Берлин все трябва с нещо да се движат - с такси, много скъпо, с кола под наем, също !
И рационалните германци го измислили - фирми предлагащи коли!
Регистрираш се, одобряват те, питаш в сайта на фирмата, къде е най-близката кола, на не повече от 3-5 минути от теб, слагаш си шофьорската книжка на четеца, той ти отключва и се возиш за 30 евроцента на минута. Преди да потеглиш - оглеждаш колата за щети, проверяваш в компа дали са записани, ако не - ги описваш, даваш оценка за този, който я е карал, колко чиста я е оставил, ако няма гориво - зареждаш за сметка на фирмата и получаваш бонус за старанието - 9 минути безплатно возене
!
И най-важното - зарязваш колата, където ти е удобно, само не и на платин паркинг.
Колите обаче са малки, щото хората се возят по един, мах - по двама
!
Смарт, Мини Купър и БМВ 1!
Нас ни возиха само на БМВ-та, все пак четирима !

Това пък е електрическо, ебати как набира скорост
!
Аз за пръв път се возих на електромобил !

А това са колите на конкурентната фирма,
Размазана ми излезе снимката,
Ама само да добиете представа за мащабите на услугата,
Пълна германска рационалност
!

Малко коледни базари,

И "Ай Берлин" - чао
,

Хванахме си пътя за дома
!

Жената изяде една, другите ще ги дам на една баба, която ми наплете скъсания зимен рибарски пуловер !
Бабата ще ми даде домашно вино и така, до края на света

Ама да довърша за Берлин,
Вече само по битови теми!
Задължително беше посещението в любимият ми индийски ресторант,
Малко на нашите приличат, ама са възпитани, учтиви и работливи,
Част от обстановката,
И манджа, ама много манджа, няма изяждане

Люто, сосове, които обичам,
Ориз, който не мога да понасям, ... абе екзотика !
И после разходка,
Малко духа, ама като си се наял яко, може

Паметник на Фридрих Велики,
И бате ви Жоро и жена му, на силния немски вятър,
А така съм запомнил изгледа на града от преди 6-7 години,
Строежи и кулокранове!
Как не им омръзна на тия германци да строят - не знам !
И много кинти имат, май !
Отгоре на това историята на обекта е малко деформирана исторически.
Първо бил дворецът на Берлин, после дошъл социализъма и построили НДК-то на Берлин,
После се върнал капитализъма и разрушили НДК-то, и почнали да строят пак нещо като нов дворец

Ама се явили едни 3.5 милиарда в повече от предвиденото, та ....... още го строят

И ако на някой му липсва соц-а, ето един спомен

Пак на битови теми - щото дъщерята и зетя малко поместиха дестинацията и продадоха колите си, ама като отидат в Берлин все трябва с нещо да се движат - с такси, много скъпо, с кола под наем, също !
И рационалните германци го измислили - фирми предлагащи коли!
Регистрираш се, одобряват те, питаш в сайта на фирмата, къде е най-близката кола, на не повече от 3-5 минути от теб, слагаш си шофьорската книжка на четеца, той ти отключва и се возиш за 30 евроцента на минута. Преди да потеглиш - оглеждаш колата за щети, проверяваш в компа дали са записани, ако не - ги описваш, даваш оценка за този, който я е карал, колко чиста я е оставил, ако няма гориво - зареждаш за сметка на фирмата и получаваш бонус за старанието - 9 минути безплатно возене

И най-важното - зарязваш колата, където ти е удобно, само не и на платин паркинг.
Колите обаче са малки, щото хората се возят по един, мах - по двама

Смарт, Мини Купър и БМВ 1!
Нас ни возиха само на БМВ-та, все пак четирима !
Това пък е електрическо, ебати как набира скорост

Аз за пръв път се возих на електромобил !
А това са колите на конкурентната фирма,
Размазана ми излезе снимката,
Ама само да добиете представа за мащабите на услугата,
Пълна германска рационалност

Малко коледни базари,
И "Ай Берлин" - чао

Хванахме си пътя за дома

- GODzillata
Ех, тия коледни базари, определено внасят атмосфера!
Ся, Жоре, ме вкарА в дилема - КОЙ, аджеба, е по-велик: Фридрих Велики, Петър Велики или Симеон Велики?
@ПаФ, така кажи, че трябва да нося - т'ва го моа - моа да нося на пийенье, на яденье, моем и жени да носим у скута си и те така!

Ся, Жоре, ме вкарА в дилема - КОЙ, аджеба, е по-велик: Фридрих Велики, Петър Велики или Симеон Велики?

@ПаФ, така кажи, че трябва да нося - т'ва го моа - моа да нося на пийенье, на яденье, моем и жени да носим у скута си и те така!