мултипликатор D.A.M. - Quick Calyber Baitcast

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
batpesho
новобранец
новобранец

мултипликатор D.A.M. - Quick Calyber Baitcast

Мнение от batpesho »

multi.jpg
Купих си една пръчка с въпросният мултипликатор.Имам едно питане за какво служи една врътка от дясно с червена линийка ще кача снимка на въпросната врътка.Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: мултипликатор D.A.M. - Quick Calyber Baitcast

Мнение от cronos39 »

Здравей колега,честито за хубавата покупка.Това е магнитна спирачка.Ще се опитам да помогна по темата.Мултипликаторите или така наречените макари за байт кастинг са няколко вида ,малък профил,среден и по голям.Мултито има 2 спирачки,магнитна/центруфужна и другата механична.Магнитната/центруфужната се настоива когато духа вятьр и според съпротивлението на примамката.Механичната която е едно винтче до манивелата се настроива според тежестта на примамката.Това става по следниа начин,закачвате воблера или силикона ,затягате винтчето до краи след това даржите пръта на 90 градуса и натискате бутона за освобождаване на бобината,след това започвате да отвивате леко винтчето,примамката ще започне да се спуска леко ,и когато достигне земята бобината трябва да спре да се варти.Това е за начинаещи.По напредналите ,преди примамката да докосне водата с голямия прьст се спира така също с големия пръст се конролират оборотите на бобината,но това се постига с много практика
batpesho
новобранец
новобранец

Мнение от batpesho »

Много ти благодаря.Весело изкарване на празниците.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

ММерси ина теб също.От начало по тежка примамка с по натегната магнитна спирачка ,и замяташ плавно.Успех
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

Мултипликатора на снимката е за въртене с дясна ръка. И твоят ли е такъв?
Какъв ти е прътът за него - предполагам, специален за мултипликатор? Питам, защото и аз имам такъв мултипликатор (но за въртене с лява ръка), но може би ще използвам прът за обикновена макара, но обърнат обратно, освен ако не открия някое добро, но не прекалено скъпо предложение за оригинален за мултипликатор...
Впрочем, сега виждам, че си написал "врътка от дясно" (за магнитната), т.е. явно мултипликатора ти е за въртене с лява ръка.
batpesho
новобранец
новобранец

Мнение от batpesho »

да за лява ръка е пръчката е тази http://fishing-bg.eu/ROD/SPINING/DAM/DA ... _Pike_Spin" onclick="window.open(this.href);return false; днес се пробвах с хвърлянето с силикон и 18гр.глава хвърлих 47метра според мен е горе долу добре като за първи хвърляния.Как мислите.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

batpesho написа:да за лява ръка е пръчката е тази http://fishing-bg.eu/ROD/SPINING/DAM/DA ... _Pike_Spin" onclick="window.open(this.href);return false; днес се пробвах с хвърлянето с силикон и 18гр.глава хвърлих 47метра според мен е горе долу добре като за първи хвърляния.Как мислите.
Здравей колега.Аз ползвам за лява ръка ,за прът моето предложение е един от тези ,зависи от примамките с които ще ловиш http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26" onclick="window.open(this.href);return false; .Имам ги двата ,ползвам ги за щука и съм доволен като цена качество.Спиннинг прът не е е подходящ за мултипликатор
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

batpesho написа:да за лява ръка е пръчката е тази http://fishing-bg.eu/ROD/SPINING/DAM/DA ... _Pike_Spin" onclick="window.open(this.href);return false; днес се пробвах с хвърлянето с силикон и 18гр.глава хвърлих 47метра според мен е горе долу добре като за първи хвърляния.Как мислите.
Едно, че не е специален прът за мултипликатор (макар, че като се обърне обратно казват, че горе-долу върши работа), и второ - е с много голяма акция - 30-60, т.е. е за много тежки примамки.

Междувременно намерих в интернет и ето този прът: http://fishing-bg.eu/ROD/SPINING/AWA-SH ... LUGER_2.10
batpesho
новобранец
новобранец

Мнение от batpesho »

Този комплект мисля да го ползвам за тролинг.за спининг имам две пръчки едната 7-25гр.с риоби 3000 другата 10-30гр.с риоби 4000
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

batpesho написа:Този комплект мисля да го ползвам за тролинг.за спининг имам две пръчки едната 7-25гр.с риоби 3000 другата 10-30гр.с риоби 4000
Не съм практикувал този вид риболов. Предполагам, че ще може да го практикуваш с комплекта, който си купил, но по принцип този вид мултипликатор е специално за спинингов тип риболов. За тролинг се използват другия тип мултипликатори, доколкото знам. Също така, за тролинг не ти и трябва да се упражняваш в далечни замятания, мисля.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”