Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Янтра- всичко за и по реката
Здравейте някой има ли инфо за река Янтра около село Пушево?
колеги , има ли риболов край моста на Каранци или моста на БЯла?миналата седмица се хващаха по 3-4 скобара за ден , но последните 3-4 дена на Бяла няма и помен от риба , по 20-30 човека се събират и никой нищо, каде избяга рибата и изчезна не мога да си обясня
Здравейте,може ли някой да ми предложи място по реката около Търново или Горна/Долна Оряховица.По-далече не мога да си позволя,че съм от Габрово.Във вторник бях на този участък,но нищо.Има ли риба в този район или просто не съм извадил късмет и пак да се пробвам на същото място?
- Прикачени файлове
-
- 70985d7ebf32da70038ed0ef2cb245fb.jpg (71.13 KiB) Преглеждано 1572 пъти
Още малко,около 30 км.-Раданово , Каранци .На малка рибка излиза кефал,на бял червей-кефал и морунаж.На слука.
[quote="danikl"]Още малко,около 30 км.-Раданово , Каранци .На малка рибка излиза кефал,на бял червей-кефал и морунаж.На слука.
Благодаря много
Благодаря много

КАКВИ СА ТЕЗ ОГРОМНИТЕ КЕФАЛИ НА КАРАНЦИ , ВЧЕРА ДВАМА КОЛЕГИ СЕ ВЪРНАХА ОТ ТАМ , ЕДИНИЯ ОТВОРИ БАГАЖНИКА НА КОЛАТА ПРЕД НАС ДА МИ ПОКАЖЕ РИБАТА ,И КВО ДА ВИДА 14 КЕФАЛА МЕЖДУ 800ГР. И 1.4КГ ,КАТО ПОВЕЧЕТО БЯХА 1.2КГ ЛИЧНО ГИ ТЕГЛИХ, НО ВЪРВЯЛО САМО НА 2-3 МЕСТА , ДРУГИТЕ САМО ГЛЕДАЛИ, ТА АКО ИМА КОЛЕГИ КОЙТО РЕДОВНО ХОДЯТ ТАМ ДА СПОДЕЛЯТ ВСЕКИ ДЕН ЛИ ВЪРВИ ТАКА ТАМ?
Много лоша практика е да се прибира рибата,след време ще си мечтаят за тези кефали.Не вярвам да ядат толкова костелива риба,все пак си е до лично предпочитание.Иначе за Янтра да Ви споделя,неделя хванах 1.5кг кефал на горзд от бели червей и няколко червеноперки по една педя.Случи се в района на село Първомайци,близо до моста за Горна Оряховица.
тука си много прав колега , аз съм ял кефал и мога да споделя че не само е много костелив ,но и месото му има тричав вкус , не става за ядене според мен,само е атрактивен за риболов, повечето колеги прибират кефала и пълнят кофите че да се хвалят после и да показват че са големи майстори
Лови се хубав кефал но не всеки ден.Иска много хранене и късмет.Местата-навсякъде стига да го случиш.Вкусови качества-вкусове различни.Няма лоша храна-трябват добри готвачи. 

Около Долна Оряховица варви приличен риболов на морунаж .Някои колеги си хванаха и по някои доста приличен скобар.
-
- новобранец
Около Долна Оряховица варви приличен риболов на 5 см. морунаж на гола 3-ка. Местните старчоци пълнят чантите яко. На стръв нищо не бутва. Кракът ми няма да стъпи там.
Здравейте колеги, дайте инфо за р.Янтра около Каранци варвили риболова. Утре мисля да я посетя.
Давам инфо колега. В четвъртък бяхме на моста до с .Каранци. Изключително слаб риболов. До колоните на моста вървят много дребни кефалчета,уклеи и от време на време морунажи по стотина грама. До колкото видях някои колеги за цял ден извадиха по един два скобара нагоре по вирът. Говоря за местните рибари, като имаш предвид, че имаше и братя роми
. Щом ромите си тръгнаха с по една риба смятай как е положението 

Мерси за инфото колега.