Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на косъм
Модератор: sapuna
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен за косъма.Ето един на косъм

Snegk ,добре че си подхванал тая тема.Доста различни шаранджийски монтажи има-трябва да се видят.Но с Митака като си говорим повечето от тях са направени за наплашени риби ,които вече са бодени поне по един път.А за дивите водоеми смятам ,че не оказват такова влияние.

Snegk ,добре че си подхванал тая тема.Доста различни шаранджийски монтажи има-трябва да се видят.Но с Митака като си говорим повечето от тях са направени за наплашени риби ,които вече са бодени поне по един път.А за дивите водоеми смятам ,че не оказват такова влияние.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- RiverFisher
- новобранец
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
При една БГлизация,може и да го усъвършенстваме!snegk написа:Всички монтажи са просто като модел,възлите всеки си ги прави като прецени.Третия монтаж на мен също не ми се вижда истенски,но знаеш ли,може да имат специално влакно.
Да не се обиди колегата,качил клипчето/наше момче е/,ама ще го побългарим малко този монтаж.Линията и куката стоят добре,но при една допълнително понадена връзка ще се постигне и сигурност!
Все пак целта е да ИЗВАДИМ рибата и чак тогава да я ПУСНЕМ!

Идеята е да си изработиш сам облечен повод или нещо не ти харесва у фабричните/напр. цената/?snegk написа:Днеска си купих поялник за горещ силикон,с него мажа поводите от плетено влакно.Първите ми впечетления са,че се получава,повода е твърд и не се огъва лесно,но трябва да поработя въху равномерното нанасяне.Някой ако го интерсува нещо да пита.
Не знам на теория как би трябвало да бъде но малкия тест който проведох показа следното:
20 замятания с нормален/без допълнително утежнение повод/-1 оплитане
20 замятания - утежнен с меко олово повод- 4 оплитания/Не изключвам вината да си е чисто моя -например неумение в замятането или лошо направен повод, но все пак това е мнение на база извършен опит, макар и скромен./А пък колкото до състезателите... на миналогодишното републиканско по шаранджийски риболов видях какво ловят /без значение дали с утежнени поводи или не/.
20 замятания с нормален/без допълнително утежнение повод/-1 оплитане
20 замятания - утежнен с меко олово повод- 4 оплитания/Не изключвам вината да си е чисто моя -например неумение в замятането или лошо направен повод, но все пак това е мнение на база извършен опит, макар и скромен./А пък колкото до състезателите... на миналогодишното републиканско по шаранджийски риболов видях какво ловят /без значение дали с утежнени поводи или не/.