Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Като гледам снимките,сте си изкарали супер!!! 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Също Елизабет I, Екатерина Велика/германка/ и мнооооого другиGODzillata написа:...Ся, Жоре, ме вкарА в дилема - КОЙ, аджеба, е по-велик: Фридрих Велики, Петър Велики или Симеон Велики? ...

А най-вероятно бащата на великите е един - Карл Велики!
Само като погледна на картата на Европа, каква територия е владеел, и то реално,
Ми става мъчно за нас си

Ееее,г.Петков,при наш Симеон Велики и България е била голяма.На три морета дето се вика.Реално.После ,от много "кадърни" управницие е докарана до това положение
Я вие с камерите,ако имате желание,щраквайте красотите и по нашенско,че и ние да селюбуваме.Щото и сега има наши хубости за показване.Ако шете,даже отделна тема направете.

Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Това за ракията ,не го знаех.Вчера ходихме семейно на кръчма с приятели.Етно кръчма-в едно читалище близо до нас.Там се събират да танцуват$народни танци,има и за любители.Имаше много народ,над средна възраст.Но от програмата танцуваха само младежи.Владеят всички танци,и хора и сиртаки.Ходят и по участия в чужбина.Та от мойте приятели има рибари-танциори.Е как е атмосферата.
.
тука момчето играе-пиян грък-Барбаяни.Гледахме и филм,на танцовата група по участия.Етника-се казва.
накрая всички на хорото
всичко живо купонясва,пее,пие,и танцува ЗА здраве.Та те така.

Риболовци.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... EN4IsfDOII" onclick="window.open(this.href);return false;

Риболовци.
- G.Petkov
Ами без много да се напъвам, си спомням, че само през тази година съм пуснал постове с много снимки от България за:danikl написа:Ееее,Г.Петков... Я вие с камерите,ако имате желание,щраквайте красотите и по нашенско...Щото и сега има наши хубости за показване...Ако шете,даже отделна тема направете.
- Копривщица,
- Созопол,
- Карлово,
- Албена,
- Пловдив,
- Видин

- и други хубавини

Отделно - не споменавам всички спа-курорти, които съм посетил

Та ми се струва, че просто си пропуснал да ги прочетеш.
А да направим тема "Българския Преход" - не знам

Ако имаш идея как - ще участвам

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Някой път като става дума за красотите на България и нейните забележителности,малко преиграваме с това какво имаме и какво не.
Богати сме на история и традиция,да.
Но не можем да го направим продукт който да продава и прославя.
Хората може и да имат 30 мин. история но са я консервирали правилно и резултатите не закъсняват.
Ето примерно ходих на един музей във Стокхолм,където една гемия привлича хора от цял сват и прави градът и страната популярни.
Ще сложа снимки от нета,понеже гадовете какви светлини слагат незнам,но снимка хубава не ми се получи.

Гемията е висока колкото четири етажна зграда и качвайки се на следващият етаж виждаш по-малко в детайли от нея.
И когато си най-горе виждаш целият кораб.Отделно има и разни по-малки неща за гледане.
Например има направена палуба да се качиш и да разбереш какво е да се качваш по-въжета и да погледнеш от горе......аз замирисах на страх
После целият кораб е построен в отделни стаи за да се види как и къде са живяли екипажа.Да не ви казвам как беше там където са били шерпите
Цялата сграда е построена във формата на кораб и е поставена във вода,и да възбужда усещането за това което е музея всъщност.
Искам да кажа със всичко това,че имаме много какво да покажем на света а не знаем как.
Ето една моя снимка да видите за какво говоря

Богати сме на история и традиция,да.
Но не можем да го направим продукт който да продава и прославя.
Хората може и да имат 30 мин. история но са я консервирали правилно и резултатите не закъсняват.
Ето примерно ходих на един музей във Стокхолм,където една гемия привлича хора от цял сват и прави градът и страната популярни.
Ще сложа снимки от нета,понеже гадовете какви светлини слагат незнам,но снимка хубава не ми се получи.

Гемията е висока колкото четири етажна зграда и качвайки се на следващият етаж виждаш по-малко в детайли от нея.
И когато си най-горе виждаш целият кораб.Отделно има и разни по-малки неща за гледане.
Например има направена палуба да се качиш и да разбереш какво е да се качваш по-въжета и да погледнеш от горе......аз замирисах на страх

После целият кораб е построен в отделни стаи за да се види как и къде са живяли екипажа.Да не ви казвам как беше там където са били шерпите

Цялата сграда е построена във формата на кораб и е поставена във вода,и да възбужда усещането за това което е музея всъщност.
Искам да кажа със всичко това,че имаме много какво да покажем на света а не знаем как.
Ето една моя снимка да видите за какво говоря

-
- сериозен играч
Аз съм ЗАG.Petkov написа:А да направим тема "Българския Преход" - не знам !
Ако имаш идея как - ще участвам !

-
- Модератор
Е това ме изкефи напълно.lusienn написа:https://www.youtube.com/watch?feature=p ... EN4IsfDOII
Отдавна не бях се наслаждавал на българските танци. А шопската ръченица - може би от близо 15 години, от как спряха да я включват в предаванията по телевизията. Всъщност телевизия не гледам от около 4 години вече. Тогава бъкаше от турски сериали.
Надиграването между мъжката и дамската двойки "цепят мрака" според популярния лаф.
Люсиииии, щом дойда в Софето, закарай ме в тази кръчма. Заслужава си всяка минута престой на това място.
- трапера
- сериозен играч
Тука си много прав!Красимир Атанасов написа:............
Но не можем да го направим продукт който да продава и прославя..........
Преди време бях пуснал пост с разходката ни до два замъка. Та там имаше една преса. Пускаш в пресата 5 цента, въртиш една ръчка и монетата се сплесква и преобразува в елипса с отпечатана щампа на замъка, а от другата и страна името на замъка. С превключвател си избиращ кой от двата замъка да си пресоваш. Самото удоволствие да си направищ тоя сувенир струва 1 евро, което пускаш в процепа на машината, като кафе автомат примерно. И имаше опашка от чакащи.
Малка инвестиция, а доста приходи.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Павел Иванов
Ааааааа , Свилка , таквизи "монетници" си ги имаме доволно . Само в зоологическата градина има няколко , в почти всеки по-голям музей също . Инак и двамата с Краси сте поизпуснали доста от нещата които стават тук , то и болшинството съпреходници май , та ... Идея си нямате за какви неща се усвояват евро кинти и как изглеждат последствие . Примерно разни дребни реставрации от типа на Цари мали град , ще копвам от нета щото не ми се занимава да качвам :
https://www.google.bg/search?q=%D1%86%D ... 80&bih=880" onclick="window.open(this.href);return false;
На релсовото му влакче се образуват огромни опашки , ако и по еко пътеката за нула време да се накатерва човек .
Една купчина разровени могили и "лъснати" тракийски гробници :
https://www.google.bg/search?q=%D1%86%D ... l&tbm=isch" onclick="window.open(this.href);return false;
На някой от снимките се виждат остъклените им входове , вътре малко но пък за сметка на това реставрирано найс и хората си ги посещават .
НИМ , или национално историческият музей в бившата резиденция Бояна :
https://www.google.bg/search?q=%D1%86%D ... l&tbm=isch" onclick="window.open(this.href);return false;
Все места обикновено фул , но като че ли военно историческият :
е с най-голяма посещаемост , при десетината ми посещения , винаги е бил доста напъплен от народ .
Кофти че природонаучният :
го позапущиха малце , в смисъл махнаха от стълбите живите змии , скорпиони и тарантули , което доведе до намаляване посещаемостта му , но пак си е посетен доволно . А и има поне три от машинките на Свилен
Отделно още колко неща реставрираха , особено покрай метрото . Реставрирани бяха една купчина други как Народният театър , двореца , градинките в Борисовата с паметниците в тях и пр. , руската църква в момента я реставрират , верно че няма да стане като тая в с. Шипка , ама и тя става фешън . Като прибавим една купчина облагородявания на вече известни обекти като Велико Търново , Етъра и Белоградчик , болшинството пещери , постепенното олягане на морските ни и ски курорти , развиването на "селският туризъм" и пр. ще видим как си се оформяме като една читава нация на туризма
Само "туроператорите" ни в болшинството си да земат да се пооправят и всичко става екстра
Та да са живи и здрави еврофондовете , едно че в момента са единствените които поддържат някакъв живец в икономиката ни , друго "възкресиха" позападащи или никога не ползвани красути . Да не споменавам каква "спортна" нация ставаме покрай изграждането на една купчина стадиони на невероятни места , пречиствателни станции никнат като гъби с цел да ни е по-чисто , а и тия парета нема се фърлят на вятъра кът могат да се усвоят
Една купчина дестинации по Натура 2000 едно че са в перфектна кондиция , второ че се и поддържат , а и кинти носят , абе шъ станем и ние кът света ама още малце манталитета да се промени и готова работата 
https://www.google.bg/search?q=%D1%86%D ... 80&bih=880" onclick="window.open(this.href);return false;
На релсовото му влакче се образуват огромни опашки , ако и по еко пътеката за нула време да се накатерва човек .
Една купчина разровени могили и "лъснати" тракийски гробници :
На някой от снимките се виждат остъклените им входове , вътре малко но пък за сметка на това реставрирано найс и хората си ги посещават .
НИМ , или национално историческият музей в бившата резиденция Бояна :
Все места обикновено фул , но като че ли военно историческият :
е с най-голяма посещаемост , при десетината ми посещения , винаги е бил доста напъплен от народ .
Кофти че природонаучният :
го позапущиха малце , в смисъл махнаха от стълбите живите змии , скорпиони и тарантули , което доведе до намаляване посещаемостта му , но пак си е посетен доволно . А и има поне три от машинките на Свилен

Отделно още колко неща реставрираха , особено покрай метрото . Реставрирани бяха една купчина други как Народният театър , двореца , градинките в Борисовата с паметниците в тях и пр. , руската църква в момента я реставрират , верно че няма да стане като тая в с. Шипка , ама и тя става фешън . Като прибавим една купчина облагородявания на вече известни обекти като Велико Търново , Етъра и Белоградчик , болшинството пещери , постепенното олягане на морските ни и ски курорти , развиването на "селският туризъм" и пр. ще видим как си се оформяме като една читава нация на туризма

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Не е вярно баце,нищо не съм изпущил
.
Аз си се прибирам в Бг редовно и си бръмкам на харабия.
Но се дразня и почервенявам от яд,при наличието на такива неща къде имаме за показване,ние си ги крием едва ли не.
Тук в хранителният магазин едно до друго стоят,
Българско,турско и гръцко кисело мляко и сирене.
Нашите продукти са най-скъпи,а залежават на рафтовете.
До като другите се стапят с минути.
Но кой да им каже,че са най-добрите в света,това имам в предвид.
Искам като ме питат от къде съм да не ми казват:аааааа Bulgaria ахъ.
Инак добри места ми дудна да посетя лятото ако остане време.

Аз си се прибирам в Бг редовно и си бръмкам на харабия.
Но се дразня и почервенявам от яд,при наличието на такива неща къде имаме за показване,ние си ги крием едва ли не.
Тук в хранителният магазин едно до друго стоят,
Българско,турско и гръцко кисело мляко и сирене.
Нашите продукти са най-скъпи,а залежават на рафтовете.
До като другите се стапят с минути.
Но кой да им каже,че са най-добрите в света,това имам в предвид.
Искам като ме питат от къде съм да не ми казват:аааааа Bulgaria ахъ.
Инак добри места ми дудна да посетя лятото ако остане време.
- Павел Иванов
Ще се отприщим и на ПиАр
Българина като болшинство е свикнал да смята че влагането пари в реклама е хвърлянето им на вятъра , ама и това към манталитета повече спада .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Оооо, Кррррррраско, нова година - нов аватар, а?
Ей, убавиня си ни е страната, ама има и мноо кофти неща - кофти политици, кофти обслужване, обобщено - кофти мат'риал!
Сега праим и реставрираме, щото има евро паре........секи глеа да крадне от тия кинти и ще не ще - глеа и да праи по нещо, щото иначе ще секнат постъпленията.....та убаво е, че се праи, ма лошо е, че се не праи на 100% и че после се не пази, ами след година-две и сичко е куту осрано да го еба.

Ей, убавиня си ни е страната, ама има и мноо кофти неща - кофти политици, кофти обслужване, обобщено - кофти мат'риал!

Сега праим и реставрираме, щото има евро паре........секи глеа да крадне от тия кинти и ще не ще - глеа и да праи по нещо, щото иначе ще секнат постъпленията.....та убаво е, че се праи, ма лошо е, че се не праи на 100% и че после се не пази, ами след година-две и сичко е куту осрано да го еба.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...