Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- vankata81
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
еми бравос и наздраве 

-
- разбира нещата
Пък не сте има ли риба по Марица. 

-
- вече хвърля и на тежко
Не и колкото по Струмаmetoo написа:Пък не сте има ли риба по Марица.

- daniel defoe
- разбира нещата
И в каква степен, може да се довери човек на това твърдение ? През идващите дни, ще съм стациониран в близост до реката, та по тази причина се заинтригувах от изказванетоto10or написа: ... В момента рибата по Марица е около устията на всички по-малки рекички вливащи се в нея ...

- SammY
- фен клуб-скобар
В голяма степен , но днес се капотирах на 1 такъв приток , кадето принципно рибата се групира . Януари и март тази година, имам уникални приключения на същата рекичка
И това ми беше алтернатива , защото за так където се готвих имаше само лед
Поне в леда хванах 1 кефалче , та не съм капо и на двете места , които принципно са даващи 

-
- научил се да хвърля
Днеска на 1 приточе на Марица около Христо Милево (от съображение няма да кажа точно къде) даде някой карабалък на жълъд , иска много фин такъм и тишина. Като цяло положението е плачевно за 7,8 часа риболов 2ма човека 20на риби изкарахме със 300 зора.
- Don4o_62
- учете се от него
ако е същото за което мисля,много мангали ходят с парашути там и затова е наплашена рибатаanastas95 написа:Днеска на 1 приточе на Марица около Христо Милево (от съображение няма да кажа точно къде) даде някой карабалък на жълъд , иска много фин такъм и тишина. Като цяло положението е плачевно за 7,8 часа риболов 2ма човека 20на риби изкарахме със 300 зора.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- научил се да хвърля
Дам колега , същото ми казаха и едни колеги до нас викат секи следобед циганите (а и не само те) идват с парашути даули и тем подобно простотии и и еб*ват мамата на рибата.
- daniel defoe
- разбира нещата
Имах възможност в сряда, четвъртък, петък и събота, при перфектно време и бистра вода (спадаща ежедневно), да пообиколя поречието на реката от преди 9-ти километър та до моста за Асеновград.
Изпробвах все-въз-мож-ни примамки - воблери, блесни, клатуни, кастмастери, силикони ... и нямах дори удар
Иска ми се проблемът да е в "моя телевизор", а не в липсата на piscis.
Изпробвах все-въз-мож-ни примамки - воблери, блесни, клатуни, кастмастери, силикони ... и нямах дори удар

Няма такъв шанс колега.daniel defoe написа:Имах възможност в сряда, четвъртък, петък и събота, при перфектно време и бистра вода (спадаща ежедневно), да пообиколя поречието на реката от преди 9-ти километър та до моста за Асеновград.
Изпробвах все-въз-мож-ни примамки - воблери, блесни, клатуни, кастмастери, силикони ... и нямах дори удар![]()
Това упражнение го направих преди месец и половина и резултата беше същия като твоя. Лошото е че вече и по-нагоре от моста на Асеновград започва да става същото. Гледам тападжий и спинингисти който прибират штуки по 25-30 см дължина. За мен тази река бавно умира в околията на Пловдив, а жалкото е че от 6 месеца ходя на нея и с всеки ден става по-зле, даже днес и вчера имах възможност да отида и при мисълта че пак и удар няма да имам се отказах.
Виждал съм и сомаджий на дъно с по 5 и повече въдици да дремят по цял ден, крайбрежие от 500 м опънато с въдици а риболовците се броят на едната ръка, ебати трагедията.
Без наказания няма оправия

What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз пък си мисля,че само при мен е така
.
Събота и неделя спретнах едно турне из Марица.Пуснах се от моста за Асеновград , та до моста на гребната.Хвърляне на всичко каквото можете да си представите и скъсани 2бр. примамки на обща стойност около 40 лв.
.И така - равносметката:
В събота имах един удар - распер 1,200кг и то забележете на силиконов шад и 15гр. оловна глава.Такова нещо ми се случва за първи път.В неделя викам ще ходя целенасочено за распер, явно че нищо друго не ще
.Награбих всички расперски примамки и пак по същите места.Този път директно на мястото ,където ми удари предния ден.Започна едно ми ти мятане и смяна на примамки.При първото ми мятане на спинер на Spro (типична расперска примамка) и леко повеждане при падането на примамката - засякох инстинктивно и една щучка към кило излезе на водни ски на брега и се саморелийзна обратно в реката.Смешна работа: отиваш целенасочено за распер хващаш щука, отиваш целенасочено за щука - хващаш распер.Работата е ясна - чиста случайност, ама нали съм си КАЛИТКО...
Иначе в събота надвечер на помпите на Прослав играеше много скобар.Брега беше окупиран нагъсто и от двете страни - никой нищо не хвана.Само един от работниците на помпите за целия ден беше изкарал 3-4 риби, но този човечец целенасочено си търмъчеше и двата дена, а надвечер извади и парашут.Рибите скачаха току до плувките на колегите , но не взимат на нищо.В неделя нямаше никакво движение на рибата - по цялото поречие при обиколкота ми не видях една риба да се покаже на повърхноста.Водата беше паднала чувствително, явно това си оказа влияние, иначе и двата дена времето бе перфектно за риболов.Остана ми разходката, което като се замисли човек все пак не е лошо, след многото ядене и пиене по време на празниците.
От мен това за тази година - догодина живот и здраве ПАК...

Събота и неделя спретнах едно турне из Марица.Пуснах се от моста за Асеновград , та до моста на гребната.Хвърляне на всичко каквото можете да си представите и скъсани 2бр. примамки на обща стойност около 40 лв.

В събота имах един удар - распер 1,200кг и то забележете на силиконов шад и 15гр. оловна глава.Такова нещо ми се случва за първи път.В неделя викам ще ходя целенасочено за распер, явно че нищо друго не ще

Иначе в събота надвечер на помпите на Прослав играеше много скобар.Брега беше окупиран нагъсто и от двете страни - никой нищо не хвана.Само един от работниците на помпите за целия ден беше изкарал 3-4 риби, но този човечец целенасочено си търмъчеше и двата дена, а надвечер извади и парашут.Рибите скачаха току до плувките на колегите , но не взимат на нищо.В неделя нямаше никакво движение на рибата - по цялото поречие при обиколкота ми не видях една риба да се покаже на повърхноста.Водата беше паднала чувствително, явно това си оказа влияние, иначе и двата дена времето бе перфектно за риболов.Остана ми разходката, което като се замисли човек все пак не е лошо, след многото ядене и пиене по време на празниците.
От мен това за тази година - догодина живот и здраве ПАК...
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- daniel defoe
- разбира нещата
Ти си направо шампион, познаваш си районаkatri написа:... В събота имах един удар - распер 1,200кг ...
... В неделя една щучка към кило излезе на водни ски на брега и се саморелийзна обратно в реката ...

- danev69
- сериозен играч
Днес отидох на реката да закрием сезона ,както си му е реда.
Реката ме изненада приятно.
Резултата: 6кг. 1м.
Релакс 7,5см., 20гр. чибурашка,Оунър 1/0

Весело посрещане на новата година.

Реката ме изненада приятно.
Резултата: 6кг. 1м.

Релакс 7,5см., 20гр. чибурашка,Оунър 1/0

Весело посрещане на новата година.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- brandon76
- ще става разбирач
Браво брат ми
най-добрия на реката 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
браво,Коце и за улова и за постъпката,нека новата година ти донесе още много и по-големи риби.......Маричката си знае работата,дава шанс на тези,които искрено си я обичат!!!!Поздрави.
валатът не най-лошото нещо на света