Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Тактика Монтажи за риболовМетод Фидер. Как и Защо
Модератор: sapuna
- Port_Royal
- разбира нещата
Re: Метод Фидер. Как и Защо
е ,че някои са решили да се мъчат да вадят шарани от по 3-5 - повече кг с фидер пръчка да наблягаш за едро с 0,15-0,20 ,с малка акция ,и после да се разправя "нещо едро ми скъса" [/quote]
Колега не виждам проблем даже и по-голям шаран от 10кг. да се вади с фидер с малка акция както си написал.Тази година имам уловен шаран 5кг.с медиум фидер и акция до 80гр.на пръчката без какъвто и да е проблем,основно 0.18мм. на метод фидер хранилка.Така при положение,че всичко е наред с пръчката,макарата,влакното и монтажа мисля могат да се ловят и големи шарани без проблем с медиум фидери с малка акция.Мое мненние.
Колега не виждам проблем даже и по-голям шаран от 10кг. да се вади с фидер с малка акция както си написал.Тази година имам уловен шаран 5кг.с медиум фидер и акция до 80гр.на пръчката без какъвто и да е проблем,основно 0.18мм. на метод фидер хранилка.Така при положение,че всичко е наред с пръчката,макарата,влакното и монтажа мисля могат да се ловят и големи шарани без проблем с медиум фидери с малка акция.Мое мненние.
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
-
- разбира нещата
Колега не виждам проблем даже и по-голям шаран от 10кг. да се вади с фидер с малка акция както си написал.Тази година имам уловен шаран 5кг.с медиум фидер и акция до 80гр.на пръчката без какъвто и да е проблем,основно 0.18мм. на метод фидер хранилка.Така при положение,че всичко е наред с пръчката,макарата,влакното и монтажа мисля могат да се ловят и големи шарани без проблем с медиум фидери с малка акция.Мое мненние. [/quote]Port_Royal написа:е ,че някои са решили да се мъчат да вадят шарани от по 3-5 - повече кг с фидер пръчка да наблягаш за едро с 0,15-0,20 ,с малка акция ,и после да се разправя "нещо едро ми скъса"
очаквах подобен отговор,но....ако си на водоем ниска популация на шаран и амур(говорим за арендовани такива),има наличие на закачки и ако 2 удара за ден се смята за отличен успех ,дали ще заложиш на тази тактика,където възможноста от скъсване или откачане е доста голяма,или ще се застраховаш с по дебела месина и по-яка сопа.по-горе споменатото ,от теб, сигорно е така,но наистина аз не мога да разбера ,каква е необходимуста от такива експирименти
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- разбира нещата
а и да попитам,"метод фидер" задължително ли трябва да се практикува с пръчка -фидер,и ако е с шаранджийска сопа как се казва?по-горе има нещо упоменато от БАЧО ИЛИЯ ,по този въпрос.(не го приемай за заяждане)
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Само за протокола да попитам.
Правим ли разлика между риболов на фидер и тежък дънен такъв/визирам тежката артелерия/?
Ако поставиш хранилка,на яка шаранджийска сопа ще се получи същото,като да не сложиж на боба джоджен......кенеф.
Правим ли разлика между риболов на фидер и тежък дънен такъв/визирам тежката артелерия/?
Ако поставиш хранилка,на яка шаранджийска сопа ще се получи същото,като да не сложиж на боба джоджен......кенеф.
- dimmitov
- ще става разбирач
Този спор няма да приключи никога явно.Имам чувството че по лесно мога да убедя някой че фидера има повече сходство с плувката отколкото с дънния риболов.Като тук аз не визирам възможно най-тежкия дънен риболов с 200-300 грама тежест или разтягане с лодка на 300метра а имам в предвид по-лекия вариант с пружина или с по-малка тежест ,който по ирония на съдбата също някой хора наричат дънен.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
-
- разбира нещата
Как беше....... "истървахме козите "Красимир Атанасов написа:Само за протокола да попитам.
Сега сериозно : на фидер се лови на дъно ...нали така , има кошници и по 80+ грама ... нали така , същата тази кошница (хранилка) ако се монтира на "тежката артилерия " какво ще стане ?
А -ще ловим на фидер ?
Б-ще ловим на тежко ?
-
- вече хвърля и на тежко
Май всеки тук трябва да напише какво за него е Метод фидер и как си го интерпретира. Като чета тук едни го имат за дънен риболов, други за лек дънен, трети за нещо като риболов на леко и така на татък. Лично за мен метод фидера е риболов с пръчка фидер, корда не по-дебела от 0,25 и метод хранилка до 30 грама (от тези дето се пълнят с формичка), като за сигнализатор на кълването използвам върха. Казвам му Риболов на метод фидер заради използваните метод хранилки на фидера и Риболов на фидер с кошничка заради използваните кошнички.
- antivik
- кандидат преподавател
Ако към това се добавят и различните там монтажи, разните Патерностери, симетрични, а симетрични и т.н. .... може да се каже че са покрити част от фидерските мурафети.rmstanev написа:Май всеки тук трябва да напише какво за него е Метод фидер и как си го интерпретира. Като чета тук едни го имат за дънен риболов, други за лек дънен, трети за нещо като риболов на леко и така на татък. Лично за мен метод фидера е риболов с пръчка фидер, корда не по-дебела от 0,25 и метод хранилка до 30 грама (от тези дето се пълнят с формичка), като за сигнализатор на кълването използвам върха. Казвам му Риболов на метод фидер заради използваните метод хранилки на фидера и Риболов на фидер с кошничка заради използваните кошнички.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stridata
- ще става разбирач
Ловиш с фидер хранилка и дънна въдица! За да е фидер риболов ти трябва фидер пръчка с фидер хранилкаДимитър Чаушев написа:Как беше....... "истървахме козите "Красимир Атанасов написа:Само за протокола да попитам.
Сега сериозно : на фидер се лови на дъно ...нали така , има кошници и по 80+ грама ... нали така , същата тази кошница (хранилка) ако се монтира на "тежката артилерия " какво ще стане ?
А -ще ловим на фидер ?
Б-ще ловим на тежко ?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Отдавна фидер риболова се е утвърдил като самостоятелна бойна единица
Който му харесва този вид риболов,си го практикува и гледа да се държи за приетото към този вид риболов техники и тактитки.
Сега,дали ако сложа на дънарка кошничка,блесна,или плувка това прави ли риболова такъв:?: Защото според повечето от вас риболова се определя от това което има на края на влакното.
Кеф ви е пружина,пружина да е.Но такива реплики от този род са напълно несериозни.
Не съм никакъв фактор във риболова на фидер,но не го отхвърлям нито прехвалвам.
Който му харесва този вид риболов,си го практикува и гледа да се държи за приетото към този вид риболов техники и тактитки.
Сега,дали ако сложа на дънарка кошничка,блесна,или плувка това прави ли риболова такъв:?: Защото според повечето от вас риболова се определя от това което има на края на влакното.
Кеф ви е пружина,пружина да е.Но такива реплики от този род са напълно несериозни.
Не съм никакъв фактор във риболова на фидер,но не го отхвърлям нито прехвалвам.
-
- разбира нещата
Имаме учасник познал верния отговор Това е , какво умувате толкова , не било на дъно, не било на тежко , а било на фидер на фидер е когато ловиш с фидер пръчка Хайде весело посрещане на новата година ,много здраве и късмет през новатаstridata написа:Ловиш с фидер хранилка и дънна въдица! За да е фидер риболов ти трябва фидер пръчка с фидер хранилкаДимитър Чаушев написа:Как беше....... "истървахме козите "Красимир Атанасов написа:Само за протокола да попитам.
А -ще ловим на фидер ?
Б-ще ловим на тежко ?
- antivik
- кандидат преподавател
А бе човек, по-горе някъде го написах - има разлика в монтажите при фидера. Щом искаш наричай си го дънен, на мен ми омръзна да преливам от пусто в празно .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- разбира нещата
Добре бе човек .... но 99% от монтажите са заимствани от тежкарския риболов (може би и обратното ) ще го наричам дънен понеже е такъв ,няма друго имеantivik написа:А бе човек, по-горе някъде го написах - има разлика в монтажите при фидера. Щом искаш наричай си го дънен, на мен ми омръзна да преливам от пусто в празно .
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Индикацията на кълването се отразява от върха , затова риболова е на фидер /куивер/ ...
С дънните въдици с върха ли виждате кога кълве или слагате камбанки, сигнализатори и т.н.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Стоянов ти не разбираш,щом лежи на дъното е дънна.Калин–Стоянов написа:
Индикацията на кълването се отразява от върха , затова риболова е на фидер /куивер/ ...
С дънните въдици с върха ли виждате кога кълве или слагате камбанки, сигнализатори и т.н.
Може и да си на плувка с повод легнал на дънота,то ти пак си на дънна
Шоу да става.