Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Don4o_62 написа:пък и много шипки има още около язовира,само да имаш търпение.....chimichangaa написа:На 40 иэвора риба има много ,ама хората като нямат търпение ................

Колеги има ли някакъв риболов в момента на Леново или на Мулдава. Благодаря предварително за каквато и да е информация. 

-
- новобранец
Как е положението с 40те в момента, проверяват ли за билети? Изобщо как беше врътката там, че отдавна му изгубих следите
ходи ми се за шарани по принцип, ама вече май зазимиха, така че мога да пробвам костурчетата, да 6бия малко време..

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
40- Извора е пълен с вода, риболова ще започни в самото устие ако не е и почнал вече но не учаквайте ощи добри резултати..
Имам инфо само за Руенското езеро за искарани риби -шарани.
За билети в ловно рибарското дружество проверете, но към Март ги пускат по принцип.
Инфо друго няма, то как и да има, като 90% около нас всичко е забранено.
Кой да е ходил.

Имам инфо само за Руенското езеро за искарани риби -шарани.
За билети в ловно рибарското дружество проверете, но към Март ги пускат по принцип.
Инфо друго няма, то как и да има, като 90% около нас всичко е забранено.

Кой да е ходил.

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Братче истрепали сте рибата на тва 40-Извора.chimichangaa написа:Шараните вэимаха на царевица с аромат на шоколад , аэ бях с едно перо и две дънни ,накрая 13 шаранчета от кило до 6кила преобладаваха 2килограмовите шарани. "кОМШИЙТЕ" до устието ни споделиха ,че има и диви шарани до 5 кила.
Костурите поне 50 хванахме на бял и торен червей ,улучихме ги просто:D
То платено да беше толкова шаран се не вади

- Don4o_62
- учете се от него
абе това да не е преди 10 г.chestarfield написа:Братче истрепали сте рибата на тва 40-Извора.chimichangaa написа:Шараните вэимаха на царевица с аромат на шоколад , аэ бях с едно перо и две дънни ,накрая 13 шаранчета от кило до 6кила преобладаваха 2килограмовите шарани. "кОМШИЙТЕ" до устието ни споделиха ,че има и диви шарани до 5 кила.
То платено да беше толкова шаран се не вади

Асене....стегни се малко преди да почнеш да вярваш

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Явно не си осетил иронията в поста ми.Don4o_62 написа:абе това да не е преди 10 г.chestarfield написа:Братче истрепали сте рибата на тва 40-Извора.chimichangaa написа:Шараните вэимаха на царевица с аромат на шоколад , аэ бях с едно перо и две дънни ,накрая 13 шаранчета от кило до 6кила преобладаваха 2килограмовите шарани. "кОМШИЙТЕ" до устието ни споделиха ,че има и диви шарани до 5 кила.
То платено да беше толкова шаран се не вадикакви шарани сънува колегата до 6 кг.,вътре има 5 шарана, 200 дребни костура и уклей,а лятото на брега 30 гладни мангала на тоя гьол
![]()
Асене....стегни се малко преди да почнеш да вярваш

- Don4o_62
- учете се от него
лятото лягам отстрани до Патъра, 1 месец най малко
,пък квото му дойде 

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Обещавам да съм ти основния "ЯТАК" в начинаниетоDon4o_62 написа:лятото лягам отстрани до Патъра, 1 месец най малко,пък квото му дойде

Както се вадат по 10-15 шарана на ден, ще обезребиш язовира.

Искам един около 10 кила за плакия така че да ме имаш предвид.

- Don4o_62
- учете се от него
жив няма да видим, ама цветна снимка на 3 - та топола ще закачим
да си мечтаем какво беше едно време
айде стига с това 40 - то дето е хептен гола вода

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
То, че е така, така е, ама ако не пишем за него, няма за какво друго да пишем и трябва да закрием тази тема.Don4o_62 написа:жив няма да видим, ама цветна снимка на 3 - та топола ще закачимда си мечтаем какво беше едно време
![]()
В и около Асеновградкия регион всичко е обезрибено или забранено така че.........
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хайде да обнова темата и аз с нещичко :velkome:
Вчера направих сефтето на 40-извора на устието.
Сутринта в 8,30 бях на линия, учудващо нямаше никой на язовира :think: викам си щом ги намя братята работата е ясна, трябваше да приема офертата на Локи за Руен.
Минах от към Мулдавската страна огледах се, тук таме риба играеше отгоре но дребосък, така и така съм тук времето супер, слънчице пече ,да взема да помятам, пък каквото му дойде ,можи да съм валат ама с 10 лева повиче в джоба. :sram:
Такъми, захранки, всичко ми беше като за река, естествено, ме до мързя да преправам такъми и почнах да лова се едно съм на Марица.
То по едно време така и се чувствах излезна едно течение чисто си задържах.
След половин час мятане, тук таме дремене,и никакви индикаций първата риба за сезона Учудващо като за 40 извора беше кефал 200-250 г.
След малко излезна едно костурчи след него един чаушан посли пък и една червеноперка. :vah:
Викам си както е тръгнало сега и шаран и каракуда ако хвана шоуто ще е пълно.
ДА ама не както си печеше и се очертваше един готин слънчев ден, от нищото се появи един бриз и за 10-15 минути докара от Марица една мъгла стана толкова неприятно че направо не се търпеше.
Постоя половин час ощи вятъра беше доста а рибата кълвеше много мудно и искаше тихо време за това пребрах и си тръгнах.
Преключих риболова с един кефал 5 костура 15 червеноперки и едно чаушанчи за два часа толкова

Както се очертва и тази година 40-извора и Избегли ще спасяват положението в нашия регион.
Просто всички други язовири или са обезрибени или забранени, ще си останим със спомените само.
Прегответе се за пълни резервоари пак се очертва година на преходи по други дестинаций.
Вчера направих сефтето на 40-извора на устието.
Сутринта в 8,30 бях на линия, учудващо нямаше никой на язовира :think: викам си щом ги намя братята работата е ясна, трябваше да приема офертата на Локи за Руен.
Минах от към Мулдавската страна огледах се, тук таме риба играеше отгоре но дребосък, така и така съм тук времето супер, слънчице пече ,да взема да помятам, пък каквото му дойде ,можи да съм валат ама с 10 лева повиче в джоба. :sram:
Такъми, захранки, всичко ми беше като за река, естествено, ме до мързя да преправам такъми и почнах да лова се едно съм на Марица.
То по едно време така и се чувствах излезна едно течение чисто си задържах.
След половин час мятане, тук таме дремене,и никакви индикаций първата риба за сезона Учудващо като за 40 извора беше кефал 200-250 г.
След малко излезна едно костурчи след него един чаушан посли пък и една червеноперка. :vah:
Викам си както е тръгнало сега и шаран и каракуда ако хвана шоуто ще е пълно.

ДА ама не както си печеше и се очертваше един готин слънчев ден, от нищото се появи един бриз и за 10-15 минути докара от Марица една мъгла стана толкова неприятно че направо не се търпеше.
Постоя половин час ощи вятъра беше доста а рибата кълвеше много мудно и искаше тихо време за това пребрах и си тръгнах.
Преключих риболова с един кефал 5 костура 15 червеноперки и едно чаушанчи за два часа толкова

Както се очертва и тази година 40-извора и Избегли ще спасяват положението в нашия регион.
Просто всички други язовири или са обезрибени или забранени, ще си останим със спомените само.
Прегответе се за пълни резервоари пак се очертва година на преходи по други дестинаций.
Имах си преди няколко години едно много любимо място на 40-те, под едно старо дърво. Беше перфектното място да се откъснеш от житейските проблеми и да се насладиш на един спокоен риболов. Не хващах много риба, но и малкото уловено връщах обратно, все пак основната идея беше чувството, което ми даваше това място. Сега като гледам колко е опоскан, жал ми става. А последния път като бях там, вече не можеше да се стига до това дърво, защото някой "явно много умен човек", решил да скове ограда точно по средата на пътя, стигащ до него. Дано тея арендаторски своеволия се свършат скоро...
-
- новобранец
Здравейте колеги.Искам да попитам има те ли някаква информация за 40то.В средата на януари ходих за последно,но нищо не хванах.От скоро живея в Асеновград и бих желал да ми обясните къде и кога горе долу ще тръгне риболова на язовира.Последно бях на стената,но както казах нъцки.
Ако пиеш ром в 10 сутринта, това не те прави алкохолик, а пират!
- Don4o_62
- учете се от него
вчера видях няколко човека с колелета и въдици да отиват сутринта,но към обед почнаха да се връщат,явно не иска рибата,но не знам не съм бил на язовира