Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Макари за мач Tica Spinfocus и Abu Garcia Cardinal
Модератор: Paublo_Eskobar
Макари за мач Tica Spinfocus и Abu Garcia Cardinal
Здравейте колеги
И за много години!
Нова съм във форума.
От скоро се заинтригувах от риболова на мач.Ловила съм с въдици на приятели,но реших да си има свой мач.
Вече си поръчах една Тика Уинер 3.90м
Но се поохарчих и не мога да заделя много за макара(60-70лв MAX)
Та на въпроса:
Разглеждах разновидностите на Tica Spinfocus-GS.GT,GK (изглеждат добре,на цена по възможностите ми а и ще стане комплект
) Другото на кое то съм се спряла е Abu Garcia Cardinal Match (не помня точните модели)
Може ли по-опитните от вас,които са ги ползвали да споделят мнението си за тях и да ми помогнат в избора

И за много години!
Нова съм във форума.
От скоро се заинтригувах от риболова на мач.Ловила съм с въдици на приятели,но реших да си има свой мач.
Вече си поръчах една Тика Уинер 3.90м
Но се поохарчих и не мога да заделя много за макара(60-70лв MAX)
Та на въпроса:
Разглеждах разновидностите на Tica Spinfocus-GS.GT,GK (изглеждат добре,на цена по възможностите ми а и ще стане комплект

Може ли по-опитните от вас,които са ги ползвали да споделят мнението си за тях и да ми помогнат в избора

- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Макари за мач Tica Spinfocus и Abu Garcia Cardinal
Не съм ползвал нито едно от посочените предложения ,но предполагам ,че биха ти свършили работа като за начало,аз лично преди няколко години като се захванах с мачовия риболов започнах с Shimano Catana 3000 и за парите си беше готина макаричка,нямал съм никакви ядове относно работата с нея.Ето я : http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=63" onclick="window.open(this.href);return false;
После като имам повече свободно време ,ще ти дам и други предложения за които съм чувал добри отзиви от колеги.Поздрави
После като имам повече свободно време ,ще ти дам и други предложения за които съм чувал добри отзиви от колеги.Поздрави
здравеи,и аз никога не съм ползвал посочениите макари.но това мое предложение можеби да те заинтригува.нее много скъпо и почти всеки може да си го позволи.https://megafishing.bg/product/190/maka ... match.html" onclick="window.open(this.href);return false;
това също може да ти помогне при избора на макара,марки и модели има много но вhttp://www.riboco.com/index.php?mod=search&sea ... himanoсеки преценя според джоба си,нали?когато има риба тя несе интересува каква е пръчката и макарата?но това е друга тема.
http://www.riboco.com/index.php?mod=sea ... %20shimano" onclick="window.open(this.href);return false;
Дайвта не ме устройва защото е над бюджета ми.
За мен по важна бе въдичката защото ми е удобна и лека
Благодаря все пак за отзивчивостта
Tica Spinfocus и Abu Garcia cardinal match ми хванаха окото, като визия и параметри,но не знам до колко са добри
Търся си нещо леко и удобно което да няма проблем с прибирането и реденето на влакното.
Не ходя често за риба и,искам като отида да ми е удобно и да ми е удоволствие
За мен по важна бе въдичката защото ми е удобна и лека
Благодаря все пак за отзивчивостта

Tica Spinfocus и Abu Garcia cardinal match ми хванаха окото, като визия и параметри,но не знам до колко са добри

Търся си нещо леко и удобно което да няма проблем с прибирането и реденето на влакното.
Не ходя често за риба и,искам като отида да ми е удобно и да ми е удоволствие

Tica Spinfocus- не(от опит)по добре Shimano Catana
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- М. Сталев
- разбира нещата
Също може да погледнеш и тази макаричка,преди години когато се появи на пазара се изписаха доста позитивни коментари за нея ,малко над бюджета ти е,но гледам ,че има още намаление
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=747" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=747" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Пробвал съм Кардинала,но съм малко пристрастен към друга марка макара,но на тоя етап ще ти върши работа,навива добре влакното,добър аванс.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
butnik написа:Пробвал съм Кардинала,но съм малко пристрастен към друга марка макара,но на тоя етап ще ти върши работа,навива добре влакното,добър аванс.
Благодаря ти:)
Между другото ми предложиха и една Дайва втора ръка тук във форума се продава:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=84265" onclick="window.open(this.href);return false;
позиция 5
Дали си струва?
- М. Сталев
- разбира нещата
Nai dobroto predlojenie za tezi pari
-
- новобранец
като гледам до сега най- добрият вариант е Daiwa -та, но е с 30лв повече, която ще се изплати с времето
Отпада. Колегата току що ми писа че я е продал.djkoliob написа:като гледам до сега най- добрият вариант е Daiwa -та, но е с 30лв повече, която ще се изплати с времето
Здраве да е

Благодаря ви за подкрепата!
- Sorcerer
- научил се да хвърля
И от мен 1 + за Abu Garcia Cardinal. Притежавам макара на въпросната фирма и досега не ме е подвела 

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей,колежке!За много години,много здраве и само гъсти риби да дърпаш!Сега към въпроса ти-самият факт,че жена се е запалила по мач риболова е достоен за уважение!Моето лично мнение е,че каквато и макара да вземеш за тези пари ще е компромис към въдицата,която наистина е добра.Закупеният от теб мач е с прекрасен параболичен строй,което означава,че дори да закачиш някоя бонус риба,по-голямото натоварване ще е на него!Аз като колегата butnik също съм пристрастен към определен вид и по-скоро дадена марка макари и бих си позволил да ти дам съвет да не избързваш(все пак същинският риболов на мач започва след минимум два месеца) и да следиш обявите във форума-дотогава все ще излезе нещо прилично около тази сума,която си заделила.А защо и да не спестиш още някой лев за това време
?Поздрави от мен!