Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
Колега ходих там в петък, и стана ясно че рибата е набита в папура и не проявява особен интерес. Предимно каракуда.dimito80 написа:Някой да има ихфо за канала в Тръстиково
-
- ще става разбирач
Колега , бива ли я поне или е някой дребосък ?Astra_26 написа:Колега ходих там в петък, и стана ясно че рибата е набита в папура и не проявява особен интерес. Предимно каракуда.dimito80 написа:Някой да има ихфо за канала в Тръстиково
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес направих кратка разходка до Гродовска река в района на Кирил и Методи , още в 8:30 почти нямаше места но си намерих едно и ги почнах , средни бабушки и червеноперки на стръв жълъдов и шарен червей.По някое време ми се закачи риба която не предполагах че я има там и даже успя да ми скърши петицата през средата но и тя не се даде и след малки изкочи един много хубав кефал лапнал два жъладови червея гарнирани с кука.след инцедента разпънах 4м. болонеза и си продължих риболова към 12:30 огладнях и си бих камшика.Като цяло съм доволен от риболова като изключим млкия инцидент с пръта

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- ще става разбирач
браво колега хубав кефал
Много хубави риби. Ще ги проверя на 01.01 по обяд, като се надявам да не съм сам на реката.
. Ако утре върви, ще върви през цялата година.

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес на Кирил и Методи се получи страхотен риболов , рибата кълвеше на всяко изтичане.Единственото неприятно беше откачането на многото бибани които се завъртяха по обяд , още ме болят пръстите от тях.Стръвта беше жъладов и шарен червей като рибата нямаше претенции на какъв ловиш.За захранка ползвах 200гр. шарен червей който стрелях с прашката но поне според мен той не оказа никакво влияние на рибата.
А това е само рибата която взех

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

- Mich
- ще става разбирач
Днес имаше акция, на ИАРА и полицията на моста на Mандрата към Твърдица и доста народ изгоря
който не лови, няма да яде 

-
- ще става разбирач
В Бурас пълно с рибари всеки ходи и никой нищо не пиш хубаво че е пешо да споделя браво пешо пак си ги искъртил
Към настоящия момент къде може да се отиде...Вярно ли е,че на Тръстиково на канала зад гробищата вряло и кипяло от риба?Шарани чак излизали...
Вчера имах път през канала и като минах имаше 2 коли на спирката пред гробищата и една на канала, не съм спирал да гледам какво ловят но ако има толкова много риба щеше да е панаир. На реката имаше минимум 6 коли.
Димитър Димитров ( 161)
- omegasportz
- новобранец
ИИИИИИИИИИИИ отново да кажа , прави ми се нещооо ( на някое платено , ако може първото след завоя на черни връх ) за както ние им казваме - таранки ,шаранчета тук там ако излязат 

- omegasportz
- новобранец
Pe6o_Tikvata написа:Днес на Кирил и Методи се получи страхотен риболов , рибата кълвеше на всяко изтичане.Единственото неприятно беше откачането на многото бибани които се завъртяха по обяд , още ме болят пръстите от тях.Стръвта беше жъладов и шарен червей като рибата нямаше претенции на какъв ловиш.За захранка ползвах 200гр. шарен червей който стрелях с прашката но поне според мен той не оказа никакво влияние на рибата.
Виждам ,че си един от хората в Бургаски окръг ,който е от тези хора посещаващи редовно нашите любими места за риболов . Не го давам като задача но , някак си да научиш хора като мене без опит на РЕКА ,да направиш един лек симпъл клип ( да кажем , както хората го правят - какъв монтаж използваш ) и просто да се пусне по едно течение да се види горе долу нагледно какво става... Гледал съм доста клипове спрямо Калоян Белополски , но някак си имам чувството ,че са на други реки и при тях да е друга хамалогията . Благодаря предварително ,дори ако някой намери клип - на нашите Грудовски т.н т.н реки ( не съм запознат с реките ) как се лови , даже ако иам като мен превържаници на фидер да покажат и с него ,ще бъде от полза на всеки

Миналата година често въртяха филм с "Мишел" по хоби Тв на "Грудовска река".
За там ти трябва къса гола пръчка около 4 м. и тънки такъми (12 на 10) или (10 на 0,08) както ти е на сърце. Но за фидер по "Грудовска" няма как да стане - реката е тясна не много дълбока и с много многоооо закачки.
Направи си една разходка събота и неделя и ги погледай и ще разбереш най добре.
Но не мисля че ще те грабне Цецо.
Поздрави !
За там ти трябва къса гола пръчка около 4 м. и тънки такъми (12 на 10) или (10 на 0,08) както ти е на сърце. Но за фидер по "Грудовска" няма как да стане - реката е тясна не много дълбока и с много многоооо закачки.
Направи си една разходка събота и неделя и ги погледай и ще разбереш най добре.
Но не мисля че ще те грабне Цецо.
Поздрави !
Димитър Димитров ( 161)
Колегата е прав, за Грудовска река ти трябва в момента фин такъм. Аз бях там в неделя от 16.00 до 18.00 ч. Излизат предимно червеноперки, белевици /чаушани/ и бибани. Аз ловях с гол телескоп 6 м., основно влакно 0,16, повод 0,14, кука №14, стръв бял червей. Хванах около 20 белевици, още толкова червеноперки и няколко бибана. По принцип на реката има и морунаж, мряна и кефал, но не видях никой да хване такива риби.
Моя съвет е :
гол прът 4 или 5 м.
основна корда 0,14, повод 0,12
кука №12 или №14
плувка 1 или 2 грама издължена.
дълбочина: измерваш колко е дълбоко и пускаш с 5-10 см. по плитко. Това ти е дълбочината на която ще ловиш.
стръв: бял, пинки, жълъдов, дроб - най лесно ще ти бъде с бял червей или пинки.
захранка: взимаш 300-400 гр. бял червей и 1 пакет захранка за уклей/чаушан/. Разбъркваш захранката с вода, добавяш белия червей вътре и захранваш през 5 - 10 мин. с по една, две малки топки от тази смес на 3-4 м. по нагоре по течението от мястото което ловиш. Хвърляш плувката на мястото където захранваш и чакаш течението да я измести надолу след теб около 3-4 м. и ако няма кълване пак хвърляш и т.н.
Подготви си вързани куки като скъсаш да сменяш бързо.
Дано съм ти бил полезен.
Поздрави и наслука!
Моя съвет е :
гол прът 4 или 5 м.
основна корда 0,14, повод 0,12
кука №12 или №14
плувка 1 или 2 грама издължена.
дълбочина: измерваш колко е дълбоко и пускаш с 5-10 см. по плитко. Това ти е дълбочината на която ще ловиш.
стръв: бял, пинки, жълъдов, дроб - най лесно ще ти бъде с бял червей или пинки.
захранка: взимаш 300-400 гр. бял червей и 1 пакет захранка за уклей/чаушан/. Разбъркваш захранката с вода, добавяш белия червей вътре и захранваш през 5 - 10 мин. с по една, две малки топки от тази смес на 3-4 м. по нагоре по течението от мястото което ловиш. Хвърляш плувката на мястото където захранваш и чакаш течението да я измести надолу след теб около 3-4 м. и ако няма кълване пак хвърляш и т.н.
Подготви си вързани куки като скъсаш да сменяш бързо.
Дано съм ти бил полезен.
Поздрави и наслука!
-
- Модератор
На мен обаче това не ми пречи да си ползвам фидерите.161 написа: Но за фидер по "Грудовска" няма как да стане - реката е тясна не много дълбока и с много многоооо закачки.
Поздрави !

Неудобството за фидер са местата с високи брегове и след дъждове по-силното течение.
Колегата преди мен е с точен съвет.