Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ryobi Ecusima редене на влакното
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Ryobi Ecusima редене на влакното
Здравейте колеги.
Купих си за спининга макара Ryobi Ecusima 4000 . Колега от форума я продаваше чисто нова имаше само този размер. Купих брейд 0,16 на Focus ,сложих подложка на шпулата (тиксо) и навих влакното. Прави ми впечатление ,че макарата навива на лек конус по дебелото е отпред. Не знам така ли трябва да е или да подлагам на шпулата. Още не съм я изпробвал на водоема да видя как е. Пробвах без подложка , с монофил, на резервната шпула и пак е така.
Знам че много хора имат тази макара, ще съм благодарен за мнения.
А ето и снимка.

Купих си за спининга макара Ryobi Ecusima 4000 . Колега от форума я продаваше чисто нова имаше само този размер. Купих брейд 0,16 на Focus ,сложих подложка на шпулата (тиксо) и навих влакното. Прави ми впечатление ,че макарата навива на лек конус по дебелото е отпред. Не знам така ли трябва да е или да подлагам на шпулата. Още не съм я изпробвал на водоема да видя как е. Пробвах без подложка , с монофил, на резервната шпула и пак е така.
Знам че много хора имат тази макара, ще съм благодарен за мнения.
А ето и снимка.

Re: Ryobi Ecusima редене на влакното

Според мен е добре,само една забележка махни тиксото и сложи подложка от монофил
Добре две забележки
остави шпулата малко по празна 3 милиметра под ръба
Поздрави!

Добре две забележки

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
При това положение не трябва ли по скоро да подложа още ,а не да махам шайбата?sess84 написа:извади шпулата под нея има една силиконова шайба , махни я и пренавии на ново влакното , както ти е навито сега за два риболова и си отива това влакно
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да .niksana84 написа:При това положение не трябва ли по скоро да подложа още ,а не да махам шайбата?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Не знам ecusima дали има резервни шайби ,но аз в кутията не открих такива. От какво да си направя?
- stefan4etoo
- сериозен играч
Нямат резервни шайби.От тефлон май стават най добре ама май се продава на по големи листове и май не е много евтин. Иначе мойта си навива идеално без намеса от моя странаniksana84 написа:Не знам ecusima дали има резервни шайби ,но аз в кутията не открих такива. От какво да си направя?

п.п.Имаше колега тук ако не се лъжа и продаваше такива тефлонови шайби различни размери ама не намирам темата,а може и да ги е продал човека

направих набързо една шайба от пластмасова капачка от 1-литрова бира
тя е по дебела от оригиналната и сега мисля че навива добре.

Само незнам дали няма да се износи бързо тая пластмаса. Ако трябва ще търся по устойчив матерял.

Само незнам дали няма да се износи бързо тая пластмаса. Ако трябва ще търся по устойчив матерял.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Не знам ,може и така да ми се струва от снимките ама като че ли в двата края навива повече отколкото в средата.Мойта и с монофил и с плетено си навива равномерно навсякъде 

Не е само от снимките колега и на живо го виждам ,но понече имам едно шимано катана заден аванс и то навива така та си мислех ,че е нормално.stefan4etoo написа:Не знам ,може и така да ми се струва от снимките ама като че ли в двата края навива повече отколкото в средата.Мойта и с монофил и с плетено си навива равномерно навсякъде
Ще те помоля да снимаш как навива твоята ако не те притеснявам разбира се.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Ами не знам кога ще намеря време за снимка ама имам под ръка на шараджийките ми и навиването е по същия начин.Не съм ги снимал специално за навиването и затова не в кадър ама все пак се вижда малко.Бялото е тиксо

- stefan4etoo
- сериозен играч
Ето пример не само според мен за добро редене на влакното

Ами това при мен не знам от какво се получава, но го забелязах и в много други снимки на екусима 

От макарата, последното е Zauber.niksana84 написа:Ами това при мен не знам от какво се получава, но го забелязах и в много други снимки на екусима
Сега за шайбата. Мисля че първоначалното навиване (като се махне подложката от тиксо) ще е по-удачно. Или шайба с дебелина средна ж/у двете. Във всички случаи по-добре конус отпред отколкото конус отзад. Конус отзад + малко хлабаво навито влакно = брада
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Моята Екусима 4000 също навива малко повече в двата края, и според мен всичко идва от редача на макарата, просто някои имат този лек дефект, ако мога така да го нарека. Ако някой се е справил с този проблем, нека сподели как
Но аз лично не съм виждал екусима да навива като Заубер-а