Ryobi Ecusima редене на влакното

Модератори: Павел Иванов, sestrata

niksana84
новобранец
новобранец

Ryobi Ecusima редене на влакното

Мнение от niksana84 »

Здравейте колеги.

Купих си за спининга макара Ryobi Ecusima 4000 . Колега от форума я продаваше чисто нова имаше само този размер. Купих брейд 0,16 на Focus ,сложих подложка на шпулата (тиксо) и навих влакното. Прави ми впечатление ,че макарата навива на лек конус по дебелото е отпред. Не знам така ли трябва да е или да подлагам на шпулата. Още не съм я изпробвал на водоема да видя как е. Пробвах без подложка , с монофил, на резервната шпула и пак е така.

Знам че много хора имат тази макара, ще съм благодарен за мнения.

А ето и снимка.
Изображение
sess84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Ryobi Ecusima редене на влакното

Мнение от sess84 »

:D извади шпулата под нея има една силиконова шайба , махни я и пренавии на ново влакното , както ти е навито сега за два риболова и си отива това влакно
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Според мен е добре,само една забележка махни тиксото и сложи подложка от монофил :wink:
Добре две забележки :oops: остави шпулата малко по празна 3 милиметра под ръба :D

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

sess84 написа::D извади шпулата под нея има една силиконова шайба , махни я и пренавии на ново влакното , както ти е навито сега за два риболова и си отива това влакно
При това положение не трябва ли по скоро да подложа още ,а не да махам шайбата?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

niksana84 написа:При това положение не трябва ли по скоро да подложа още ,а не да махам шайбата?
Да .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

Не знам ecusima дали има резервни шайби ,но аз в кутията не открих такива. От какво да си направя?
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

niksana84 написа:Не знам ecusima дали има резервни шайби ,но аз в кутията не открих такива. От какво да си направя?
Нямат резервни шайби.От тефлон май стават най добре ама май се продава на по големи листове и май не е много евтин. Иначе мойта си навива идеално без намеса от моя страна :drinkers:
п.п.Имаше колега тук ако не се лъжа и продаваше такива тефлонови шайби различни размери ама не намирам темата,а може и да ги е продал човека :drinkers:
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

направих набързо една шайба от пластмасова капачка от 1-литрова бира :D тя е по дебела от оригиналната и сега мисля че навива добре.
Изображение
Изображение
Само незнам дали няма да се износи бързо тая пластмаса. Ако трябва ще търся по устойчив матерял.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Не знам ,може и така да ми се струва от снимките ама като че ли в двата края навива повече отколкото в средата.Мойта и с монофил и с плетено си навива равномерно навсякъде :drinkers:
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

stefan4etoo написа:Не знам ,може и така да ми се струва от снимките ама като че ли в двата края навива повече отколкото в средата.Мойта и с монофил и с плетено си навива равномерно навсякъде :drinkers:
Не е само от снимките колега и на живо го виждам ,но понече имам едно шимано катана заден аванс и то навива така та си мислех ,че е нормално.

Ще те помоля да снимаш как навива твоята ако не те притеснявам разбира се.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Ами не знам кога ще намеря време за снимка ама имам под ръка на шараджийките ми и навиването е по същия начин.Не съм ги снимал специално за навиването и затова не в кадър ама все пак се вижда малко.Бялото е тиксо :D
Изображение
Изображение
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Ето пример не само според мен за добро редене на влакното
Изображение
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

Ами това при мен не знам от какво се получава, но го забелязах и в много други снимки на екусима :roll:
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

niksana84 написа:Ами това при мен не знам от какво се получава, но го забелязах и в много други снимки на екусима :roll:
От макарата, последното е Zauber.
Сега за шайбата. Мисля че първоначалното навиване (като се махне подложката от тиксо) ще е по-удачно. Или шайба с дебелина средна ж/у двете. Във всички случаи по-добре конус отпред отколкото конус отзад. Конус отзад + малко хлабаво навито влакно = брада
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Моята Екусима 4000 също навива малко повече в двата края, и според мен всичко идва от редача на макарата, просто някои имат този лек дефект, ако мога така да го нарека. Ако някой се е справил с този проблем, нека сподели как :) Но аз лично не съм виждал екусима да навива като Заубер-а :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”