Ryobi SLAM и Krieger

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Weaver
новобранец
новобранец

Ryobi SLAM и Krieger

Мнение от Weaver »

Колеги какво ви е мнението за Ryobi Slam 3000. До колкото знам макарата не е с worm shaft, като Zauber-а, но не съм сигурен, ако може някои да разясни ще съм благодарен.
Та въпроса ми е става ли за риболов на щука, распер и евентуално за морски спининг Slam-a.
Другия ми въпрос е за Krieger 1000 и дали тя съответно е добър избор за лайт риболов - клен, костур, пъстърва.
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Ryobi SLAM и Krieger

Мнение от ynovi »

Weaver написа:Колеги какво ви е мнението за Ryobi Slam 3000. До колкото знам макарата не е с worm shaft, като Zauber-а, но не съм сигурен, ако може някои да разясни ще съм благодарен.
Та въпроса ми е става ли за риболов на щука, распер и евентуално за морски спининг Slam-a.
Другия ми въпрос е за Krieger 1000 и дали тя съответно е добър избор за лайт риболов - клен, костур, пъстърва.
Мнението ми е в една дума - рьобита .... :lol: Но не разбирам: Искаш Krieger 1000 - 275 гр. за лайт рибилив при положение че ще си купиш и Slam 3000 - 245 гр. който обаче ще ползваш за щуки !!!!??? Не е ли обратното, щото Салама май е направен е за лайт, а Кигера е за по-хард, но в по-големия размер.
По-добре си вземи една макара от по-висок клас, вместо две рьобита.
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Добър ден,
нямам лично наблюдение от посочените макрите, но ето линк от ревю на Ryobi Slam, дано да е от полза:

http://www.youtube.com/watch?v=UhgiV5UveqA" onclick="window.open(this.href);return false; :D
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Weaver
новобранец
новобранец

Мнение от Weaver »

Благодаря за отговора колега.
Не ме бърка толкова колко тежат макарите, по - скоро ме интересува дали примерно Slam-a няма да се разхлопа след една година, или пък Krieger-a примерно дали няма проблем с тънките брейдове и проблеми от сорта по двете макари.
Ще съм благодарен на всеки който даде мнение по въпроса.
Weaver
новобранец
новобранец

Мнение от Weaver »

Гледал съм го това ревю, благодаря колега. Даже четох някакви работи за макарите но предимно от руски форуми, в крайна сметка не можах да добия представа дали са читави модели.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Постоянно срещам това - "проблем с тънките брейдове" и се чудя какво означава?
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

В една друга тема, вече посочих SLAM 1000-2000, като доста удачен избор за лек/среден риболов на кленове, пастърви, костури и др.

Макарата е много лека, върти плавно и приятно. Китайска е, но е от добре направените китайски стоки и ми направи впечатление че е доста прецизно сглобена. Досега има няколко риболова с нея с монофил и впечатленията и отзивите са добри.
Не мисля че липсата на worm shaft ще е проблем за работата и с плетени влакна.

Тъй като е нов модел, дали и колко ще се разхлопа след една година, ще стане ясно в същност чак след една година ползване! Считам че ако я ползваме разумно и по предназначение, едва ли за 50-60 риболова ще успеем да я доведем до такава фатална кондиция.

Смятам че размери 3000 или 4000 спокойно можеш да използваш за риболов на щука, распер и евентуално за морски спининг.

За другата която е в питането - Krieger , съм пас.

Успехи през новата година!
.........!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

toshiro написа:Постоянно срещам това - "проблем с тънките брейдове" и се чудя какво означава?

Ами какво да означава :roll: В общи линии , макара различна от Дайва :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Ами какво да означава . В общи линии , макара различна от Дайва - Е тука не съм съвсем съгласен .
Явно не си на кеф, та така отсвири всички останали. Ползвам Окума от възможно най-ниският клас вече
10 г и нито една брада .Тежи много ,върти тежко и шумно но реди идеално! Най- тънкият брейд с който я ползвам е Климакс 0.10 каквото и да означава реално .
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Климакс 0.10 е далеч от понятието "тънък брей" , за това и нямаш проблеми :wink: Може и макара на Мегабасс , която си е тюингована Дайва , демек не съм отсвирил всички други :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”