Помощ за избор на директен тип speedy

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Помощ за избор на директен тип speedy

Мнение от mundzi »

Здравейте.Досега съм ловил с директна седмица,но за дребосъци (визирам уклей) ми идва малко тежка и неудобна (350гр. тежи) за целодневен излет.Реших да си взема нещо по-късо и леко.Ще ловя на затворени водоеми.Моля да ми препоръчате нещо до 100 лева,около 4м. дължина и връх тип "жило" по възможност по-леко около 100гр.Харесах един но незнам дали е подходящ:

http://www.masterfishing.bg/product/670 ... rella.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Благодаря предварително.
Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Re: Помощ за избор на директен тип speedy

Мнение от mundzi »

Тази също не изглежда зле...

http://www.milobg.com/index.php?route=p ... ct_id=1122" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Имам 7 спийдита.Мога да ти препоръчам 4-ка на Colmic-Record Alborella.Малко над 120 грама е,но е много добра въдичка.Друга,която имам и бих ти препоръчал е Garbolino Speed Whip-3,60 мт.Много е стегната и пъргава,добър баланс!Макар и тя да е над 120 грама ти гарантирам,че няма да ги усещаш ;) А тази на Maver-Falcon Alborella не съм я държал в ръка,но ми е в проект,така че не я вземай за да не се окаже,че е последната в наличност :lol: Успех в избора и,ако искаш нещо друго да попиташ ми пиши :drinkers:
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

Модела на Milo го няма в наличност,но Maver Falcon Alborella 3.50м е супер избор.Абе Maver си е Maver,особено,когато се отнася за директни телескопи,щеки,болонези и мач въдици.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За да ловиш успешно уклеи с камшици няма да минеш с една дължина.Ла Бачета на Мило не е за тях, има налични такива,но според мен са неприложими при свободен риболов.Какво ще ловиш с 3м-слънчаци и костурчета в краката си.4,5,6м ти трябват.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Винаги съм се чудил на какви места се използват тези къси пръчлета?!?!
Уклея ми е любима за риболов риба и като се появи го почвам веднага,но по нашите язовири никога не се приближава на такива близки дистанции-най-много да ми потрябва петица.А и в този ред на мисли,ако имаш по-дълга пръчка,а рибата е на близко,винаги можеш да се изтеглиш назад....
По добре се ориентирай към петица около 150 грамова-ще има повече приложения според мен,а и като чета с какви грамажи ловиш петицата ще ти е перо в ръцете и няма да имаш грижи за целодневен риболов.Ако си промениш решението ето ти вариант.Това е моя проект за в бъдеще.
https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=4266
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Мнение от mundzi »

Благодаря за отговорите колеги,идеята ми е следната:ловя си със седмицата по едри рибки,но се появяват дребосъците и почват да пречат на риболова,прибирам я вадя спидито с по фин такъм и ги наказвам.Ще ловя около Стара Загора най-вече на пресевните.
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

mundzi написа:Благодаря за отговорите колеги,идеята ми е следната:ловя си със седмицата по едри рибки,но се появяват дребосъците и почват да пречат на риболова,прибирам я вадя спидито с по фин такъм и ги наказвам.Ще ловя около Стара Загора най-вече на пресевните.
Е точно там може да се използва и 2-ка :) Например на Ягода,там има места кьдето на две педи от брега е бездна :wink: На канала на Маджерито по-дьлга от 3 мт. не нося,че мога да закача отсрещния бряг.А пьк на една рекичка в Еленския балкан сьм ловил прьскачи само с врьхната секция,седнал на камьк до бьрзея...Приложения на кьсото много :D
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

А ето ти и едно изключително добро предложение,сет спийдита,които могат и да се закупят на изплащане :wink: https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=4265" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

RAAZIEL написа:...но по нашите язовири никога не се приближава на такива близки дистанции-най-много да ми потрябва петица...
Аз по река Янтра си го ловя уклея и морунажа с 3.5/4 м :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Вече разбрах...явно географията си казва думата.Вашите водоеми са друга бира дето се вика... :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

RAAZIEL написа:Вече разбрах...явно географията си казва думата.Вашите водоеми са друга бира дето се вика... :drinkers:
Така е,има места кьдето уклея,а и не само той,ти е в краката :rolleyes: Гледам,че има сетове,които почват от дьлжина 1 мт. ;)
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Вчера попьлних отбора си от спийдита с Falcon Alborella на Maver-3.50 мт.Чудесна прьчка,която се оказа,че тежи само 76 гр.(без тапата) :) Ако колегата още не си е взел нещо,то го сьветвам да се ориентира кьм нея,че и цената и е добра :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”