Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
На кафето - седем риби за цел ден, едната за опашката, две откачени...трагично. Сбърках местото с 3 метра де, то и това оказа влияние. Масово хората бяха с по 1-2 риби. Другата седмица го дават да валене....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- jasonsmith
- разбира нещата
Аз какво да кажа, като цял ден мааах с гьостерицата (добре че поне е лека) за 4 риби:

Днес си позволих да си я взема, и след филетиране се превърна в това:

Почвам малко по-малко да ги разбирам месарите.. Филенцето стана разкошно..
Р.С. Ако втората снимка не е подходяща за форума, кажете да я махна

Днес си позволих да си я взема, и след филетиране се превърна в това:

Почвам малко по-малко да ги разбирам месарите.. Филенцето стана разкошно..
Р.С. Ако втората снимка не е подходяща за форума, кажете да я махна

- jasonsmith
- разбира нещата
Насе , съгласен съм с теб! Колкото пъти съм пътувал за Италия през сръбско, един рибар не съм видял по реките им! Аз ти предлагам да направим една организация за Сръбско с жените- 2 дни, хем хапка, хем пивка, хем рибка ще хванем!naskobo написа:Твърдя, че определени части на Сърбия и цялата Босна са по-добри дестинации за риболов от Гърция. Местните са особенна порода- риби не връщат но са по-цивилизовани месари от нас, не прекаляват.Изключение правят тези, които са престояли повече от 10 год. в Германия- те си ловят само за кеф. Тъй като риба - бол, повечето ловят пъстърви, сомове и др. деликатесни риби.Скобара минава метър, почти никой не го закача и верно е в изобилие. Ловил съм противно на всички правила, ако сега отида ще ги размажа. На Дрина съм виждал вадене на парче 2.9, мерено на място.venci72 написа:
а там у тая река що скобари имаше ,милиони ,виждаха се от мосто ,и почти никой не ловеше ...
-
- разбира нещата
Браво jasonsmith риболова не е станал много добре но пък мезето е.
- prodigy666
- разбира нещата
какво става останаха ли риби у тая вада ?
-
- ще става разбирач
Има още риба , но чака своето време.
Днес реката вонеше на блато, рибарите основно си говореха и се радваха на хубавото време.
Имаше и един много дискретен бракониер - ловеше на плувка и леко придърпваше. По едно рвме искара скобар към 400 гр. После ще го изпържи и ще умирише кухнята на тиня, мазут и мизерия.
Това е живота.
Днес реката вонеше на блато, рибарите основно си говореха и се радваха на хубавото време.
Имаше и един много дискретен бракониер - ловеше на плувка и леко придърпваше. По едно рвме искара скобар към 400 гр. После ще го изпържи и ще умирише кухнята на тиня, мазут и мизерия.
Това е живота.
-
- фен клуб-скобар
Според мен 7 риби не са малко:) А лятото 8-9 скобара си е супер риболов! Освен ако не сте с много висока летва и мойта да се губиtopsoft написа:На кафето - седем риби за цел ден, едната за опашката, две откачени...трагично. Сбърках местото с 3 метра де, то и това оказа влияние. Масово хората бяха с по 1-2 риби. Другата седмица го дават да валене....

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Така е , не са, но правя сметка, че след корекция на 2-3 мънички неща, може да се хванат още няколко риби, защото си беше тегаво, 2 от кълванетата си бяха точно преди да обера линията - на това задържане за час от секундата...
п.п. Те и некоя снимка са ми пратиха:

и резила:

п.п. Те и некоя снимка са ми пратиха:

и резила:

Последно промяна от topsoft на Нед Яну 12, 2014 8:19 pm, променено общо 1 път.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- калин кацаров
- сериозен играч
От днеска, малка вода , бистро, народ колко искаш
тегава работа, но някоя и друга риба .

- izzyone
- фен клуб-скобар
Следобед имаше ли риби ?калин кацаров написа:От днеска, малка вода , бистро, народ колко искаштегава работа, но някоя и друга риба .
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
- калин кацаров
- сериозен играч
тези са от следобед горе на моста
-
- новобранец
Здравейте колеги,
Искам да изкажа своето мнение за маловодието.
Да имате право , че водата е малко и тя е малко не само в р.Струма , а навсякъде.Имам чувството, че откакто съм в ИАРА, водата в реките е намаляла от два до три пъти /това е за период от 13 год./Лятото не смея да погледна р.Джерман, става чиста баричка.В момента р.Бистрица е страшна гледка.Така , че вървим към тотално намаляване на водния ресурс и водата, чак не ми се мисли до къде ще стигне този процес!?
Що се касае до р.Струма, се съгласявам че водата е малко и има причини за обявяване на маловодие, но както Вие сами пишете, риболова е слаб, рибарите са малко , а в района на Кюстендилско не се правят за сега удари с по 20-30 кг. риба за продан, а всеки хваща по една, две риби.Така че според мен обявяване на маловодие не е необходимо.А и голямата част от рибарите започват да роптаят, че няма нужда да си вадят билети, след като половината от годината има забрани, сякаш единствената им цел е да напълнят фризерите, а не да запазят природата.
Това е мое лично мнение.
Да имате право , че водата е малко и тя е малко не само в р.Струма , а навсякъде.Имам чувството, че откакто съм в ИАРА, водата в реките е намаляла от два до три пъти /това е за период от 13 год./Лятото не смея да погледна р.Джерман, става чиста баричка.В момента р.Бистрица е страшна гледка.Така , че вървим към тотално намаляване на водния ресурс и водата, чак не ми се мисли до къде ще стигне този процес!?

Що се касае до р.Струма, се съгласявам че водата е малко и има причини за обявяване на маловодие, но както Вие сами пишете, риболова е слаб, рибарите са малко , а в района на Кюстендилско не се правят за сега удари с по 20-30 кг. риба за продан, а всеки хваща по една, две риби.Така че според мен обявяване на маловодие не е необходимо.А и голямата част от рибарите започват да роптаят, че няма нужда да си вадят билети, след като половината от годината има забрани, сякаш единствената им цел е да напълнят фризерите, а не да запазят природата.
Това е мое лично мнение.
Целта е да опазим рибата, не мерака на някого!
Който иска има и билети за определен период.
Който иска има и билети за определен период.
- prodigy666
- разбира нещата
http://www.youtube.com/watch?v=jmcdXSgXTOM" onclick="window.open(this.href);return false; така беше и на тунела ... а сега са в буркани .... благодарение на ИАРА благоевград .... наядохте се и тая зима ... другата че умрете от глад ! нема ядове .... за тия който леват и летото па че има тук там останал некои рибок ... ама другата зима че ми ловат шмаизера
Чест Ви прави г-н Димитров, че обявихте публично вашата позиция по проблема с маловодието на река Струма. Уважавам мнението Ви в качеството на контролен орган, но не мога да се съглася безрезервно с Вас.dimitrovv1963 написа:Здравейте колеги,
Да имате право , че водата е малко и тя е малко не само в р.Струма , а навсякъде.Имам чувството, че откакто съм в ИАРА, водата в реките е намаляла от два до три пъти /това е за период от 13 год./Лятото не смея да погледна р.Джерман, става чиста баричка.В момента р.Бистрица е страшна гледка.Така , че вървим към тотално намаляване на водния ресурс и водата, чак не ми се мисли до къде ще стигне този процес!?![]()
Това е мое лично мнение.
При това ниско ниво на река Струма и притоците й, фактори като: ниска посещаемост на реката от любители риболовци и улов на риба в малки количества, не могат и не бива да бъдат пречка за законова забрана на река Струма за любителски риболов. От друга страна останах с убеждение, че сте готов на компромис с реката за сметка на по-голям брой издадени риболовни билети. Представете си, че зимата се задържи сравнително топла и суха, а пролетното снеготопене се окаже недостатъчно да осигури необходимия воден дебит. Не е трудно човек да се досети как ще изглежда Струма през лятото. Нима и тогава ще гледаме как реката се задъхва за сметка на роптаещите риболовци и техните заплахи, че няма да си извадят билети? Последните разсъждения са някак несериозни и нямат особена взаимовръзка. Река Струма не е единственият обект за любителски риболов в България, а и всеки съвестен риболовец независимо от броя на годишните излети, ще си плати за безценното билетче.
Накрая апелирам към Вас да спазите законовата процедура, като изискате замерване на речния отток в поверения Ви за контрол участък от реката, сравнете го с методиката /утвърдена от министъра на околната среда и водите/ и мотивирайте предложение за законова забрана за любителски риболов до нормализиране на речния отток съответстващ на сезона.
Вие се ползвате с голямо уважение сред риболовците и сега е моментът да покажете своята загриженост за река Струма.