Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Да де, съгласен съм! Проблема е, че на всички възможни реки и езера е така в момента- примери много: Червен бряг, Жребеца, Щъркела.. Не виждам какво ще се промени, ако се забрани реката примерно за една година - как ще забраниш на Бай Иван от Покровник да се крие у храстите и да си мачка скобарите всеки ден?topsoft написа:Има риби останали със сигурност, но пасажа видях с очите си как се редуцира там точно на тунела....
Такава забрана би била валидна единствено за такива като нас - които бием по 200 км за едното хоби. 100 % гаранция, че никой местен не би се съобразил с нея

Е то забрана без контрол е по-лошо от сегашното положение. Обаче, колко са вировете покрай Благоевград и за колко време се обикалят? Според мен да се мине по два пъти в различен час на ден е досатъчно, за да не смеят...
п.п Аз не съм за забрана при всякви условия, а само като е под минимално ниво някво и е лесно да се дере
п.п Аз не съм за забрана при всякви условия, а само като е под минимално ниво някво и е лесно да се дере

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- ще става разбирач
Покрай Благоевград лятото видях така редкият черен щъркел.
Виж ИАРА не съм виждал никога
Виж ИАРА не съм виждал никога

- daanndo
- фен клуб-скобар
Мен на арката ме провериха три пъти миналата година,по благоевградско нито веднъж,тази година също
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!х
Ще се наложи пак да те контрирам -едно е да ходят на риба свободно,друго е да ходят и да се крият при забранена цяла река;) Ще се крият 5-10 човека ,ще са на тръни постоянно и няма да са десет часа в спокоен брако риболов!да не говориме отделно,че ще изгърмят повечето от тях при проверка-а такива ще има! няма да са по 30 свободно ловещи на всеки вир !Иначе тая логика води до това,че тея си ловят и май през забраната-същото е.Ако се забрани реката ще е много по добре.jasonsmith написа:Да де, съгласен съм! Проблема е, че на всички възможни реки и езера е така в момента- примери много: Червен бряг, Жребеца, Щъркела.. Не виждам какво ще се промени, ако се забрани реката примерно за една година - как ще забраниш на Бай Иван от Покровник да се крие у храстите и да си мачка скобарите всеки ден?topsoft написа:Има риби останали със сигурност, но пасажа видях с очите си как се редуцира там точно на тунела....
Такава забрана би била валидна единствено за такива като нас - които бием по 200 км за едното хоби. 100 % гаранция, че никой местен не би се съобразил с нея
Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Яну 14, 2014 8:21 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Бисо
- сериозен играч
Не зная кой и как,но има схема при която се забранява риболова по Струма / и не само / при ниско ниво.
"Санитарен минимум" мисля е критерия,каквото и да означава.
През съзнателния ми риболовен живот,това се е случвало два пъти,като втория не беше много одавна.
А за целогодишна забрана на Струма поне за година,мрънкам от доста време,дано стане.
"Санитарен минимум" мисля е критерия,каквото и да означава.
През съзнателния ми риболовен живот,това се е случвало два пъти,като втория не беше много одавна.
А за целогодишна забрана на Струма поне за година,мрънкам от доста време,дано стане.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Айде стига с това "местните " а. Като сме местни да би да сме някакъв подвид на хомо сапиенс, който не може да разбере кога нещо е правилно или не? Или това е привилегия само на "не-местните "?jasonsmith написа: Такава забрана би била валидна единствено за такива като нас - които бием по 200 км за едното хоби. 100 % гаранция, че никой местен не би се съобразил с нея
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
+1!DJONI RINGO написа: ...едно е да ходят на риба свободно,друго е да ходят и да се крият при забранена цяла река;) Ще се крият 5-10 човека ,ще са на тръни постоянно и няма да са десет часа в спокоен брако риболов!.........Ако се забрани реката ще е много по добре.
-така и не видях за 3-4 излета някой да влезе в конфликт с драскачите(ако някой тук се е проявил, то той е изключение, което потвърждава правилото-"Драскачи" и "хлебари" съжителстваме мирно по реката; Т.е.аргумента, че "съвестните" притесняват "несъвестните" е малко тинтири-минтири..
- това, че в хубав ден "съвестен" е хванал на стръв една кофа риба и я изпържил, замразил, натъпкал в буркани, раздал, заменил за боб, зеле, прас и т.н не го прави по-малко вреден от драскача;
- ИАРА е с ограничен ресурс, но при забрана няма да е нужно да проверяват билети, монтажи, живарници и багажници-който стърчи по реката с въдица е бракониер.Ако се се сетят едно споразумение с полицията да сключат и патрулните полицаи вместо да дремуцат в опелчетата да имат грижата от време на време да минат по мостовете и да изгонят нарушителите-чудо ще е!
- Целогодишната забрана наистина може да има резултат, но след отпадането й на реката ще се струпа куцо и кьораво и ще я върнат в изходно положение. За мен зимна забрана на групирана риба е достатъчна като начало за скобара, съвсем друг е въпроса за другите риби-пъстърва, сом, щука, шаран, морунаж-там съм с две ръце за целогодишна забрана.
Изобщо каквото имахме го изкоментирахме, на ход е властта, лично аз не се съмнявам в добрата воля на местните ИАРА-джии. Нагоре- ще видим?!
Последно промяна от naskobo на Вто Яну 14, 2014 9:01 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- ще става разбирач
Съвсем нормално е да съжителсват мирно.
Един десен прав може да излезе до няколко хиляди лева при извън съдебни споразумения.
Иначе ИАРА трябва да работят 5 дни седмично по 8 часа на ден, както всеки държавен служител.
А какво точно се случва в тези 40 часа на седмица ще трябва да научим от внедрени шпиони..
Един десен прав може да излезе до няколко хиляди лева при извън съдебни споразумения.
Иначе ИАРА трябва да работят 5 дни седмично по 8 часа на ден, както всеки държавен служител.
А какво точно се случва в тези 40 часа на седмица ще трябва да научим от внедрени шпиони..

Това с местните и мен ме дразни. Рекох да спра да си казвам мнението, но ето пак се излъгах да пиша. Та ето и коментара ми за местните и месните, не винаги между двете неща има тъждествено равенство. Напротив последните два пъти месните не бяха изобщо от месТните и да продължа много от пишещите немесни тук като хванат пет рибета изведнъж се превръщат в месни щото разбираш ли сме минали 100 200 км. Последния път след като им се дръпнах на едни такива месни с голямото олово взеха да ми говорят колко са те пътували и че аз трябва да си трая защото те пият вода от Искър. Не искам всички да се чустват обидени от колегите, които пътуват за да си правят кефа по реката било 100 или 1000 км. Това което имах в предвид е да спрем с това местните, че докато ние го нищим те тия месните четат тука и ни гледат съира. То като се замисля ние накрая винаги си решаваме проблема нещо като не върви да му пуснем кепенците , а не да намерим проблема и да го решим. А проблема е ясен никой не е. ..ва да спазва правила.izzyone написа:Айде стига с това "местните " а. Като сме местни да би да сме някакъв подвид на хомо сапиенс, който не може да разбере кога нещо е правилно или не? Или това е привилегия само на "не-местните "?jasonsmith написа: Такава забрана би била валидна единствено за такива като нас - които бием по 200 км за едното хоби. 100 % гаранция, че никой местен не би се съобразил с нея
Последно промяна от pojara28 на Вто Яну 14, 2014 9:18 pm, променено общо 1 път.
скобара е риба проклета

- izzyone
- фен клуб-скобар
Последния ми конфликт ми струваше освен нервите и една странична лайсна на колата. И да ти кажа честно неприятното усещане остана много по -дълго отколкото удовлетворението че си направил нещо правилно. И за какво следващия път да се разправям пак ?naskobo написа: -така и не видях за 3-4 излета някой да влезе в конфликт с драскачите(?!
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Трябва да се правят забележки и да се отстоява това което е правилно. Добре че само лайсната. А иначе едни познати са стигнали до бой с едни ннеместнии с тройки добре че са били повечко иначе и те с горчив спомен да са останали.izzyone написа:Последния ми конфликт ми струваше освен нервите и една странична лайсна на колата. И да ти кажа честно неприятното усещане остана много по -дълго отколкото удовлетворението че си направил нещо правилно. И за какво следващия път да се разправям пак ?naskobo написа: -така и не видях за 3-4 излета някой да влезе в конфликт с драскачите(?!
скобара е риба проклета

-
- сериозен играч
пичове ,реката си е с нормално ниво ,особено по бл град ,си е екстра реката ,просто обичайните места се затлачиха ,а и е ного бистра ,за какво маловодие говорите...ако ги нема рибарите кормораните че унищожат ного повече риби ...
че се тоя сезон излавя ного риба -факт ,нема никакъв контрол от иара -факт ,само един акт за надвишен улов ,може и да има още неколко -факт,за 15 излета от ноември и декември не съм проверен нито един път като при сичките излети се ловеха яко риби - факт ,тука при нормале контрол требеше да има по целата река сигорно 500 акта ,включително и на мене ако бех проверен ,се сам с над 10 кила риба
не съм изел и земал ни една ,кои у реката кой у басейно...ама не сички са като мене ,едни са за ропотамо ,едни са за опушване...
гн.Димитров ,с тебе се знаеме ,знам що прайш и как работиш ,спечелил си си добро име евала ти прайм...,ама целото звено да се осланя на твойто име не е правилно...
и затова стеням ,стеням от години за тройките ,забраниха ги ,ного риба артисва ,но требе тия групирани риби по некакъв начин да с спасат ...
за зарибяване изобщо не може да се говори -факт
и един пример само че дам с отделни участаци за забрана...
яз дренов дол ,докато беше под аренда се ловеше и през забраната обаче арендаторо сигорно един месец преди и след забраната не даваше да се лови на вадата ,защото сичката риба отива там...извод арендаторо има интерес...
са го пази иара ...на вадата е събор ,естествено през забраната не се лови ,обаче през тия месеци надзад и напред от забраната ,защото сезоните се измениха и рибите не фърлят хайяверо през забеаната от иара. 100%... те немат интерес ...
затова от иара каде става касапница по техна предценка може да забранат участако за 1м примерно тунело или железница ...
че се тоя сезон излавя ного риба -факт ,нема никакъв контрол от иара -факт ,само един акт за надвишен улов ,може и да има още неколко -факт,за 15 излета от ноември и декември не съм проверен нито един път като при сичките излети се ловеха яко риби - факт ,тука при нормале контрол требеше да има по целата река сигорно 500 акта ,включително и на мене ако бех проверен ,се сам с над 10 кила риба

не съм изел и земал ни една ,кои у реката кой у басейно...ама не сички са като мене ,едни са за ропотамо ,едни са за опушване...
гн.Димитров ,с тебе се знаеме ,знам що прайш и как работиш ,спечелил си си добро име евала ти прайм...,ама целото звено да се осланя на твойто име не е правилно...
и затова стеням ,стеням от години за тройките ,забраниха ги ,ного риба артисва ,но требе тия групирани риби по некакъв начин да с спасат ...
100% истинаAlbinoTrout написа: Но след като плащам данъци и риболен билет би следвало да знам какво става с парите.
Така из цяла България се браконерства , хората звънят и нищо не става.
Не си плащам данъците, за да влизам в боксови мачове с браконери по реката.
за зарибяване изобщо не може да се говори -факт
и един пример само че дам с отделни участаци за забрана...
яз дренов дол ,докато беше под аренда се ловеше и през забраната обаче арендаторо сигорно един месец преди и след забраната не даваше да се лови на вадата ,защото сичката риба отива там...извод арендаторо има интерес...
са го пази иара ...на вадата е събор ,естествено през забраната не се лови ,обаче през тия месеци надзад и напред от забраната ,защото сезоните се измениха и рибите не фърлят хайяверо през забеаната от иара. 100%... те немат интерес ...
затова от иара каде става касапница по техна предценка може да забранат участако за 1м примерно тунело или железница ...
Последно промяна от venci72 на Вто Яну 14, 2014 9:48 pm, променено общо 1 път.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Абе и аз не съм сред най -активно пишещите но явно тая вечер май са ме налазили калинките. Просто исках да кажа че емеко казано наивно да опрделяш някой що за човек по адресната му регистрация.pojara28 написа:Това с местните и мен ме дразни. Рекох да спра да си казвам мнението, но ето пак се излъгах да пиша. Та ето и коментара ми за местните и месните, не винаги между двете неща има тъждествено равенство. Напротив последните два пъти месните не бяха изобщо от месТните и да продължа много от пишещите немесни тук като хванат пет рибета изведнъж се превръщат в месни щото разбираш ли сме минали 100 200 км. Последния път след като им се дръпнах на едни такива месни с голямото олово взеха да ми говорят колко са те пътували и че аз трябва да си трая защото те пият вода от Искър. Не искам всички да се чустват обидени от колегите, които пътуват за да си правят кефа по реката било 100 или 1000 км. Това което имах в предвид е да спрем с това местните, че докато ние го нищим те тия месните четат тука и ни гледат съира. То като се замисля ние накрая винаги си решаваме проблема нещо като не върви да му пуснем кепенците , а не да намерим проблема и да го решим. А проблема е ясен никой не е. ..ва да спазва правила.izzyone написа:Айде стига с това "местните " а. Като сме местни да би да сме някакъв подвид на хомо сапиенс, който не може да разбере кога нещо е правилно или не? Или това е привилегия само на "не-местните "?jasonsmith написа: Такава забрана би била валидна единствено за такива като нас - които бием по 200 км за едното хоби. 100 % гаранция, че никой местен не би се съобразил с нея
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
-
- сериозен играч
значи месари
1 место софянци
2 место бобовдолци ,перничани ,радомирци кюстендилци ,дупничани ,благоевградчани не ги бройм за рибари
майтап
горе доле е така ...месните та месните , софянците ни биете сичките накуп ,да не ми се обиди некой ,са от тия каде пишат и има ного каде ги познавам ...свесни софянци ...обаче истината е такава
1 место софянци
2 место бобовдолци ,перничани ,радомирци кюстендилци ,дупничани ,благоевградчани не ги бройм за рибари

горе доле е така ...месните та месните , софянците ни биете сичките накуп ,да не ми се обиди некой ,са от тия каде пишат и има ного каде ги познавам ...свесни софянци ...обаче истината е такава