Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Колеги моля дайте акъл
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Колеги моля дайте акъл
Ааа не колега аз винаги съм, не стелт, не маскировъчен ами не знам. Единствения проблем е, че заради пусто коляно не мога да клекна ама няма пълно щастие.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз след едно лазене измъкнах един хубавец 50 см. Голямо дебнене падна ,ама накрая се получи.Та за това си го препоръчвам.
Иначе големите кленове дето се препичат на повърхността са трудни.На едно водоемче с високи брегове така и не успях да хвана -въпреки че се возеха десетки на повърхността.След доста опити стигнах до извода, че ме виждат.Независимо от начина по който се появявам,бавно и величествено се отдалечаваха.Накрая започнах да хвърлям от голямо разстояние така че да не виждат нито мен нито пръчката.Всичко което бях чел ,чул като стръв беше пробвано с изключение на изкуствена муха.Резултата си остана прекалено слаб за вложените усилия.Нито един от по -едрите.След уловен дребосък риболова направо приключваше.
Големите явно трябва да са гладни иначе не налапват нищо подозрително.
То по това време на годината, ако не са гладни не знам кога. Така че Успех!

Иначе големите кленове дето се препичат на повърхността са трудни.На едно водоемче с високи брегове така и не успях да хвана -въпреки че се возеха десетки на повърхността.След доста опити стигнах до извода, че ме виждат.Независимо от начина по който се появявам,бавно и величествено се отдалечаваха.Накрая започнах да хвърлям от голямо разстояние така че да не виждат нито мен нито пръчката.Всичко което бях чел ,чул като стръв беше пробвано с изключение на изкуствена муха.Резултата си остана прекалено слаб за вложените усилия.Нито един от по -едрите.След уловен дребосък риболова направо приключваше.
Големите явно трябва да са гладни иначе не налапват нищо подозрително.
То по това време на годината, ако не са гладни не знам кога. Така че Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
Еми колеги сега ще ви го опиша малко по - подробно. Само ще помоля ако някой го познае да го запази за себе си, че скоро дърпах един комбайн. Язовира е малък, но за сметка на това доста дълбок. Размерите са му горе долу 200 на 100 метра. Дълбочините му за сметка на това на места достигат 15 метра, че може и повече. Аз лично разделям брегът му на три части. 1/3 е отвес, напълно недостъпен, другата 1/3 е свлачище за лудите като мене където може да ти падне камък на главата (ама пусти мерак), и последната 1/3 е равнинен терен там седя като съм за уклей от какъвто там изобилства.Може би именно изобилието от пръскавец и дребен уклей са причината за апатията на кефалите към моите примамки.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако говорим за зимата това си е нормалното поведение на рибите . Пробвай с по-тумбести воблери(Джакал Чъби,Фантом 3Ф,Екогиър 40) с мнооого бавна проводка. Ако не искат .. върни се в по-слънчев ден с по-високи температури.
Лятото търси залив с надвиснали дървета, паднали клони или вливаща се рекичка. Гарантирам,че ще имаш успех!
Лятото търси залив с надвиснали дървета, паднали клони или вливаща се рекичка. Гарантирам,че ще имаш успех!
Ще пробвам мерси колега.
Колега, сигурен съм, че ако пробваш с повърхностни примамки, съобразени с рибите и такъмите ще имаш по-добър успех.
-
- разбира нещата
И аз мисля,че те виждат рибите и това ги спира да кълват! Използвай максимално растителността да се криеш!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- Vid
- кандидат преподавател
Я па мисля, че проблема е, че колегата търси кленове на изкуствени примамки през м. януари. През януари, кленовете обичат да се напичат на слънце, но не и да удрят примамките..., въпреки че то януари е най топлия от как се помня.mario67 написа:И аз мисля,че те виждат рибите и това ги спира да кълват! Използвай максимално растителността да се криеш!
Колега, насочи се към други риби, като костури или сулки, а кефала почвай да го дириш през март-април........
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека