Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кормораните За и Против!
Модератор: dantho.mihov
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен популациите на кормораните,както и онея големите с кривите гуши по Дунава,трябва да се намалят под контрол на орнитолози и да се вкарат в рамките на нормалното,но не и да се изтребят напълно.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не са заяждам бе симпатяго,на тая линия съм,Кичево-Оброчище-Каварна.Ама тези нащте,са с по лошо качество.Взимат по 3.50 с ДДС-то.5кила написа:един,даже два пьти ми се струва,че нещо се заяждашКИРО написа:5-ца,може би на околовръстното.Проба/грешка,докато намериш.що така,бе пич?кво сьм ти направил?
относно ОКОЛОВРЬСТНОТО ,вервай ми-мноо сьм на ТИ
еша си нямаш колко сьм на ТИ
че аз 30 години близо до него сьм живял
живот и здраве,некой ден мога да ти разкажа разни работи за там..ти са страдаш,че по варненското нямате ли?има бе-на участька м/у оброчище и каварна
![]()
не са лоши!пьтя варна-бургас-сьщо е пьлно
аз за други корморани питах,ама смоки си трае-точно са му сигурно
пьк и тоя ивкопивко ме ядоса-с 3-4 щел да идва,ама нямало...гати алчнотията
![]()
![]()
![]()
корморанска му работа:)
Да нe би да има някаква промоция на курвите по околовръстното ?КИРО написа:Не са заяждам бе симпатяго,на тая линия съм,Кичево-Оброчище-Каварна.Ама тези нащте,са с по лошо качество.Взимат по 3.50 с ДДС-то.5кила написа:един,даже два пьти ми се струва,че нещо се заяждашКИРО написа:5-ца,може би на околовръстното.Проба/грешка,докато намериш.що така,бе пич?кво сьм ти направил?
относно ОКОЛОВРЬСТНОТО ,вервай ми-мноо сьм на ТИ
еша си нямаш колко сьм на ТИ
че аз 30 години близо до него сьм живял
живот и здраве,некой ден мога да ти разкажа разни работи за там..ти са страдаш,че по варненското нямате ли?има бе-на участька м/у оброчище и каварна
![]()
не са лоши!пьтя варна-бургас-сьщо е пьлно
аз за други корморани питах,ама смоки си трае-точно са му сигурно
пьк и тоя ивкопивко ме ядоса-с 3-4 щел да идва,ама нямало...гати алчнотията
![]()
![]()
![]()
корморанска му работа:)
Последно промяна от Trias на Пон Яну 21, 2008 1:11 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
Аз съм солидарен с колегата , но това не работа на орнитолозите , все едно някой рилийзер да хване да намалява броя на слънчаците или на гамбузите. Във всички случаи трябва да има определено и законово уредено потдържане на баланса , то е все едно както при отстрела на вредния дивеч и птици. По подобен начин в Австралия стои , както колегата спомена, въпроса със шараните , само малко е сбъркал глобата-400$ , австралийски е , за хванат и пуснат обратно във водоема шаран-или го прибираш , или го убиваш и го заравяш на место , по същия начин там се третират няколкото вида елени , дивите прасета и дивите кучета Динго(тях вече ги няма). Така че специално за Големия Корморан , държавата би трябвало да вземе мерки за овладяване и контрол на популациятаКамбата написа:Според мен популациите на кормораните,както и онея големите с кривите гуши по Дунава,трябва да се намалят под контрол на орнитолози и да се вкарат в рамките на нормалното,но не и да се изтребят напълно.

-
- ще става разбирач
Това за бракониерите ми хареса,но е малко крайно !Вместо да ги убиваме,по добре да влизат в затвора,защото от тях оттърване няма.Във Финландия ,собственникът на езорото няма право на водата и рибата .Бракониерството се наказва със затвор.Ясни правила,ясни закони,за бели хора.Кормораните са бял кахър .Неприятно е като ти изплува до перото, с риба в устата,но е поносимо. Тази тема малко ми заприлича на другата :-''На слаб моряк,водораслите му пречат !''
И падащата звезда е била изгряваща .
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В един от последните бройове на списание На Риба,се описваха патилата на един германец-развъждащ риба.Оказало се в един момент че му липсват дори цели видове риба
Доста подробно са описани патилата на германчето-корморанчета са го били върнали 48000 евро назаде.И най-лошото е лятно време,рибата дори да успее да избяга,остава с такива рани които лятно време нямат зарастване.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Той е разрешен за лов от две години. Под забрана е малкия корморан , който найстина е рядък.IDA написа:Аз съм солидарен с колегата , но това не работа на орнитолозите , все едно някой рилийзер да хване да намалява броя на слънчаците или на гамбузите. Във всички случаи трябва да има определено и законово уредено потдържане на баланса , то е все едно както при отстрела на вредния дивеч и птици. По подобен начин в Австралия стои , както колегата спомена, въпроса със шараните , само малко е сбъркал глобата-400$ , австралийски е , за хванат и пуснат обратно във водоема шаран-или го прибираш , или го убиваш и го заравяш на место , по същия начин там се третират няколкото вида елени , дивите прасета и дивите кучета Динго(тях вече ги няма). Така че специално за Големия Корморан , държавата би трябвало да вземе мерки за овладяване и контрол на популациятаКамбата написа:Според мен популациите на кормораните,както и онея големите с кривите гуши по Дунава,трябва да се намалят под контрол на орнитолози и да се вкарат в рамките на нормалното,но не и да се изтребят напълно.
Друг е въпроса , че се броим на пръсти тези дето ловуваме на корморани, че не стават за ядене. Така е и с лисиците. Нормално за България, щом не се яде.... както и никой не ходи на риба за слънчаци, примерно
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- barutchiata ©
- Администратор
Той ако се ядеше мангалите да са го вкарали в червената книга.Кърцата написа:
Той е разрешен за лов от две години. Под забрана е малкия корморан , който найстина е рядък.
Друг е въпроса , че се броим на пръсти тези дето ловуваме на корморани, че не стават за ядене. Така е и с лисиците. Нормално за България, щом не се яде.... както и никой не ходи на риба за слънчаци, примерно

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
То хубаво е така , но примерно и животните в ОГРОМНИТЕ африкански резервата са създадени със същата цел и пак има оторизирани ловци който потдържат популацийте в подходящи норми за населявания ареал.badboy4life написа:Създадени са за да живеят никой неможе да йм отнеме това право!
До толкова сме увредили екосистемата Водоем - Птици , че без наша намесе едва ли ще се оправи сама. А именно в момента това е регулирането на броя на корморана и съответно зарибяване. Като се възстановят рибните популации , тогава няма да нанасят поражения .
За какви мрежи говорим за частните риболовни стопанства, , кой разпува 50-100 декара мрежа върху вода, как след това се храни рибата , как се лови за продан, как се процедира при внезапно покачване на нивото.
Относно браконерите: Личното ми мнение е , че никога и по никакъв повод няма да намлеят или изчезнат в България. Но комбинацията между притисната риба от корморани и браконери е страшна и се повтаря всяка зима на доста места в България. Като се унищожават хиляди тонове риба.
После ще пиша още

-
- учете се от него
Трябва да има стимули- СУБСИДИИ , както за другия вреден дивеч , за вълк, еди колко си лева и няколко кубика дърва. Я да направят 5 лева за човка от корморан(или крак)+ три патрона "с бележка"-ми ша си отгърмитеКърцата написа:
Той е разрешен за лов от две години. Под забрана е малкия корморан , който найстина е рядък.

-
- учете се от него
barutchiata написа:
Той ако се ядеше мангалите да са го вкарали в червената книга.![]()
![]()
Колега , чувал съм че месото му мирише като на умрял циганин под мишницата , така че и "мангустите"не го ядат , ако ставаше за за ядене - от отдавна щеше да го има само в учебниците.... Все едно в БГ да имахме проблеми с бездомните кучета и котки , когато си имахме виетнамци

-
- учете се от него
Ivak написа:
Относно браконерите: Личното ми мнение е , че никога и по никакъв повод няма да намлеят или изчезнат в България. Но комбинацията между притисната риба от корморани и браконери е страшна и се повтаря всяка зима на доста места в България. Като се унищожават хиляди тонове риба.
:
Колега , тук въпроса според мен има два аспекта:
Първи аспект- Българина го е страх от три неща , и на първо място е , да не му бръкнат в джоба. Значи- драстични глоби или принудителен труд за тези които не искат или не могат ("мангустите") да ги платят!!!!!
Втори аспект- На служителите от ИАРА да се дават 10-20% като премия от стойноста на наложените санкции-ПЕРСОНАЛНО на всеки отделен служител
И да видиш как нещата с бракониерството бързичко ще потръгнат

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Откакто навърших пълнолетие имам газов пистолет,а от преди това пушка със сачми ама не от тия евтинките а доста добра...марка не се сещам защото е се в колата та видя ли тази гад и с двете стрелям без да се замислям

Не ни стигат трокаджий,парашутиси,токаджий,бомбаджий та и корморани...

Не ни стигат трокаджий,парашутиси,токаджий,бомбаджий та и корморани...
1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?