Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ryobi Ecusima редене на влакното
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Re: Ryobi Ecusima редене на влакното
Според мен проблема е в S-образния канал. Просто защото имам ДАМ-ове на 15 г. и редят перфектно, а в осцилиращия механизъм няма никакъв луфт. Дори и една Viva black spin ми служи вярно 5-6 години и редеше перфектно, но и при нея немаше осезаем луфт. А при моето Риоби има лек. ОПределено проблема е повече естетически, в случай че няма друг.
Важното е да не препълваме шпулите(особено с плетеняк) и повече да ходим за риба
Наслука и поздрави!
Важното е да не препълваме шпулите(особено с плетеняк) и повече да ходим за риба

Наслука и поздрави!
Точно в това си мисля ,че е проблема ,но незнаех как да го обясняrap66 написа:Теоретично си мисля че локомотивния осцилиращ механизъм няма как да нареди разномерно влакното.
По простата причина че скоростта на възвратно-постъпателното движение е различна в различните етапи на кръговото движение. Поради тая причина в началото и в края на шпулата има по-вече влакно, защото скоростта е по-малка, в средата има най-малко, защото там скоростта е най-голяма. Ако канала е върху колелото и е овал някакъв примерно, може и да се постигне по-равномерно ВП движение, ама надали.

Заубера не е с локомотивно осцилиращ механизъм ,а със червяк при червяка имаме абсолютно равномерно движение на шпулата и влакното се реди перфектно. Имам 2 шаранджийски макари от нисък клас ,но с червячен механизъм за редене и редят влакното перфектно.
Значи ще си свиркам и ще си връткам с риобито.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Нещо не го схванах това написаното за локомотивният мехънизъм
Под ръка имам снимка на една от макарите ми , ако трябва ще направя такива и на другите ми с "локомотив" и не мисля че има някакъв проблем , даже напротив :

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
При навиване нещо кара влакното да се струпва в двата края на шпулата като в средата изостава. Влакното се реди на шпулата благодарение на възвратно постъпателните и движения. Явно в тези движения има някакъв проблем и е логично проблема да е в локомотивния механизам защото той е отговорен за реденето.Павел Иванов написа:Нещо не го схванах това написаното за локомотивният мехънизъм
Леле какви размишления

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да де , ама както виждаш няма проблеми и при "локомотивите" . Друг е варианта че последно време локомотивите доста успешно изместват червяците във вида който ги помним , та единственият извод е единствено че Екусимата не е макара от която се търси да реди добре . То и в тоя ценови диапазон какво да и се търси освен да изкара поне един сезон 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Цялата работа е, че макарата е малко прехвалена. А за ценовия диапазон макари и въдици хубави и скъпи има бол ,но пара нямаПавел Иванов написа:Да де , ама както виждаш няма проблеми и при "локомотивите" . Друг е варианта че последно време локомотивите доста успешно изместват червяците във вида който ги помним , та единственият извод е единствено че Екусимата не е макара от която се търси да реди добре . То и в тоя ценови диапазон какво да и се търси освен да изкара поне един сезон

MAkarata e много добър избор за паричките си - доста колеги от Габрово използват този бюджетен вариант и не съм чул негативно мнение за нея. Ако позволиш един съвет, остави разстояние между ръба на шпулата и влакното, защото с това плътно запълване ще имаш проблем с брадясване по комплексни причини. Всъщност, ако го оставиш, така или иначе тази работа ще се оправи от самосебе си.niksana84 написа:...
А ето и снимка.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Съвети приямам всякъкви и само да се добера до водоем да я пробвам ще пиша как е макарата с това влакно.
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, това е най добрата макара, за най малко пари, коя ми е попадала в ръките. Ползвам я вече 3-4 години само за спининг и само с плетеняци.niksana84 написа:Съвети приямам всякъкви и само да се добера до водоем да я пробвам ще пиша как е макарата с това влакно.
Верно, имам забележки, че се поразхлопа за 3 години, но кВо мога повече да искам от макара за 60 лв.?? Но, въпреки това си реди влакното идеално и ни оплитания ми е правила, ни бради..., ни па се е претрила ролката на бигела от плетеняка.. Ако взема да и направя неква профилактика и я смажа малко, ще ме изкара още 3 години....
Ако трябва да направя сравнение със Заубера, последния ич не се разхлопал за 3 г., но Екусимата ми реди по добре влакното.....
По тези причини винаги съм препоръчвал Екусимата, като много добър "бюджетен" избор на все....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Ето за това харесвам този форум.Винаги мога да прочета адекватни мнения за такъми и да си избера най - доброто за най- малко пари.
Да не си помислите ,че не харесвам екусима много си е хубава макаричката.
Поздрави на всички.
Да не си помислите ,че не харесвам екусима много си е хубава макаричката.
Поздрави на всички.
- pacho109
- сериозен играч
Имах Екузими-3-4 бр.Всичките редяха добре.Сега имам заубери и Аплаус!Редят перфектно!

имам чувството,че реди влакното,като макарките с конците за шиене

имам чувството,че реди влакното,като макарките с конците за шиене

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Това е на моята екусима реденето, не е като Заубер, но все пак тази макара е с редач с паразитно зъбно колело, а не безконечник.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- mesket4eto
- научил се да хвърля
още една малко по- детайлна снимка.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Аз за себеси получих отговор за реденето на макарата. Нищо и няма на моята, макарата е много добра за парите си.
П.П огромни благодарности на всички включили се в темата колеги.
П.П огромни благодарности на всички включили се в темата колеги.
Здравейте колеги. Днес изпробвах макарата и съм направо очарован от нея. Няма бради, изхвърля на далече и аванса и е супер.
Смело я препоръчвам на всеки търсещ спининг макара в този ценови диапазон.
Смело я препоръчвам на всеки търсещ спининг макара в този ценови диапазон.