По това време на годината около Варна?Къде и за какво?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

По това време на годината около Варна?Къде и за какво?

Мнение от Livo »

Здравейте колеги. Искам да ви попитам по това време на годината къде около Варна (до 50-70км) би могло да се отиде за риба (досега не съм ходил за риба по това време на годината), каква риба да търся на мястото което надявам се ще ми посочите и с какви такъми и стръв да се подготвя? Риболова ще е от брега. Наистина нямам никаква идея дали въобще по това време има смисъл да ходя тук някъде, но ако има дори и малка вероятност да хвана нещо бих опитал. Общо взето бих опитал всичко що става от брега така, че надявам се да получа малко (много) помощ от вас по-запознатите. Другото ми условие е водоема да не е частен.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

че във варна има бре.на топлия канал от тец варна всяка година ловят морски кефал.ееее пак на търмък ама....:)на никой няма да казваш:)
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Да знам :evil: Но не го одобрявам и не смятам да практикувам подобен вид риболов. Дори не знам дали е редно да се нарече вид риболов щото то си е чисто клане. Но да не развалям темата си, че доста хора ще се включат като прочетат за търмъченето, а то е разисквано многократно. Интересува ме сладководния риболов. За него искам който може да ми даде информация.
Е и какво от това?
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Отивай на Цонево колега.На около 80км. е.Може да хванеш костурец,а и някоя бяла риба.Там е пълно с бабушка може и нея да опиташ.Ако искаш иди на Тръстиково ама не знам дали не е замръзнал.Плюс това е частен,а ти каза че не щеш.Но да знаеш там миналата година имах доста успешни излети за костур.Рибите бяха доста добри.Но не знам тая година как е.
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Цонево предпочитам. На каква стръв да ги търся? За риболов на плувка ли става дума?
Е и какво от това?
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Трябва задължително да го търсиш костура на рибка.Бялата риба също.Може и на плувка ,може и на дъно.Ако намериш отнякъде малки рибки колега,пиши,защото по това време във Варна няма.За бабушката-мяташ захранка(не знам за зимата има ли значение каква е)и на бяло червейче.Насука и пиши после какво е станало защото вече сърбят не само ръцете ами и гъзът от това да си стоя на топло и да не ходя за риба. :(
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

Livo написа:Да знам :evil: Но не го одобрявам и не смятам да практикувам подобен вид риболов. Дори не знам дали е редно да се нарече вид риболов щото то си е чисто клане. Но да не развалям темата си, че доста хора ще се включат като прочетат за търмъченето, а то е разисквано многократно. Интересува ме сладководния риболов. За него искам който може да ми даде информация.
и аз не го одобрявам.просто се шегувах.ама съм спирал няколко пъти да гледам,като видях колко коли имаше.и те повечето са дребни рибки.малкия морски кефал имаше и друго име.май илария.чисто хабене на рибките
zkaikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zkaikov »

Малко със закъснение към питането на колегата но ...
в неделя ходих по Цонево ,размразили са се някой местенца .След чудните скали в дясно има ръкавче не много дълбоко около 2-3 метра дава доволно бабушка, костур, а от време на време и кефал налита.Такъми - на плувка ,стръв бял червей.От местните разбрах че са вадили бяла риба на воблер и силиконови примамки в района под село Аспарухово.
Дано съм ти бил полезен .
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

И помен от риба нямаше в неделята.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Камба според мен на тоя огромен язовир много зависи мястото,което си избрал за риболов.Не те упреквам и не се правя на компетентен,просто лично мнение на един лаик в зимния риболов.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Човече не ми се вярва местните да тръгнат да мятат силиконови примамки и воблери,и т.н.По скоро са метнали накоя мрежа ония там. А лошото е че няма кой да ги спре :evil:
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Камбата написа:И помен от риба нямаше в неделята.
Защото всички са били при мен :lol:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

След чудните скали в дясно има ръкавче не много дълбоко около 2-3 метра. [quote] Тва в коя посока,айтос или аспарухово.[/quote]
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
vagler
новобранец
новобранец

Мнение от vagler »

Колеги на 9 или на 10 смятам да пробвам как е на Цонево ако някой има прясна :D инфомация моля да ми пише щте съм му много благодарен-на кои места е бил и каква сръв и каква риба е излизала
Аватар
pigov
новобранец
новобранец

Мнение от pigov »

Здравейте, за Цонево доколкото знам трябва да си изкарам риболовен билет. Колко стува и каде трябва да отида за да си го изкарам?
А идната седмица аз смятам да посетя яз.Одринци,на плитката част,че да си начеша малко крастата.
Другата седмица ще дам малко инфо за Одринци.
И да паднем...и да бием...пак за риба ще отидем!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”