Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Колегата е гледал днешните вестници,в.Стандарт сложил на първа страница "Зимата се завръща след 26.01 и т.н." Че,ще има промяна и валеж след тази дата е така,но не така обилни,те се очакват края на месеца и началото на февруари.Нашите метео сайтове ползват инфо от други големи сайтове.Синоптик.бг ползва инфо от американския сайт http://www.accuweather.com/en/bg/sofia/ ... cast/51097" onclick="window.open(this.href);return false; или на този сайт http://www.foreca.bg/Bulgaria/Sofia" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз лично ползвам и този руски сайт,има най дългосрочна прогноза,разбира се с определена точност. http://www.gismeteo.ru/city/daily/3429/" onclick="window.open(this.href);return false;
Айде разнообразихме темата с малко полезна информация

Аз лично ползвам и този руски сайт,има най дългосрочна прогноза,разбира се с определена точност. http://www.gismeteo.ru/city/daily/3429/" onclick="window.open(this.href);return false;
Айде разнообразихме темата с малко полезна информация

Всичко може,но не всеки го можe.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Ще го източат язовирчето,първо ще го измрежат,а корморана ще свърши останалата част

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Еми не го чакайте да стане,вие поне сте на място в района,колегите от Ловеч и те,натискайте го ,звънете на новия шеф на ИАРА.Menkata написа:Ще го източат язовирчето,първо ще го измрежат,а корморана ще свърши останалата част![]()
![]()

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Дигнал съм олелия във Фейсбук,доста приятели го копират и разпространяват,не само в Ловеч
Тоя новия не го знам какъв е,но знам,че като ревнахме повечко хора преди за Морун и го спряха,иначе го бяха подкарали и него.От Областта бяха обещали да се гледат наново договорите на язовирите,но сега други ядове си имат,и явно не им дреме много.Лошото е че и да взривят някой язовир,трудно ще си извадят главите от задниците. А жалкото е и друго,че природата и тя неблагосклонна,2-ра година не замръзва,браконерите си вилнеят,ще свърши и останалата бяла риба,ще се чидим и шарана и костура къде е,ако остане вода все още.

- Диканаров
- кандидат преподавател
Бе то едрият костур, дето беше емблема за Сопот, миналата година изчезна! Бялата също! Както върви ще се радваме на бибани! От стари хора знам, че при топла зима ще е прохладно лятото! Дано са прави и да има поне дъжд, като няма до сега сняг! Най лошото е, че от Топля пият вода не само железненци, а и цял Угарчин, и водата ще мине на режим!
Колкото до ИАРА и преди писах-само постоянно пищене и натиск, защото те си играят с електропроизводителите своята игра! Ако така продължава има и медии и предлагам да поканим един наш член от БТВ да направи репортаж! Мисля, че Боби ще помогне!
Колкото до ИАРА и преди писах-само постоянно пищене и натиск, защото те си играят с електропроизводителите своята игра! Ако така продължава има и медии и предлагам да поканим един наш член от БТВ да направи репортаж! Мисля, че Боби ще помогне!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- новобранец
Аз съм твърдо ЗА 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Язовира продължава да се източва на максимални обороти.Канала е пълен догоре 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Нормално,те събота -неделя няма да си мръднат пръста,дано от понеделник има някаква реакция
Но,май много се размечтах 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Как я виждам аз работата, която трябва да се свърши!
1. Колегите от Ловеч, Троян, Угарчин и Тетевен да проведат среща в ИАРА, да изразят опасенията ни от занижаването на нивото, от опасността да се измрежи , от опасността много риба да се порази от корморани, че сме провеждали зарибявания и се тревожим от близкото бъдеще на язовира при това безводие.
2. Информират Форума за срещата и дадените разяснения или обещани мерки.
3. Ако няма положително реагиране и водата продължава да се източва така, пишем от Форума открито писмо-протест до Министерството на земеделието и водите, като предварително му съставяме текста тук съвместно.
4. В писмен вид го връчваме в МЗиВ на колективно уточнен ден и час, за да вземат участие максимално членове на Форума. На ИАРА и ДП-Напоителни системи връчваме копия.
5. Следим за изпълнението на поети ангажименти, ако има такива. Ако не!
6. Правим гражданско сдружение например за "Опазването на рибата в яз.Сопот", като ползваме помощта на някой юрист от членовете ни!
7. Регистрираме се и завеждаме дела срещу Напоителни системи и ИАРА за безстопанственост и разхищение.
Язовирът е създаден за да осигурява вода за напояване на земеделските производители, а не за производство на ток и като се източи, а няма приток, какво става с рибата и реколтата? И така решавайте какво да правим. Аз мисля да започнем, пък после ще видим как стоят нещата и ще решаваме. Имайте предвид, че ще трябва Сдружението да има достатъчно средства за да води дела. А те няма да са само на една инстанция! Ще има обжалвания както от тях, така и от нас. Ще се проточи и във времето. Но трябва да действаме, ако наистина е такава опастността. Хайде, вие сте! Да изясним кои иска и може да проведе първите срещи в Ловеч. Всички сте разумни, отговорни и милеещи за любимия язовир. Не е нужно да се търсят специални представители. Можем сами!
1. Колегите от Ловеч, Троян, Угарчин и Тетевен да проведат среща в ИАРА, да изразят опасенията ни от занижаването на нивото, от опасността да се измрежи , от опасността много риба да се порази от корморани, че сме провеждали зарибявания и се тревожим от близкото бъдеще на язовира при това безводие.
2. Информират Форума за срещата и дадените разяснения или обещани мерки.
3. Ако няма положително реагиране и водата продължава да се източва така, пишем от Форума открито писмо-протест до Министерството на земеделието и водите, като предварително му съставяме текста тук съвместно.
4. В писмен вид го връчваме в МЗиВ на колективно уточнен ден и час, за да вземат участие максимално членове на Форума. На ИАРА и ДП-Напоителни системи връчваме копия.
5. Следим за изпълнението на поети ангажименти, ако има такива. Ако не!
6. Правим гражданско сдружение например за "Опазването на рибата в яз.Сопот", като ползваме помощта на някой юрист от членовете ни!
7. Регистрираме се и завеждаме дела срещу Напоителни системи и ИАРА за безстопанственост и разхищение.
Язовирът е създаден за да осигурява вода за напояване на земеделските производители, а не за производство на ток и като се източи, а няма приток, какво става с рибата и реколтата? И така решавайте какво да правим. Аз мисля да започнем, пък после ще видим как стоят нещата и ще решаваме. Имайте предвид, че ще трябва Сдружението да има достатъчно средства за да води дела. А те няма да са само на една инстанция! Ще има обжалвания както от тях, така и от нас. Ще се проточи и във времето. Но трябва да действаме, ако наистина е такава опастността. Хайде, вие сте! Да изясним кои иска и може да проведе първите срещи в Ловеч. Всички сте разумни, отговорни и милеещи за любимия язовир. Не е нужно да се търсят специални представители. Можем сами!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Съгласен съм с теб бат Веско,така трябва да се действа!Но ,ако ще стигаме до дела ,това няма да стане,става безсмислено,да но ни чуят институциите.Утре ще звънна на Йоско,може и да знае за проблема,те все пак са най-загрижени за водоема,те държат инициативата ,ние я подкрепяме ,за да бъде такъв язовира.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И аз мислех да му звъня,но май са с отбора на състезание,че гледам не е много на линия последните 2,3 дни
Иначе голяма част от колегите в Ловеч знаят за проблема
ако намеря време утре мисля да отида до Иара,да поговорим с Данчо и новия му шеф,или да търся среща с Областния.Качил съм тема и в Карпа,и във Фейса,може и някой да ни чуе.

- Диканаров
- кандидат преподавател
Ето че почнахме! Боджак, ще чакаме инфо от срещата в ИАРА-Ловеч. Поздрави на Доктора! Важно е той и началникът му да са уверени, че зад тревогата ни стоят форумите! А бе колецата да се завъртят, пък после ще видим в коя посока да хванем! 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Сега ще ги почна първо през Гражданска защита,защото това без стопанственно състояние на съоръженията си е престъпно,и може да стане и доста трагично,ако някой луд му хрумне нещо друго.Другото важно е да се опази това което е останало вътре,доста години му трябваха на язовира да се съживи след последните безчинства на последните тъй наречени арендатори.
Здравейте,банда,бях си на вилата и не съм мобилен този път.Та положението е следното мостовете излизат с гащеризона ще мина потях,средния мост е сух,пълнят Дъбника и Телиш 7хиляди куб вода трябва да подадат,Пътсрой са чистили канала.Боджак имаш ми телефона звънни за да идем в ЙАРА.
Патки и кормурани бол,снощи ги бяха подпукали ловджийте,че към19ч светеха фарове в Разваня,мислех че са браковци,гледах ги с бинокала около 20м,тръгнаха си.

Патки и кормурани бол,снощи ги бяха подпукали ловджийте,че към19ч светеха фарове в Разваня,мислех че са браковци,гледах ги с бинокала около 20м,тръгнаха си.
Риба къща няма.
Диканаров написа:Бе то едрият костур, дето беше емблема за Сопот, миналата година изчезна! Бялата също! Както върви ще се радваме на бибани! От стари хора знам, че при топла зима ще е прохладно лятото! Дано са прави и да има поне дъжд, като няма до сега сняг! Най лошото е, че от Топля пият вода не само железненци, а и цял Угарчин, и водата ще мине на режим!
Дествай бат Вес за пресата,насреща съм да ги посрещна.
Риба къща няма.