Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от MITKO70 »

Колегата е гледал днешните вестници,в.Стандарт сложил на първа страница "Зимата се завръща след 26.01 и т.н." Че,ще има промяна и валеж след тази дата е така,но не така обилни,те се очакват края на месеца и началото на февруари.Нашите метео сайтове ползват инфо от други големи сайтове.Синоптик.бг ползва инфо от американския сайт http://www.accuweather.com/en/bg/sofia/ ... cast/51097" onclick="window.open(this.href);return false; или на този сайт http://www.foreca.bg/Bulgaria/Sofia" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз лично ползвам и този руски сайт,има най дългосрочна прогноза,разбира се с определена точност. http://www.gismeteo.ru/city/daily/3429/" onclick="window.open(this.href);return false;
Айде разнообразихме темата с малко полезна информация :wink: :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Ще го източат язовирчето,първо ще го измрежат,а корморана ще свърши останалата част :smt010 :smt010 :smt010
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Menkata написа:Ще го източат язовирчето,първо ще го измрежат,а корморана ще свърши останалата част :smt010 :smt010 :smt010
Еми не го чакайте да стане,вие поне сте на място в района,колегите от Ловеч и те,натискайте го ,звънете на новия шеф на ИАРА.
Изображение
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

Дигнал съм олелия във Фейсбук,доста приятели го копират и разпространяват,не само в Ловеч :idea: Тоя новия не го знам какъв е,но знам,че като ревнахме повечко хора преди за Морун и го спряха,иначе го бяха подкарали и него.От Областта бяха обещали да се гледат наново договорите на язовирите,но сега други ядове си имат,и явно не им дреме много.Лошото е че и да взривят някой язовир,трудно ще си извадят главите от задниците. А жалкото е и друго,че природата и тя неблагосклонна,2-ра година не замръзва,браконерите си вилнеят,ще свърши и останалата бяла риба,ще се чидим и шарана и костура къде е,ако остане вода все още.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Бе то едрият костур, дето беше емблема за Сопот, миналата година изчезна! Бялата също! Както върви ще се радваме на бибани! От стари хора знам, че при топла зима ще е прохладно лятото! Дано са прави и да има поне дъжд, като няма до сега сняг! Най лошото е, че от Топля пият вода не само железненци, а и цял Угарчин, и водата ще мине на режим!
Колкото до ИАРА и преди писах-само постоянно пищене и натиск, защото те си играят с електропроизводителите своята игра! Ако така продължава има и медии и предлагам да поканим един наш член от БТВ да направи репортаж! Мисля, че Боби ще помогне! :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
skpandurski
новобранец
новобранец

Мнение от skpandurski »

Аз съм твърдо ЗА :ANAL:
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Язовира продължава да се източва на максимални обороти.Канала е пълен догоре :(
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Нормално,те събота -неделя няма да си мръднат пръста,дано от понеделник има някаква реакция :evil: Но,май много се размечтах :D
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Как я виждам аз работата, която трябва да се свърши!
1. Колегите от Ловеч, Троян, Угарчин и Тетевен да проведат среща в ИАРА, да изразят опасенията ни от занижаването на нивото, от опасността да се измрежи , от опасността много риба да се порази от корморани, че сме провеждали зарибявания и се тревожим от близкото бъдеще на язовира при това безводие.
2. Информират Форума за срещата и дадените разяснения или обещани мерки.
3. Ако няма положително реагиране и водата продължава да се източва така, пишем от Форума открито писмо-протест до Министерството на земеделието и водите, като предварително му съставяме текста тук съвместно.
4. В писмен вид го връчваме в МЗиВ на колективно уточнен ден и час, за да вземат участие максимално членове на Форума. На ИАРА и ДП-Напоителни системи връчваме копия.
5. Следим за изпълнението на поети ангажименти, ако има такива. Ако не!
6. Правим гражданско сдружение например за "Опазването на рибата в яз.Сопот", като ползваме помощта на някой юрист от членовете ни!
7. Регистрираме се и завеждаме дела срещу Напоителни системи и ИАРА за безстопанственост и разхищение.
Язовирът е създаден за да осигурява вода за напояване на земеделските производители, а не за производство на ток и като се източи, а няма приток, какво става с рибата и реколтата? И така решавайте какво да правим. Аз мисля да започнем, пък после ще видим как стоят нещата и ще решаваме. Имайте предвид, че ще трябва Сдружението да има достатъчно средства за да води дела. А те няма да са само на една инстанция! Ще има обжалвания както от тях, така и от нас. Ще се проточи и във времето. Но трябва да действаме, ако наистина е такава опастността. Хайде, вие сте! Да изясним кои иска и може да проведе първите срещи в Ловеч. Всички сте разумни, отговорни и милеещи за любимия язовир. Не е нужно да се търсят специални представители. Можем сами!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Съгласен съм с теб бат Веско,така трябва да се действа!Но ,ако ще стигаме до дела ,това няма да стане,става безсмислено,да но ни чуят институциите.Утре ще звънна на Йоско,може и да знае за проблема,те все пак са най-загрижени за водоема,те държат инициативата ,ние я подкрепяме ,за да бъде такъв язовира.
Изображение
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

И аз мислех да му звъня,но май са с отбора на състезание,че гледам не е много на линия последните 2,3 дни :arrow: Иначе голяма част от колегите в Ловеч знаят за проблема :idea: ако намеря време утре мисля да отида до Иара,да поговорим с Данчо и новия му шеф,или да търся среща с Областния.Качил съм тема и в Карпа,и във Фейса,може и някой да ни чуе.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Ето че почнахме! Боджак, ще чакаме инфо от срещата в ИАРА-Ловеч. Поздрави на Доктора! Важно е той и началникът му да са уверени, че зад тревогата ни стоят форумите! А бе колецата да се завъртят, пък после ще видим в коя посока да хванем! :wink:
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

Сега ще ги почна първо през Гражданска защита,защото това без стопанственно състояние на съоръженията си е престъпно,и може да стане и доста трагично,ако някой луд му хрумне нещо друго.Другото важно е да се опази това което е останало вътре,доста години му трябваха на язовира да се съживи след последните безчинства на последните тъй наречени арендатори.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Здравейте,банда,бях си на вилата и не съм мобилен този път.Та положението е следното мостовете излизат с гащеризона ще мина потях,средния мост е сух,пълнят Дъбника и Телиш 7хиляди куб вода трябва да подадат,Пътсрой са чистили канала.Боджак имаш ми телефона звънни за да идем в ЙАРА. :drinkers:
Патки и кормурани бол,снощи ги бяха подпукали ловджийте,че към19ч светеха фарове в Разваня,мислех че са браковци,гледах ги с бинокала около 20м,тръгнаха си.
Риба къща няма.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Диканаров написа:Бе то едрият костур, дето беше емблема за Сопот, миналата година изчезна! Бялата също! Както върви ще се радваме на бибани! От стари хора знам, че при топла зима ще е прохладно лятото! Дано са прави и да има поне дъжд, като няма до сега сняг! Най лошото е, че от Топля пият вода не само железненци, а и цял Угарчин, и водата ще мине на режим!
Колкото до ИАРА и преди писах-само постоянно пищене и натиск, защото те си играят с електропроизводителите своята игра! Ако така продължава има и медии и предлагам да поканим един наш член от БТВ да направи репортаж! Мисля, че Боби ще помогне! :wink:

Дествай бат Вес за пресата,насреща съм да ги посрещна.
Риба къща няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”