Помогнете на начинаещия спинингист!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

radooo
новобранец
новобранец

Re: Помогнете на начинаещия спинингист!!

Мнение от radooo »

Здравеите колеги,и аз съм млад спинингист и тъкмо мислех да пиша на колегата Ванко какво е моето мнение за плетеняка и след като прочетох вашите мнения се отказах защото проблема явно е в мен!Сложих на шпулата YGK G-SOUL WX8 12lb 150м 80 лева и пробвах всякакви примамки е на всяко трето,пето хвърляне и бради, възли УЖАС ЯВНО НЕЩО НЕ ПРАВЯ КАТО ХОРАТА! Ванко за това само мога да ти кажа пробвай първо по евтин плетеняк за да не си скубеш косите като мен!Поздрави и наслука на всички!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Радо,проблема ти е или в макарата или си и препълнил шпулата, не е в брейда.
Остави само стъпки
radooo
новобранец
новобранец

Мнение от radooo »

[quote="gergi762"]Радо,проблема ти е или в макарата или си и препълнил шпулата, не е в брейда.[/qu Ами колега шпулата ми е на 80% пълна по вероятно да е от самата макара а тя е RYOBI OASIS размер 4000 и смятам на следващия риболов да обърна и сложа брейда на по малка макара примерно разм. 2500 не знам просто на последния риболов останах без нерви от толкоз бради и възли на всеки 10 мин. бях с иглите в ръцете!
koruin72
новобранец
новобранец

Мнение от koruin72 »

Колега как ти реди макарата-да не би да смъква влакното в долния край.Тогава брадясва яко,провери под шпулата да не ти липсва силиконовата шайба,тогаване не реди влакното равномерно,аз съм с екусима
exploited
новобранец
новобранец

Мнение от exploited »

И на мен ми правеше такива проблеми,но като намалих влакното и се оправи,пробвай!
radooo
новобранец
новобранец

Мнение от radooo »

Макарата добре нарежда влакното има около 3мм докато се напълни шпулата,но мисля че тази шпула е широка и като цяло макарата е голяма за толкова тънък конец ще пробвам на по малка макара и ще споделя!Благодаря за мненията ако се съмнявате в нещо друго казвайте!Колега Ванко извини ме че се натрапих в твойта тема ще почерпя:)) ПОЗДРАВИ И НАСЛУКА НА ВСИЧКИ!!!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

radooo написа:Макарата добре нарежда влакното има около 3мм докато се напълни шпулата,но мисля че тази шпула е широка и като цяло макарата е голяма за толкова тънък конец ще пробвам на по малка макара и ще споделя!Благодаря за мненията ако се съмнявате в нещо друго казвайте!Колега Ванко извини ме че се натрапих в твойта тема ще почерпя:)) ПОЗДРАВИ И НАСЛУКА НА ВСИЧКИ!!!
Каква е макарата, с която ловиш ? При макара с много тясна шпула брадите няма да спрат, а по-скоро ще се увеличат.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

С какви примамки ловиш?
radooo
новобранец
новобранец

Мнение от radooo »

Макарата е Ryobi oasis 4000 примамките са:туистери,блесни,воблери от 5гр до 18гр
vanko_nukata
новобранец
новобранец

Мнение от vanko_nukata »

Vid написа:Любопитно ми е кой е то плетеняк с диаметър 0,08 с който освен кефал ще ловиш распери и щуки? Казвай го, че и ние да заприходим по един такъв.

Колега плетеняка е PowerPro и струва 20 лв (сигурно е китайската версия, но на кутията има американското знаме?!?!) , а тук където ловя трофейни риби се срещат много много рядко и смятам че това влакно ще ми свърши работа :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

vanko_nukata написа:
Vid написа:Любопитно ми е кой е то плетеняк с диаметър 0,08 с който освен кефал ще ловиш распери и щуки? Казвай го, че и ние да заприходим по един такъв.

Колега плетеняка е PowerPro и струва 20 лв (сигурно е китайската версия, но на кутията има американското знаме?!?!) , а тук където ловя трофейни риби се срещат много много рядко и смятам че това влакно ще ми свърши работа :)
Колега, влакното Пауър ПОР че е яко е яко, но диаметъра му отива на майна си.... Отделно от това, на Димитровградския пазар върви по 12 лв. за все диаметри...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”