Пак макара

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Buliviv
новобранец
новобранец

Пак макара

Мнение от Buliviv »

И така след като от доста време използвам само любимите ми мач, фидер и директен се реших, да си заприходя едно боло. Тъй като съм наясно, че в процеса на време и след няколко излета ще знам точно какво ми е най-удобно и съответно отговаря на нуждите ми, си взех ето това http://www.fishingline-bg.com/index.php ... cts_id=129. Та да веднага изникна въпроса с макарата. Насочил съм се към нещо не много претенциозно като за начало до около 60-70 лева. Искам ако някой може да даде отзиви за това абу мисля си за размер 101 .http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5885" onclick="window.open(this.href);return false; .Другото е http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=62" onclick="window.open(this.href);return false; размер 2000, познато до болка изпитано и т.н.
Не бих се отказал и от предложения за Тика също.
Ако някой му се пише за тези банални теми и има свободно време бих се радвал, ако помогне на един прохождащ в риболова с болонеза, болен рибар.
Regar
фен клуб-скобар

Re: Пак макара

Мнение от Regar »

Впечатления имам само от риобито - непретенциозна, здрава макара с много добър аванс. Ползвам такава над година на 5м. болонеза. Не съм запознат с другата макара.
Ако имаш възможност сравни двете в някой мгазин, а най-добре ги монтирай на болото и виж как усещаш целия комплект в ръката. Риобито идва около 70 гр. по-тежка.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Ето това http://www.fishermanbg.com/index.php?ro ... duct_id=97 не е лошо предложение в този ценови клас.
gogata7904
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogata7904 »

иначе ryobi има тук на много хубава цена
http://kevlar.netne.net/index.php?route ... _46&page=3" onclick="window.open(this.href);return false;
aborigeno
новобранец
новобранец

Мнение от aborigeno »

Аз лично без да се замислям бих заприходил риобито .
ivan_72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan_72 »

+1 за риобито желязна макара за тази цена.
Buliviv
новобранец
новобранец

Мнение от Buliviv »

Клоня най - вече към" Ecusima -та" размер 2000. На фидера ползвам "аплаус 4000" и оценявам качествата в този ценови клас на риоби. Просто не съм се сблъсквал с новите продукти на Абу.
Този "кевлар" коректен сайт ли е? Лично аз досега нищо не съм поръчвал от там и се придържах към утвърдените вече такива.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Коректен е сайта. Имат някакъв проблем обаче:
ВНИМАНИЕ! Установена е известна нефункционалност на сайта, което не зависи от нас. Затова в случай, че до 24 часа не получите потвърждение за покупката си, моля да ни известите за нея на емайла или телефон 0888494139. Молим за извинение!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Въпреки че имам Екусима, Инсайдер и Заубер и съм доволен от тях, бих врътнал задължително Cambria LD Tica 2000, с тия само 245гр, 9+1 лагера и голяма плитка шпула, 70см на оборот и само за 57лв. ТУКА е и срезервна алуминиева шпула. Надали ще е по-лоша от Екусимата, а съм сигурен че няма да я има тая отвратителна склонност да навива плетените влакна върху капачката на шпулата (дали го правят и с монофил, не знам)
kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kefeto »

Здравей Колега!
Аз също съм фен на RYOBI и преди два месеца си поръчах от въпросния сайт KEVLAR.bg, които са абсолютно коректни. За 52лв с доставката ми излезе макаричката Ekusima-2000.
Успех!!
Buliviv
новобранец
новобранец

Мнение от Buliviv »

Явно дилемата ще е между Камбрията и Екушимата. През настоящата седмица вече, ще съм я заприходил и ще мога да изкажа преки впечатления .
Дано да вади и рибки :lol:
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

моето предложение е тубертини ацтека..мааалко над бюджета е но пък е много добра макаричка..де факто си е рьоби но произведено за тубертини..
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Колега не знам за другите макари но от Камбрията бегай. Имам такава и ако ти кажа какви проблими прави мноого ще с замислиш. Първо ще видиш навиванито на влакното не е въбще добро. После като сложиш хубаво влакно и то е навито на слоеве при първото мятане ще го изхвърлиш половината на птиче гнездо. После ще се счупи прожината на скобата. Аз винаги имах една резерва да сменям. След това ще се счупи пластинката която отчита регулирането на предния аванс. И като за капак на всичко накрая се счупи и пиньона на бигела. БЕГАЙ........
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

ionko_terziev написа:моето предложение е тубертини ацтека..мааалко над бюджета е но пък е много добра макаричка..де факто си е рьоби но произведено за тубертини..
Ryobj Fokamo е същата макара пък и по евтина
http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=303" onclick="window.open(this.href);return false;
Прикачени файлове
RYOBI Fokamo-250x250.jpg
RYOBI Fokamo-250x250.jpg (35.7 KiB) Преглеждано 1948 пъти
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

:smt023 ..така е..
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”