Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Лепило за зърна, семена( царевица, жито, коноп)
Модератор: sapuna
- 
				MASTER YODA
- ще става разбирач 
Лепило за зърна, семена( царевица, жито, коноп)
Питането ми е, може ли с лепилото за червеи, да залепим царевица, жито, или други семена, на топки, с цел по-далчна презентация с прашката...!?!?
А лепило за захранка, дали е подходяща?

- butnik
- рибар фанатик 
- Обратна връзка:
Re: Лепило за зърна, семена( царевица, жито, коноп)
....презентация или дистанцияMASTER YODA написа:Питането ми е, може ли с лепилото за червеи, да залепим царевица, жито, или други семена, на топки, с цел по-далчна презентация с прашката...!?!?
 вариант с глина/пръст от къртичина/или замразени във формички за лед и в термоса или в хладилна чанта.
 вариант с глина/пръст от къртичина/или замразени във формички за лед и в термоса или в хладилна чанта.Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....

- lif3house
- разбира нещата 
Лесен вариант е с ПВА мрежичка, връзваш и стреляш, може и да доутежняваш 

- 
				mmilen
- вече хвърля и на тежко 
Неотдавна пробвах да залепя с лепило за червей сладка царевица от консерва и въобще не ми се получи а си играх доста мих, подсушавах, бърках, ръсих и  не и не. Лепилото, което ползвах беше  sensas maggot fix с него с червеите не съм имал проблеми никакви лепи ги идеално.

- М. Сталев
- разбира нещата 
Наскоро гледах едно филмче на Енергофиш,та там пича лепеше точно семена от царевица, коноп и др. на малки топки и стреляше с прашката.Трябва да потърся да видя с какво ги е лепил точно на пръв поглед беше във пакет като сухите ароматизатори

- М. Сталев
- разбира нещата 
Ето колега въпросното лепило ,с което лепеше човека http://www.energofish.com/product.php/C ... ILIA/4251/" onclick="window.open(this.href);return false;

- CrossFire
- разбира нещата 
Зърнени култури слепвам на топка с лепило за захранка, но освен него добавям и малко(вече овлажнена) лепкава захранка. Съотношението зърна / храна ми е около 70 / 30.
По тази схема с добавянето на лепкава храна се оформят хубави топки, но ако не добавим и лепило за захранка, топките се пукат при стрелба с прашка.

По тази схема с добавянето на лепкава храна се оформят хубави топки, но ако не добавим и лепило за захранка, топките се пукат при стрелба с прашка.

- butnik
- рибар фанатик 
- Обратна връзка:
Няма начин да ти се пукат от лепилото,в топка захранка се слагат макс 7-8 зърна иначе точно това се получава.А целта да се храни само със зърна е да не се събира дребосък.За целта се използват PVA-продукти,кобри,ракети и други летателни инструменти.CrossFire написа:Зърнени култури слепвам на топка с лепило за захранка, но освен него добавям и малко(вече овлажнена) лепкава захранка. Съотношението зърна / храна ми е около 70 / 30.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....

- CrossFire
- разбира нещата 
Писал съм, че се пукат ако са слепени само със захранка, а не, че се пукат само с лепило.

- 
				MASTER YODA
- ще става разбирач 
- 
				delio-haidutin
- разбира нещата 
топки с големина на мандарина ,ги правя ,като преобладава повече зърната от царевица  по следния начин:накисната царевица и добавям към нея най-различни захранки и слагам малко пшенично брашно,така се увеличава лепкавоста на смеската.оформя се една топка и ако носи се добавя още царевица,или пък ако се троши се слага или захранка или още брашно.като се оформят топките се заглаждат с  мокри ръце,така се  свежда до минимум разцепването им при стрелба.
с прашка от 5лв,ги мятам на 70-80м,като брака е около 5-10%.бях пробвал да приготва топки от предната вечер ,царевица с кал,с цел че като поизсъхне калта ще са по-здрави,но се получи обратния ефект.като изсъхнаха топките ,калта се напука и много лесно се разпадаха във въздуха.

с прашка от 5лв,ги мятам на 70-80м,като брака е около 5-10%.бях пробвал да приготва топки от предната вечер ,царевица с кал,с цел че като поизсъхне калта ще са по-здрави,но се получи обратния ефект.като изсъхнаха топките ,калта се напука и много лесно се разпадаха във въздуха.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."

- 
				DJONI RINGO
- фен клуб-скобар
Можеш да лепиш безпроблемно с лепило за червеи! Точно и ясно!

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите

Личен лекар на скобарите

- chirusa_bg
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Абсолютно!
Най-трудно е с царевицата от консерва, защото при стискане пуска още и още сок. Но и на това му се намира цаката, оставяш зърната да дръпнат малко на слънце и си готов.
Всичко друго се лепи бързо и лесно.
Аз предпочитам да си ги разбърквам с глина / земя. Доста по-евтино е и топките стават плътни и тежки.

Най-трудно е с царевицата от консерва, защото при стискане пуска още и още сок. Но и на това му се намира цаката, оставяш зърната да дръпнат малко на слънце и си готов.
Всичко друго се лепи бързо и лесно.
Аз предпочитам да си ги разбърквам с глина / земя. Доста по-евтино е и топките стават плътни и тежки.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.