Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
prodigy666 написа:има ли буркани хора![]()
или не кълве
![]()
![]()
![]()

Айде бе, един тунел не можете да обезрибите за цели два месеца - глейте к'во правят хората!!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Хаахха, Насе не подбуждай хората, че тия къде не те познават кой знае какво ще си помислятnaskobo написа:Айде бе, един тунел не можете да обезрибите за цели два месеца - глейте к'во правят хората!!!

-
- ще става разбирач
Евала на момчетата, повече такива да има - ще е добре. Европейският шаран е страшен нашественик в САЩ, но нищо не се прави за неговото намаляне.
У нас такива проблеми нямаме

-
- разбира нещата
Не може да бе да, ако напукат мрежите ще видиш дали не може, ама да не ги караме да
.

Напаст е само на определени места, и не могат да се справят, щото няма гладни, мръщят се на шарана- ловят само за спортAlbinoTrout написа:.... шаран е страшен нашественик в САЩ, но нищо не се прави за неговото намаляне.

Я да ги подкарат нашите с мрежи, ток и търмъци, после тъпчи във фризери и буркани, менкай за боб и зеле и току виж-....къде изчезна тая риба

- SammY
- фен клуб-скобар
Хах ми то при такова "подкарване" може и изчезващ вид да стане
Абе 1000/2000 души ще им решат проблема с нашественика 

-
- фен клуб-скобар
Особенно хора от по осата Железница-Симитли:DSammY написа:Хах ми то при такова "подкарване" може и изчезващ вид да станеАбе 1000/2000 души ще им решат проблема с нашественика
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Абе прават,ама не им е много икономически изгодно да го ловат щото хората не го консумират, отива за храна на кучета и котки.С тостолоба е същото,като тръгне лодката и водата завира.Сметай за какво количество става на въпрос на снимката 816 риби за 4 часа трима стрелци с лък-баси.По цел свет имат проблеми с животни и риби изкуствено внесени без естесвен враг /изместват местните видове/ що тука не земе да дойде некво нашествие рибно да еба.Гледал съм филм в австралия зайци като скакалци,че и повече.Стрелят ги и ги мятат на купчини /като планини/ после бензина и клечката,а тука цел ден маам и ако вида супер.AlbinoTrout написа:Евала на момчетата, повече такива да има - ще е добре. Европейският шаран е страшен нашественик в САЩ, но нищо не се прави за неговото намаляне.
Oт 2-3 седмици никой риба не е показал, май чакаме сезона на ...Директния

-
- ще става разбирач
1. Вчера при Благоевград: леко мътна вода, леко повишено ниво , но никаква активност, малко рибари.
Ловил съм шарани в Мисури. Да видите вие инвазия - като падна водата имаше пресъхнали локви с хиляди мъртви шаранчета. Трите вида сом които доминират в реката не могат да го спрат. Цели пасажи с алигаторови щуки и те. Шарана бързо нараства и не може да им влезе в устата.Местните просто го презират и не го ловят и ядът. Аз ядох един два имаха гаден вкус и бяха много постни. Толстопла е по-лесен за овладяване , че хвърля хайвер на големи пасажи, но горските не ебават и държавата не отпуска пари лодки и мрежи, другото са частни ициативи.
Мисури е уникална река дори в долното течение е толкова чиста , че по камъните има ларви на еднодневки, най-различни риби. Има даже книга само за рибите в реката. Въпрос на време шарана да ги затрие повечето. За да се овладее поне малко шарана ще трябвата много доброволци и организация от държавата, но това едва ли ще стане - и там кризата затяга.
В реката има и каракуди, но те не могат да инвазират защото бавано растът и по лесно се поглъщат от хишниците.
Стряскащите репортажи от инвазивни риби в САЩ са просто прикрите за пасивността на държавата.
Ловил съм шарани в Мисури. Да видите вие инвазия - като падна водата имаше пресъхнали локви с хиляди мъртви шаранчета. Трите вида сом които доминират в реката не могат да го спрат. Цели пасажи с алигаторови щуки и те. Шарана бързо нараства и не може да им влезе в устата.Местните просто го презират и не го ловят и ядът. Аз ядох един два имаха гаден вкус и бяха много постни. Толстопла е по-лесен за овладяване , че хвърля хайвер на големи пасажи, но горските не ебават и държавата не отпуска пари лодки и мрежи, другото са частни ициативи.
Мисури е уникална река дори в долното течение е толкова чиста , че по камъните има ларви на еднодневки, най-различни риби. Има даже книга само за рибите в реката. Въпрос на време шарана да ги затрие повечето. За да се овладее поне малко шарана ще трябвата много доброволци и организация от държавата, но това едва ли ще стане - и там кризата затяга.
В реката има и каракуди, но те не могат да инвазират защото бавано растът и по лесно се поглъщат от хишниците.
Стряскащите репортажи от инвазивни риби в САЩ са просто прикрите за пасивността на държавата.
Наско, риби има и се ловат,ма аз поне поспрех с коментарите.Бройката е скромна.Мойте ора одат и ловат по 10 тина риби редовно.naskobo написа:Oт 2-3 седмици никой риба не е показал, май чакаме сезона на ...Директния![]()
Ше ставам директен и аз
.

-
- ще става разбирач
Днес на Благоевград:
Топло , водата леко мътна, скобарите не скачат и не кълвът. На места се вдигат кефалчета по педя на цяло ято и си играят все едно е лято. Дори жаби се бяха разпели

Топло , водата леко мътна, скобарите не скачат и не кълвът. На места се вдигат кефалчета по педя на цяло ято и си играят все едно е лято. Дори жаби се бяха разпели

От вчера - нивото е вдигнало 20-30 см, хубаво мътна. Кълват даже мренки.