Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери
Благодаря Павеле,Павел Иванов написа:Това е една много приятна примамка , на нея съм хващал - клен , кустур и щука , не вярвам и други риби като распер или пуристки сом да и откажат . Магнита в случаят служи за удължаване на кастинга , веднъж ти му даваш начален тласък с въдицата , последствие топчето , при удара с магнита , спомага за удължаването му . Както споменах , много добра примамка , при това не особено скъпа .
Така и предполах, че се ползва за удължаване на кастинг-а, защото само силен тласък кара магнита да мине от едно състояние в друго вътре в камерите. Вида на примамката ми изглеждаше подходяща за клен, но щом и други видове си имал на нея супер

What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- daniel defoe
- разбира нещата
Здравейте колеги,
има ли някой преки наблюдения/впечатления от ей тези убавци - Ima Issen 45S

има ли някой преки наблюдения/впечатления от ей тези убавци - Ima Issen 45S

Аз имам няколко броя - при равномерна проводка почти нямат собствена игра , при лек туич обаче са неотразими - изпробвал съм ги основно по платените за Пъстърви и по р.Искър около София ( Кленовете и Костурите не му прощават
)Освен всичко друго лети като куршум ,въпреки малкото тегло
Ако имаш други въпроси - питай 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
Този с тъмната разцветка (последния) ми изглежда доста добре, наблюдения?pampasa написа:Аз имам няколко броя - при равномерна проводка почти нямат собствена игра , при лек туич обаче са неотразими - изпробвал съм ги основно по платените за Пъстърви и по р.Искър около София ( Кленовете и Костурите не му прощават)Освен всичко друго лети като куршум ,въпреки малкото тегло
Нека всички хващат, нека всички пускат:)
- daniel defoe
- разбира нещата
Благодаря за инфотоpampasa написа:Аз имам няколко броя - при равномерна проводка почти нямат собствена игра , при лек туич обаче са неотразими - изпробвал съм ги основно по платените за Пъстърви и по р.Искър около София ( Кленовете и Костурите не му прощават)Освен всичко друго лети като куршум ,въпреки малкото тегло

p. s. Това, че при равномерна проводка почти нямат собствена игра е мааалко разочароващо, но ще го преодолея някак си. Имам лилаво/виолетовия на точки.

Хубави са, ловят добре и държат течение, заради малкия си челен профил. Не бих казал, че теглото им е малко -за ултралайтов воблер 3.7 гр е доста сериозна маса. Зависи от гледната точка - ако човек практикува конвенционален спининг, може да е така.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Днес в един магазин видях едни воблери ''Hakuyo'',уж направени в Япония.На доста примамлива цена бяха,но без обозначен грамаж и дали е плуващ или потъващ.Имате ли някакви впечатления?
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колегата Мунчо е голям техен почитател ,ако не види вьпроса в темата се обьрни кьм него на лс.exploited написа:воблери ''Hakuyo'',уж направени в Япония.
Доколкото знам тази фирма ползва material from japan ,ама мисля ,че си е изнесла производството от там

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
ХакуЮ никога не са били произвеждани в Япония . Рекламният трик че използват материал от Япония е за лов на риболовци
То под материал могат да се разбират много неща та ... , абе , ... 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не го слушай колега .П.И. говори глупости ,за да може само тои да си ловка с Хакуюто ,а ние да си стоим невежи.
Даже мога да те свьржа с колегата Божо -той е един от вносителите на марката ,и доколкото знам порьчва директно от Японско

Даже мога да те свьржа с колегата Божо -той е един от вносителите на марката ,и доколкото знам порьчва директно от Японско

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Има и една дъщерна фирма - "Секуро". Според мен, нейните продукти напоследък изпреварват по предлагане "Хакуйо".
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
И аз се зачудих,но явно има защо да е евтина.Правилно направих като пропуснах и заложих на няколко рапалки. 

Абе с рапалките не се знае колко по-правилно си постъпил, като освен всичко останало се има предвид, че и те са доста имитирани, без да коментираме тоталното изоставане на фирмата от нормалните(да не кажем световни) тенденции. Но все пак, когато човек има представа какво прави, дори и те ловят риба...
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Ще заприхождам две chubby-та от този каталог http://www.panthermartin-fishing.bg/49- ... chubby?p=2" onclick="window.open(this.href);return false; та съм се спрял на goldblack за бистра вода и слънчево време, и crawfish за по-мътна вода. Та който лови с тези воблери нека сподели дали това са удачните цветове или има и по-уловисти. Да конкретизирам става дума за този каталог, а не на illex. Благодарско предварително!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Което и Чъби да си вземеш , няма да сбъркаш . Сraw fish не е от любимите ми разцветки , но щуката си го папа без претенции , за разлика от клена и пъстървата които предпочитат повече - gold & black , HL GREEN GOLD , UL TAMAMUSHI , hl SILVER&BLACK , AYU , HL SHAD , hl red&gold , GHOST WAKASAGI и GOLD & CHARTREUSE от този каталог . Ако си решил да отделиш парета само за два цвята то бих ти препоръчал - gold & black и AYU .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов