Чепарета за сафрид

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Чепарета за сафрид

Мнение от dobria1 »

tiho_roev написа:Кире както винаги си най изчерпателен браво супер са станали чепаренцата а ма що не видях нещо зеленко за колегите от южното крайбрежие или да очакваме тамошните майстори да покажат
Бих се обзаложил с всеки че почти винаги това зИленото(подобно де) ще има по голям успех на север от варна отколкото на Юг (за от лодка говоря)

п.п.Киро,мини през сервиза да ти дам малко ламета (и някой кринкъл ще измисля) :? че гледам нещо много ти се свидят бре.Слагай още няколко има исмисъл :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кой бяга от едно кафе Митак ? :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа:Кой бяга от едно кафе Митак ? :D
немаш грижи че черпим :wink:
Изображение
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Кире,уникални сравнения!Само можем да си водим бележки :prayer: :prayer:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

dobria1 написа:
tiho_roev написа:Кире както винаги си най изчерпателен браво супер са станали чепаренцата а ма що не видях нещо зеленко за колегите от южното крайбрежие или да очакваме тамошните майстори да покажат
Бих се обзаложил с всеки че почти винаги това зИленото(подобно де) ще има по голям успех на север от варна отколкото на Юг (за от лодка говоря)

п.п.Киро,мини през сервиза да ти дам малко ламета (и някой кринкъл ще измисля) :? че гледам нещо много ти се свидят бре.Слагай още няколко има исмисъл :wink:
На север има кой да каже на какво най върви сафрида на зелено или около зеленото ( зеленооранжаво).Миналата есен на срещата в Поморие доста колеги пробвахме какви ли не цветове но си искаше зиленкото или около него :wink:
пп говоря за от лодка от брега нямам наблюдения защото не практикувам :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

Уж някои хора не искаха да има повече такава тема...чепарета,а сега че се изтрепете,да пишете и да показвате....и така трабва,нека да се знае, че то знае ли се?
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Аз все още си държа на старата тема и там смятам да поствам.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

kapoleti написа:Уж някои хора не искаха да има повече такава тема...чепарета,а сега че се изтрепете,да пишете и да показвате....и така трабва,нека да се знае, че то знае ли се?
Мани мани,в началото мислех че съм объркал темата,
ама то оная е за качествени чепарета ве - там нямам думата аз.
Затова тука писах...... :wink:
Borkata написа:Аз все още си държа на старата тема и там смятам да поствам.
Ти си майстор - там ще пишеш бре. :axe:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D

Понеже споменах, че през есента нямах успех с небесно син цвят, а през пролетта сафрида се хващаше на всички възможни цветове поствам снимки на тестваните видове куки. Чепарето с което тествах е във Варна, а аз сега съм в София и за това направих същите бидеми, като тестваните, за да покажа кой цвят ме изненада неприятно, още повече, че аз си въобразявах, че именно на това небесно синьо ще се хваща най-много риба, а то се оказа, че нито една риба не можах да хвана на тази разцветка през есента и то както през деня, така и на ластик през нощта. Това за пореден път ме наведе на мисълта, няма абсолютно никакво значение, какво си мислим ние рибарите, че ще е ефективно, а е важно какво "мисли" рибата по въпроса, затова и на себе си не вярвам вече, а само на резултатите от експеримента. :idea:

Изображение
С такива текстилни ленти си правя чепаретата тези дни. От тях си режа по един цвят за всяка една кука.

Изображение
А това са видовете бидеми, които имах на тестваното чепаре. Пак казвам през есента хващах най-много на оранжево, по-малко на розово и зелено и нито една риба на небесно синия цвят, докато пролетта сафридът кълвеше на всичко, въпреки, че отново оранжевото имаше лек превес над останалите цветове. А щях да забравя, слагах и малко зелено ламе на всички куки.

Наслука на всички! :D
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

Като цветове тези 4 на снимката по горе, са уловисти,и дават много добри резултати,но зависи от комбинацията с добавените ламета и пълнежи към куките, като комбинация с цветовете ,която си направил,за да имаш положителни резултати,и комбинацията на самата майка е важна.Не трябва да се смесват всички цветове.Пример:Синьо да е със синьо+ув и някакав кранк,без да ги щадиш разбира се.За мен тези които показваш са малко постни,но щом ти работи....Аз поне така си ги правя и имам добри резултати...скоро ще покажа и аз нещо за сезон 2014....
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

kapoleti написа:Синьо да е със синьо+ув и някакав кранк
Малко е против новостите (УВ,кринкъли и др.модерни шарении) сега ще ти напише роман колко е прав
1000n написа:Изображение
С такива текстилни ленти си правя чепаретата
Напъни се малко и измисли нещо от тез кУрдели (викат му органза :wink: на това) и може да се получат чудесни неща вместо тез индиански копия

Изображение

просто съвет без лоши намерения и чувства
Изображение
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

Аз на таз органза и викам пълнеж,за копия незная,но зная какво правя и какво е хващащо,а пък ти си прави каквото искаш,пък и си ги показвай тук,твое право си е,друг е въпроса:дали е актуално,но от това което виждам, не е,аз даже в първите си опити не съм стигал до такива" резултати" като твоите.извинявай ама не приличат на нищо тези куки....Дано имаш успех..
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

kapoleti написа:Като цветове тези 4 на снимката по горе, са уловисти,и дават много добри резултати
И аз съм на това мнение, с изключение на небесно синьото и то през есента.
kapoleti написа: но зависи от комбинацията с добавените ламета и пълнежи към куките, като комбинация с цветовете ,която си направил,за да имаш положителни резултати,и комбинацията на самата майка е важна.Не трябва да се смесват всички цветове.Пример:Синьо да е със синьо+ув и някакав кранк,без да ги щадиш разбира се.За мен тези които показваш са малко постни,но щом ти работи....Аз поне така си ги правя и имам добри резултати...скоро ще покажа и аз нещо за сезон 2014....
Напълно съм съгласен, че добавените ламета оказват голямо влияние. Но съм правил и следните експерименти - половината куки само с органза, другата половина с органза и ламе, резултатът беше, че в даден момент рибата ту предпочита само куки с органза и ламе, ту в даден момент налита само на куки, които са само с органза(т.е. по-постни и от показаните на снимката бидеми) А сега кажи на какво може да се дължи всичко това!? :?: Аз лично засега мога да го обясня само със слънчевата светлина и облачността иначе нямам представа, защо сафридът, ту ще налита на по-бляскави куки, ту на такива без блясък от ламета. Иначе при експериментите си подреждам куките равномерно, например - оранжева, зелена, розова, синя и отново оранжева, зелена, розова, синя и т.н., за да могат рибите, където и да се намират да могат да избират измежду всички цветове. :idea: Не можах да разбера какво имаш предвид за подреждането на куките по майката, ако можеш обясни малко по-подробно. Иначе и аз имам моите куки за по-постни от тези, които могат да се срещнат във форума, но както казах не веднъж, интересува ме най-вече мнението на рибите, а то се променя доста дори и в рамките на един ден. Аз не се старая моите чепарета да са в унисон с модните тенденции във форума, а работя с материали, които ми правят впечатление, че биха били удачни - например оргазата я ползвам, защото най-много ми напомня на парченце перо. Но ми е интересно, какви са тези УВ материали. т.е. те при осветяване с УВ светлина светят с някаква част от спектъра на видимата светлина или е нещо различно от това? Аз преди време си купих едни ламета, които са с някакво фосфоресциращо покритие и светят в тъмното, ако бъдат осветени преди това с видима светлина, но още не съм ги тествал.

Наслука на всички! :D
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

Виж,рибата не стои на една място и да си избира като в ресторант,от менюто.Има значение и слънцето,но както на всички е известно,неговите лъчи(ув) минават и през облаците,така че има 4 основни цвята,които пречупени във водата са, именно:жълт,оранжев,червен и виолетов,като: червен,оранжев,жълт и виолетов,това е редът по които проникват на дълбочина във водата,от там на татък ти си ги комбинирай както искаш.има много фактори,които влияят на рибата,не само на сафрида-наплашена,в размножителен период,и тн.Или не можеш,това е.И не съм съгласен с тези модни тенденции,просто на тези разцветки,си взима много добре.Ти рибите няма как да ги питаш за мнение,а и те няма как да ти отговорят,затова прави каквото правим всички,за да имаш положителни резултати.Успех.
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

P.S:Не оставай с погрешно впечатление,аз не съм светило тук,и изобщо не съм голямата работа. бързо се уча и продължавам да се уча, това са нещата,които си работят,работят....Никои не се е родил научен,колкото и да е изтъркано това.благодарен съм на един селски,не ме е срам да си кажа,той си знае...
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”