Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Хайде идва лятото, и замирисва на големи скобари.
- prodigy666
- разбира нещата
оправи ми настроението ахах идва лето ... ама след 6 месецаmetoo написа:Хайде идва лятото, и замирисва на големи скобари.

Вчера по Благоевградско 11 скоби, два се откачиха,1 мрянка ,1 морунаж!Наско, риби има и се ловат,ма аз поне поспрех с коментарите.Бройката е скромна.Мойте ора одат и ловат по 10 тина риби редовно.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
-
- фен клуб-скобар
Аз не мога да се отворим как за една година скобара се превърна в цел номер едно в темата за р Струма! Сами сме си виновни
:D

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Според вас, при тия температури, сега зимен сезон ли е или какъв в риболова на скобар? Защо вчера вообще не се контролираше с хляб? От народа по брега ли се плаши и се дърпа у средата на реката като стане лудница? Нищо не може да го накара да се приближи....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- ще става разбирач
За скобара има доста слухове: основната версия е , че от Гърция са навлезли пасажи със скобари с горе долу еднакви размери.
Друга версия е че след наводнението само скобара е успял да се рамножи ефективно и е заел празните ниши. Морунажа понамаля също и кефала.
Но съм чувал , че в Гърция имало баражи на реката и рибата не може да се връща. Но сигурно не е така.
Появиха се и щуки, на много места, дори в дефилето покрай водовъртежите и скалите.
А бе нищо не е същото..
Друга версия е че след наводнението само скобара е успял да се рамножи ефективно и е заел празните ниши. Морунажа понамаля също и кефала.
Но съм чувал , че в Гърция имало баражи на реката и рибата не може да се връща. Но сигурно не е така.
Появиха се и щуки, на много места, дори в дефилето покрай водовъртежите и скалите.
А бе нищо не е същото..
Щом колеги започнаха да споменават и за някоя мренка едва ли може да става въпрос за зимен риболов. Мои приятели онзи ден са видели пасаж скобари в 30 сантиметров бързей. Съвсем нагледно им е показал пасажа как прави място на плувката да мине и след това пак рибите си заемали мястото в бързея. Обаче синоптиците обещават от днес-утре зима, пък да видим.topsoft написа:Според вас, при тия температури, сега зимен сезон ли е или какъв в риболова на скобар? Защо вчера вообще не се контролираше с хляб? От народа по брега ли се плаши и се дърпа у средата на реката като стане лудница? Нищо не може да го накара да се приближи....
-
- фен клуб-скобар
То това време го прави шашав,отделно стреса от многото хора! По принцип изпада в такова стстояние март и април(поне на местата на които аз ходя)Но мисля ,че всяко място си е индивидуално спрямо неговото поведение!topsoft написа:Според вас, при тия температури, сега зимен сезон ли е или какъв в риболова на скобар? Защо вчера вообще не се контролираше с хляб? От народа по брега ли се плаши и се дърпа у средата на реката като стане лудница? Нищо не може да го накара да се приближи....
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Много хора, говоря за Бело Поле, аз толкоз не съм виждал през уикендиде, а запрез сдмицата да не гооврим имаше моменти без места.....на обяд скобара застана в средата на вира и само където нямаше хора се доближаваше малко от малко към брега....
Джони помагай - предлагах му хляб(трохи с малко галетка и 200гр. бял), кашичка и не и не - до вечерта си седе в средата и ако не си на место - трудно се лови като хората.
Обаче пък има и друго - нито един драскач, само към 17 долу се мярна един откровен косач, явно има ефект от забраната на тройките...
Джони помагай - предлагах му хляб(трохи с малко галетка и 200гр. бял), кашичка и не и не - до вечерта си седе в средата и ако не си на место - трудно се лови като хората.
Обаче пък има и друго - нито един драскач, само към 17 долу се мярна един откровен косач, явно има ефект от забраната на тройките...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
[quote="topsoft"]Много хора, говоря за Бело Поле, аз толкоз не съм виждал през уикендиде, а запрез сдмицата да не гооврим имаше моменти без места.....на обяд скобара застана в средата на вира и само където нямаше хора се доближаваше малко от малко към брега....
Обаче пък има и друго - нито един драскач, само към 17 долу се мярна един откровен косач, явно има ефект от забраната на тройките...[/
Има риболови,при които няма спасение:D
Обаче пък има и друго - нито един драскач, само към 17 долу се мярна един откровен косач, явно има ефект от забраната на тройките...[/
Има риболови,при които няма спасение:D
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Тия баражи, ако са под 2-3 м.височина би трябвало да пускат риба при по-голяма вода.AlbinoTrout написа:Но съм чувал , че в Гърция имало баражи на реката и рибата не може да се връща. Но сигурно не е така.
..
Струма има капацитет за повече и по-разнообразна риба- пъстърва, сом, шаран... Клен защо не търсим?? В Искър, насред София излиза сега, та камо ли по тия вирове по дефилето между Невестино и Бобошево?
Не, че се оплаквам от скобара, ама зимата тия едни и същи вирове и навалицата взеха да ми писват

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Аз колкото пъти съм опитвал да търся клен зимата на Струма извън "обичайните" места, винаги ям дървото.. не знам защо е така?naskobo написа:Клен защо не търсим?? В Искър, насред София излиза, та камо ли по тия вирове по дефилето между Невестино и Бобошево?
Не, че се оплаквам от скобара, ама зимата тия едни и същи вирове и навалицата взеха да ми писват
-
- фен клуб-скобар
Иво другият път при такова развитие на обстоятелствата си пази за следобяд чисти 500-600 г бели! Само стреляй там където са рибите,говоря ти за времето след 2 часа следобяд! Пробвай варианти с няколко бели -добавяй или махай 

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Лошото беше, че за да ловя в средата трябваше да съм на другият бряг, че от там течението вкарва навътре, а от моята страна ме изнасяше и просто нямаше как...освен може би с 4гр. ама това си е кощунство, то на 3 едвам барваха, само един изкарах, другите с 1,5 грама когато седяха пред мен рибите....DJONI RINGO написа:Иво другият път при такова развитие на обстоятелствата си пази за следобяд чисти 500-600 г бели! Само стреляй там където са рибите,говоря ти за времето след 2 часа следобяд! Пробвай варианти с няколко бели -добавяй или махай

-
- фен клуб-скобар
По една известна риболовна телевизионна Бг медия как пък във никой от филмите не казаха,беше лесен риболов,хванахме риби,но този път хората около нас любители хващаха повече:D всеки път е батка,,Много труден риболов,естествено само ние хващаме риби всички около нас са супер слаби:D ебах му мамата заеби
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите