Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ех пичове.. И да не знаем езика , стига само да погледаме..
Модератор: dantho.mihov
Ех пичове.. И да не знаем езика , стига само да погледаме..
...и да съжаляваме за всички пропуснати възможности през последните 24 години...
Това са онлайн предавания на телевизии от Украйна :
http://www.youtube.com/watch?v=jrZcAsPKK74" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=fyrjen4oAv0" onclick="window.open(this.href);return false;
Определено това са СВОБОДНИ хора , и никак не е случайно , че именно запорожските казаци са се опълчили на султана преди столетия , при това не само на хартия ! Но дори и на хартия отговорът им е убийствен ! :
Султана към тях :
Писмо на турския султан до казаците
Османският султан Мехмед IV изпраща писмо до казаците със следното предложение:
„ Аз, султан и владика на Високата порта, син на Мохамед, брат на Слънцето и Луната, внук и наместник на Бога на земята, властелин на царствата Македонско, Вавилонско, Ерусалимско, Велик и Малък Египет, цар на царете, владетел на владетелите, несравним рицар, никога непобеден воин, владетел на дървото на живота, непреклонен пазител на гроба на Исус Христос, управител на Бога, надежда и утешител на мюсюлманите, страшилище и велик защитник на християните,
повелявам Вие, Запорожките казаци,
да ми се предадете доброволно и без всякаква съпротива, и вашите нападения да не ме безпокоят.
....и Отговор на Запорожци до Мохамед IV
Запорожките казаци до турския султан!
Ти Султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар. Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с тебе ще се бием, да ти ебем майката.
Вавилонски готвач, Македонски водонос, Ерусалимски пивовар, Александрийски дерач, на Великия и Малкия Египет свинар, Арменска свиня, Подолски злодей, Татарски колчан, Каменецки палач, на целия горен и долен свят шут, а за нашия Бог - глупак, на самата аспида внук, а на нашия хуй - кука. Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата.
Ето така ти отговарят запорожките казаци, нищожество! Не си годен дори на християните свинете да пасеш! Датата не знаем, защото календар нямаме, месецът е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по задника нас!
Подписали : Кошевия атаман Иван Сирко с цялата запорожска войска.
Мисля си , че този изстрадал , смел и свободолюбив народ ще се справи и със собствените си управници !
Това са онлайн предавания на телевизии от Украйна :
http://www.youtube.com/watch?v=jrZcAsPKK74" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=fyrjen4oAv0" onclick="window.open(this.href);return false;
Определено това са СВОБОДНИ хора , и никак не е случайно , че именно запорожските казаци са се опълчили на султана преди столетия , при това не само на хартия ! Но дори и на хартия отговорът им е убийствен ! :
Султана към тях :
Писмо на турския султан до казаците
Османският султан Мехмед IV изпраща писмо до казаците със следното предложение:
„ Аз, султан и владика на Високата порта, син на Мохамед, брат на Слънцето и Луната, внук и наместник на Бога на земята, властелин на царствата Македонско, Вавилонско, Ерусалимско, Велик и Малък Египет, цар на царете, владетел на владетелите, несравним рицар, никога непобеден воин, владетел на дървото на живота, непреклонен пазител на гроба на Исус Христос, управител на Бога, надежда и утешител на мюсюлманите, страшилище и велик защитник на християните,
повелявам Вие, Запорожките казаци,
да ми се предадете доброволно и без всякаква съпротива, и вашите нападения да не ме безпокоят.
....и Отговор на Запорожци до Мохамед IV
Запорожките казаци до турския султан!
Ти Султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар. Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с тебе ще се бием, да ти ебем майката.
Вавилонски готвач, Македонски водонос, Ерусалимски пивовар, Александрийски дерач, на Великия и Малкия Египет свинар, Арменска свиня, Подолски злодей, Татарски колчан, Каменецки палач, на целия горен и долен свят шут, а за нашия Бог - глупак, на самата аспида внук, а на нашия хуй - кука. Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата.
Ето така ти отговарят запорожките казаци, нищожество! Не си годен дори на християните свинете да пасеш! Датата не знаем, защото календар нямаме, месецът е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по задника нас!
Подписали : Кошевия атаман Иван Сирко с цялата запорожска войска.
Мисля си , че този изстрадал , смел и свободолюбив народ ще се справи и със собствените си управници !
Отдавна е време да променим България към по-добро !
И ако не сега , кога ?! И ако не ние , кой ?!
Преди всичко - Българин
Преди всичко - Българин
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Ех пичове.. И да не знаем езика , стига само да погледам
Хубаво мислиш, ама ще видим... Какво ще каже Султан Пу... 

Много е силна тази картина

finder написа: Това са онлайн предавания на телевизии от Украйна :
От 00.00 ч. тази нощ , в Украйна се обявява извънредно положение .
Спира се Интернет , мобилни комуникации и всички видове медии с изключение на държавните .
ГРОМАДСЬКЕ ТВ - http://www.youtube.com/watch?v=fyrjen4oAv0" onclick="window.open(this.href);return false; , вече замлъкна....
ЕСПРЕСО ТВ - http://www.youtube.com/watch?v=jrZcAsPKK74" onclick="window.open(this.href);return false; , все още излъчва , но вероятно и тя до минути ще замлъкне....
Бог да им е на помощ !
Преди всичко - Българин
Преди всичко - Българин
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Каквото и да каже ,вече връщане назад мисля няма да има ,ами дай Боже да няма много жертви.Тедо написа:Хубаво мислиш, ама ще видим... Какво ще каже Султан Пу...
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
http://www.youtube.com/watch?v=VwFk1PW3eH0#t=20" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=cuO53xeZ ... verified=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Народ за пример на овцете в нашата държава!
http://www.youtube.com/watch?v=cuO53xeZ ... verified=1" onclick="window.open(this.href);return false;

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ай стига вече глупости.Верно ли си мислиш,че ако я докараме до там ще цъфнем и ще вържем?alco написа:http://www.youtube.com/watch?v=VwFk1PW3eH0#t=20

Добре Вуйчо-Ваньо !Вуйчо-Ваньо написа:Ай стига вече глупости.Верно ли си мислиш,че ако я докараме до там ще цъфнем и ще вържем?alco написа:http://www.youtube.com/watch?v=VwFk1PW3eH0#t=20
Да предположим , че и ти (както и аз) си съвременник на промените започнали 1989 г.
Не си ли съжалявал никога , че поне и на половина от това което направиха украинците , не направихме и ние ?!
Че не сме и на половината от тях , по-обединени за България ?!
Не си ли съжалявал , че поне веднъж за последните 24 години , не променихме нищо към по-добро в нашата бедна държавица ?!
Колегата alco все пак е прав... Щото ние никога не избягахме от масовият си робски манталитет , като видим зора , да се СНИШАВАМЕ , да повтаряме и на децата си , че „ Преклонената глава и сабя не я сече !“ И от многото снишаване си останахме слепи и късогледи за всичко наоколо ! Залъгваме се само , колко сме велики и си се хвалим къде сме яли , какво сме пили , ... ебнали и в крайна сметка къде и КОЛКО МНОГО сме срали... В това много ни бива !
Само където от многото снишаване през годините , живота неумолимо си изтича , а светлинка в тунел не се вижда дори и за внуците !
Като се обърнем назад , можем да видим колко много сме пропуснали , докато се СНИШАВАМЕ и все чакаме някой друг да ни ОПРАВИ !
И накрая : Не е ли учудващо , че новинарите у нас отразяват събитията в Украйна по задължение и някак бегло ?!
Може би защото това е практически и нагледен урок за това какво е трябвало да направим и ДА ГО НАПРАВИМ !
Щото не знам за теб , ама все си мисля , че на България партии не и трябват ! Трябват и българи !
Е , темата за това се оформя много дълга и тягостна ...
Лично аз съжалявам за всичко пропуснато до тук , но и никога не е късно !
Важното е само , да се устои до край !
Преди всичко - Българин
Преди всичко - Българин
Аз не знам на тия Украинци от къв чеп им е ЕС ? Сърби , босненци и какви ли не още не искат и да чуват за ЕС тия умират за тоя европейски.Не стига , че нищо не дава ..Обаче ми харесва , че са единни и захванат ли се с нещо правят го , като хората .. а не , като тука мирни протести не знам си кво .. хората на 2-рия ден вече бунт направиха там.Браво!
Ако има риба и на бастун че се фане.
Не сме ора,макетата също не сакат ЕС,ама тия преди нас са били много напред в мисленето.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега finder,много дълъг и хубав пост си написал.Звучиш ми малко като Ботев или Левски.Евала ти правя за начина ти на мислене!
Сега да ти кажа аз как разсъждавам.
Имам един син на 19 години.За мен той е всичко - смисъла на живота ми.Ако утре се юрне,като по твоя акъл,да прави революция и да оправя държавата!И ако не дай Боже стане една от жертвите на революцията........
Даже като си го помисля и ме побиват тръпки.Тогава за мен всичко би свършило!КРАЙ!!!
Тогава кво ме интересува дали живота в България ще се подобри?Кво ми пука за цялата планета,ако щеш,като го няма смисъла на живота ми?
Така,че приятелю,промени трябва да има,но не на всяка цена!
Това е моето мнение.
Ако ти мислиш иначе,давай - оправи ни живота в България.Ще бъдеш истински Герой!
ПП:Колегата alco също може да се включи.Той явно не е от овцете в нашата държава!
Сега да ти кажа аз как разсъждавам.
Имам един син на 19 години.За мен той е всичко - смисъла на живота ми.Ако утре се юрне,като по твоя акъл,да прави революция и да оправя държавата!И ако не дай Боже стане една от жертвите на революцията........
Даже като си го помисля и ме побиват тръпки.Тогава за мен всичко би свършило!КРАЙ!!!
Тогава кво ме интересува дали живота в България ще се подобри?Кво ми пука за цялата планета,ако щеш,като го няма смисъла на живота ми?
Така,че приятелю,промени трябва да има,но не на всяка цена!
Това е моето мнение.
Ако ти мислиш иначе,давай - оправи ни живота в България.Ще бъдеш истински Герой!
ПП:Колегата alco също може да се включи.Той явно не е от овцете в нашата държава!

Да , колега ! Така е ! Децата са пълният смисъл на живота ни !Вуйчо-Ваньо написа: Имам един син на 19 години.За мен той е всичко - смисъла на живота ми.Ако утре се юрне,като по твоя акъл,да прави революция и да оправя държавата!И ако не дай Боже стане една от жертвите на революцията........
За мен също би свършило !
Но какво им оставяме ? Великото си смирение и търпение , което сме наследили от своите родители ?
И не мисля , че именно децата трябва да свършат това , което би трябвало да свършим ние! (Те миличките (тук визирам студентите) от 1990 насам , са подличко и жестоко манипулирани и употребявани от една , или друга политическа сила , а след това биват изцяло забравяни и захвърляни в страни , след като са си свършили „възложената работа“. А си и нямат сериозни и утвърдени лидери , които да отстояват позициите си. Преди много години , като истински студентски лидер изпъкна Кошлуков , но после много лесно го обработиха. Беше изпратен в Щатите за претопяване и когато се върна , е , виждаш какво е.....)
Вероятно не съм се изразил достатъчно ясно в предишният си пост ...
Толкова ли е трудно да бъдем Народ обединен около идеята БЪЛГАРИЯ ????
Вместо това сме ЕЛЕКТОРАТ !
Е , хайде със здраве......
Преди всичко - Българин
Преди всичко - Българин
Така се получава, когато мнението на политиците и народа е в различни посоки.
България е в партер по същия начин по който е и Украйна в момента.
Ако географски бяхме на подобно место, нищо чудно и ние да бяхме минали през подобен сценарии....разбира се не чак толкова тежък.
България е в партер по същия начин по който е и Украйна в момента.
Ако географски бяхме на подобно место, нищо чудно и ние да бяхме минали през подобен сценарии....разбира се не чак толкова тежък.
Пичове, вместо да се дрънкате вземете и направете съпоставка между едното и другото, между БГ и Украйна. Що си мислите че сме народ овце не мога да се сетя? Ако към БГ имаше конкретни геополитически или чисто икономически интереси от страна на Русия или САЩ досега да са гръмнали пушките тука без значение мириса на барута - руски или американски. Американците нямат изгода от силно развита енергетика в БГ, затова тихомълком с помощта на местни родни подлоги унищожиха енергетиката ни. Някой ще се опита да ме упрекне - визирайки Марица изток - нали там инвестициите са Американски - даде ама понеже са Американски затва работим да си плащаме само тока. Руснаците имат някакъви интереси в посока на силна енергийно България с Руско участие, но не на всяка цена - и са прави, тука ресурси за разлика от Украйна, няма. Същата е картинката и с леката ни и тежката промишленост. От енергийно независими станахме ениргийно зависими, от стабилна икономика се превърнахме в консуматорска- навремете имаше предприятия, сега на тяхно място ма МОЛОВЕ.
Та незнам дали ме разбрахте, но всичко което става в украйна е добре режисиран сценарий на 20 Century Fox и Мосфилм, сега е интересно, кой е по-добрият режисьор . Ако се върнете малко назад 2004 година Ноември ситуацията в Украйна е не по-различна от сегашната, с тази разлика, че на ниво политически сблъсък между Янукович и Юшченко, надделява разума и не се стига до сериозни ексцесии. Малка справка в интернете показва следните резултати
Активисти на Оранжевата Революция, подобно на движенията по сваляне на Слободан Милошевич в Сърбия и Крама в Грузия, са били финансирани и обучавани на политическа организация и ненасилствени методи на съпротива от редица западни правителствени и неправителствени организации. Според Гардиан, тези организации включват Държавния департамент на САЩ и Агенцията за международно развитие на САЩ, както и Националния демократичен институт за международни отношения, Международния републикански институт и фондацията Отворено общество на Джордж Сорос.
10 години по-късно проамериканско настроените елементи и Управления на Украйна не дават очакваните резултати а напротив - обедняване на нацията, разрушена икономика, военна индустрия и т.н. И нафона на последиците е нормално Украйна да направи завой към голямата мечка. И този завой забележете, е подкрепен от много бързи реакции от страна на Русия, а именно 15 млрд. долара (само да вметна, че тази сума е ,ного близка до външния дълг на БГ) икономическа инжекция + близо 50% намаление изкупната цена на синжото гориво и поети ангажименти за съживяване на една от най-големите рафинерии в бившия СССР - тази в Одеса. В същото време техническата помощ, която ЕС Европейският съюз е предвидил по линия на асоциирането на Украйна е около 600 милиона евро.
Надявам се посоченото по-горе да Ви охлади страстите за бунтове и да Ви накара малко да се замислите, кое е по-малкото зло?
Та незнам дали ме разбрахте, но всичко което става в украйна е добре режисиран сценарий на 20 Century Fox и Мосфилм, сега е интересно, кой е по-добрият режисьор . Ако се върнете малко назад 2004 година Ноември ситуацията в Украйна е не по-различна от сегашната, с тази разлика, че на ниво политически сблъсък между Янукович и Юшченко, надделява разума и не се стига до сериозни ексцесии. Малка справка в интернете показва следните резултати
Активисти на Оранжевата Революция, подобно на движенията по сваляне на Слободан Милошевич в Сърбия и Крама в Грузия, са били финансирани и обучавани на политическа организация и ненасилствени методи на съпротива от редица западни правителствени и неправителствени организации. Според Гардиан, тези организации включват Държавния департамент на САЩ и Агенцията за международно развитие на САЩ, както и Националния демократичен институт за международни отношения, Международния републикански институт и фондацията Отворено общество на Джордж Сорос.
10 години по-късно проамериканско настроените елементи и Управления на Украйна не дават очакваните резултати а напротив - обедняване на нацията, разрушена икономика, военна индустрия и т.н. И нафона на последиците е нормално Украйна да направи завой към голямата мечка. И този завой забележете, е подкрепен от много бързи реакции от страна на Русия, а именно 15 млрд. долара (само да вметна, че тази сума е ,ного близка до външния дълг на БГ) икономическа инжекция + близо 50% намаление изкупната цена на синжото гориво и поети ангажименти за съживяване на една от най-големите рафинерии в бившия СССР - тази в Одеса. В същото време техническата помощ, която ЕС Европейският съюз е предвидил по линия на асоциирането на Украйна е около 600 милиона евро.
Надявам се посоченото по-горе да Ви охлади страстите за бунтове и да Ви накара малко да се замислите, кое е по-малкото зло?
По-голям шаран от рибаря няма...
Брей наборе , изненада ме !
И при един много бегъл поглед разбирам , че и по някои въпроси сме се оказали на абсолютно едно и също мнение , макар и в различни теми :
Относно Украйна , доколкото забелязвам в последно време (базирайки се ОСНОВНО на техни източници ) , на народа вече хич не му и пука за ЕС , или Москва. Битката е за съхранението на самата Украйна . За нейното пречистване и спасение . В последно време просто са били под управлението на престъпници , тирани и еничари !
А тези последните си ги имаме в изобилие и у нас , при това доста пъстро представени !
Е , от т.1 до 3 съм напълно съгласен с теб , но по т. 4 мнооооого се съмнявам .....
За да може нещо да е изпълнимо , си мисля , че като като първо и основно условие за реализация е РЕАЛНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА и колкото повече от нас споделят тази представа , то толкова е по-реална и изпълнима в "рамките на следващата година е обозримо“ .
Ясно е , че си против насилието и повечето от нас също смятат така !
Е ? Как у нас да се случат някакви добри и смислени промени при безкрайно проточилите се протести , разводнени и разбити преговори и склонността да се протака във времето , докато всичко това се превърне в ежедневна , досадна и безинтересна част от пейзажа и отразяването напомня по-скоро на прогнозата за времето , или сведението за нивото на река Дунав .
Дай ти някаква реална представа....
Щото както виждам нещата , то УКРАИНСКИЯТ подход на твърдост , неотстъпчивост , ултимативен тон , решителност и твърдост при преговорите , когато отхвърлят всякакъв компромис , когато са обединени - това изглежда реално и изпълнимо ДОСТА ПО-БЕЗКРЪВНО в нашите условия ....
И при един много бегъл поглед разбирам , че и по някои въпроси сме се оказали на абсолютно едно и също мнение , макар и в различни теми :
Но сега не знам що толкова биеш отбой ....pacho69 написа: По въпросите ето как го виждам аз.
1.Мажоритарен вот и промяна на изборния кодекс, промяна на конституцията, закон за лустрацията, 120 изедника вместо 240
2.разпускане на парламента (само че няма как сам да се саморазпусне), оставка на кабинета, служебен програмен такъв
3.Хм....
3.1. На първо място прокуратурата ако си свърши най-сетне работата
3.2.За всеки случай не е Бареков и шайката около Пеевски, все си мисля, че има хора от т.нар. лица на протеста Февруари и Май, които все още могат да сформират едно движение или инициативен комитет
4. В рамките на следващата година е обозримо
Относно Украйна , доколкото забелязвам в последно време (базирайки се ОСНОВНО на техни източници ) , на народа вече хич не му и пука за ЕС , или Москва. Битката е за съхранението на самата Украйна . За нейното пречистване и спасение . В последно време просто са били под управлението на престъпници , тирани и еничари !
А тези последните си ги имаме в изобилие и у нас , при това доста пъстро представени !
Е , от т.1 до 3 съм напълно съгласен с теб , но по т. 4 мнооооого се съмнявам .....
За да може нещо да е изпълнимо , си мисля , че като като първо и основно условие за реализация е РЕАЛНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА и колкото повече от нас споделят тази представа , то толкова е по-реална и изпълнима в "рамките на следващата година е обозримо“ .
Ясно е , че си против насилието и повечето от нас също смятат така !
Е ? Как у нас да се случат някакви добри и смислени промени при безкрайно проточилите се протести , разводнени и разбити преговори и склонността да се протака във времето , докато всичко това се превърне в ежедневна , досадна и безинтересна част от пейзажа и отразяването напомня по-скоро на прогнозата за времето , или сведението за нивото на река Дунав .
Дай ти някаква реална представа....
Щото както виждам нещата , то УКРАИНСКИЯТ подход на твърдост , неотстъпчивост , ултимативен тон , решителност и твърдост при преговорите , когато отхвърлят всякакъв компромис , когато са обединени - това изглежда реално и изпълнимо ДОСТА ПО-БЕЗКРЪВНО в нашите условия ....
Преди всичко - Българин
Преди всичко - Българин