2 или 3

Модератор: sapuna

Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

2 или 3

Мнение от Антон Тонев »

Пускам тази тема , защото последните ми 2-3 години на свободни водоеми, едната ми сопа винаги е капо.Има такава тема в Карповия форум, но там не искам да я пускам поради ред причини.Според вас, пречат ли си повечето канапи във водата/уточнявам-петното е да речем 40м/10м за три въдици от едната страна на шамандурата и три от другата страна.Ползвам плетен шок, и се замислям да го сменя с монофил.Лидкор на ползвам.Моля,споделете вашите предпочитания.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Re: 2 или 3

Мнение от сирака »

Tова е интересно,ще следя темата... :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

2 са достатъчни :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

С.Върбанов написа:2 са достатъчни :wink:
+1
...от няколко години, преминах да ловя с две пръчки и те напълно покриват всички риболовни ситуации...две дистанции, два вида стръв, две различни презентации...и съответно по-малка вероятност, за заплитане на линиите, при закачена риба... :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Не знам , свикнал съм със три , но понякога едната е ми е в повече :lol: като ми удари на средната почват упражненията :lol: за сега не бих минал на 2 , не знам защо ..... навик или нещо друго !
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

И аз мисля ,че няма нужда от 3 .Две стигат както за различна стръв , така и за дестинация . Винаги ми е по важна /работещата трета / която е мач или фидер .По този начин риболовът ми е пълен с очакване и заетост .
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А че Тони, нъл видя при последното ни ходене....кога реши да кълве не и пукаше дали си метнал 2 или 3, все си ти удряше, а при мен до някое време само 1 рак/без да гледа бройката :cry: /. Друг е въпроса, че като ти удари на средната видехме зор с кепчосването, а и повече зор с разпъването се отваря :wink: . Па щом закона разрешава 3...винаги можеш да махнеш едната и да минеш с третата на фидер или мач /макар последния да не го тачиш много/, а през нощта, където е разрешено, що да не си киснат и трите.... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Решила ли е рибата да кълве и 2 са много.Бил съм свидетел при хвърлени 5-6 пръчки /става въпрос за платен водоем/ как при вадене на риба се оплита всичко друго в някакъв странен вид "макраме" барабар с кепа. И се почва едно късане, рязане, връзване, та така повече от час, съпроводено с тирада от цветущи нашенски благословии до девето коляно на целия наличен инвентар. Като особено внимание се обръща на родата на рибата и в частност на самата риба виновна за спонтанния "купон". Абе направо цирк за околните, ама на "циркаджията" горкия му се реве. Така, че струва ли си или не -въпрос на личен избор. :drinkers:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Тони, отдаавна не използвам три въдици. Максимум две. Когато си върви гол след гол пък, минавам само на една.
Когато заложим три въдици си мислим, че увеличаваме шанса за удар, но е свързано с ред неудобства.
Това е моята позиция. Но все пак ловим на различни водоеми, които по нищо не си приличат.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

dantho.mihov написа:Тони, отдаавна не използвам три въдици. Максимум две. Когато си върви гол след гол пък, минавам само на една.
Когато заложим три въдици си мислим, че увеличаваме шанса за удар, но е свързано с ред неудобства.
Това е моята позиция. Но все пак ловим на различни водоеми, които по нищо не си приличат.
И аз отдавна се замислям да мина на две.Едната все ми седи като Тутанкамон.А пък взех и по една да хвърлям настрани за бяла.Все си мисля, че шаро ги усеща.Пък и хода само по свободни, където е наплашена рибата.Вече си мисля,като ходим за повече от два дена, да ги разполагам шахматно, ако сме да речем с пет или шест въдици-в смисъл две по близо до шамандурата, и две дръпнати по към брега
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

На мен 2 ми стигат! :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Винаги съм ловил само с две.И за мен е по удобно така,пък и 90% от излетите ми са еднодневни.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Винаги съм ползвал само две(ако ловя и "на дъно"), ама отделно от тях ловя и или с фидер, или с директен... :D :mrgreen:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не е проблема в броя на въдиците,а в начина по който са поставени на род пода,стойките,....Като видя наперени въдици и ми се наперва дедовия :lol: :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

"Наперването" или "ненаперванета" са в зависимост от конкретните условия на водоема- скали, миди, пояс водорасли, силни течения.....и други подобни, дребни нещица... :D :drinkers: :drinkers:

п.п. поне при мен е така, по този въпрос. :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”