Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

2 или 3
Модератор: sapuna
- Антон Тонев
- сериозен играч
2 или 3
Пускам тази тема , защото последните ми 2-3 години на свободни водоеми, едната ми сопа винаги е капо.Има такава тема в Карповия форум, но там не искам да я пускам поради ред причини.Според вас, пречат ли си повечето канапи във водата/уточнявам-петното е да речем 40м/10м за три въдици от едната страна на шамандурата и три от другата страна.Ползвам плетен шок, и се замислям да го сменя с монофил.Лидкор на ползвам.Моля,споделете вашите предпочитания.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: 2 или 3
2 са достатъчни 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
+1С.Върбанов написа:2 са достатъчни
...от няколко години, преминах да ловя с две пръчки и те напълно покриват всички риболовни ситуации...две дистанции, два вида стръв, две различни презентации...и съответно по-малка вероятност, за заплитане на линиите, при закачена риба...

-
- разбира нещата
Не знам , свикнал съм със три , но понякога едната е ми е в повече
като ми удари на средната почват упражненията
за сега не бих минал на 2 , не знам защо ..... навик или нещо друго !

- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
И аз мисля ,че няма нужда от 3 .Две стигат както за различна стръв , така и за дестинация . Винаги ми е по важна /работещата трета / която е мач или фидер .По този начин риболовът ми е пълен с очакване и заетост .
- antivik
- кандидат преподавател
А че Тони, нъл видя при последното ни ходене....кога реши да кълве не и пукаше дали си метнал 2 или 3, все си ти удряше, а при мен до някое време само 1 рак/без да гледа бройката
/. Друг е въпроса, че като ти удари на средната видехме зор с кепчосването, а и повече зор с разпъването се отваря
. Па щом закона разрешава 3...винаги можеш да махнеш едната и да минеш с третата на фидер или мач /макар последния да не го тачиш много/, а през нощта, където е разрешено, що да не си киснат и трите.... 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- научил се да хвърля
Решила ли е рибата да кълве и 2 са много.Бил съм свидетел при хвърлени 5-6 пръчки /става въпрос за платен водоем/ как при вадене на риба се оплита всичко друго в някакъв странен вид "макраме" барабар с кепа. И се почва едно късане, рязане, връзване, та така повече от час, съпроводено с тирада от цветущи нашенски благословии до девето коляно на целия наличен инвентар. Като особено внимание се обръща на родата на рибата и в частност на самата риба виновна за спонтанния "купон". Абе направо цирк за околните, ама на "циркаджията" горкия му се реве. Така, че струва ли си или не -въпрос на личен избор. 

-
- Модератор
Тони, отдаавна не използвам три въдици. Максимум две. Когато си върви гол след гол пък, минавам само на една.
Когато заложим три въдици си мислим, че увеличаваме шанса за удар, но е свързано с ред неудобства.
Това е моята позиция. Но все пак ловим на различни водоеми, които по нищо не си приличат.
Когато заложим три въдици си мислим, че увеличаваме шанса за удар, но е свързано с ред неудобства.
Това е моята позиция. Но все пак ловим на различни водоеми, които по нищо не си приличат.
- Антон Тонев
- сериозен играч
И аз отдавна се замислям да мина на две.Едната все ми седи като Тутанкамон.А пък взех и по една да хвърлям настрани за бяла.Все си мисля, че шаро ги усеща.Пък и хода само по свободни, където е наплашена рибата.Вече си мисля,като ходим за повече от два дена, да ги разполагам шахматно, ако сме да речем с пет или шест въдици-в смисъл две по близо до шамандурата, и две дръпнати по към брегаdantho.mihov написа:Тони, отдаавна не използвам три въдици. Максимум две. Когато си върви гол след гол пък, минавам само на една.
Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Винаги съм ловил само с две.И за мен е по удобно така,пък и 90% от излетите ми са еднодневни.
-
- учете се от него
Винаги съм ползвал само две(ако ловя и "на дъно"), ама отделно от тях ловя и или с фидер, или с директен...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не е проблема в броя на въдиците,а в начина по който са поставени на род пода,стойките,....Като видя наперени въдици и ми се наперва дедовия

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
"Наперването" или "ненаперванета" са в зависимост от конкретните условия на водоема- скали, миди, пояс водорасли, силни течения.....и други подобни, дребни нещица...

п.п. поне при мен е така, по този въпрос.

п.п. поне при мен е така, по този въпрос.