Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Veleka »

venci72 написа:
че хора с неговия опит и знания
10 риби у кофи от боя ,фанани на дъно ,опит ,знания , :D по скоро смешки...
- Венци ама и ти си егати максималиста. Не всички имат възможност да риболовстват като тебе на щека, не разполагат с кофи и баки на Sensas /последните нямат отношение към риболова/, не лепят червеи, не ходят на реката с един камион трохи и съответно не хващат колкото тебе. Що се отнася до вида риболов, трябва да си наясно, че освен на плувка, много колеги по река Струма успешно практикуват риболова на спининг, фидер риболов и друг дънен риболов с най-различни монтажи. Всеки прави своя избор на риболов, който му носи най-голямо удовлетворение. В случая съм склонен да се съглася с мнението на Марти, който може би познава момчето най-добре. Що се отнася до опита и знанията, съвсем нормално е за всеки риболовец, който живее на 100 метра от реката, да е по-опитен и по информиран от този, който е на 100 км. от нея.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

1 во риболово с щека нема нищо общо,има дирекни ,има болонези ...но да се изтъква риболово на скобар на дъно е меко казано пародия на тоя вид риболов и нема нищо общо с опит и знания каде викаш

2 на секи му е приятно да види убава снимка ,да се пофали...една убава кофа е 20 лв...мене са ме яли .яли за снимки ,за пускане ,за правопис ,коко никой не са го яли :D

3 не мога да опщувам нормално с анонимен потребител

4 почти секо мнение е за пускане на риби ,от анонимни потребители ...на който нема как да повервам ,не говорим за тия каде ги знам ,а за анонимните природозащитници което нема как да не ме дразни

5 за местата ви обясних подробно

6 белки не лепим,а трохите не са скъпи

7 не се прайм на разбирач ,никога и никаде не съм се прил ,има хора каде ловат с пъти повече от мене,акъл не зимам от никой ,опитах се неколко пъти да обясним как ги ловим ,ама тука спецовете ми нарипаха ...така че нема що да обяснявам...
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Не всички имат възможност да риболовстват като тебе на щека
2 години лових с една от 200лв с ролеро от форумо...така че това нема нищо общо,
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Абе какво имате против кофите от латекс :) Големи "убави" , шарени , здрави и най-важното без пари :) Някак ми се свиди да дам 20лв за кофа ... иначе за въдици , макари и други важни аксесоари давам доста пари :)
п.п. 25 литра кофа от латекс я сменям за маркова , само ако е подарък :)
п.п2 Тея каде пишете тук явно им разбирате на скобарите , ама много се дъвчите бе :)
Последно промяна от SammY на Пон Яну 27, 2014 12:35 am, променено общо 1 път.
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

калин кацаров написа:
venci72 написа:
че хора с неговия опит и знания
10 риби у кофи от боя ,фанани на дъно ,опит ,знания , :D по скоро смешки...

Имам един приятел не признава друг риболов освен със щека или уип по реката. С какъв финес работи, невидими линии и монтажи, захранване сякаш трохите извират от дъното, водене на плувката така както скобара обича. Когато наоколо никой нищо не хваща или по 1,2 скобара , той прави по 15-20 или по 50-60 при интензивен риболов, е това е наука , а не улов на групирани рибета и хванати случайно :)
Нищо нетипично за човек който разбира!
Последно промяна от DJONI RINGO на Нед Яну 26, 2014 11:37 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

SammY написа:Абе какво имате против кофите от латекс :) Големи "убави" , шарени , здрави и най-важното без пари :) Някак ми се свиди да дам 20лв за кофа ... иначе за въдици , макари и други важни аксесоари давам доста пари :)
п.п. 25 литра кофа от латекс я сменям за маркова , само ако е подарък :)
п.п2 Тея каде пишете тук явно им разбирате на скобарите , ама много се дъвчете бе :)
Даже тука е малко-влез във Фишинг маният и чети войни-там е състезателния сбор -ужас е във времената когато форума беше супер актуален :D

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

нито искам да лова с щека нито искам да имам кофи от по 25 лева с некви рисунки там ... имам възможност да взема .... но тва не ми е приоритета ..... тая бака си ми е супер ..... 5- риби 8 риби .... всички са мои ... тука разкрих неколко човека дето снимат по 1 кофа ама са 5-6 човека .... от тъмно до тъмно баш у пико на риболова зимата .... фащат по 15 риби на човек ..... 2пъти съм одил и сам ги виждал ..... само се праите на тарикати щото немате отговор на моите думи .... весни у едно си прав .... тука само пишат дкеса толко утре толко .... аз бех първия дето се заядох с чоко точно за тва ... днеска 20 утре 30 ... никви снимки ,.... половината който гледат тоя форум са ме питали за места и още питат .... а другата половина ... от летото станали скобарджии ... баш тва лето дето имаше риби ..... и са ми скачат били големи прота ... чичо велека до са не беше стъпвал на стума ... фана 10 риби и вече ми скача на мен ....
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

За мене определено темата не върви в правилна посока.Вместо да се дава инфо за ниво цвет на реката,активност на рибите.Евентуално монтажи,поведение на рибата ,реагира на манджата,каква манджа и прочие тънкости.Вместо това се спори кой кво е фанал па дали е пуснал,па са снимки треа да прайм,па клипове чикиджиски истории.Излиза че теребва да доказвам ,какво съм фанал и дали съм пуснал,а не да дам инфо та да може бай ..... като бие 150км да има поне малко отмалко подготовка.За мене старта на темата от Венци е пример за това как требе да изглеждат нещата,а не да плюеме зимни риболовци летни риболовци,каракуди,дънари и прочие.Всеки има право да лови когато и както си иска и това че на нас не ни е кеф като отидеме на реката да има 100 човека нема да спре никой.И коментарите в тази посока са напълно излишни освен дрязги не произлиза нищо от тех.И тва че некой лови повече от друг не го прави по успял в живота.За мене това не е състезание важно е аз да изпитвам удовлетворение от това какво мога и да си права кефа,а какво си мислят другите ми е през онаа работа.Аре на кука и дано се насочим в правилната /според мене/ посока.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Писали сме едновременно,ма се едно съм ти отговорил.Мене ми е най-лесно и инфо нема да давам те нема снимки нема и инфо,само че консумирам.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Лятото ще си проличи кой ги може, това е истината.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

кво да давам инфо като хода давам като не хода търся и нема .... почнах да се ебавам вече да има нещо да си лафим .... они тука 5 човека ми скачат ... смешна работа ... боли ме фара .... или шмаизера там как беше .... даваите си ифно тука аз до пролетта съм пас требва да се бачка за да си купа кофи ... го про камера сателит .... и т.н че се радвам да вида професионалистите на реката да вида как зелените кофи ловат риби сами или как марковите въдици се чупат на 1во меткане :) аре со здраве
мето мето.... лятото си личи така е дано нее като миналото лето щото беше много лесно всеки ги намираше беха у секи бързеи .... искам да има интрига да има търсене да има молене .... :P
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

metoo написа:Лятото ще си проличи кой ги може, това е истината.
Мето кво че си проличи бре.Да лови кой колко може,нали за тва говориме,не за фалби.Има си фейсбуци тем подобни чекий за фалби и полюций.Тва е тема за инфо,а не ,,аз съм най-добрия скобарджия,,Заеби!!!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

[quote="prodigy666"]кво да давам инфо като хода давам като не хода търся и нема ....
Ами замисли се малко какво ти е отношението към даващите инфо,аз спрех заради тебе!А мойте ора одат нон стоп и мога давам всека седмица рапорт как е бил риболова при тях.Ма нема снимки,а според всеобщото мнение инфо без кофи с риба е недостоверно за какво да се абим!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Наско къде се загуби бре негър :D ? Тука настана страшна касапница.За това требва да се приключи сега-NOW!!!!! Кой каквото иска да използва-кофи,баки,легени,пердета за живарници и т.н ! Искам да разведриме малко и да си поговориме за морунажа по Струма-какво се случи с него според вас,защо стана тегаво и епизодчно се лови по Благоевградско,3 бараж и прочие!Защо го няма? И другата тема е за запознатите,какво се случи със зимното място на Пастух над беседката-тройки,корморани? И защо сега като тези фактори са намалели няма риболов на скобари там-а според мен риби има!

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Лично за мен, морунажа е изловен, просто страшно лесно се контролира с храна и си е прасе (платиката на реката така да се каже) :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”