SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F

Мнение от Troli Rapala »

Павел Иванов написа:Абсурд друг път :lol: :lol: :lol: Това че ти по това време изобщо не си и чувал за такваз линия нищо не значи :wink: Няма какво да мисля , от сегашният вносител на Спортекс , от него си взех и Център драга , и Кардинал 501 .
Треа да го питам Иван Иванов,дали е точно те-така! :rolleyes: И от кога точно внася първото Файър-лайн? :roll: Мисля,че през 2004-5година намалиха плетеняците на половина да ги чистят,та почнаха да ги купуват хората,а ти ми говориш за 10години по-рано-АБСУРД? :shock: :rolleyes: :cry: Остаряваш Павка,толкова е тъжна старостта! :cry: :mrgreen: :drinkers:Имам Български риболовни списания от 1998година,та ще проверя и там как е било! :roll:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Пак си ги приказваш .... През осемдесетте висшият пилотаж който се намираше с връзки от под щанда на СЛРБ магазинчето на Витошка , или от Кореком , си бяха Мичел , японските Рьоби и Дайва . Шир потреби от рода на Шекспирите и ДАМ дойдоха по-късно благодарение на Орозов и Алем . Вярно че през деведесетте имаше и читави ДАМове . Юпитера както казах е дърво за спининг , въпреки че моят беше по-горният клас от тоя на снимката , с два лагера повече и друг цвят .

Тоя боклук ФейерЛаЙно съм си го купувал и от него доста след като бях минал през други плетки . Като се замисля първата ми статия за плетено беше именно в периода 99 - 00г. , но не съм сигурен че пазя вестника .

Баси на къде изби темата на Краси :lol: Ако той няма против ще я оставя така , ако рече ще я разделя .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Нека си остане така,моля!Тук по Софето немаме Дунав и в този разговор все едно бях На риба днеска! :wink: :drinkers: Понякога така можеш да се вживееш в думите у Форума,че забравяш за реалния риболов! :cry: :rolleyes: Защо Шимано Техниум и много други фирми-модели пишат ......лагера +1,те това е интересното? :rolleyes: :roll:Този + го отделя от другите лагери и явно не е случайно? :roll: :wink:Ето ви цената от 2001-ва година,малко е ниска защото не е с кожена торбичка и в златна кутия,тогава цената пак е 369Дойче Марки! :wink:

Изображение

Изображение

Няма по-съвършенна макара,обичам я! :oops:
Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

И на края ми позволете да цитирам Алън Хоук! :oops: :cry:

"Защо е тъжно , ще попитате вие ​​? Защото всичко е свършило . Няма да има повече такова качество , идващо от Швеция,от където Абу наистина произлиза. Нямам представа защо това се е случило . Дали защото те направиха макари , които биха могли да служат на собственика в продължение на 50 години и хората не трябва да ги купуват повече? Може би това е , защото ние , потребителите , искаме да използваме по- евтини и достъпни вещи, които не са герои във времето за много дълъг период ? Може би никога няма да узнаем , но аз знам , че всеки път, когато използвате Suveran Ще се чувствате тъжни и ще мислите за това, което можеше да бъде. Ако те ги бяха направили в по-големи размери, с малки изменения , за да се справят със солена вода , USD $ 1 000 Shimano Stalla за да се борят, за да се изравнят с Abu Garcia Suveran 8000m . Ако те продължаваха да ги развиват , използвайки същата изобретателност , не мога да си представя как духа на 2008 Suveran можеше да бъде .....

Дори ако Абу възобнови производството им в своята китайска фабрика , тя никога няма да бъде същата. Романтиката, носталгията и историята , свързано с шведските проектирани и построени макари няма нищо общо с всички съвременни машини в света и не може да се възстанови .
Единствената ми помирение е , че тази златна ера приключи с не просто някакъв макара, но с това, което несъмнено е най-добрата Спинингова макара ,построена-мислена някога . Поне в моята книга,няма по-добра ." :cry: :cry: :cry: :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Сря Яну 29, 2014 12:21 am, променено общо 1 път.
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Троли, тона ти е ненужно заядлив.Всичко, което съм написал е вярно.Точната цена на шведския суверан беше 590лв. в магазин, находящ се на бул."Стамболийски", преди моста "Чавдар" вдясно.Оттам в края на 99г или началото на 2000г.закупих макарата и прът абу гарсия 3,05м. с тест до 45гр.тъмночервен на цвят/пръта беше 200 и кусур лева/.Корейската макара също от този търговец, но вече в друг магазин, който не помня къде се намираше за сумата от 146лв.след отстъпка от цената от 170лв..Корейската също оплиташе плетеното.Ако проблема е в "задвъдичното" би се проявил и с други макари, за това съм посочил сравнението с тика сплендор. С плетено влакно ловя от преди 2000г., може би от 96г.Влакното, което се предлагаше в София тогава беше графитено сиво след като му паднеше цвета.Макарите с които ловях, обаче все правеха бради - Дамове,Мичели и Шекспири.Точно заради плетеното закупих суверана и той се представи най-добре в оня момент.Към днешна дата , обаче не бих го ползвал за спининг с плетено влакно, както няколко пъти се подчертава в темата. Павел Иванов ме подсети и за пружинката на бигела. Слаба е и при двете макари и аз ги подмених с други, които ги изработи един часовникар.Това го нямам за сериозен проблем. Държат високи цени в ибей, защото имат вече колекционерска стойност, в момента видях, че една се продава за195 паунда, а друга е обявена с начална цена 150паунда и няма наддавания. Не казвам, че са лоши.Корейската и досега работи при човека, който я купи и то без подръжка.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тонът ми не е заядлив,а ПРОВОКАТИВЕН! :wink: Би трябвало да ме познаваш вече! :rolleyes: Тази пружина ли ви тормози и яде? :cry:

Изображение

Плетеняците едно време си правеха бради,та не виждам с какво е виновна макарата? :roll: И аз съм се оплитал здраво с Флюгер Президент-10лагера при замятане с 10либри Файър-лайн,но от тогава брейдовете са доста по-различни и подобрени!Имаше ли тогава Японски брейдове=НЕ,защото Спектра е Немска фирма,а Динема е Щатска или обратното/пиян съм/! :oops: Та хубавите работи винаги започват от Белия човек и накрая ги оставяме на дръпнатите очета,да ги доразвият докрай! :idea: :wink: Идеята и Първият са най-важни,питай некоя жена и ще ти потвърди,че нататък не е толкова интересно кво се случва! :rolleyes: А улица "Стамболийски" в София,нема нищо общо с моста "Чавдар",а и в тия две точки не се сещам да е бил некой от старите тарикати в бизнеса с риболовни такъми,да е имало магазин и т.н.,та разбери ми сега резкия тон,че си има причина! :idea: :drinkers: Не си КОРЕКТЕН,та за това ти "дърпам ушите"-на жаргон! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Освен това,Шимано Техниум не държи цена във времето,което също е важен признак за качество,знаем го от покупката на кола втора употреба! :wink: Някои модели държат цената,точно заради качеството и надежността,а други напротив! :cry: Ето колко е загубил от Техниума в раздел Продава на Форума,този риболовец:

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=85827

Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ето ви пример:За тези две макари Шимано Аливио 1000 съм дал 100лева +влакната 10лв.,а не можах да ги продам за 40лева,дори на 35лева се отказа псевдо-купувача! :cry: :cry: 2/3 -ти от цената съм ги загубил,а дори и за 1/3-та не мога да намеря желаещ!Това е трагично! :cry: :rolleyes: Павка заменям ти ги за по-скъпи с доплащане! :rolleyes: :mrgreen:

Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Troli Rapala написа:...Защо Шимано Техниум и много други фирми-модели пишат ......лагера +1,те това е интересното?...
Защото в една макара има еди колко си съчмени лагера + един иглен за обратният стоп :idea: Та за туй го пишат хората . Течение има не само в Дунава , не знам защо не си обърнал внимание на тази дребна подробност :lol: :lol: :lol: Виж как идолът ти бат Алън също не е много в час 8) Примерно в Япония и в момента се произвеждат някои модели на АБУ - Кардинал 33 и 44 , както и мултита на Амбасадор , имат си някакъв афинитет към тях жълтурчетата и си ги правят с разни изменения като по-добре изчислен като цяло механизъм , по-чисто фрезовани , с други шпули и куп дреболии от тяхна страна . Иначе АБУ правят и за японският пазар , JDM , някой модели , които взети от там корено се различават от тези за останалият свят . Примерно Рево Неоса им . Предполагам че Ломският е имал предвид Лоди , все пак той беше от първите които пуснаха брейд , на Балцер , на нашият пазар през деведесетте . Нормално да не е запознат точно къде свършва дадена улица след като не е от Софето . Като си купуваш терсене макари нормално да не държат никаква цена :wink: Те примерно старият СОЛ , докато се произвеждаше , вървеше около 190 долара нов , като го спряха започна да се намира за по 300 :mrgreen: Бялата Емералд беше за около триста и нещо , сега за около седемстотин . Всичките макари на Мегабасс държат цена , верно че ги пущат в ограничени бройки ама ... Предполагам че Стелла 10 и Туин 11 също ще струват повече от колкото нови , просто това са модели на Шимано които в някои отношения са много близки до Дайва и същевременно са запазили най-добродо което са предлагали до момента . Инак относно темата най-добре Краси да реши .

Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Аз пък ползвам за лек Шпининг две кардиналчета 3 и 33. Япончетата са луди по тях. Има някаква мътна история дали "Абu" ги произвеждат и в момента - вече близо 40 години, след като не присъстват в каталога им, или имат някакви наличности, които експортитат. Но е факт, че съвремени копия произвеждат култови японски фирми, с дребни(но съществени при работа с качествени влакна) конструктивни промени, изчерпващи се с формата и ъгъла на бигела, и водещата ролка.
Ето и някоя снимчица от пресмазването на едната, защото япончетата се бяха олели:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=180" onclick="window.open(this.href);return false;
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Муня , пропущаш заменената с алуминиева , оригинална бакелитова шпула , подменени лагерчета , укрепване на дръжката , "сваляне" на част от стените с цел да е по-лекичка и пр. глезотии :wink:

пп - щи скъсам ушите за оная тема в Манията къде си я пущил след като ми се обади :twisted:

Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Тъй, тъй...
Щъ изпапъм! :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Троли, защо аз да съм некоректен бре.Ти ги хвалиш тези суверени, а в същото време ги продаваш.То ако са толкова ценни и любими трябва да ги гушнеш като баба унуче.Или ги продавай и от дайви да се не отървеш :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lomsky написа:Троли, защо аз да съм некоректен бре.Ти ги хвалиш тези суверени, а в същото време ги продаваш.То ако са толкова ценни и любими трябва да ги гушнеш като баба унуче.Или ги продавай и от дайви да се не отървеш :lol:
Ей голема контра си и драга ти бачка безотказно! :shock: :wink: Не ги шиткам,просто си играя на тука има-тука нема! :drinkers: Големия проблем на Дайва са евтините модели и Корморан от който не съм никак доволен дори и от върховия вариант! :cry:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Павел Иванов написа:При посочените АБУта има следният проблем :
- много тежки за размера си .
- не са особено подходящи за брейд кога иде реч за риболов от ръка , много тясна и не съобразена с тялото шпула .
- много бързо и се трошът прикачните когато се лови интензивно на спининг с тях .
Мунчо написа:Аз пък ползвам за лек Шпининг две кардиналчета 3 и 33. Япончетата са луди по тях. Има някаква мътна история дали "Абu" ги произвеждат и в момента - вече близо 40 години, след като не присъстват в каталога им, или имат някакви наличности, които експортитат. Но е факт, че съвремени копия произвеждат култови японски фирми, с дребни(но съществени при работа с качествени влакна) конструктивни промени, изчерпващи се с формата и ъгъла на бигела, и водещата ролка.
Ето и някоя снимчица от пресмазването на едната, защото япончетата се бяха олели:
Павка,според твоите критерии за макара за Спининг,треа да обесиме показно Мунчо на площада в Перник,щом си позволява да богохулства над твоите правила и най-нагло да "замета за "лек" шпининг с Кардиналчета 3 и 33 дет тежат по сто кила! :shock: :rolleyes: :cry: Иронията е в противоречието,че точно япончетата продължават да произвеждат съвършенните инженерни хрумвания на Абу/най-вероятно са купили авторските права за тези модели/,а не могат да измислят нещо по-добро при техните марки! :rolleyes: :shock: Споменах по-нагоре,че идеите се раждат от "белия" човек,а дръпнатите очета са много-добри изпълнители,но не прекалено и перфектни,както някой немец или швед! :idea: :wink: Това е и идеята на моя спор,да изтъкна заслугите на старите "бели-юропиън фишинг-фирми",защото все още има
живец при тях въпреки,че са натиснати много сериозно от "джапанките и сие чайна"! :idea: Разговорът го обръщам на Европа & Азия! :idea: :wink: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”