Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Въпрос за брейд
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Въпрос за брейд
Имам питане към колегите ловили с плетеняк.На колко се равнява плетено 0,18 като вместимос на шпулата спрямо монофил.Интерсува ме на шпула с вместимост 0,30 -110м колко да навия отдолу зада ми дойде точно 100м.0,18 плетено.Дано съм задал въпроса правилно.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Ще кажа аз как правя

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Затова дайте пак да изровим възли от НЕТА, че май сега всички ще подменяме влакна за новия сезон

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Имай предвид че след време и след използване, плетеняка си губи качествата, не е толкова тънък и се раздува понеже му пада предпазния слой/восък или от сорта, некакъф технически мазниоч/ и от 0,18 имаш нещо което изглежда като 0,28 - както и стои по отпуснато на щпулата.
Следва или обръщане на влакното или рязане на последните метри.
Аз слагам 0,06 на Берклей, държи 10,4 кг. след време изглежда повече като 0,18 в отпуснато положение.. един от недостатъците на брейда. За съжаление това влАкно не съм го срещал в родината.
Следва или обръщане на влакното или рязане на последните метри.
Аз слагам 0,06 на Берклей, държи 10,4 кг. след време изглежда повече като 0,18 в отпуснато положение.. един от недостатъците на брейда. За съжаление това влАкно не съм го срещал в родината.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То по принцип 0.18 брейд по наще означения си иде къмто 0.30 монофил та .......... По тая причина много ототдавна спрях да гледам европейските мерни единици написани върху брейдовата шпула ! То ототдавна и спрях да купувам брейд с такова оразмеряване амъ ......... Винаги ме е кефело как 0.06 на Беркли иде около 0.18 монофил та 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ивак,аз бих ти препоръчал възела който ползваме за стопер на подвижно перо.Прекарваш през халката,с късия край правиш кръг и почваш да намотаваш през него като и двата края са ти хванати.Не знам дали ме разбра,но този възел досега не ме е изпортил.Ако не съм ясен ще обяснявам пак.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
На Беркли брейдовете съм ловил с тях няколко пъти - иде реч за файърлайн и уиплаш, ами и двата вида са по-дебели от означените диаметри, бързо се износват, побеляват и отслабват след третия-четвъртия риболов. Правят и бради и възли. Лазер също е като гореописаните. Нищо особено, по-добре да не се хвърлят пари на вятъра. По добре е да си вземе човек от Спайдърчето или Пауър Про. Пауър прото дори и менте от Илиенци е по-добро от файър лайн на Беркли или Уиплаш.
Още по-добре е ако може да се снабди с японски брейдове - РЕ, преди се продаваше в магазина на Балцер, супер беше, черно на цвят, с реален диаметър и много здраво. Жалко, че вече го няма. Сасаме не съм използвал, ама ще го пробвам и ще пиша отзиви.
Още по-добре е ако може да се снабди с японски брейдове - РЕ, преди се продаваше в магазина на Балцер, супер беше, черно на цвят, с реален диаметър и много здраво. Жалко, че вече го няма. Сасаме не съм използвал, ама ще го пробвам и ще пиша отзиви.
На кьоравото врабче Господ му свива гнездото.